BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 Kongsi2 :Kedai menjual peralatan mesin jahit

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
meabadi
Admin


Posts : 544
Join date : 2008-12-21
Age : 35
Location : Shah Alam Selangor

PostSubject: Kongsi2 :Kedai menjual peralatan mesin jahit   Mon Feb 02, 2009 12:50 am

ME ni sekarang tgh mencari satu benda ni..nak completekan misi ku hihiihih

nak cari jarum twin needle size lebar sikit 6mm....

lawa sikit finishing tudung nnti....hehe mcm ala2 tudung A****I la kan...


jarumnya mcm ni.





kot2 la sapa ade jumpa kat kedai...plz let ME know k???

nak order online leceh la....mahal jadinya.....
Back to top Go down
View user profile http://meabadi.blogspot.com/
tong_gas2280
Peniaga


Posts : 117
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kongsi2 :Kedai menjual peralatan mesin jahit   Mon Feb 02, 2009 8:44 am

me .. tong pun tengah carik mende yang sama ni .. puas aku ronda satu bangi .. tarak jual ... paling lebar yang tong pernah beli kat singer bangi .. dalam 4 mm ... 6 agak susah la nak jumpa
Back to top Go down
View user profile
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Kongsi2 :Kedai menjual peralatan mesin jahit   Mon Feb 02, 2009 8:47 am

meabadi wrote:
ME ni sekarang tgh mencari satu benda ni..nak completekan misi ku hihiihih

nak cari jarum twin needle size lebar sikit 6mm....

lawa sikit finishing tudung nnti....hehe mcm ala2 tudung A****I la kan...


jarumnya mcm ni.





kot2 la sapa ade jumpa kat kedai...plz let ME know k???

nak order online leceh la....mahal jadinya.....

akak penah tengok kat mana ekkkk, nanti balik belek2 kat rumah jap.... kena recall balik ni, akak penah tengok kotak tu
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
meabadi
Admin


Posts : 544
Join date : 2008-12-21
Age : 35
Location : Shah Alam Selangor

PostSubject: Re: Kongsi2 :Kedai menjual peralatan mesin jahit   Mon Feb 02, 2009 9:48 am

k zila..

WOW!!..yerke...??


kak zila cepat2 balik umah .nanti update k???


X sabo...... Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Back to top Go down
View user profile http://meabadi.blogspot.com/
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Kongsi2 :Kedai menjual peralatan mesin jahit   Mon Feb 02, 2009 10:22 am

meabadi wrote:
k zila..

WOW!!..yerke...??


kak zila cepat2 balik umah .nanti update k???


X sabo...... Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

ahhahah, kalu me nak cam a.... tu dia ada mesin jahit khas utk t shirt.... mmg sebijik... akak baru je tau
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
meabadi
Admin


Posts : 544
Join date : 2008-12-21
Age : 35
Location : Shah Alam Selangor

PostSubject: Re: Kongsi2 :Kedai menjual peralatan mesin jahit   Mon Feb 02, 2009 10:31 am

kak zila...

haaaaa.....itu pon Me baru tahu malam tadi....

nama teknologi tu COVERstitch kan??senang ....tp berapa riban lak mesin tu kak..?? affraid affraid affraid affraid affraid
Back to top Go down
View user profile http://meabadi.blogspot.com/
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Kongsi2 :Kedai menjual peralatan mesin jahit   Mon Feb 02, 2009 11:01 am

meabadi wrote:
kak zila...

haaaaa.....itu pon Me baru tahu malam tadi....

nama teknologi tu COVERstitch kan??senang ....tp berapa riban lak mesin tu kak..?? affraid affraid affraid affraid affraid

rm2800... mesin dia rupa cam jahit tepi tapi fungsi dia satu jeeee, utk jahit t shirt yg double tuuu
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Kongsi2 :Kedai menjual peralatan mesin jahit   Mon Feb 02, 2009 11:06 am

meabadi wrote:
kak zila...

haaaaa.....itu pon Me baru tahu malam tadi....

nama teknologi tu COVERstitch kan??senang ....tp berapa riban lak mesin tu kak..?? affraid affraid affraid affraid affraid

kalu org bisnes tudung mmg bagus buat investment, takat kita yg jahit utk suka2, rasanya cam x berbaloi kot
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
meabadi
Admin


Posts : 544
Join date : 2008-12-21
Age : 35
Location : Shah Alam Selangor

PostSubject: Re: Kongsi2 :Kedai menjual peralatan mesin jahit   Mon Feb 02, 2009 5:46 pm

yerlah kan kak...

mcm ME ni kalau boleh bayor installment x la terasa...


kekeke

kak....

mana kedai aksesori mesin jahit yg best??


rasanya JANOME boleh buat kan??? yg jahit mcm ujung shirt tu
Back to top Go down
View user profile http://meabadi.blogspot.com/
sal9281



Posts : 122
Join date : 2008-12-22
Age : 37
Location : pandan indah

PostSubject: Re: Kongsi2 :Kedai menjual peralatan mesin jahit   Mon Feb 02, 2009 10:48 pm

zila..kalau ada twin needle mcm yang ME tunjuk ni saya nak satu..
Back to top Go down
View user profile
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Kongsi2 :Kedai menjual peralatan mesin jahit   Tue Feb 03, 2009 8:54 am

meabadi wrote:
yerlah kan kak...

mcm ME ni kalau boleh bayor installment x la terasa...


kekeke

kak....

mana kedai aksesori mesin jahit yg best??


rasanya JANOME boleh buat kan??? yg jahit mcm ujung shirt tu

apa2 mesin yg jenis utk jahit quilt, mmg banyak patern boleh jahit hujung tu

akak dah tengok jarum tu, ME tu kalu camtu saiz dia utk jahit jeans, dan memang x sesuai langsung utk jahit jersey, saiz jarum tu besar.... kalu yg utk jahit jeans kita guna saiz jarum yg kecil.... smlm akak g zonghua, pastu singgah yee button jap utk tengok jarum awak tu, mmg ada brand camtu tapi ada saiz je.... yee button tu dekat jee kat zonghua gak cuma dia baris kat alliace bank, kat situ mmg jual alat quilt & patch
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
meabadi
Admin


Posts : 544
Join date : 2008-12-21
Age : 35
Location : Shah Alam Selangor

PostSubject: Re: Kongsi2 :Kedai menjual peralatan mesin jahit   Tue Feb 03, 2009 9:16 am

zila_kasim wrote:

apa2 mesin yg jenis utk jahit quilt, mmg banyak patern boleh jahit hujung tu

akak dah tengok jarum tu, ME tu kalu camtu saiz dia utk jahit jeans, dan memang x sesuai langsung utk jahit jersey, saiz jarum tu besar.... kalu yg utk jahit jeans kita guna saiz jarum yg kecil.... smlm akak g zonghua, pastu singgah yee button jap utk tengok jarum awak tu, mmg ada brand camtu tapi ada saiz je.... yee button tu dekat jee kat zonghua gak cuma dia baris kat alliace bank, kat situ mmg jual alat quilt & patch


saiz apa kak??? yee button tu bukan sederet CIMB? ade gak kedai sederet cimb...huwaaaa...

x ape kak..kalau gatal2 nak try boleh x? kekekkeke
Back to top Go down
View user profile http://meabadi.blogspot.com/
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Kongsi2 :Kedai menjual peralatan mesin jahit   Tue Feb 03, 2009 9:28 am

meabadi wrote:
zila_kasim wrote:

apa2 mesin yg jenis utk jahit quilt, mmg banyak patern boleh jahit hujung tu

akak dah tengok jarum tu, ME tu kalu camtu saiz dia utk jahit jeans, dan memang x sesuai langsung utk jahit jersey, saiz jarum tu besar.... kalu yg utk jahit jeans kita guna saiz jarum yg kecil.... smlm akak g zonghua, pastu singgah yee button jap utk tengok jarum awak tu, mmg ada brand camtu tapi ada saiz je.... yee button tu dekat jee kat zonghua gak cuma dia baris kat alliace bank, kat situ mmg jual alat quilt & patch


saiz apa kak??? yee button tu bukan sederet CIMB? ade gak kedai sederet cimb...huwaaaa...

x ape kak..kalau gatal2 nak try boleh x? kekekkeke

SEDERET NGAN POH KONG
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Kongsi2 :Kedai menjual peralatan mesin jahit   Tue Feb 03, 2009 9:29 am

meabadi wrote:
zila_kasim wrote:

apa2 mesin yg jenis utk jahit quilt, mmg banyak patern boleh jahit hujung tu

akak dah tengok jarum tu, ME tu kalu camtu saiz dia utk jahit jeans, dan memang x sesuai langsung utk jahit jersey, saiz jarum tu besar.... kalu yg utk jahit jeans kita guna saiz jarum yg kecil.... smlm akak g zonghua, pastu singgah yee button jap utk tengok jarum awak tu, mmg ada brand camtu tapi ada saiz je.... yee button tu dekat jee kat zonghua gak cuma dia baris kat alliace bank, kat situ mmg jual alat quilt & patch


saiz apa kak??? yee button tu bukan sederet CIMB? ade gak kedai sederet cimb...huwaaaa...

x ape kak..kalau gatal2 nak try boleh x? kekekkeke

HAHAHHA, TERTINGGAL SAIZ LAK. SAIZ 12 ME
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
meabadi
Admin


Posts : 544
Join date : 2008-12-21
Age : 35
Location : Shah Alam Selangor

PostSubject: Re: Kongsi2 :Kedai menjual peralatan mesin jahit   Tue Feb 03, 2009 9:48 am

size 12 tu lebar ke?? ade dalam 6mm ke?? mcm dlm pic atas tu
Back to top Go down
View user profile http://meabadi.blogspot.com/
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Kongsi2 :Kedai menjual peralatan mesin jahit   Tue Feb 03, 2009 9:52 am

meabadi wrote:
size 12 tu lebar ke?? ade dalam 6mm ke?? mcm dlm pic atas tu

TAK ME, LEBR TU BERGANTUNG PADA SAIZ JARUM, YG ME TUNJUK TU UNTUK JAHIT JEANS NYRRR
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
evabobbie
Peniaga


Posts : 267
Join date : 2008-12-22
Age : 45
Location : seri kembangan/shah alam

PostSubject: Re: Kongsi2 :Kedai menjual peralatan mesin jahit   Tue Feb 03, 2009 9:53 am

meabadi wrote:
size 12 tu lebar ke?? ade dalam 6mm ke?? mcm dlm pic atas tu

ME kalo ngam..beli akak satu ek..hehehe
Back to top Go down
View user profile http://allmustsell.blogspot.com
meabadi
Admin


Posts : 544
Join date : 2008-12-21
Age : 35
Location : Shah Alam Selangor

PostSubject: Re: Kongsi2 :Kedai menjual peralatan mesin jahit   Tue Feb 03, 2009 10:17 am

k zila.....


akak mesti tahu kan kedai jahit yg best2....yg banyak jual barangang menjahit..kalau mcm spare part tapak tu...biasa kat mana jual ek???


saje nak jalan2 cuci mata.....kat kedai singer x banyak benda pon..mahal lak tu
Back to top Go down
View user profile http://meabadi.blogspot.com/
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Kongsi2 :Kedai menjual peralatan mesin jahit   Tue Feb 03, 2009 10:22 am

meabadi wrote:
k zila.....


akak mesti tahu kan kedai jahit yg best2....yg banyak jual barangang menjahit..kalau mcm spare part tapak tu...biasa kat mana jual ek???


saje nak jalan2 cuci mata.....kat kedai singer x banyak benda pon..mahal lak tu

HAHAHA, BAB KEDAI JAHIT NI, AKAK NI SATU KL REDAH... HAHAHA... KALU NAK MURAH G KAT CHOW KIT.... KALU YG QUILT & PATCH ADA KAT AMPANG.... MMG BESAR KEDAI DIA.... KAT PASAR PUDU PUN BANYAK KEDAI JUAL SPARE PART.... AWAK NAK SPARE PART UTK MESIN BRAND APA.... NANTI AKAK CUBA USHA22... HAHAHH, AKAK SELALU REDAH PASAR PUDU. KAT SITU CAM2 ADA....
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Kongsi2 :Kedai menjual peralatan mesin jahit   Tue Feb 03, 2009 10:23 am

ME, KALU ME G PETALING STREET KAT AREA2 ORG JUAL2 BEG TU ADA BANYAK KEDAI JUAL PERALATAN JAHIT... ADA SATU KEDAI BUTTON TU, PUN BANYAK GAL ALAT2 DIA
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
meabadi
Admin


Posts : 544
Join date : 2008-12-21
Age : 35
Location : Shah Alam Selangor

PostSubject: Re: Kongsi2 :Kedai menjual peralatan mesin jahit   Tue Feb 03, 2009 10:24 am

nak cari twin needle tu la kak...ekekekekekee Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://meabadi.blogspot.com/
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Kongsi2 :Kedai menjual peralatan mesin jahit   Tue Feb 03, 2009 10:27 am

meabadi wrote:
nak cari twin needle tu la kak...ekekekekekee Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

TWIN NEEDLE ME G YEE BUTTON TU JE, SEMUA BRG DIA ADA.... CAKAP JE TWIN NEEDLE, KALU X DE SAIZ PUN DIA BOLEH ORDER, SELALU AKAK BUAT CAMTU UTK BRG QUILT
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
meabadi
Admin


Posts : 544
Join date : 2008-12-21
Age : 35
Location : Shah Alam Selangor

PostSubject: Re: Kongsi2 :Kedai menjual peralatan mesin jahit   Tue Feb 03, 2009 10:29 am

wah kak zila......bagusnyaaaaa....

best2......

ala...nak kena terjah la ni..semalam baru p....


off topic :kak..kalau pola baju budak2 ..nak beli buku dia kat mana erk? alatan buat baju budak comei2.....
Back to top Go down
View user profile http://meabadi.blogspot.com/
yus



Posts : 143
Join date : 2008-12-22
Age : 34
Location : Seksyen 7, Bandar Baru Bangi

PostSubject: Re: Kongsi2 :Kedai menjual peralatan mesin jahit   Tue Feb 03, 2009 10:31 am

zila_kasim wrote:


HAHAHA, BAB KEDAI JAHIT NI, AKAK NI SATU KL REDAH... HAHAHA... KALU NAK MURAH G KAT CHOW KIT.... KALU YG QUILT & PATCH ADA KAT AMPANG.... MMG BESAR KEDAI DIA.... KAT PASAR PUDU PUN BANYAK KEDAI JUAL SPARE PART.... AWAK NAK SPARE PART UTK MESIN BRAND APA.... NANTI AKAK CUBA USHA22... HAHAHH, AKAK SELALU REDAH PASAR PUDU. KAT SITU CAM2 ADA....

Redah pasar pudu?? Saya yg tinggal dekat situ pun tak sanggup nak redah..Ampun!!
Back to top Go down
View user profile http://yusrinahata.com
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Kongsi2 :Kedai menjual peralatan mesin jahit   Tue Feb 03, 2009 10:42 am

meabadi wrote:
wah kak zila......bagusnyaaaaa....

best2......

ala...nak kena terjah la ni..semalam baru p....


off topic :kak..kalau pola baju budak2 ..nak beli buku dia kat mana erk? alatan buat baju budak comei2.....

POLA BAJU SMOCKING AKAK ADA... GAUN TU... ADA POLA BAJU UTK COLOR NAVY... BUDAK LELAKI NYERR KEMEJA PUN ADA GAK
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Kongsi2 :Kedai menjual peralatan mesin jahit   Today at 4:09 pm

Back to top Go down
 
Kongsi2 :Kedai menjual peralatan mesin jahit
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 4Go to page : 1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Segalanya mengenai mesin jahit-
Jump to: