BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 Nak tanya tentang awning pakai span ...

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
AuthorMessage
shahrinaluvaswad



Posts : 13
Join date : 2009-06-20
Age : 34
Location : Puncak Alam

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Sun Jun 21, 2009 1:28 pm

kakkyyah
span ni sebijik mcm pengeras utk ank tudung yg pakai selendang tu ke @ lain sikit?
bila ada span tu? sy kena wat tudung kwn2 tpt keje jiran sblm 25hb ni..tu yg kelam kabut sgt ni..

sha blh amk kat kl sentral..
Back to top Go down
View user profile
zeda



Posts : 43
Join date : 2009-05-23
Age : 46
Location : Bukit Beruntung, Rawang

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Sun Jun 21, 2009 6:10 pm

Salam, Sha,
untuk buat awning tudung boleh je guna kain gam kolar baju melayu tu, tapi sha beli yang keras ckit,
selama ni akak buat awning tudung guna kain gam tu je, ok je tak de problem,

sha puncak alam kat mane ye! biasa juga g sane.
Back to top Go down
View user profile
shahrinaluvaswad



Posts : 13
Join date : 2009-06-20
Age : 34
Location : Puncak Alam

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Sun Jun 21, 2009 11:15 pm

zeda
tq ye...tp kertas gam buat bj melayu ada 2 jenis blh ke pakai 2-2 ni?sha duk puncak alam fasa 3..umah teres 2 tingkat..zeda wat pe kat sini? ( lari topik jap )

kakkyyah
sha dah dpt span tu.sha beli kat tesco..tp yg geram tu kain yg dicari kat 3 kedai termasuk nagoya langsung x de..bukan nak cari jersey mahal pun yg rm 2.80 yg kat nagoya tu je..sha nak cari warna hijau lembut..payah betul..nak beli kain mahal x blh sbb sample awal pun jersey murah..dorang pun nak upah wat tudung rm 10 je...

nak bgtau nagoya kat alam sentral ada kain jersey rm 16.80 warna hitam td....banyak lagi..
Back to top Go down
View user profile
kakyyah



Posts : 45
Join date : 2009-05-10

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Mon Jun 22, 2009 10:23 am

Sori shah sbb k yah bru sempat buka pc ari ni. alhamdulillah dah dapat span tu ek. jersey kt kamdar lg byk color cuma susah skit nak jahit. (k yah lea tu, org lain mungkin senang kot sbb mesin k yah pun hak yg biasa untuk rumah je..)
Back to top Go down
View user profile http://www.mykain.com
zeda



Posts : 43
Join date : 2009-05-23
Age : 46
Location : Bukit Beruntung, Rawang

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Mon Jun 22, 2009 11:02 am

Salam sha,
tak tau le kertas gam yg mane satu, tapi yg pasti yg paling keras,
kalu kat cni ada jual khas untuk buat tudung, bidang 45' semtr rm7.80
kalu utk bj melayu biasa akak guna yg lembut ckit.

Akak g rmh mmber kat sana, apartment atas bukit(lupa nama).
Back to top Go down
View user profile
jura



Posts : 24
Join date : 2009-05-07

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Mon Jun 22, 2009 11:18 am

kalau beli kat tesco tu namanya eva foam sheet kan shah....jura pun guna yg tu
baru ni buat tudung member guna span tu la tapi tak tau la apa jadi kalau masuk mesin basuh takut jadi gelendang gelendut jer....x test lagi span tu masuk mesin...
Back to top Go down
View user profile
ummistouch



Posts : 26
Join date : 2009-05-14
Location : KL

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Mon Jun 22, 2009 11:19 am

kakyyah wrote:
Sori shah sbb k yah bru sempat buka pc ari ni. alhamdulillah dah dapat span tu ek. jersey kt kamdar lg byk color cuma susah skit nak jahit. (k yah lea tu, org lain mungkin senang kot sbb mesin k yah pun hak yg biasa untuk rumah je..)


Salam Kak Yah,

Saya ada email kat akak tolong check email yek, pasal kain.
Back to top Go down
View user profile
shahrinaluvaswad



Posts : 13
Join date : 2009-06-20
Age : 34
Location : Puncak Alam

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Mon Jun 22, 2009 12:21 pm

kakkyyah
nak p kamdar kl tu lah yg renyah sikit.dah beberapa hari mencari kain sampai bengkak kaki ni ( almaklumlah tgh pegnen ) duit pun dah kong kali kong ni....

zeda
oo...apartment tu ye..atas sikit dr rumah sha tu

jura
a'ah (eva foam sheet ) klu kat kedai jahit lain ke jenis span tu?dulu sha ada beli tudung span ni..masuk mesin basuh jadi berkeriuk... Embarassed
Back to top Go down
View user profile
kakyyah



Posts : 45
Join date : 2009-05-10

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Mon Jun 22, 2009 1:07 pm

surianah,

TQ. k yah reserve kan. kalau dah sampai kain baru k yah bgtau untuk pm dan pos ye..
Back to top Go down
View user profile http://www.mykain.com
ummistouch



Posts : 26
Join date : 2009-05-14
Location : KL

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Mon Jun 22, 2009 1:11 pm

kakyyah wrote:
surianah,

TQ. k yah reserve kan. kalau dah sampai kain baru k yah bgtau untuk pm dan pos ye..


Aiikk??, tadi kan dah confirmed by email.. saya nak COD jer nanti.
Back to top Go down
View user profile
kakyyah



Posts : 45
Join date : 2009-05-10

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Mon Jun 22, 2009 2:17 pm

sori surianah. k yah dah brapa cam lagi members kat sini.
Back to top Go down
View user profile http://www.mykain.com
NLiza



Posts : 300
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Mon Jul 20, 2009 11:19 am

dah beli eva foam kat Tesco Cheras RM5.90 sekeping. tp blom buat lagi.. blom brani nk buat. Awning apa yg sesuai kalu guna span. TS atau guna kain body cantik tak?..
Back to top Go down
View user profile
jura



Posts : 24
Join date : 2009-05-07

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Mon Jul 20, 2009 1:01 pm

Kena jahit banyak sikit atas span ni kalau tak kain dia berkedut2.
Jahit 3-4 line atas span yg dah dilekatkan kain awning.
Kain apa2 pun cantik kalau nak senang TS atau cotton senang jahit...
Back to top Go down
View user profile
nurkilla



Posts : 16
Join date : 2009-02-23

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Mon Jul 20, 2009 2:17 pm

kenapa bila saya jahit awning pakai span tuh dia jadi berkedut2 kat jahitan kain wpun dah guna jarak jahitan yang besar dan dah try lapik dgn kertas mcm otai2 DIY cakap tuh. any other tips pls?
Back to top Go down
View user profile
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Mon Jul 20, 2009 3:11 pm

salam semua..kalo span ni, k yana tak jahit 2 line tuk lekatkan ke awning material tu. k yana just jahit sikit hujung kiri dan kanan..
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
nurkilla



Posts : 16
Join date : 2009-02-23

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Mon Jul 20, 2009 4:53 pm

kak yana,
if span tuh tak jahit 2 line, perlu tak kurungkan span tuh dengan jahit kain awning tu di keliling span (alamak, faham ke ayat nih?) tq kak yana
Back to top Go down
View user profile
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Mon Jul 20, 2009 7:49 pm

nurkilla wrote:
kak yana,
if span tuh tak jahit 2 line, perlu tak kurungkan span tuh dengan jahit kain awning tu di keliling span (alamak, faham ke ayat nih?) tq kak yana

paham ayat tu..terpulang la kalo nak jahit kurungkan span tu atau tidak...
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
rosetreat



Posts : 258
Join date : 2008-12-23

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Tue Jul 21, 2009 10:07 am

Kak Yana, sekarang kat office tgh trend jahit tudung ala2 AryXXi utk tudung budak sekolah, saya tgk tudung tu pakai span lembik tp ader gam..masuk mesin pun ok..kalau nak beli span jenis tu kat mana kak yg elok??
Back to top Go down
View user profile
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Tue Jul 21, 2009 2:50 pm

salam rose.
span yg bergam so far tak penah tgk lagi. tapi kalo eva foam tu, mmg dah nipis. sesuai je utk tudung sekolah..
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
ejalesungpp



Posts : 241
Join date : 2008-12-22
Age : 51
Location : Kajang, Bangi, Selangor

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Tue Jul 21, 2009 3:31 pm

salamss....setakat nie eja takda masalah untuk awning span...eja jahit keliling span gak..(kurung)..eja wat kurung kecik aje..cam wat dgn kertas gam tu...tudung eja semua eja wat dgn span....senang...nak basuh aje campak dalam mesin basuh aje......
Back to top Go down
View user profile
rosetreat



Posts : 258
Join date : 2008-12-23

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Tue Jul 21, 2009 3:45 pm

k yana wrote:
salam rose.
span yg bergam so far tak penah tgk lagi. tapi kalo eva foam tu, mmg dah nipis. sesuai je utk tudung sekolah..

Kak, ader saya beli kat kedai alat jahitan kg melayu subang..nanti free saya upload gambar..
Back to top Go down
View user profile
ummistouch



Posts : 26
Join date : 2009-05-14
Location : KL

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Tue Jul 21, 2009 3:48 pm

ejalesungpp wrote:
salamss....setakat nie eja takda masalah untuk awning span...eja jahit keliling span gak..(kurung)..eja wat kurung kecik aje..cam wat dgn kertas gam tu...tudung eja semua eja wat dgn span....senang...nak basuh aje campak dalam mesin basuh aje......

Kak Eja,

Guna Eva Foam yg nipis tu jugak ker ?? betul ker x der masalah kalau masuk mesin basuh ?
Saya dah try buat satu tapi takut nak basuh.. takut rosak.
Back to top Go down
View user profile
ejalesungpp



Posts : 241
Join date : 2008-12-22
Age : 51
Location : Kajang, Bangi, Selangor

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Tue Jul 21, 2009 4:10 pm

surianah.....

eja ada gak beli dgn eynas yang nipis tu....tapi nipis sgt...eja suka yang tebal skit...so eja guna yang tebal skit....ada jual kat kedai jahit kat kajang..yang kyana biasa gi tu..pastu kat bangi yang biasa eja gi......

semua tudung eja dah tukar pada span...sebab nak basuh takda masalah..nak simpan pun takda masalah......

Insyaallah takda masalah...eja setakat nie..dah banyak kali dah tudung eja masuk mesin ...anak eja lagi lah....setiap kali balik sekolah..eja basuh tudung dia sebab dia baru 5 tahun..bila makan dah comot2...

eja main campak aje..takda masuk dalam jaring pun....hehehe...ok aje..
Back to top Go down
View user profile
ummistouch



Posts : 26
Join date : 2009-05-14
Location : KL

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Tue Jul 21, 2009 4:18 pm

ejalesungpp wrote:
surianah.....

eja ada gak beli dgn eynas yang nipis tu....tapi nipis sgt...eja suka yang tebal skit...so eja guna yang tebal skit....ada jual kat kedai jahit kat kajang..yang kyana biasa gi tu..pastu kat bangi yang biasa eja gi......

semua tudung eja dah tukar pada span...sebab nak basuh takda masalah..nak simpan pun takda masalah......

Insyaallah takda masalah...eja setakat nie..dah banyak kali dah tudung eja masuk mesin ...anak eja lagi lah....setiap kali balik sekolah..eja basuh tudung dia sebab dia baru 5 tahun..bila makan dah comot2...

eja main campak aje..takda masuk dalam jaring pun....hehehe...ok aje..

So, kalau saya nak p carik.. saya nak kata apa yek kat kedai tu.. span buat tudung ker ? depa tau ker?
Back to top Go down
View user profile
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Tue Jul 21, 2009 4:28 pm

surianah, betul la tu, span utk buat tudung. tapi kalo dekat kedai buku depa panggil eva foam.
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
Sponsored content




PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Today at 8:27 pm

Back to top Go down
 
Nak tanya tentang awning pakai span ...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 5 of 7Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
 Similar topics
-
» Tanya
» Ficus Lifespan
» Is this the last we seen of Tanya??
» Ixora chinensis -"santan"
» SasuSaku or SasuKarin?

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Segalanya mengenai tudung's-
Jump to: