BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 Nak tanya tentang awning pakai span ...

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
AuthorMessage
imanazra



Posts : 30
Join date : 2009-03-24

PostSubject: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Tue Mar 24, 2009 4:41 pm

saya lebih suka awning yang span tu....tp kat dalam ni tak de lagi jumpe yang buat tudung pakai awning yang span tu....ada sesiapa yang pernah buat ke....kat mane boleh dptkan span tu.... Rolling Eyes
Back to top Go down
View user profile
mamanuma



Posts : 99
Join date : 2009-03-24
Age : 38
Location : Putrajaya

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Tue Mar 24, 2009 4:45 pm

Saya tak pernah la gunakan span...tapi ader la beli tudung yang dah siap..ok jugak.
Saya pernah tengok kat Karisma yang kat area Bangi ada jual..
Back to top Go down
View user profile
ev_love



Posts : 282
Join date : 2009-01-21
Age : 35
Location : Perlis

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Tue Mar 24, 2009 5:02 pm

imanazra wrote:
saya lebih suka awning yang span tu....tp kat dalam ni tak de lagi jumpe yang buat tudung pakai awning yang span tu....ada sesiapa yang pernah buat ke....kat mane boleh dptkan span tu.... Rolling Eyes

awning compact span tu selalunya kedai jual dlm bidang yg besar, sekeping2..
so kena potong sendiri ikut saiz yg kita nak..

sekeping harga dlm RM15..
kedai jual alatan jahit mesti ada jual..


flower
Back to top Go down
View user profile
azee



Posts : 258
Join date : 2009-03-23

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Wed Mar 25, 2009 10:27 am

bahan utk buat awning tu ape namenyer yer...nak beli kat mane?kedai jahitan ade ke? Laughing
Back to top Go down
View user profile http://azeefaa.blogspot.com
eynas



Posts : 218
Join date : 2009-01-12
Age : 41
Location : Kota Damansara

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Wed Mar 25, 2009 10:42 am

azee wrote:
bahan utk buat awning tu ape namenyer yer...nak beli kat mane?kedai jahitan ade ke? Laughing
azee kain gam ke yg awk nk beli tu...yg ni biasenye bahan tuk buat awning tu...mmng ada jual kt kedai jahitan...
Back to top Go down
View user profile http://easytudung.blogspot.com
azee



Posts : 258
Join date : 2009-03-23

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Wed Mar 25, 2009 11:42 am

eynas wrote:
azee wrote:
bahan utk buat awning tu ape namenyer yer...nak beli kat mane?kedai jahitan ade ke? Laughing
azee kain gam ke yg awk nk beli tu...yg ni biasenye bahan tuk buat awning tu...mmng ada jual kt kedai jahitan...

tq kak eynas..sgt2 membantu azie yg baru laja nie..
Back to top Go down
View user profile http://azeefaa.blogspot.com
azee



Posts : 258
Join date : 2009-03-23

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Sat Mar 28, 2009 11:44 am

slm, nak tanye..kalo nak wat tudung full awning tu..kertas gam/bakrum tu ade jual kat kedai jahitan ke.. Laughing hrp sesiapa dpt membantu.. bounce
Back to top Go down
View user profile http://azeefaa.blogspot.com
suhana



Posts : 55
Join date : 2009-02-13
Location : Klang

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Sat Mar 28, 2009 12:42 pm

azee wrote:
slm, nak tanye..kalo nak wat tudung full awning tu..kertas gam/bakrum tu ade jual kat kedai jahitan ke.. Laughing hrp sesiapa dpt membantu.. bounce

kiter tolong jwb ye..

kertas gam/bakrum tu mmng ade jual kat kedai jahitan

kertas gam utk awning biasa kite pakai yg keras dan diorang jual dlm bidang yg besar so nk pakai kena potong ikut ukuranlah..

bakrum tu tak bergam lebar 1-5 inci

harap boleh membantu kite pun br belajar...

Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://anissyacake.blogspot.com
yus



Posts : 143
Join date : 2008-12-22
Age : 34
Location : Seksyen 7, Bandar Baru Bangi

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Sun Mar 29, 2009 7:46 pm

Saya pakai span.
full awning.
boleh beli kat jaya jusco.
satu gulung dlm rm6.50
dpt dlm 10 awning
Back to top Go down
View user profile http://yusrinahata.com
zue



Posts : 143
Join date : 2009-01-23

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Mon Mar 30, 2009 11:03 am

yus wrote:
Saya pakai span.
full awning.
boleh beli kat jaya jusco.
satu gulung dlm rm6.50
dpt dlm 10 awning

Jaya jusco kat mana ye? Klau kat IOI tu ada ke? Kat belah mana? Very Happy
Back to top Go down
View user profile
yus



Posts : 143
Join date : 2008-12-22
Age : 34
Location : Seksyen 7, Bandar Baru Bangi

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Wed Apr 01, 2009 12:46 am

Pernah jumpa kat C4 alamanda.
beli kat JJ Tmn Maluri bhgn alatulis
Back to top Go down
View user profile http://yusrinahata.com
adiqsu



Posts : 79
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Fri Apr 17, 2009 11:47 am

salaam..
kat jln tar..ade tak kedai alat jahitan yg jual span buat awning ek. tlg share2. ingt sat g nk p cari..tp nk cepat2..so takleh nk tinjau2 sana sini.
tgk kak yanzack pakai awning span aritu mcm bes je..senang nk jaga..
sapa ade info..share2 ye..thanks..
Back to top Go down
View user profile
yanzack79



Posts : 113
Join date : 2008-12-23
Age : 37
Location : bukit mahkota, bangi

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Fri Apr 17, 2009 12:36 pm

adiqsu wrote:
salaam..
kat jln tar..ade tak kedai alat jahitan yg jual span buat awning ek. tlg share2. ingt sat g nk p cari..tp nk cepat2..so takleh nk tinjau2 sana sini.
tgk kak yanzack pakai awning span aritu mcm bes je..senang nk jaga..
sapa ade info..share2 ye..thanks..

adidsu...mmg best pakai awning span ni...senanng sungguh nak jaga...tapi masa nak jahit...alas kertas ek...laju sikit masa nak jahit...kalau x lapik kertas...lambat sgt
Back to top Go down
View user profile
adiqsu



Posts : 79
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Fri Apr 17, 2009 1:50 pm

kak yan..alas mcm mana tu ek. kat atas span? masa jahit 2 lines nk bagi lekat kat awning tu ek. jahit nk sambung awning to badan nk kena letak kertas juga ek? kertas apa?
Back to top Go down
View user profile
misa
Peniaga


Posts : 776
Join date : 2008-12-22
Location : KL

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Fri Apr 17, 2009 3:54 pm

nanti ku carik span dekat kedai area umah.. hari tu nampak.. tp mcm warna warni sket.. wakakaka...

yan.. lapik kan ngan kertas kat belah mana.. yg bawah ke.. atas..? masa nak jahit tu..
Back to top Go down
View user profile http://craftyspace.blogspot.com
yanzack79



Posts : 113
Join date : 2008-12-23
Age : 37
Location : bukit mahkota, bangi

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Fri Apr 17, 2009 4:45 pm

misa wrote:
nanti ku carik span dekat kedai area umah.. hari tu nampak.. tp mcm warna warni sket.. wakakaka...

yan.. lapik kan ngan kertas kat belah mana.. yg bawah ke.. atas..? masa nak jahit tu..


Misa, Masa nak jahit double line tu....letak ketas atas span....supaya jahit laju ....kalau tak mesin akan teramat la slow...walaupun pedal di tekan...

Adidsu...masa nak cantum awning dgn body....tak yah letak ketas ....sbb jahit atas kain kan...
Back to top Go down
View user profile
adiqsu



Posts : 79
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Fri Apr 17, 2009 4:50 pm

ehehe..phm kut. tp masalahnye..span pun takde lagi.
td plan nk p mencari span n benang..penyakit M plak melanda..
lagipun..nk kene rush la pulak kan..hish..
kak yan..kak yan buat blouse pakai bape meter ek JC jakel tu. (off topic jap)
Back to top Go down
View user profile
misa
Peniaga


Posts : 776
Join date : 2008-12-22
Location : KL

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Fri Apr 17, 2009 4:57 pm

okies.. paham.. Very Happy

nanti den try..
Back to top Go down
View user profile http://craftyspace.blogspot.com
sityaiza



Posts : 102
Join date : 2009-04-07
Age : 34
Location : perlis, kedah, butterworth

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Mon Apr 20, 2009 5:21 pm

best ke korang pakai tudung berawning berspan nih???

pada sity...
sity mmg dak suka sgt la pakai awning span..
sbb rasa tebal semacam je...

Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top Go down
View user profile
yanzack79



Posts : 113
Join date : 2008-12-23
Age : 37
Location : bukit mahkota, bangi

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Mon Apr 20, 2009 5:45 pm

adiqsu wrote:
ehehe..phm kut. tp masalahnye..span pun takde lagi.
td plan nk p mencari span n benang..penyakit M plak melanda..
lagipun..nk kene rush la pulak kan..hish..
kak yan..kak yan buat blouse pakai bape meter ek JC jakel tu. (off topic jap)

sori lambat reply....

akak guna 1.5 mtr bidang 60'' utk buat blouse
Back to top Go down
View user profile
yanzack79



Posts : 113
Join date : 2008-12-23
Age : 37
Location : bukit mahkota, bangi

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Mon Apr 20, 2009 5:47 pm

sityaiza wrote:
best ke korang pakai tudung berawning berspan nih???

pada sity...
sity mmg dak suka sgt la pakai awning span..
sbb rasa tebal semacam je...

Very Happy Very Happy Very Happy

ok je yan pakai....takde la pening pala nak pk..nak jaga camane....
masuk washing machine pun takpe...senang....
Back to top Go down
View user profile
ev_love



Posts : 282
Join date : 2009-01-21
Age : 35
Location : Perlis

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Mon Apr 20, 2009 6:02 pm

sityaiza wrote:
best ke korang pakai tudung berawning berspan nih???

pada sity...
sity mmg dak suka sgt la pakai awning span..
sbb rasa tebal semacam je...

Very Happy Very Happy Very Happy

span ni ada mcm2 quality jg, kalo yg elok tu, mmg tahan..
ev ada gak nk try guna span ni, tp kat cni xdak yg jual la..
ada sapa2 jual span x?

flower
Back to top Go down
View user profile
suhana



Posts : 55
Join date : 2009-02-13
Location : Klang

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Tue Apr 21, 2009 4:00 pm

kwn2 yg nk cuba pakai awning span ni cuba cari kat tesco kat bhg alat tulis. packingnya dlm bentuk bergulung rm5.90 1 gulung.. Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://anissyacake.blogspot.com
suhana



Posts : 55
Join date : 2009-02-13
Location : Klang

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Tue Apr 21, 2009 4:01 pm

teksturenya nipis dan padat.
Back to top Go down
View user profile http://anissyacake.blogspot.com
adiqsu



Posts : 79
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Tue Apr 21, 2009 4:09 pm

suhana wrote:
kwn2 yg nk cuba pakai awning span ni cuba cari kat tesco kat bhg alat tulis. packingnya dlm bentuk bergulung rm5.90 1 gulung.. Very Happy

alahai..kat kedai lain takde ke..tak mo p itu TES.CO..hm..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Today at 6:31 pm

Back to top Go down
 
Nak tanya tentang awning pakai span ...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 7Go to page : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
 Similar topics
-
» Tanya
» Ficus Lifespan
» Is this the last we seen of Tanya??
» Ixora chinensis -"santan"
» SasuSaku or SasuKarin?

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Segalanya mengenai tudung's-
Jump to: