BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 Nak tanya tentang awning pakai span ...

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
AuthorMessage
min chontoi
Peniaga


Posts : 617
Join date : 2008-12-21
Age : 36
Location : BBB

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Fri Apr 24, 2009 2:34 pm

ummi_aiai wrote:
Ummi pun ada guna span. Gembira dengan hasilnya. tapi Ummi guna yang span nipis -beli kat kedai buku - Cahaya Bookstore Seksyen 3, BBB (RM 3.80/sheet) . Spannya lagi nipis dari yang jual kat Karisma, Sect 4.

Cuma satu bila dah potong, iron dengan suhu yang rendah - kalau tak span makin menipis dan jadik panjang lak - sebabnya - span tu kan bahan plastik/polimer

Ummi...kenapa nk kena iron plak? Ada gam ka kat span tuh? scratch
Back to top Go down
View user profile
ummi_aiai



Posts : 368
Join date : 2009-03-20

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Fri Apr 24, 2009 3:16 pm

Min, segan nak jawab, Embarassed , sebenarnya "M" banyak sangat, patutnya kain awning tu iron siap-siap bagi cantik, tapi ummi lak potong dan masukkan span, barulah iron, itulah sebabnya,

-Yang baik jadi teladan, yang tak baik jangan ikut lol! lol! lol!
Back to top Go down
View user profile http://sentuhan-jemari-ummi.blogspot.com/
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Fri Apr 24, 2009 3:18 pm

ummi_aiai wrote:
Min, segan nak jawab, Embarassed , sebenarnya "M" banyak sangat, patutnya kain awning tu iron siap-siap bagi cantik, tapi ummi lak potong dan masukkan span, barulah iron, itulah sebabnya,

-Yang baik jadi teladan, yang tak baik jangan ikut lol! lol! lol!

ye la ummi, iran siap2 sebelom wat awning..hehe..x pe, janji tudung elok boleh pakai, kan..
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
misa
Peniaga


Posts : 776
Join date : 2008-12-22
Location : KL

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Fri Apr 24, 2009 3:58 pm

misa ada beli span yg nipis sket.. tp mcm lembik la plak..
tak try lagik wat tudung..
Back to top Go down
View user profile http://craftyspace.blogspot.com
tong_gas2280
Peniaga


Posts : 117
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Fri Apr 24, 2009 4:17 pm

ader lagi span yang nipis .. nak kene beli gaks ni ...
Back to top Go down
View user profile
kee'ah
Peniaga


Posts : 1141
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Fri Apr 24, 2009 8:48 pm

tong_gas2280 wrote:
ader lagi span yang nipis .. nak kene beli gaks ni ...

eynas ada supply span nipis tu...beli je kat dia....
Back to top Go down
View user profile
adiqsu



Posts : 79
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Mon Apr 27, 2009 12:33 pm

salaam,

finally last weekend jumpa span eva foam tu kat c4. penat je jumaat haritu pusing keliling jln TAR tak jumpa pun. later dh beli kat c4, tgk2 kat jusco pun ada..tak npk plak b4..haha..

mlmnya...semngt nk jahit...tp bila jahit span tu kat awning..adeh..tak jadi la. tak letak kertas mcm kak yan ckp..tp jahit slow2 la. mula ok..tp later jadi mcm tak jln span tu..n then jahitan jadi rapat2 sngt..kedut abis TS ku..jadi ala2 smocking plak..huhuhu..

since jahitan jadi rapat2 sngt..berlubang trus la itu span. seb baik TS sihat. trus terbantut..huhuu...

tips please... kena pakai jarum besar lagi ke ek? sedey lah.. Sad
Back to top Go down
View user profile
zue



Posts : 143
Join date : 2009-01-23

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Mon Apr 27, 2009 1:24 pm

adiqsu...cuba ikut petua yg yan bgtau tu...lapik dgn kertas. Sure jadi pnye.. cheers
Back to top Go down
View user profile
adiqsu



Posts : 79
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Mon Apr 27, 2009 9:53 pm

zue wrote:
adiqsu...cuba ikut petua yg yan bgtau tu...lapik dgn kertas. Sure jadi pnye.. cheers

zue..pakai kertas apa ye. kertas A4 biasa tu boleh ke Question
Back to top Go down
View user profile
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Tue Apr 28, 2009 10:17 am

salam..kalau jahit benda tebal..tak kira la span or kain, just besarkan mata jahitan tu..cth sebelom ni guna mata 3, jadikan 5 ke..insyaallah boleh..
lagi satu, k yana tgk tudung span yg dijual di kedai, depa tak jahit atas span, maksudnya tang basi tu tak dak span..ukur span kat awning tu, TANPA basi...mungkin cara ni boleh membantu... Smile
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
zue



Posts : 143
Join date : 2009-01-23

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Tue Apr 28, 2009 12:28 pm

adiqsu wrote:
zue wrote:
adiqsu...cuba ikut petua yg yan bgtau tu...lapik dgn kertas. Sure jadi pnye.. cheers

zue..pakai kertas apa ye. kertas A4 biasa tu boleh ke Question

kertas A4 biase tu pun boleh...
Back to top Go down
View user profile
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Tue Apr 28, 2009 12:38 pm

ermm..kalo pakai kertas, mcmmana nak nampak line yg kita nak jahit tu? tak leh imagine..
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
zue



Posts : 143
Join date : 2009-01-23

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Tue Apr 28, 2009 1:20 pm

k yana wrote:
ermm..kalo pakai kertas, mcmmana nak nampak line yg kita nak jahit tu? tak leh imagine..

kertas tu gunting memanjang..lebar dlm 1 inci..
Back to top Go down
View user profile
zue



Posts : 143
Join date : 2009-01-23

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Tue Apr 28, 2009 1:24 pm

kalau guna mesin jahit Brother NV..x yah lapik kertas. Jahit terus je...mmng ok cheers
Back to top Go down
View user profile
izaida



Posts : 33
Join date : 2009-04-14

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Tue Apr 28, 2009 5:01 pm

zue wrote:
kalau guna mesin jahit Brother NV..x yah lapik kertas. Jahit terus je...mmng ok cheers



sis....kalu guna kertas...masa nk cabut kertas tu...benang nyer mcm tertarik la....

mcm maner ya?? sya try kat jc kamdar n nagoya
Back to top Go down
View user profile
adiqsu



Posts : 79
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Tue Apr 28, 2009 5:30 pm

zue wrote:
kalau guna mesin jahit Brother NV..x yah lapik kertas. Jahit terus je...mmng ok cheers

saya pakai NV30..tp itu la yg terjadi. letak lebar jahitan 3.0. agaknye..kene letak lebar lagi kut. tp tu la..mcm span tu tak jalan..hm..
Back to top Go down
View user profile
zue



Posts : 143
Join date : 2009-01-23

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Tue Apr 28, 2009 6:10 pm

izaida wrote:
zue wrote:
kalau guna mesin jahit Brother NV..x yah lapik kertas. Jahit terus je...mmng ok cheers



sis....kalu guna kertas...masa nk cabut kertas tu...benang nyer mcm tertarik la....

mcm maner ya?? sya try kat jc kamdar n nagoya

klau yg ni kena belajar dgn cikgu yan ni..skrg ni sy memang x guna jc kamdar @ nagoya...byk problem. Tensenn Evil or Very Mad Evil or Very Mad
Back to top Go down
View user profile
zue



Posts : 143
Join date : 2009-01-23

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Tue Apr 28, 2009 6:12 pm

adiqsu wrote:
zue wrote:
kalau guna mesin jahit Brother NV..x yah lapik kertas. Jahit terus je...mmng ok cheers

saya pakai NV30..tp itu la yg terjadi. letak lebar jahitan 3.0. agaknye..kene letak lebar lagi kut. tp tu la..mcm span tu tak jalan..hm..

sy jahit guna lebar 3.0 ok je.. Very Happy
Back to top Go down
View user profile
yanzack79



Posts : 113
Join date : 2008-12-23
Age : 37
Location : bukit mahkota, bangi

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Tue Apr 28, 2009 6:28 pm

Yan tlg jawab ek zue....

utk jahit awning guna span.....cuma alaskan dgn kertas A4 pun blh.....
Paling senang....potong kertas ikut ukuran span...lepas tu jahit je la 2 line tu....

Kalau tak letak kertas ..nanti jahitan akan jadi rapat2...susah...cikgu jahit yan pun ajar mcm tu
yan follow ape yg cikgu ajo je
Back to top Go down
View user profile
yanzack79



Posts : 113
Join date : 2008-12-23
Age : 37
Location : bukit mahkota, bangi

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Tue Apr 28, 2009 6:31 pm

Ops!! tertinggal sikit....

Lepas jahit 2 line tu....koyakkan kertas dgn hati2....biar lambat ..asal selamat
Back to top Go down
View user profile
yanzack79



Posts : 113
Join date : 2008-12-23
Age : 37
Location : bukit mahkota, bangi

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Tue Apr 28, 2009 6:33 pm

izaida wrote:
zue wrote:
kalau guna mesin jahit Brother NV..x yah lapik kertas. Jahit terus je...mmng ok cheers



sis....kalu guna kertas...masa nk cabut kertas tu...benang nyer mcm tertarik la....

mcm maner ya?? sya try kat jc kamdar n nagoya

koyak dari tepi izaida....perlahan2...insyaallah elok nanti jahitannye
menjahit ni kene byk sabar....hehehehehe
Back to top Go down
View user profile
nurin_qistina73
Peniaga


Posts : 257
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Wed Apr 29, 2009 10:13 am

yanzack79 wrote:
Yan tlg jawab ek zue....

utk jahit awning guna span.....cuma alaskan dgn kertas A4 pun blh.....
Paling senang....potong kertas ikut ukuran span...lepas tu jahit je la 2 line tu....

Kalau tak letak kertas ..nanti jahitan akan jadi rapat2...susah...cikgu jahit yan pun ajar mcm tu
yan follow ape yg cikgu ajo je

di mana nak beli foam utk buat tudung bersaiz besar( beli per/m). Saya beli di kedai buku popular saiz A4 kecik utk tudung anak2x ok la.
Back to top Go down
View user profile
yanzack79



Posts : 113
Join date : 2008-12-23
Age : 37
Location : bukit mahkota, bangi

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Wed Apr 29, 2009 10:54 am

nurin_qistina73 wrote:
yanzack79 wrote:
Yan tlg jawab ek zue....

utk jahit awning guna span.....cuma alaskan dgn kertas A4 pun blh.....
Paling senang....potong kertas ikut ukuran span...lepas tu jahit je la 2 line tu....

Kalau tak letak kertas ..nanti jahitan akan jadi rapat2...susah...cikgu jahit yan pun ajar mcm tu
yan follow ape yg cikgu ajo je

di mana nak beli foam utk buat tudung bersaiz besar( beli per/m). Saya beli di kedai buku popular saiz A4 kecik utk tudung anak2x ok la.


Nurin stay kat mana? Kalau kat bangi biasanye...yan beli kat kedai yen (belakang pasar bangi)..tempat lain tak tau la....Cuba tanye eynas...
Back to top Go down
View user profile
nurin_qistina73
Peniaga


Posts : 257
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Wed Apr 29, 2009 2:39 pm

yanzack79 wrote:
nurin_qistina73 wrote:
yanzack79 wrote:
Yan tlg jawab ek zue....

utk jahit awning guna span.....cuma alaskan dgn kertas A4 pun blh.....
Paling senang....potong kertas ikut ukuran span...lepas tu jahit je la 2 line tu....

Kalau tak letak kertas ..nanti jahitan akan jadi rapat2...susah...cikgu jahit yan pun ajar mcm tu
yan follow ape yg cikgu ajo je

di mana nak beli foam utk buat tudung bersaiz besar( beli per/m). Saya beli di kedai buku popular saiz A4 kecik utk tudung anak2x ok la.


Nurin stay kat mana? Kalau kat bangi biasanye...yan beli kat kedai yen (belakang pasar bangi)..tempat lain tak tau la....Cuba tanye eynas...


ampang
Back to top Go down
View user profile
izaida



Posts : 33
Join date : 2009-04-14

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Wed Apr 29, 2009 3:50 pm

zue wrote:
izaida wrote:
zue wrote:
kalau guna mesin jahit Brother NV..x yah lapik kertas. Jahit terus je...mmng ok cheers



sis....kalu guna kertas...masa nk cabut kertas tu...benang nyer mcm tertarik la....

mcm maner ya?? sya try kat jc kamdar n nagoya

klau yg ni kena belajar dgn cikgu yan ni..skrg ni sy memang x guna jc kamdar @ nagoya...byk problem. Tensenn Evil or Very Mad Evil or Very Mad


ya ker zue....jc kamdar @ nagoya nie byk prob??? mmg tensen tau.....
last2....ida jait tepi yg halus jer....hehehehe

off topik : tak sabar tunggu JC dri misa/Kak keeah
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Today at 8:32 pm

Back to top Go down
 
Nak tanya tentang awning pakai span ...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 7Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
 Similar topics
-
» Tanya
» Ficus Lifespan
» Is this the last we seen of Tanya??
» Ixora chinensis -"santan"
» SasuSaku or SasuKarin?

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Segalanya mengenai tudung's-
Jump to: