BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 [b]SENARAI PENUH MESIN-MESIN JAHIT JUALAN LSN - Updated 11/05/09[/b]

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
LSN
Peniaga


Posts : 40
Join date : 2009-02-13
Location : Kuala Lumpur, Malaysia

PostSubject: [b]SENARAI PENUH MESIN-MESIN JAHIT JUALAN LSN - Updated 11/05/09[/b]   Fri Feb 13, 2009 10:04 pm

LSN, syarikat membekal MESIN JAHIT

LINGS SERVICE NETWORK (M) SDN BHD
NO 24 Jalan Damai Perdana 1/8C
Bandar Damai Perdana
56000 Cheras, W.P. Kuala Lumpur
Tel: 03-91025766/ 5767
Fax: 03-91025768
H/P: 012-6552245
email: rlinggam@gmail.com, lsnsb@streamyx.com

SENARAI PENUH MESIN-MESIN JAHIT JUALAN LSN (DIKEMASKINI PADA 7 MEI 2009)























Last edited by LSN on Tue May 12, 2009 11:13 am; edited 4 times in total
Back to top Go down
View user profile http://www.lsn-sewingmachines.com
min chontoi
Peniaga


Posts : 617
Join date : 2008-12-21
Age : 36
Location : BBB

PostSubject: Re: [b]SENARAI PENUH MESIN-MESIN JAHIT JUALAN LSN - Updated 11/05/09[/b]   Sun Feb 15, 2009 10:18 pm

LSN....sy nk membeli mesin br..tp nk tanya ada x special price utk geng2 tudung DIY nie?? dah ramai beli kt u disebabkan demam tudung DIY nieh... flower flower flower
Back to top Go down
View user profile
misa
Peniaga


Posts : 776
Join date : 2008-12-22
Location : KL

PostSubject: Re: [b]SENARAI PENUH MESIN-MESIN JAHIT JUALAN LSN - Updated 11/05/09[/b]   Mon Feb 16, 2009 10:20 am

ye laa.. salah sorang nyer saya..

p/s :semalam ada pi kedai.. beli barang sket.. ni sapa yg online.. mr linggam kaaa...
Back to top Go down
View user profile http://craftyspace.blogspot.com
zarina73



Posts : 80
Join date : 2009-01-02
Age : 43
Location : Selayang Height, Batu Caves

PostSubject: Re: [b]SENARAI PENUH MESIN-MESIN JAHIT JUALAN LSN - Updated 11/05/09[/b]   Mon Feb 16, 2009 9:16 pm

misa wrote:
ye laa.. salah sorang nyer saya..

p/s :semalam ada pi kedai.. beli barang sket.. ni sapa yg online.. mr linggam kaaa...


saya pun sama, beli dengan LSN.
Back to top Go down
View user profile
LSN
Peniaga


Posts : 40
Join date : 2009-02-13
Location : Kuala Lumpur, Malaysia

PostSubject: Re: [b]SENARAI PENUH MESIN-MESIN JAHIT JUALAN LSN - Updated 11/05/09[/b]   Tue Feb 17, 2009 8:49 am

min chontoi,

Sekiranya beli online, anda memang dapat special price. Cuba click link dekat first post. LSN tengah buat promosi. Rembat jelah...

Kak zarina73 dan misa,
Ehem... ni memang Mr. Linggam tu kak.....
Back to top Go down
View user profile http://www.lsn-sewingmachines.com
misa
Peniaga


Posts : 776
Join date : 2008-12-22
Location : KL

PostSubject: Re: [b]SENARAI PENUH MESIN-MESIN JAHIT JUALAN LSN - Updated 11/05/09[/b]   Tue Feb 17, 2009 8:57 am

LSN wrote:
min chontoi,

Sekiranya beli online, anda memang dapat special price. Cuba click link dekat first post. LSN tengah buat promosi. Rembat jelah...

Kak zarina73 dan misa,
Ehem... ni memang Mr. Linggam tu kak.....


apa plak kakak.. sebaya ler.. lol!

anw.. tahniaaah dah buka kedai online..
Back to top Go down
View user profile http://craftyspace.blogspot.com
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: [b]SENARAI PENUH MESIN-MESIN JAHIT JUALAN LSN - Updated 11/05/09[/b]   Tue Feb 17, 2009 9:50 am

Mr LSN, damai perdana ni kat mana ek? umah saya dekat mahkota cheras? yg dekat hussein onn ke? kalo beli kat kedai, dpt promosi tak?
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
misa
Peniaga


Posts : 776
Join date : 2008-12-22
Location : KL

PostSubject: Re: [b]SENARAI PENUH MESIN-MESIN JAHIT JUALAN LSN - Updated 11/05/09[/b]   Tue Feb 17, 2009 9:56 am

dekat ngan area alam damai..


dari alam damai nak gi ke arah bukit belimbing (jln baru)

p/s: mr linggam.. letak map kat sini la..



err.. nak tanya.. saya beli mesin dec 08.. masa tu voucher dah habis.. u kata nak pos ke rumah.. tak dpt lagi pon..
Rolling Eyes
Back to top Go down
View user profile http://craftyspace.blogspot.com
LSN
Peniaga


Posts : 40
Join date : 2009-02-13
Location : Kuala Lumpur, Malaysia

PostSubject: Re: [b]SENARAI PENUH MESIN-MESIN JAHIT JUALAN LSN - Updated 11/05/09[/b]   Tue Feb 17, 2009 12:10 pm

k yana wrote:
Mr LSN, damai perdana ni kat mana ek? umah saya dekat mahkota cheras? yg dekat hussein onn ke? kalo beli kat kedai, dpt promosi tak?

LSN memang akan beri special diskaun untuk Ahli DIY TudungCari dan Ahli2 WMC. Kalau pergi Premis LSN kat Damai Perdana (selepas Hussein Onn), inform staff kat sana, yg anda adalah customer dari Online/ Internet. Kalau tak inform, kenalah beli pada harga biasa.

Ini harga promosi yang LSN offer. Sila klik link di bawah.

http://www.wanitamelayu.com/forum/showthread.php?t=19350&page=2


Last edited by LSN on Tue Feb 17, 2009 12:15 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile http://www.lsn-sewingmachines.com
LSN
Peniaga


Posts : 40
Join date : 2009-02-13
Location : Kuala Lumpur, Malaysia

PostSubject: Re: [b]SENARAI PENUH MESIN-MESIN JAHIT JUALAN LSN - Updated 11/05/09[/b]   Tue Feb 17, 2009 12:14 pm

misa wrote:
dekat ngan area alam damai..


dari alam damai nak gi ke arah bukit belimbing (jln baru)

p/s: mr linggam.. letak map kat sini la..



err.. nak tanya.. saya beli mesin dec 08.. masa tu voucher dah habis.. u kata nak pos ke rumah.. tak dpt lagi pon..
Rolling Eyes

Voucher tu LSN memang tak print lagi sebab kita distribute pun limited shj. Takpe, memandangkan misa dah tau pasal online sales ni, tak perlulah risau. Harga mesin utk pelanggan dari online sentiasa jauh lebih murah dari pelanggan biasa.
Back to top Go down
View user profile http://www.lsn-sewingmachines.com
meabadi
Admin


Posts : 544
Join date : 2008-12-21
Age : 35
Location : Shah Alam Selangor

PostSubject: Re: [b]SENARAI PENUH MESIN-MESIN JAHIT JUALAN LSN - Updated 11/05/09[/b]   Tue Feb 17, 2009 12:16 pm

LSN..

paste aje iklan tu kat sini...lagi senang nak baca..mesti laku mesin jahit LSN lepas ni....

adik saya dr melaka pon nak turun g LSN cari mesin.....
Back to top Go down
View user profile http://meabadi.blogspot.com/
misa
Peniaga


Posts : 776
Join date : 2008-12-22
Location : KL

PostSubject: Re: [b]SENARAI PENUH MESIN-MESIN JAHIT JUALAN LSN - Updated 11/05/09[/b]   Tue Feb 17, 2009 12:20 pm

meabadi wrote:
LSN..

paste aje iklan tu kat sini...lagi senang nak baca..mesti laku mesin jahit LSN lepas ni....

adik saya dr melaka pon nak turun g LSN cari mesin.....

lsn ada branch lain.. kat melaka ke kat n9.. lupa plak.. tanye mr linggam le.. sana dekat sket kot..
Back to top Go down
View user profile http://craftyspace.blogspot.com
tong_gas2280
Peniaga


Posts : 117
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: [b]SENARAI PENUH MESIN-MESIN JAHIT JUALAN LSN - Updated 11/05/09[/b]   Tue Feb 17, 2009 12:24 pm

wahhhhhhhhh .. u pun dah masuk sini jugak .... tahniah .. ye laaa i pun beli mesin kat sana jugak .. kat sini nick i tong-gas .. kat wmc nick i kusrene ... ahaks .. jgn gelak arrr .. sape yang selalu monitor online ni .. Mr. linggam ke Mr. Navin kee atau staff yang lagik satu tu
Back to top Go down
View user profile
LSN
Peniaga


Posts : 40
Join date : 2009-02-13
Location : Kuala Lumpur, Malaysia

PostSubject: Re: [b]SENARAI PENUH MESIN-MESIN JAHIT JUALAN LSN - Updated 11/05/09[/b]   Tue Feb 17, 2009 12:54 pm

meabadi wrote:
LSN..

paste aje iklan tu kat sini...lagi senang nak baca..mesti laku mesin jahit LSN lepas ni....

adik saya dr melaka pon nak turun g LSN cari mesin.....

Kalau dari Melaka, tak perlu turun KL sebenarnya. Pergi Kuala Pilah pun ok gak. Bapa saya, Mr. Rammoo ada kedai kat sana, beliau pengasas bisnes LSN, 40 tahun pengalaman. Tapi, kalau nak beli mesin2 macam digital atau sulaman komputer, cari LSN kat KL... sebab mesin2 yg latest macam digital dan berkomputer, staff2 kat sini je boleh Demo.

Saya try paste gambar kat sini, tak menjadilah...mmm...
Back to top Go down
View user profile http://www.lsn-sewingmachines.com
misa
Peniaga


Posts : 776
Join date : 2008-12-22
Location : KL

PostSubject: Re: [b]SENARAI PENUH MESIN-MESIN JAHIT JUALAN LSN - Updated 11/05/09[/b]   Tue Feb 17, 2009 12:58 pm



Back to top Go down
View user profile http://craftyspace.blogspot.com
LSN
Peniaga


Posts : 40
Join date : 2009-02-13
Location : Kuala Lumpur, Malaysia

PostSubject: Re: [b]SENARAI PENUH MESIN-MESIN JAHIT JUALAN LSN - Updated 11/05/09[/b]   Tue Feb 17, 2009 1:00 pm

tong_gas2280 wrote:
wahhhhhhhhh .. u pun dah masuk sini jugak .... tahniah .. ye laaa i pun beli mesin kat sana jugak .. kat sini nick i tong-gas .. kat wmc nick i kusrene ... ahaks .. jgn gelak arrr .. sape yang selalu monitor online ni .. Mr. linggam ke Mr. Navin kee atau staff yang lagik satu tu

Nampaknya ramai jugak yg kenal LSN. Tak tersangka jugak. Yang selalu online ni, Linggam lerr... Tak payahlah Mr Mr tu.. panggil Linggam pun ok gak. Macam mane nak upgrade status peniaga kat sini arr..? Boleh beri panduan ke?
Back to top Go down
View user profile http://www.lsn-sewingmachines.com
catalysts2



Posts : 221
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: [b]SENARAI PENUH MESIN-MESIN JAHIT JUALAN LSN - Updated 11/05/09[/b]   Tue Feb 17, 2009 1:04 pm

LSN wrote:
misa wrote:
dekat ngan area alam damai..


dari alam damai nak gi ke arah bukit belimbing (jln baru)

p/s: mr linggam.. letak map kat sini la..



err.. nak tanya.. saya beli mesin dec 08.. masa tu voucher dah habis.. u kata nak pos ke rumah.. tak dpt lagi pon..
Rolling Eyes

Voucher tu LSN memang tak print lagi sebab kita distribute pun limited shj. Takpe, memandangkan misa dah tau pasal online sales ni, tak perlulah risau. Harga mesin utk pelanggan dari online sentiasa jauh lebih murah dari pelanggan biasa.

murah mcm mana LSN?
adakh kita dapat harga promosi tu?
atau ada discount tambahan dari harga promosi?
sy dh beli mesin serger kat LSN hari tu
rasa2 mcm nak ambil nv30 plak
tp sekarang dah naik rm 125 lg kan?
Back to top Go down
View user profile
LSN
Peniaga


Posts : 40
Join date : 2009-02-13
Location : Kuala Lumpur, Malaysia

PostSubject: Re: [b]SENARAI PENUH MESIN-MESIN JAHIT JUALAN LSN - Updated 11/05/09[/b]   Tue Feb 17, 2009 1:25 pm

catalyst2,
Hari tu anda sudah beli Mesin Brother M3034D kan. Kalau sekarang nak beli mesin kedua (NV30), LSN boleh bagi special price lagi. Pergi je kat kedai LSN, demand dengan staff kat sane... bagitau diorang yg anda ade beli mesin tempoh hari dan nak beli mesin yg kedua pula... Kat LSN, senang nak deal sebenarnya.

Macam mana dgn mesin serger tu... puas hati? Ape2 pun, anda boleh refer ngan LSN bila2 masa...
Back to top Go down
View user profile http://www.lsn-sewingmachines.com
meabadi
Admin


Posts : 544
Join date : 2008-12-21
Age : 35
Location : Shah Alam Selangor

PostSubject: Re: [b]SENARAI PENUH MESIN-MESIN JAHIT JUALAN LSN - Updated 11/05/09[/b]   Tue Feb 17, 2009 1:30 pm

Menarik erk??

kalau beli mesin kat LSN boleh buat installment kan?? tanpa faedah??

kalau kat SINGER ade faedah........mahal lak jadinya mesin tu nnti..kalau bayar sikit2 x terasa kan?
Back to top Go down
View user profile http://meabadi.blogspot.com/
catalysts2



Posts : 221
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: [b]SENARAI PENUH MESIN-MESIN JAHIT JUALAN LSN - Updated 11/05/09[/b]   Tue Feb 17, 2009 1:34 pm

LSN wrote:
catalyst2,
Hari tu anda sudah beli Mesin Brother M3034D kan. Kalau sekarang nak beli mesin kedua (NV30), LSN boleh bagi special price lagi. Pergi je kat kedai LSN, demand dengan staff kat sane... bagitau diorang yg anda ade beli mesin tempoh hari dan nak beli mesin yg kedua pula... Kat LSN, senang nak deal sebenarnya.

Macam mana dgn mesin serger tu... puas hati? Ape2 pun, anda boleh refer ngan LSN bila2 masa...

LSN
wah ni dah bagus
apa2 nanti sy call LSN
mesin M3034D tu ok je
nak operate pun senang
cuma bila nak masuk benang lower looper kat no. 9 tu susah skit
sb dia termasuk ke dalam sgt even dah tarik lever tu ke kanan
Back to top Go down
View user profile
zarina73



Posts : 80
Join date : 2009-01-02
Age : 43
Location : Selayang Height, Batu Caves

PostSubject: Re: [b]SENARAI PENUH MESIN-MESIN JAHIT JUALAN LSN - Updated 11/05/09[/b]   Tue Feb 17, 2009 1:39 pm

catalysts2 wrote:
LSN wrote:
misa wrote:
dekat ngan area alam damai..


dari alam damai nak gi ke arah bukit belimbing (jln baru)

p/s: mr linggam.. letak map kat sini la..



err.. nak tanya.. saya beli mesin dec 08.. masa tu voucher dah habis.. u kata nak pos ke rumah.. tak dpt lagi pon..
Rolling Eyes

Voucher tu LSN memang tak print lagi sebab kita distribute pun limited shj. Takpe, memandangkan misa dah tau pasal online sales ni, tak perlulah risau. Harga mesin utk pelanggan dari online sentiasa jauh lebih murah dari pelanggan biasa.

murah mcm mana LSN?
adakh kita dapat harga promosi tu?
atau ada discount tambahan dari harga promosi?
sy dh beli mesin serger kat LSN hari tu
rasa2 mcm nak ambil nv30 plak
tp sekarang dah naik rm 125 lg kan?

catalysts2

Awak ke yang saya jumpa hari2 kat kedai LSN. Masa2 awak dtg nak tgk mesin jahit tepi. Saya pulak beli mesin jahit NV30.
Back to top Go down
View user profile
catalysts2



Posts : 221
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: [b]SENARAI PENUH MESIN-MESIN JAHIT JUALAN LSN - Updated 11/05/09[/b]   Tue Feb 17, 2009 1:44 pm

zarina73 wrote:
catalysts2 wrote:
LSN wrote:
misa wrote:
dekat ngan area alam damai..


dari alam damai nak gi ke arah bukit belimbing (jln baru)

p/s: mr linggam.. letak map kat sini la..



err.. nak tanya.. saya beli mesin dec 08.. masa tu voucher dah habis.. u kata nak pos ke rumah.. tak dpt lagi pon..
Rolling Eyes

Voucher tu LSN memang tak print lagi sebab kita distribute pun limited shj. Takpe, memandangkan misa dah tau pasal online sales ni, tak perlulah risau. Harga mesin utk pelanggan dari online sentiasa jauh lebih murah dari pelanggan biasa.

murah mcm mana LSN?
adakh kita dapat harga promosi tu?
atau ada discount tambahan dari harga promosi?
sy dh beli mesin serger kat LSN hari tu
rasa2 mcm nak ambil nv30 plak
tp sekarang dah naik rm 125 lg kan?

catalysts2

Awak ke yang saya jumpa hari2 kat kedai LSN. Masa2 awak dtg nak tgk mesin jahit tepi. Saya pulak beli mesin jahit NV30.

hehe
ye zarina, sy le tu
dh beli mesin serger tu
kali ni dok teringat2 nv30 yg zarina beli tu plak
mau kering poket dgn hobby baru ni, adeh...
Back to top Go down
View user profile
LSN
Peniaga


Posts : 40
Join date : 2009-02-13
Location : Kuala Lumpur, Malaysia

PostSubject: Re: [b]SENARAI PENUH MESIN-MESIN JAHIT JUALAN LSN - Updated 11/05/09[/b]   Tue Feb 17, 2009 1:49 pm

Catalysy2,
Pastikan jarum utama dibawa ke posisi paling atas. Apabila tolak lever ke kanan sekarang, looper sebelah kiri tu akan keluar maksima ke sebelah kanan (tak duduk sebelah dalam lagi). Kalau buat macam tu, memang senang masukkan benang dlm looper kat no. 9. Adatak rujuk Video CD yg LSN bagi (ada dlm kotak).. segalanya lengkap dlm tu.


Last edited by LSN on Tue Feb 17, 2009 1:55 pm; edited 2 times in total
Back to top Go down
View user profile http://www.lsn-sewingmachines.com
LSN
Peniaga


Posts : 40
Join date : 2009-02-13
Location : Kuala Lumpur, Malaysia

PostSubject: Re: [b]SENARAI PENUH MESIN-MESIN JAHIT JUALAN LSN - Updated 11/05/09[/b]   Tue Feb 17, 2009 1:53 pm

meabadi wrote:
Menarik erk?? kalau beli mesin kat LSN boleh buat installment kan?? tanpa faedah?? kalau kat SINGER ade faedah........mahal lak jadinya mesin tu nnti..kalau bayar sikit2 x terasa kan?

meabadi,
Buat masa ni, LSN ade gak buat installment plan SBA (Skim Bayaran Ansuran LSN), maksima 3 kali bayaran. At least, takdelah terasa sgt keluar cash ribu2. Sebenarnya, kalau semua ahli Online beli secara ansuran dan buat pembayaran tepat pada masa yg dijanjikan, LSN tak kisah utk lanjutkan tempoh pembayaran ke 12 bulan atau 24 bulan lagi. Cuma, buat masa ni, tak sanggup tanggung risiko tinggi. Harap faham ye...

LSN akan post thread baru untuk SBA (Skim Bayaran Ansuran LSN). Sebelum tu, LSN kena survey sikit cara2 upload image kat sini.. Lain sikit dari WMC.
Back to top Go down
View user profile http://www.lsn-sewingmachines.com
tong_gas2280
Peniaga


Posts : 117
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: [b]SENARAI PENUH MESIN-MESIN JAHIT JUALAN LSN - Updated 11/05/09[/b]   Tue Feb 17, 2009 2:00 pm

linggganmm.. bukan mesin jer kami cari .. kalou dapat twin needle 6mm lagi bagosss .. kami semua tengah carik benda tu .. so far yang ader kat singer 4mm ... sebab nak beli mesin cover stich tak mampu ler ..

tengah berangan nak beli mesin jahit tepi brother tu la .. tapi bajet lom ader .. hehehhe ..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: [b]SENARAI PENUH MESIN-MESIN JAHIT JUALAN LSN - Updated 11/05/09[/b]   Today at 10:24 pm

Back to top Go down
 
[b]SENARAI PENUH MESIN-MESIN JAHIT JUALAN LSN - Updated 11/05/09[/b]
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» Dipped Undead Warband (Updated Tutorial Oct 20th)
» ET's preview clip and updated with full trailer now up!!!
» Smokezombies WIP warbands.(updated 18/11/12 With added Ork)
» **Updated**Resistor and Cap charts - Check these out
» Updated depth chart for Boise state game

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Segalanya mengenai mesin jahit-
Jump to: