BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 Kongsi2: Problem Mesin Jahitku...

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6
AuthorMessage
beebiees



Posts : 155
Join date : 2009-11-24
Age : 34
Location : http://afiacollections.blogspot.com/, http://nur-inn.com

PostSubject: Re: Kongsi2: Problem Mesin Jahitku...   Wed Jan 27, 2010 11:05 am

LSN wrote:
beebiees wrote:
salam..
nak tau utk mesin 20u43 nih...
jarum ape yang sesuai utk jait tudung jc/lycra....

ader saiz jarum die tak..

Gunakan jarum DPx1 Saiz 11 atau 13. Sekiranya jahitan melompat (jump stitch), timing mesin perlu diset semula. Harap maklum.

tenkiu Mr Ling...
nanti nak kena beli jarum la ye...
timing tuh kna bwk pi kedai adjust ek?
Back to top Go down
View user profile http://afiacollections.blogspot.com
lengloii



Posts : 41
Join date : 2009-11-21
Location : kedah vs klate

PostSubject: Re: Kongsi2: Problem Mesin Jahitku...   Wed Feb 10, 2010 8:43 pm

tolong..frust ni..smlm br dpt nv30.then membc la sy ni cr nak pasang nak pakai,siap dah blh tukar pakai jarum mas..tp masalah besarnya nape benang atas ngan bwh jd xlurus?aduh sakit pala ni.. Kat lcd tu ada nak kena adjust ke?tlg la..frust sgt nih.
Back to top Go down
View user profile
iTa82



Posts : 52
Join date : 2010-01-19
Location : Melaka

PostSubject: Re: Kongsi2: Problem Mesin Jahitku...   Thu Mar 04, 2010 2:39 pm

tolong..tolong. Nak tnya otai2 wat tudung ni. Napa yer bila jait tepi n double klem, tudung tu jadi berombak2?sbb jait tepi tu terlalu rapat ke ape yer.then bila jait benang terlompat2. ada saper yg pkai mesin jait biasa jns protex & mesin jait tepi jns merrylock?
Back to top Go down
View user profile
rose8220



Posts : 18
Join date : 2009-11-15
Location : langkawi

PostSubject: Re: Kongsi2: Problem Mesin Jahitku...   Tue Apr 05, 2011 3:11 pm

nk tukar jarum camne ye..lama x tgk..nk menjahit CD..baru nk try jahit elastik ..sudah bengkok jarumku..huhuhu..sape penah jahit CD? kot ada blh ajarkan..kena guna tapak apa ? gathering ke? kita pakai nv30..tak katam lg pun cara2 nk guna..
Back to top Go down
View user profile http://www.wanjah.blogspot.com
rimbun1



Posts : 162
Join date : 2009-07-20
Location : KUALA LUMPUR

PostSubject: Re: Kongsi2: Problem Mesin Jahitku...   Tue Apr 26, 2011 5:49 pm

lengloii wrote:
tolong..frust ni..smlm br dpt nv30.then membc la sy ni cr nak pasang nak pakai,siap dah blh tukar pakai jarum mas..tp masalah besarnya nape benang atas ngan bwh jd xlurus?aduh sakit pala ni.. Kat lcd tu ada nak kena adjust ke?tlg la..frust sgt nih.

kalau benang tak ketat ni maybe sebab tension benang tuh, saya normally letak between 5 6 tuh mmg ok jer
satu lagi is bobbin tuh, saya lebih suka naikkan benang bawah dulu sebelum start jahit... kalau tak mmg tak cantik jahitan
Back to top Go down
View user profile http://blogrimbun.blogspot.com
rimbun1



Posts : 162
Join date : 2009-07-20
Location : KUALA LUMPUR

PostSubject: Re: Kongsi2: Problem Mesin Jahitku...   Tue Apr 26, 2011 5:50 pm

iTa82 wrote:
tolong..tolong. Nak tnya otai2 wat tudung ni. Napa yer bila jait tepi n double klem, tudung tu jadi berombak2?sbb jait tepi tu terlalu rapat ke ape yer.then bila jait benang terlompat2. ada saper yg pkai mesin jait biasa jns protex & mesin jait tepi jns merrylock?

pakai jarum mas/needle point tak? kalau berombak tuh saya tak tau ler pasal apa, tp klau jahitan melompat tuh sbb pakai jarum biasa
Back to top Go down
View user profile http://blogrimbun.blogspot.com
rimbun1



Posts : 162
Join date : 2009-07-20
Location : KUALA LUMPUR

PostSubject: Re: Kongsi2: Problem Mesin Jahitku...   Tue Apr 26, 2011 5:52 pm

rose8220 wrote:
nk tukar jarum camne ye..lama x tgk..nk menjahit CD..baru nk try jahit elastik ..sudah bengkok jarumku..huhuhu..sape penah jahit CD? kot ada blh ajarkan..kena guna tapak apa ? gathering ke? kita pakai nv30..tak katam lg pun cara2 nk guna..

jahit CD saya tak tau.. tak pernah
tp kalau nak tukar jarum senang jer, pusing jer skru yg memegang jarum tuh, dlm manual ada kan... tak perlu pon khatam manual tuh, tengok bila perlu jer
Back to top Go down
View user profile http://blogrimbun.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Kongsi2: Problem Mesin Jahitku...   Today at 2:47 pm

Back to top Go down
 
Kongsi2: Problem Mesin Jahitku...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 6 of 6Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6
 Similar topics
-
» possible 4l60e problem?
» power transformer problem - help?
» Please help me diagnose a running condition problem.
» power antenna motor problem
» st-70 question about bias problem

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Segalanya mengenai mesin jahit-
Jump to: