BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 Kongsi2: Problem Mesin Jahitku...

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
AuthorMessage
azima



Posts : 91
Join date : 2009-02-21
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: Kongsi2: Problem Mesin Jahitku...   Sat Apr 11, 2009 12:41 pm

rshana wrote:
nak mintak tolong ni.. tentang mesin singer industri .. saya ada mesin singer yg besar tu.. org panggil mesin industri.. mesin ni harapkan besar dan berat aje.. tapi nak jahit kain jersey langsung tka boleh... benang tak lekat langsung... tension tull..

sebelum nak call singer men.. nak tanya la.. kalau ada sesiapa kat sini yg guna mesin besar ni.. dan tau kenapa tak boleh jahit jersey. hari tu.. ada org kata.. guna jarum paling halus.. no. 11.. dah cuba.. tak jadi jugak...

harap dan feedback.. skrg ni tengah mabuk jahit tudung.. sementara ni .. semua tudung jahit tangan je.. kelakar pun ada.. tapi bila dah pakai.. tak de orang perasan pun... Smile

rshana..
sy tak ada mesin industri nie, tp kat tmt sy buat kelas tudung.. mmg pakai mesin nie.
boleh pulak sy jait jersey guna mesin jait tue.. maybe kena ejas ketegangan benang kot, tp ituhari masa kelas.. mmg tak ejas pape, jait2 jer mmg dah ok.. tapi mungkin u guna jersey lain kot, itu tak tahu lah... yg sy guna kain jersey kamdar n kain JV kak keeah...
Back to top Go down
View user profile http://azimadiyshop.blogspot.com
yanzack79



Posts : 113
Join date : 2008-12-23
Age : 37
Location : bukit mahkota, bangi

PostSubject: Re: Kongsi2: Problem Mesin Jahitku...   Sat Apr 11, 2009 9:10 pm

azima wrote:
rshana wrote:
nak mintak tolong ni.. tentang mesin singer industri .. saya ada mesin singer yg besar tu.. org panggil mesin industri.. mesin ni harapkan besar dan berat aje.. tapi nak jahit kain jersey langsung tka boleh... benang tak lekat langsung... tension tull..

sebelum nak call singer men.. nak tanya la.. kalau ada sesiapa kat sini yg guna mesin besar ni.. dan tau kenapa tak boleh jahit jersey. hari tu.. ada org kata.. guna jarum paling halus.. no. 11.. dah cuba.. tak jadi jugak...

harap dan feedback.. skrg ni tengah mabuk jahit tudung.. sementara ni .. semua tudung jahit tangan je.. kelakar pun ada.. tapi bila dah pakai.. tak de orang perasan pun... Smile

rshana..
sy tak ada mesin industri nie, tp kat tmt sy buat kelas tudung.. mmg pakai mesin nie.
boleh pulak sy jait jersey guna mesin jait tue.. maybe kena ejas ketegangan benang kot, tp ituhari masa kelas.. mmg tak ejas pape, jait2 jer mmg dah ok.. tapi mungkin u guna jersey lain kot, itu tak tahu lah... yg sy guna kain jersey kamdar n kain JV kak keeah...


Pengalaman yan guna mesin singer ni kan.....mmg kain jersey payah nak lekat...kene ada jarum special.....yan guna mesin jahit singer yg hitam tu....bila nak jahit jc...yan beli jarum emas no 80/11. setakat ni jarum tu je yg sesuai jahit jc.....

Ada satu lg jarum emas...no 70/9....yg ni mmg tak blh jahit jc....Nasihat yan...hati2 bila nak beli jarum ek....Bukannye ape...takut tersalah beli nanti....rugi je....Kalau rumah kita dekat...blh yan bg pinjam jarum emas tu..mana tau blh guna

Selamat mencuba
Back to top Go down
View user profile
scindapsus



Posts : 33
Join date : 2009-03-03
Age : 35
Location : petaling jaya-manjung

PostSubject: Re: Kongsi2: Problem Mesin Jahitku...   Tue Apr 14, 2009 8:20 pm

problem benang x lekat ni baru jer terjadi pada scin... dah ler tgh kritikal masa tu....
las-las semalam bwk g kedai singer coz pki mesin singer....
bile check tgk timing lari... bkn kete jer timing lari.... hehehehe
kena la servis kena la 45 henggit...
Back to top Go down
View user profile http://scindapsus.blogspot.com
azima



Posts : 91
Join date : 2009-02-21
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: Kongsi2: Problem Mesin Jahitku...   Wed Apr 15, 2009 11:20 am

scindapsus wrote:
problem benang x lekat ni baru jer terjadi pada scin... dah ler tgh kritikal masa tu....
las-las semalam bwk g kedai singer coz pki mesin singer....
bile check tgk timing lari... bkn kete jer timing lari.... hehehehe
kena la servis kena la 45 henggit...

scin.. timing lari, yg lari tue kat thread tension ker?
Back to top Go down
View user profile http://azimadiyshop.blogspot.com
scindapsus



Posts : 33
Join date : 2009-03-03
Age : 35
Location : petaling jaya-manjung

PostSubject: Re: Kongsi2: Problem Mesin Jahitku...   Wed Apr 15, 2009 4:31 pm

azima...
bab timing lari tu.. x ble adjust kat tension dah...
kena anta g service... dia kat kompenen dlm tu.... kat kawasan gear.. (hmm... something like that la.) \
bole faham ker?
Wink
Back to top Go down
View user profile http://scindapsus.blogspot.com
ctpizza



Posts : 274
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Kongsi2: Problem Mesin Jahitku...   Wed Apr 15, 2009 4:33 pm

yanzack79 wrote:
azima wrote:
rshana wrote:
nak mintak tolong ni.. tentang mesin singer industri .. saya ada mesin singer yg besar tu.. org panggil mesin industri.. mesin ni harapkan besar dan berat aje.. tapi nak jahit kain jersey langsung tka boleh... benang tak lekat langsung... tension tull..

sebelum nak call singer men.. nak tanya la.. kalau ada sesiapa kat sini yg guna mesin besar ni.. dan tau kenapa tak boleh jahit jersey. hari tu.. ada org kata.. guna jarum paling halus.. no. 11.. dah cuba.. tak jadi jugak...

harap dan feedback.. skrg ni tengah mabuk jahit tudung.. sementara ni .. semua tudung jahit tangan je.. kelakar pun ada.. tapi bila dah pakai.. tak de orang perasan pun... Smile

rshana..
sy tak ada mesin industri nie, tp kat tmt sy buat kelas tudung.. mmg pakai mesin nie.
boleh pulak sy jait jersey guna mesin jait tue.. maybe kena ejas ketegangan benang kot, tp ituhari masa kelas.. mmg tak ejas pape, jait2 jer mmg dah ok.. tapi mungkin u guna jersey lain kot, itu tak tahu lah... yg sy guna kain jersey kamdar n kain JV kak keeah...


Pengalaman yan guna mesin singer ni kan.....mmg kain jersey payah nak lekat...kene ada jarum special.....yan guna mesin jahit singer yg hitam tu....bila nak jahit jc...yan beli jarum emas no 80/11. setakat ni jarum tu je yg sesuai jahit jc.....

Ada satu lg jarum emas...no 70/9....yg ni mmg tak blh jahit jc....Nasihat yan...hati2 bila nak beli jarum ek....Bukannye ape...takut tersalah beli nanti....rugi je....Kalau rumah kita dekat...blh yan bg pinjam jarum emas tu..mana tau blh guna

Selamat mencuba

yan
kdg2 ada yg kain jc yg ok dgn jarum emas....ada yg tak....mcm ada skali tu sy jait jc 2 ways ni...asik melompat je, last2 tukar ke jarum biasa, baru ok
Back to top Go down
View user profile http://meandmyworld-ct.blogspot.com/
ctpizza



Posts : 274
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Kongsi2: Problem Mesin Jahitku...   Fri Apr 24, 2009 1:04 pm

nak tanya ler...sy nyer mesin 3034d(jait tepi ) nape asik bergulung je kainnya...tensen tu...memula ok je tp anak sy gi main setting pas tu trus tk betul...help me help me
Back to top Go down
View user profile http://meandmyworld-ct.blogspot.com/
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: Kongsi2: Problem Mesin Jahitku...   Fri Apr 24, 2009 3:20 pm

ctpizza wrote:
nak tanya ler...sy nyer mesin 3034d(jait tepi ) nape asik bergulung je kainnya...tensen tu...memula ok je tp anak sy gi main setting pas tu trus tk betul...help me help me

ct, kalo dah tau puncanya anak main setting tu, kena ubah balik la ke setting asal..cuba rujuk manual..atau, angkut pi kedai cina..
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
hanim



Posts : 261
Join date : 2009-02-16
Age : 38
Location : Putrajaya

PostSubject: Re: Kongsi2: Problem Mesin Jahitku...   Fri Apr 24, 2009 3:37 pm

ctpizza wrote:
nak tanya ler...sy nyer mesin 3034d(jait tepi ) nape asik bergulung je kainnya...tensen tu...memula ok je tp anak sy gi main setting pas tu trus tk betul...help me help me
ct, dah try setting balik pun x ok ek...
Back to top Go down
View user profile http://humairascollection.blogspot.com/
ctpizza



Posts : 274
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Kongsi2: Problem Mesin Jahitku...   Fri Apr 24, 2009 4:01 pm

k yana wrote:
ctpizza wrote:
nak tanya ler...sy nyer mesin 3034d(jait tepi ) nape asik bergulung je kainnya...tensen tu...memula ok je tp anak sy gi main setting pas tu trus tk betul...help me help me

ct, kalo dah tau puncanya anak main setting tu, kena ubah balik la ke setting asal..cuba rujuk manual..atau, angkut pi kedai cina..

tk ingat setting asal...semlm tk jait tudung lansung, duk try balik set...tk jadik gak hampeh...kain asik bergulung2/ terlipat2...habis benang gua
Back to top Go down
View user profile http://meandmyworld-ct.blogspot.com/
ctpizza



Posts : 274
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Kongsi2: Problem Mesin Jahitku...   Fri Apr 24, 2009 4:01 pm

hanim wrote:
ctpizza wrote:
nak tanya ler...sy nyer mesin 3034d(jait tepi ) nape asik bergulung je kainnya...tensen tu...memula ok je tp anak sy gi main setting pas tu trus tk betul...help me help me
ct, dah try setting balik pun x ok ek...

tu la...aku ingat nk dera je anak aku, suh die jahit tudung2 tu semua heheheheh
Back to top Go down
View user profile http://meandmyworld-ct.blogspot.com/
delisha



Posts : 66
Join date : 2009-03-15

PostSubject: Re: Kongsi2: Problem Mesin Jahitku...   Fri Apr 24, 2009 5:54 pm

ctpizza wrote:
k yana wrote:
ctpizza wrote:
nak tanya ler...sy nyer mesin 3034d(jait tepi ) nape asik bergulung je kainnya...tensen tu...memula ok je tp anak sy gi main setting pas tu trus tk betul...help me help me

ct, kalo dah tau puncanya anak main setting tu, kena ubah balik la ke setting asal..cuba rujuk manual..atau, angkut pi kedai cina..

tk ingat setting asal...semlm tk jait tudung lansung, duk try balik set...tk jadik gak hampeh...kain asik bergulung2/ terlipat2...habis benang gua

kalo x silap tension benang seme2 buat no 4 dulu..no 4 ni seme kain bleh scara asasnya..cuma bila kain lembut longgrkan skt kt no 3..nk ketat naikkan 5..pastu tmpt pusing2 bult tu yg belah tepi atas tu buat kt no bertanda itam..kt bwh belah kiri pun..yg kt bwh belah kanan jgn usik2 lgsug..tu utk set gigi tapak mesin..pun biarkan kt no bertnda itam..sy dh lupa a no berapa..sbb mesin dh xde dpn mata..

yg sy ingat tension benag kalo utk jahit halus tu sy suka buat kt no 3..sbb xnk ada kedut/berombk2 lgsung..
Back to top Go down
View user profile
ctpizza



Posts : 274
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Kongsi2: Problem Mesin Jahitku...   Fri Apr 24, 2009 5:59 pm

delisha wrote:
ctpizza wrote:
k yana wrote:
ctpizza wrote:
nak tanya ler...sy nyer mesin 3034d(jait tepi ) nape asik bergulung je kainnya...tensen tu...memula ok je tp anak sy gi main setting pas tu trus tk betul...help me help me

ct, kalo dah tau puncanya anak main setting tu, kena ubah balik la ke setting asal..cuba rujuk manual..atau, angkut pi kedai cina..

tk ingat setting asal...semlm tk jait tudung lansung, duk try balik set...tk jadik gak hampeh...kain asik bergulung2/ terlipat2...habis benang gua

kalo x silap tension benang seme2 buat no 4 dulu..no 4 ni seme kain bleh scara asasnya..cuma bila kain lembut longgrkan skt kt no 3..nk ketat naikkan 5..pastu tmpt pusing2 bult tu yg belah tepi atas tu buat kt no bertanda itam..kt bwh belah kiri pun..yg kt bwh belah kanan jgn usik2 lgsug..tu utk set gigi tapak mesin..pun biarkan kt no bertnda itam..sy dh lupa a no berapa..sbb mesin dh xde dpn mata..

yg sy ingat tension benag kalo utk jahit halus tu sy suka buat kt no 3..sbb xnk ada kedut/berombk2 lgsung..

ok nnt sy try
tq delisha
Back to top Go down
View user profile http://meandmyworld-ct.blogspot.com/
akuni



Posts : 119
Join date : 2009-03-10
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Kongsi2: Problem Mesin Jahitku...   Thu Apr 30, 2009 11:36 pm

Panas panas... tadi petang pegi 2 kedai singer kat shah alam ni, satu kat seksyen 9 dan satu lagi kat seksyen 16, nak cari jarum 90/11 yg Kak Cat recommend kan... dah le dua-dua kedai takde, yg satu kedai tu beria-ia dia kata tak de jarum nombor camtu, pastu dia cakap kat saya "U punya mesin apa? Singer ka pasar malam punya" Wahhh... mmg panas hati ku... dah lar tu, nak beli tapak utk kain licin pun mcm2 dia ckp.. Mad
Akak kedai jahit tepi/kedai bunga kat seksyen 18 tu yg suggest, katanya tukau le tapak, baru lah x lompat2 jahitan nya... sy dah beli tapak tu kat kedai singer yg lg satu, mahal jugak rm15... belum try lg... hu hu hu....

So, kat mana lagi ek nak cari jarum nombor 90/11 tu kat area shah alam... anybody, somebody, please... thanks!
Back to top Go down
View user profile http://goncar-mall.blogspot.com
catalysts2



Posts : 221
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kongsi2: Problem Mesin Jahitku...   Fri May 01, 2009 1:57 pm

akuni wrote:
Panas panas... tadi petang pegi 2 kedai singer kat shah alam ni, satu kat seksyen 9 dan satu lagi kat seksyen 16, nak cari jarum 90/11 yg Kak Cat recommend kan... dah le dua-dua kedai takde, yg satu kedai tu beria-ia dia kata tak de jarum nombor camtu, pastu dia cakap kat saya "U punya mesin apa? Singer ka pasar malam punya" Wahhh... mmg panas hati ku... dah lar tu, nak beli tapak utk kain licin pun mcm2 dia ckp.. Mad
Akak kedai jahit tepi/kedai bunga kat seksyen 18 tu yg suggest, katanya tukau le tapak, baru lah x lompat2 jahitan nya... sy dah beli tapak tu kat kedai singer yg lg satu, mahal jugak rm15... belum try lg... hu hu hu....

So, kat mana lagi ek nak cari jarum nombor 90/11 tu kat area shah alam... anybody, somebody, please... thanks!

akuni
akak beli jarum 90/11 tu masa jv mesin jahit singer dgn yela (jvcynosure) last year.
yela beli mesin jahit n jarum tu kat kedai singer kat sentul.
akak pun ada sebatang je jarum tu.
mungkin boleh order jarum kat kedai tu.
tp kena contact yela for address n phone number.
Back to top Go down
View user profile
hannan6d



Posts : 401
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kongsi2: Problem Mesin Jahitku...   Fri May 01, 2009 6:24 pm

catalysts2 wrote:
akuni wrote:
Panas panas... tadi petang pegi 2 kedai singer kat shah alam ni, satu kat seksyen 9 dan satu lagi kat seksyen 16, nak cari jarum 90/11 yg Kak Cat recommend kan... dah le dua-dua kedai takde, yg satu kedai tu beria-ia dia kata tak de jarum nombor camtu, pastu dia cakap kat saya "U punya mesin apa? Singer ka pasar malam punya" Wahhh... mmg panas hati ku... dah lar tu, nak beli tapak utk kain licin pun mcm2 dia ckp.. Mad
Akak kedai jahit tepi/kedai bunga kat seksyen 18 tu yg suggest, katanya tukau le tapak, baru lah x lompat2 jahitan nya... sy dah beli tapak tu kat kedai singer yg lg satu, mahal jugak rm15... belum try lg... hu hu hu....

So, kat mana lagi ek nak cari jarum nombor 90/11 tu kat area shah alam... anybody, somebody, please... thanks!

akuni
akak beli jarum 90/11 tu masa jv mesin jahit singer dgn yela (jvcynosure) last year.
yela beli mesin jahit n jarum tu kat kedai singer kat sentul.
akak pun ada sebatang je jarum tu.
mungkin boleh order jarum kat kedai tu.
tp kena contact yela for address n phone number.

akuni..dari dulu hingga sekarang akak guna jarum yang beli kat tesco je..murah..satu pek ada banyak..tapi lupa berapa rm.. Laughing Laughing yang fail masa jahit hanya kain kamdar versi dulu2 tu..yang lain seme ok...
Back to top Go down
View user profile
akuni



Posts : 119
Join date : 2009-03-10
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Kongsi2: Problem Mesin Jahitku...   Sat May 02, 2009 8:38 am

Kak Cat, nanti saya akan cari jugak...... thanks!

Hannan6d, jarum tesco tu saiz apa ek? Saya cari jugak kat kedai jahit lain jarum 90/11 tu tp x de... nak kena cari lagi ni.

Tapak yg sy beli semlm x boleh pakai, tak boleh nak psg pun... rugi rm15.. Crying or Very sad
Back to top Go down
View user profile http://goncar-mall.blogspot.com
izaida



Posts : 33
Join date : 2009-04-14

PostSubject: Re: Kongsi2: Problem Mesin Jahitku...   Wed May 06, 2009 5:52 pm

akuni wrote:
Kak Cat, nanti saya akan cari jugak...... thanks!

Hannan6d, jarum tesco tu saiz apa ek? Saya cari jugak kat kedai jahit lain jarum 90/11 tu tp x de... nak kena cari lagi ni.

Tapak yg sy beli semlm x boleh pakai, tak boleh nak psg pun... rugi rm15.. Crying or Very sad




akuni...

kalu nk beli tapak tambahan (aksesori)....kena bwk tapak yg sedia ada...dia akan tgk ketebalan tapak yg sedia ada...coz..setiap model mesin x sama....

mcm ida last week beli tapak kelim tepi tudung kat singer....dia suruh ida bwk tapak sedia ada...ida nyer brand toyota (dh 10 thn usia mesin tu...)

alhmdullah...ok..leh guna....

dh selamat wat kelim tepi ropol...sarung bantal....


off topik : nk kelim tepi tudung jc....x confident lagi..
Back to top Go down
View user profile
akuni



Posts : 119
Join date : 2009-03-10
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Kongsi2: Problem Mesin Jahitku...   Thu May 07, 2009 6:03 pm

Tu lar, silap sy gak, org tanya singer model apa pun x ingat sebenarnya... sekrg dah ingat, featherweight II.
Twin needle sy dah order ngan Yela. Nak try guna yg tu dulu.
Back to top Go down
View user profile http://goncar-mall.blogspot.com
akuni



Posts : 119
Join date : 2009-03-10
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Kongsi2: Problem Mesin Jahitku...   Thu May 07, 2009 6:06 pm

Tu lar, silap sy gak, org tanya singer model apa pun x ingat sebenarnya... sekrg dah ingat, featherweight II.
Twin needle sy dah order ngan Yela. Nak try guna yg tu dulu.
Back to top Go down
View user profile http://goncar-mall.blogspot.com
bluee



Posts : 178
Join date : 2009-04-20
Age : 28
Location : shah alam

PostSubject: Re: Kongsi2: Problem Mesin Jahitku...   Thu May 07, 2009 6:30 pm

izaida wrote:
akuni wrote:
Kak Cat, nanti saya akan cari jugak...... thanks!

Hannan6d, jarum tesco tu saiz apa ek? Saya cari jugak kat kedai jahit lain jarum 90/11 tu tp x de... nak kena cari lagi ni.

Tapak yg sy beli semlm x boleh pakai, tak boleh nak psg pun... rugi rm15.. Crying or Very sad




akuni...

kalu nk beli tapak tambahan (aksesori)....kena bwk tapak yg sedia ada...dia akan tgk ketebalan tapak yg sedia ada...coz..setiap model mesin x sama....

mcm ida last week beli tapak kelim tepi tudung kat singer....dia suruh ida bwk tapak sedia ada...ida nyer brand toyota (dh 10 thn usia mesin tu...)

alhmdullah...ok..leh guna....

dh selamat wat kelim tepi ropol...sarung bantal....


off topik : nk kelim tepi tudung jc....x confident lagi..



kak ida...kak ida beli tapak kelim utk mesin jhit tepi ke mesin biase??
Back to top Go down
View user profile
izaida



Posts : 33
Join date : 2009-04-14

PostSubject: Re: Kongsi2: Problem Mesin Jahitku...   Sun May 10, 2009 4:40 pm

bluee wrote:
izaida wrote:
akuni wrote:
Kak Cat, nanti saya akan cari jugak...... thanks!

Hannan6d, jarum tesco tu saiz apa ek? Saya cari jugak kat kedai jahit lain jarum 90/11 tu tp x de... nak kena cari lagi ni.

Tapak yg sy beli semlm x boleh pakai, tak boleh nak psg pun... rugi rm15.. Crying or Very sad




akuni...

kalu nk beli tapak tambahan (aksesori)....kena bwk tapak yg sedia ada...dia akan tgk ketebalan tapak yg sedia ada...coz..setiap model mesin x sama....

mcm ida last week beli tapak kelim tepi tudung kat singer....dia suruh ida bwk tapak sedia ada...ida nyer brand toyota (dh 10 thn usia mesin tu...)

alhmdullah...ok..leh guna....

dh selamat wat kelim tepi ropol...sarung bantal....


off topik : nk kelim tepi tudung jc....x confident lagi..



kak ida...kak ida beli tapak kelim utk mesin jhit tepi ke mesin biase??



mesin biase....harge dia pun x smpai rm10......

twin needle (2mm) kat kedai tu baru rm 6 jer.... skrg tgh tunggu yg 6mm nyer...katanyer dh order tp lom smpai...

off topik :.... mesin jahit tepi ader tapak kelim ker??? stahu akak la....xde coz..mesin jahit tepi nie ...tepinyer kan ader pisau utk potong kain2 yg terlebih............kalu silap mintak maaf yer....mintak tolong sifu2 jawabkan yer....
Back to top Go down
View user profile
akuni



Posts : 119
Join date : 2009-03-10
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Kongsi2: Problem Mesin Jahitku...   Wed Jun 24, 2009 12:57 pm

Sy lagi ni nak tumpang tanya kat otai2....

Sy dah beli twin needle tp bila jahit benang x nak lekat lah.
Sy dah adjust sana sini tp x berhasil.
So sy nak tanya, mcm mana nak tahu kalau mesin jahit kita ni sebenarnya boleh ke tak boleh jahit twin needles?
Mcm mana kita nak dptkan khidmat dari org s1nger kalau hal2 teknikal cam ni ek?
Sy pernah tanya psl twin needle kat kedai s1nger kat seksyen 9 & 16 shah alam tp hampeh lah dia org mcm tak tahu menahu je.
Terima kasih sume.
Back to top Go down
View user profile http://goncar-mall.blogspot.com
ctpizza



Posts : 274
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Kongsi2: Problem Mesin Jahitku...   Wed Jun 24, 2009 1:22 pm

akuni wrote:
Sy lagi ni nak tumpang tanya kat otai2....

Sy dah beli twin needle tp bila jahit benang x nak lekat lah.
Sy dah adjust sana sini tp x berhasil.
So sy nak tanya, mcm mana nak tahu kalau mesin jahit kita ni sebenarnya boleh ke tak boleh jahit twin needles?
Mcm mana kita nak dptkan khidmat dari org s1nger kalau hal2 teknikal cam ni ek?
Sy pernah tanya psl twin needle kat kedai s1nger kat seksyen 9 & 16 shah alam tp hampeh lah dia org mcm tak tahu menahu je.
Terima kasih sume.

akuni

beli size apa?kalau yg 2mm tu mmg x lekat kat kain jc...
Back to top Go down
View user profile http://meandmyworld-ct.blogspot.com/
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: Kongsi2: Problem Mesin Jahitku...   Thu Jun 25, 2009 11:27 am

salam akuni..

mesin akuni model yg mana? k yana penah tanya cina singer, die ckp mesin akak dulu x leh twin needle..tapi rupanya boleh, lepas tunjuk ajar dr misa..

ctpizza, so far akak guna twin 2mm gap, semua jenis kain jc ok saja..semua elok je jadinya..
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
Sponsored content




PostSubject: Re: Kongsi2: Problem Mesin Jahitku...   Today at 10:32 pm

Back to top Go down
 
Kongsi2: Problem Mesin Jahitku...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 6Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
 Similar topics
-
» possible 4l60e problem?
» power transformer problem - help?
» Please help me diagnose a running condition problem.
» power antenna motor problem
» st-70 question about bias problem

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Segalanya mengenai mesin jahit-
Jump to: