BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 Nak tanya tentang awning pakai span ...

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
AuthorMessage
rosniza_mga



Posts : 162
Join date : 2009-01-12
Age : 39
Location : Subang Airport, Sek. U5

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Tue Apr 21, 2009 5:01 pm

adiqsu wrote:
suhana wrote:
kwn2 yg nk cuba pakai awning span ni cuba cari kat tesco kat bhg alat tulis. packingnya dlm bentuk bergulung rm5.90 1 gulung.. Very Happy

alahai..kat kedai lain takde ke..tak mo p itu TES.CO..hm..

beli kat kedai jahit la, ada jual biasa rm4 sekeping..tp niza beli kat kedai lain rm7 semeter..
Back to top Go down
View user profile http://www.rosnizacollections.blogspot.com
zue



Posts : 143
Join date : 2009-01-23

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Tue Apr 21, 2009 5:43 pm

adiqsu wrote:
suhana wrote:
kwn2 yg nk cuba pakai awning span ni cuba cari kat tesco kat bhg alat tulis. packingnya dlm bentuk bergulung rm5.90 1 gulung.. Very Happy

alahai..kat kedai lain takde ke..tak mo p itu TES.CO..hm..

kat book shop pun ada jual...dah siap gulung. Nama dia Eva Foam Sheet. Size dia besar manila card...ukuran 50cm x 70cm..tebal 2mm. Jenis span yg nipis & padat. Try pegi Popular..Jusco.. Very Happy
Back to top Go down
View user profile
ev_love



Posts : 282
Join date : 2009-01-21
Age : 35
Location : Perlis

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Tue Apr 21, 2009 7:49 pm

zue wrote:
adiqsu wrote:
suhana wrote:
kwn2 yg nk cuba pakai awning span ni cuba cari kat tesco kat bhg alat tulis. packingnya dlm bentuk bergulung rm5.90 1 gulung.. Very Happy

alahai..kat kedai lain takde ke..tak mo p itu TES.CO..hm..

kat book shop pun ada jual...dah siap gulung. Nama dia Eva Foam Sheet. Size dia besar manila card...ukuran 50cm x 70cm..tebal 2mm. Jenis span yg nipis & padat. Try pegi Popular..Jusco.. Very Happy

Fofular tu ada ek? Smile leh aa p cari..
Back to top Go down
View user profile
BondaAina



Posts : 19
Join date : 2009-04-21
Location : Johor Bahru

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Wed Apr 22, 2009 12:23 am

Salam taiko-taiko semua...

Nak tanya ade sesapa tahu tak kat mana nak cari span awning kat JB nie? Puas sudah merayap mencari tapi tak ketemu... Atau ada sesapa jual kat sini??
Back to top Go down
View user profile http://bonda-aina.blogspot.com
ev_love



Posts : 282
Join date : 2009-01-21
Age : 35
Location : Perlis

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Wed Apr 22, 2009 12:30 am

BondaAina wrote:
Salam taiko-taiko semua...

Nak tanya ade sesapa tahu tak kat mana nak cari span awning kat JB nie? Puas sudah merayap mencari tapi tak ketemu... Atau ada sesapa jual kat sini??

Salam,
rasanya xdak sapa lg yg jual awning span kat cni.. tu la, ev pon tgh mencari2 jg span ni.. ada sape2 yg sudi tolong kami x?
hehe... JV ke.. rasanya ramai jg yg mencari2 span ni...


flower
Back to top Go down
View user profile
kee'ah
Peniaga


Posts : 1141
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Wed Apr 22, 2009 12:17 pm

BondaAina wrote:
Salam taiko-taiko semua...

Nak tanya ade sesapa tahu tak kat mana nak cari span awning kat JB nie? Puas sudah merayap mencari tapi tak ketemu... Atau ada sesapa jual kat sini??

Eynas ada jual..tanya eynas...
Back to top Go down
View user profile
akuni



Posts : 119
Join date : 2009-03-10
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Wed Apr 22, 2009 12:21 pm

Eynas kata kat kedai buku ada jual, bahagian stationary... tapi saya pun beli dengan Eynas gak sbb nak beli sket jer pun..., rasanya yang tu dia beli kat popular. Mana Eynas ni x online lagi hari ni...

Rupa-rupanya susah gak nak jahit awning span ni sebab kain awning tu akan jadi ter-pendek sikit
Back to top Go down
View user profile http://goncar-mall.blogspot.com
rosniza_mga



Posts : 162
Join date : 2009-01-12
Age : 39
Location : Subang Airport, Sek. U5

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Wed Apr 22, 2009 1:00 pm

akuni wrote:
Eynas kata kat kedai buku ada jual, bahagian stationary... tapi saya pun beli dengan Eynas gak sbb nak beli sket jer pun..., rasanya yang tu dia beli kat popular. Mana Eynas ni x online lagi hari ni...

Rupa-rupanya susah gak nak jahit awning span ni sebab kain awning tu akan jadi ter-pendek sikit

Niza suka jahit guna span sbb customer suka span lg dr bakrum...tp niza beli yg semeter, potong panjang2 lebar 2 inci, kira habis jahit br potong..klu tak jd pendek bila potong dulu...
Back to top Go down
View user profile http://www.rosnizacollections.blogspot.com
BondaAina



Posts : 19
Join date : 2009-04-21
Location : Johor Bahru

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Wed Apr 22, 2009 3:58 pm

rosniza_mga wrote:
akuni wrote:
Eynas kata kat kedai buku ada jual, bahagian stationary... tapi saya pun beli dengan Eynas gak sbb nak beli sket jer pun..., rasanya yang tu dia beli kat popular. Mana Eynas ni x online lagi hari ni...

Rupa-rupanya susah gak nak jahit awning span ni sebab kain awning tu akan jadi ter-pendek sikit

Niza suka jahit guna span sbb customer suka span lg dr bakrum...tp niza beli yg semeter, potong panjang2 lebar 2 inci, kira habis jahit br potong..klu tak jd pendek bila potong dulu...

Salam. Kalau span tu bukan mudah lembik bila sekali dua basuh ke? Setakat nie tak pernah buat pakai span atau bakrum. Itu yang nak cuba. Tadi bonda dah tanya kat Deeda dalam treat beli belah. Tunggu dia reply. Kalau tak de nak beli dengan Eynas jugak...
Back to top Go down
View user profile http://bonda-aina.blogspot.com
rosniza_mga



Posts : 162
Join date : 2009-01-12
Age : 39
Location : Subang Airport, Sek. U5

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Wed Apr 22, 2009 5:44 pm

BondaAina wrote:
rosniza_mga wrote:
akuni wrote:
Eynas kata kat kedai buku ada jual, bahagian stationary... tapi saya pun beli dengan Eynas gak sbb nak beli sket jer pun..., rasanya yang tu dia beli kat popular. Mana Eynas ni x online lagi hari ni...

Rupa-rupanya susah gak nak jahit awning span ni sebab kain awning tu akan jadi ter-pendek sikit

Niza suka jahit guna span sbb customer suka span lg dr bakrum...tp niza beli yg semeter, potong panjang2 lebar 2 inci, kira habis jahit br potong..klu tak jd pendek bila potong dulu...

Salam. Kalau span tu bukan mudah lembik bila sekali dua basuh ke? Setakat nie tak pernah buat pakai span atau bakrum. Itu yang nak cuba. Tadi bonda dah tanya kat Deeda dalam treat beli belah. Tunggu dia reply. Kalau tak de nak beli dengan Eynas jugak...

bukan span yg lembik tu tp span yg mcm alas kasut sek tu...
Back to top Go down
View user profile http://www.rosnizacollections.blogspot.com
akuni



Posts : 119
Join date : 2009-03-10
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Wed Apr 22, 2009 6:05 pm

Ya betul, span tu jenis compact, bukan yg macam sponge bob tu berongga... heheheh
Back to top Go down
View user profile http://goncar-mall.blogspot.com
eynas



Posts : 218
Join date : 2009-01-12
Age : 41
Location : Kota Damansara

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Wed Apr 22, 2009 11:21 pm

BondaAina wrote:
rosniza_mga wrote:
akuni wrote:
Eynas kata kat kedai buku ada jual, bahagian stationary... tapi saya pun beli dengan Eynas gak sbb nak beli sket jer pun..., rasanya yang tu dia beli kat popular. Mana Eynas ni x online lagi hari ni...

Rupa-rupanya susah gak nak jahit awning span ni sebab kain awning tu akan jadi ter-pendek sikit

Niza suka jahit guna span sbb customer suka span lg dr bakrum...tp niza beli yg semeter, potong panjang2 lebar 2 inci, kira habis jahit br potong..klu tak jd pendek bila potong dulu...

Salam. Kalau span tu bukan mudah lembik bila sekali dua basuh ke? Setakat nie tak pernah buat pakai span atau bakrum. Itu yang nak cuba. Tadi bonda dah tanya kat Deeda dalam treat beli belah. Tunggu dia reply. Kalau tak de nak beli dengan Eynas jugak...

bonda...eynas tgok kt popular ada yg kale2..rege rm5.9 1/2 m... yg putih cm akuni guna tu bli kt kedai jahitan kt area umah ni...ketebalan sama je 2mm..tp x best buat la coz cm tebal jek...nk cari yg nipis lagi..
Back to top Go down
View user profile http://easytudung.blogspot.com
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Wed Apr 22, 2009 11:49 pm

eynas wrote:
BondaAina wrote:
rosniza_mga wrote:
akuni wrote:
Eynas kata kat kedai buku ada jual, bahagian stationary... tapi saya pun beli dengan Eynas gak sbb nak beli sket jer pun..., rasanya yang tu dia beli kat popular. Mana Eynas ni x online lagi hari ni...

Rupa-rupanya susah gak nak jahit awning span ni sebab kain awning tu akan jadi ter-pendek sikit

Niza suka jahit guna span sbb customer suka span lg dr bakrum...tp niza beli yg semeter, potong panjang2 lebar 2 inci, kira habis jahit br potong..klu tak jd pendek bila potong dulu...

Salam. Kalau span tu bukan mudah lembik bila sekali dua basuh ke? Setakat nie tak pernah buat pakai span atau bakrum. Itu yang nak cuba. Tadi bonda dah tanya kat Deeda dalam treat beli belah. Tunggu dia reply. Kalau tak de nak beli dengan Eynas jugak...

bonda...eynas tgok kt popular ada yg kale2..rege rm5.9 1/2 m... yg putih cm akuni guna tu bli kt kedai jahitan kt area umah ni...ketebalan sama je 2mm..tp x best buat la coz cm tebal jek...nk cari yg nipis lagi..

eynas, k yana x sesuai dgn awning span tu..rasa mcm robot lak..besar je kat kepala.. Cool
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
adiqsu



Posts : 79
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Thu Apr 23, 2009 9:09 am

salaam..

aritu yg kat umah kak keeah tu..kan last session tu ada sessi belek2 tudung span. yg kak yanzack punya tu span camne ek. tgk mcm takde la tebal.

kat umah ada satu anak tudung ni..yg jenis keras tu..bukan anak tudung yg mcm tudung kecik. tp anak yg mcm serkup kepala tu. (leh phm ke ek..hehehe). belek2 span dia mcm mmg keras n nipis. mmg tahan la span tu sbb mmg tak jaga sngt pun anak tudung tu. masuk mesin pun ok. bentuk kemek2 pun tp..bila pakai ok balik. ingt nk tetas buka..tp tak sempat lagi.

span kat jusco or yg eynaz beli tu mcm tu ke ek? hm..
Back to top Go down
View user profile
eynas



Posts : 218
Join date : 2009-01-12
Age : 41
Location : Kota Damansara

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Thu Apr 23, 2009 9:56 am

k yana wrote:
eynas wrote:
BondaAina wrote:
rosniza_mga wrote:
akuni wrote:
Eynas kata kat kedai buku ada jual, bahagian stationary... tapi saya pun beli dengan Eynas gak sbb nak beli sket jer pun..., rasanya yang tu dia beli kat popular. Mana Eynas ni x online lagi hari ni...

Rupa-rupanya susah gak nak jahit awning span ni sebab kain awning tu akan jadi ter-pendek sikit

Niza suka jahit guna span sbb customer suka span lg dr bakrum...tp niza beli yg semeter, potong panjang2 lebar 2 inci, kira habis jahit br potong..klu tak jd pendek bila potong dulu...

Salam. Kalau span tu bukan mudah lembik bila sekali dua basuh ke? Setakat nie tak pernah buat pakai span atau bakrum. Itu yang nak cuba. Tadi bonda dah tanya kat Deeda dalam treat beli belah. Tunggu dia reply. Kalau tak de nak beli dengan Eynas jugak...

bonda...eynas tgok kt popular ada yg kale2..rege rm5.9 1/2 m... yg putih cm akuni guna tu bli kt kedai jahitan kt area umah ni...ketebalan sama je 2mm..tp x best buat la coz cm tebal jek...nk cari yg nipis lagi..

eynas, k yana x sesuai dgn awning span tu..rasa mcm robot lak..besar je kat kepala.. Cool

k.yana buat full awning ke?? avatar tu AD kan...guna kain J1 ke? smlm buat guna JC cotton...cm x sesuai je..
Back to top Go down
View user profile http://easytudung.blogspot.com
sityaiza



Posts : 102
Join date : 2009-04-07
Age : 34
Location : perlis, kedah, butterworth

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Thu Apr 23, 2009 9:59 am

k yana wrote:
eynas, k yana x sesuai dgn awning span tu..rasa mcm robot lak..besar je kat kepala..

sity pun rasa mcm k yana jugak....
Back to top Go down
View user profile
eynas



Posts : 218
Join date : 2009-01-12
Age : 41
Location : Kota Damansara

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Thu Apr 23, 2009 10:04 am

adiqsu wrote:
salaam..

aritu yg kat umah kak keeah tu..kan last session tu ada sessi belek2 tudung span. yg kak yanzack punya tu span camne ek. tgk mcm takde la tebal.

kat umah ada satu anak tudung ni..yg jenis keras tu..bukan anak tudung yg mcm tudung kecik. tp anak yg mcm serkup kepala tu. (leh phm ke ek..hehehe). belek2 span dia mcm mmg keras n nipis. mmg tahan la span tu sbb mmg tak jaga sngt pun anak tudung tu. masuk mesin pun ok. bentuk kemek2 pun tp..bila pakai ok balik. ingt nk tetas buka..tp tak sempat lagi.

span kat jusco or yg eynaz beli tu mcm tu ke ek? hm..

adiqsu, eynas bli yg cmtu kale putih..tp kalo kt popular tu ada bnyk kale..
Back to top Go down
View user profile http://easytudung.blogspot.com
eynas



Posts : 218
Join date : 2009-01-12
Age : 41
Location : Kota Damansara

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Thu Apr 23, 2009 10:05 am

sityaiza wrote:
k yana wrote:
eynas, k yana x sesuai dgn awning span tu..rasa mcm robot lak..besar je kat kepala..

sity pun rasa mcm k yana jugak....

rasanye ketebalan span tu yg buat kepala jadi cmtu...kene cari yg lagi nipis nih...
Back to top Go down
View user profile http://easytudung.blogspot.com
zue



Posts : 143
Join date : 2009-01-23

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Thu Apr 23, 2009 10:31 am

Rasanye la..bukan semua jenis kain boleh guna awning span. Kain yg nipis2 mcm thai silk tu ok kot..x pun polycotton..
Back to top Go down
View user profile
BondaAina



Posts : 19
Join date : 2009-04-21
Location : Johor Bahru

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Thu Apr 23, 2009 10:33 am

Tak berapa boleh nak imagin rupa Bonda kalu guna span tu. Ari ni bersemangat waja nak cari span tu kat Popular JB nie harap2 ada jodoh. Sebabnya ramai jugak customer bonda request untuk span tu. Maklum aje costomer Bonda nie banyak yang "M" besar nak jaga awning tudung. Lagipun deme banyak travelling...
Back to top Go down
View user profile http://bonda-aina.blogspot.com
adiqsu



Posts : 79
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Thu Apr 23, 2009 12:57 pm

zue wrote:
Rasanye la..bukan semua jenis kain boleh guna awning span. Kain yg nipis2 mcm thai silk tu ok kot..x pun polycotton..

ni saya setuju. tp bukan takleh guna..boleh..tp mcm tak seswai gitu. esp kalo brocade yg tebal..hm..
Back to top Go down
View user profile
min chontoi
Peniaga


Posts : 617
Join date : 2008-12-21
Age : 36
Location : BBB

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Fri Apr 24, 2009 12:28 am

Menarik gak pakai awning span ni...nk kena kursus ngan yan nieh...tgk die pakai cantek jek..hehe~~ I love you I love you
Back to top Go down
View user profile
akuni



Posts : 119
Join date : 2009-03-10
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Fri Apr 24, 2009 9:52 am

Betul lah Min, kena ber-kursus dulu baru terer jahit, saya dah try jahit tapi x menjadi, huduh jer.. Crying or Very sad
Back to top Go down
View user profile http://goncar-mall.blogspot.com
tong_gas2280
Peniaga


Posts : 117
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Fri Apr 24, 2009 10:35 am

aku span ader tapi tak terbuat2 lagi .. asik buat utk org jerr .... nanti ler akan ku buat jugak satu hari nanti ...
Back to top Go down
View user profile
ummi_aiai



Posts : 368
Join date : 2009-03-20

PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Fri Apr 24, 2009 12:18 pm

Ummi pun ada guna span. Gembira dengan hasilnya. tapi Ummi guna yang span nipis -beli kat kedai buku - Cahaya Bookstore Seksyen 3, BBB (RM 3.80/sheet) . Spannya lagi nipis dari yang jual kat Karisma, Sect 4.

Cuma satu bila dah potong, iron dengan suhu yang rendah - kalau tak span makin menipis dan jadik panjang lak - sebabnya - span tu kan bahan plastik/polimer
Back to top Go down
View user profile http://sentuhan-jemari-ummi.blogspot.com/
Sponsored content




PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Today at 4:10 pm

Back to top Go down
 
Nak tanya tentang awning pakai span ...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 7Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
 Similar topics
-
» Tanya
» Ficus Lifespan
» Is this the last we seen of Tanya??
» Ixora chinensis -"santan"
» SasuSaku or SasuKarin?

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Segalanya mengenai tudung's-
Jump to: