BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 Pengalaman DIY tudung biz

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
AuthorMessage
zuwaidah



Posts : 238
Join date : 2009-01-05
Age : 52
Location : AU3 Keramat

PostSubject: Re: Pengalaman DIY tudung biz   Wed May 20, 2009 6:24 pm

bola2_api wrote:
acik_lynn wrote:
As'kum kawan2....
Juan, rasanya ramai gak yg menghadapi masalah jual tudung ni. Saya sendiri pun...
Ni bukan jual tudung, tp brg seangkatan jugak la. Before serahkan barang, dah cakap COD, tp buat derk jer bila dah dpt. Yg bestnya....siap tanya takde design baru ker? Hadoyaii....susahnya deal dgn org yg suka berhutang tanpa persetujuan penjual.

Bila tau kita jait tudung, nak tempah. Risau dah saya. Tapi saya susah hati nak letak rega. takut org kata mahal. Mcm Kak zuwaidah mention tu. customer cakap "Kat pasar mlm lagik murah" hehe...
Tapi yg betul2 nak, saya layan la. Alhamdulillah kakak ni tak byk songeh & siap pomot kat kedai makan dia. Dah pakai pon arini. Dah kata.. saya segan nak jait utk org, takut tak memuaskan hati. Saya pon jait sendiri sebab leh pilih design cemana yg kita suka, warna yg matching ngan awning, nak kain mahal ke murah....

p/s:- tapi kan...saya tengok kat kedai...ada ker kain standard buat skirting meja dibuat tudung & dijual dgn harga 15-25....awning pon terkelepet2...ish...


lol! lol! lol!

kalo aku yg kena ckp camtu....senang ajer....pegilah beli kat pasar malam tu...itu standard yg dia nak...hah...pegilah....dah ada kat pasar malam...cepat dan murah...apa susah2 nak beli handmade? kan mahal....sendiri mo ingatlah....
ada harga utk setiap effort yg berkualiti....
semua nak murah, jaet lah sendiri....kita bukannya badan kebajikan....issskkk...nyampah....

tu lerrrr....dia org tak tahu kita berpecah peloh ketiak, sakit pinggang lagi nak habihkan jahitan tudung ni...tambah2 yg bekerja...malam2 curi menjahit...tu tak kira yg udah pedih mata mengadap mesin jahit.
kdg2 sedih rasa bila dia org compare tudung yg kita jahit ni sama dgn pasar mlm...huhuhuhuhuuhuu
Back to top Go down
View user profile http://zusazali.blogspot.com
bola2_api



Posts : 159
Join date : 2009-02-28
Age : 39
Location : Taman Danau Kota

PostSubject: Re: Pengalaman DIY tudung biz   Wed May 20, 2009 6:29 pm

betol betol betol...kenalah telan...dah kita yg nak buat kan? kenalah hadapi segala kemungkinan...

ct, sian awak kan...mesti kekadang rasa jelak jer...routine tak berubah....hehehe...maknanya awak mmg pakar deal men deal nih...hahaha....

kita pun ada cust yg baik...baik sgt2...malah tak byk songeh nyer...sampaikan kalo ada dia minta repair brg selai...tak sampai hatiku nak caj dia...sudahnyer ku bg jer free repair...sbbnyer dia order bukan alang2 ngan kita...
lagi satu cust ku kat bumi kenyalang yg sgt2 baik....heee...alhamdulillah......akan ku ingat jasamu....dr jaetan ku mcm ular kena kejar sampai dah jadi baik, dia tak pernah putus order...ada ajer tiap bulan....hehehe...
thanks to girls....
Back to top Go down
View user profile http://passionate4crafts.blogspot.com
kee'ah
Peniaga


Posts : 1141
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Pengalaman DIY tudung biz   Wed May 20, 2009 7:47 pm

hmmm...akak plak tensen baca korang punya cerita ni...

customer akak datang ngan wira...beli sekali sampai 9, 10 helai.....bayo...dan balik

customer akak datang ngan BMW...beli 2 helai....belek mcm nak beli rumah akak....uwaaaa Sad

sabo jerrr....
Back to top Go down
View user profile
delisha



Posts : 66
Join date : 2009-03-15

PostSubject: Re: Pengalaman DIY tudung biz   Thu May 21, 2009 10:35 am

kee'ah wrote:
hmmm...akak plak tensen baca korang punya cerita ni...

customer akak datang ngan wira...beli sekali sampai 9, 10 helai.....bayo...dan balik

customer akak datang ngan BMW...beli 2 helai....belek mcm nak beli rumah akak....uwaaaa Sad

sabo jerrr....


Laughing
kdg2 pelik kn diorg ni..nk kata xde duit pakai standard2 aje..tudung nk gk byr utang..sy ada sorg..tp dia byr ler utang..cuma bila ngan kita byr 2 kali..ngan org lain beli bj muslimh tu..bleh plk byr abis..ada plk duit dia..
ejen pun 1 hal gk..kata nk dtg mingu ni..kita diam dia diam..pastu kita msg dulu bru ckp nk dtg..bila kita ckp nk tau nk dtg bila..ari ke esok ker..dia plk kata perli nmpk.. Smile ..nmpk sgt duit dh ada kt tgn dia tp bertangguh nk bg kt kita..smpai ada custmr ckp dh byr duit kt dia..sy sengih jer la.. Cool
Back to top Go down
View user profile
anarashid



Posts : 154
Join date : 2009-03-06
Location : rawang

PostSubject: Re: Pengalaman DIY tudung biz   Thu May 21, 2009 10:43 am

kee'ah wrote:
hmmm...akak plak tensen baca korang punya cerita ni...

customer akak datang ngan wira...beli sekali sampai 9, 10 helai.....bayo...dan balik

customer akak datang ngan BMW...beli 2 helai....belek mcm nak beli rumah akak....uwaaaa Sad

sabo jerrr....



kahkahkah pecah perut ngan lawak kak kee nih Very Happy Very Happy Very Happy

tp kan mmg la org yg berada-ada nih mmg cerewet mcm dia nak byr ngan diamond jer lak kedekutnyer
Back to top Go down
View user profile
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: Pengalaman DIY tudung biz   Thu May 21, 2009 10:46 am

akak pulak kalau takat opis mate, mmg ngam2 siapkan time gaji.. kalo derang lambat bayar pon, akak tak amik ati sgt..dah lamaaaa sgt2 kenal dgn depa. kalo kawan2 dtg umah plak, syukur, jenih membayar terus..

nak pesan dgn korang, biar sellfish sikit, cth pesan awal, 'kalo tudung sip, COD tau, selagi tak bayar, aku simpan tudung" Cool
sbb, baik la die kata kita sombong, dr hari2 kita mengatakan org yg berhutang tu.. duk maki dlm ati..kita dah la penat jahit tudung, dpt lak lagi dosa...

sama2 ye kita pk2 kan..
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
Juan



Posts : 109
Join date : 2009-01-29
Age : 42

PostSubject: Re: Pengalaman DIY tudung biz   Thu May 21, 2009 10:49 am

kee'ah wrote:
hmmm...akak plak tensen baca korang punya cerita ni...

customer akak datang ngan wira...beli sekali sampai 9, 10 helai.....bayo...dan balik

customer akak datang ngan BMW...beli 2 helai....belek mcm nak beli rumah akak....uwaaaa Sad

sabo jerrr....


Kalau patern kastemer K. Kee yang pakai BMW tu dia hanya akan beli 10-20 helai tudung and bayar jam tue jugak bila dia ada kat boutique tudung,kalau tak caya cuber survey.
Back to top Go down
View user profile
bola2_api



Posts : 159
Join date : 2009-02-28
Age : 39
Location : Taman Danau Kota

PostSubject: Re: Pengalaman DIY tudung biz   Thu May 21, 2009 11:18 am

Juan wrote:
kee'ah wrote:
hmmm...akak plak tensen baca korang punya cerita ni...

customer akak datang ngan wira...beli sekali sampai 9, 10 helai.....bayo...dan balik

customer akak datang ngan BMW...beli 2 helai....belek mcm nak beli rumah akak....uwaaaa Sad

sabo jerrr....


Kalau patern kastemer K. Kee yang pakai BMW tu dia hanya akan beli 10-20 helai tudung and bayar jam tue jugak bila dia ada kat boutique tudung,kalau tak caya cuber survey.


kak kee buat lawak antarabangsa lahhh....hahahaha.....dari tensen terus plak jadik kelakar.... Laughing Laughing Laughing
Back to top Go down
View user profile http://passionate4crafts.blogspot.com
ctpizza



Posts : 274
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Pengalaman DIY tudung biz   Thu May 21, 2009 11:58 am

bola2_api wrote:
betol betol betol...kenalah telan...dah kita yg nak buat kan? kenalah hadapi segala kemungkinan...

ct, sian awak kan...mesti kekadang rasa jelak jer...routine tak berubah....hehehe...maknanya awak mmg pakar deal men deal nih...hahaha....

kita pun ada cust yg baik...baik sgt2...malah tak byk songeh nyer...sampaikan kalo ada dia minta repair brg selai...tak sampai hatiku nak caj dia...sudahnyer ku bg jer free repair...sbbnyer dia order bukan alang2 ngan kita...
lagi satu cust ku kat bumi kenyalang yg sgt2 baik....heee...alhamdulillah......akan ku ingat jasamu....dr jaetan ku mcm ular kena kejar sampai dah jadi baik, dia tak pernah putus order...ada ajer tiap bulan....hehehe...
thanks to girls....

routine je sama bola....tp kt opis ni deal dgn share mkt, lg la teruk 1001 mcm perangai....tp tk leh marah, sbb nnt kene sound dgn bos, walau benci mcm mana pun dgn kastemer tu, tetap sore ku maintain halus heheheh...tp sambil ckp2 dgn kastemer tu siap aku menjelir2kan lidah hehehe
Back to top Go down
View user profile http://meandmyworld-ct.blogspot.com/
hooney
Peniaga


Posts : 317
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Pengalaman DIY tudung biz   Thu May 21, 2009 12:24 pm

saber ajela kan layan karenah customer nih.... layannnnn je la Very Happy Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://hooneydiy.blogspot.com/
tiramisu



Posts : 144
Join date : 2008-12-30
Location : kuala lumpur

PostSubject: Re: Pengalaman DIY tudung biz   Thu May 21, 2009 5:16 pm

kite selalu terkena......dah letih rasanya dengan semua bende cam nie.........wa...wa..wa...wa Sad Sad Sad
Back to top Go down
View user profile
ni_mariana



Posts : 218
Join date : 2009-01-21
Location : UK Perdana

PostSubject: Re: Pengalaman DIY tudung biz   Thu May 21, 2009 5:24 pm

Juan wrote:
kee'ah wrote:
hmmm...akak plak tensen baca korang punya cerita ni...

customer akak datang ngan wira...beli sekali sampai 9, 10 helai.....bayo...dan balik

customer akak datang ngan BMW...beli 2 helai....belek mcm nak beli rumah akak....uwaaaa Sad

sabo jerrr....


Kalau patern kastemer K. Kee yang pakai BMW tu dia hanya akan beli 10-20 helai tudung and bayar jam tue jugak bila dia ada kat boutique tudung,kalau tak caya cuber survey.

Cuba kak Kee sediakan credit card machine kat umah...sure dia terus angkat 10-20 lai..
Back to top Go down
View user profile
tiramisu



Posts : 144
Join date : 2008-12-30
Location : kuala lumpur

PostSubject: Re: Pengalaman DIY tudung biz   Thu May 21, 2009 5:51 pm

kite selalu terkena......dah letih rasanya dengan semua bende cam nie.........wa...wa..wa...wa Sad Sad Sad
Back to top Go down
View user profile
ctpizza



Posts : 274
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Pengalaman DIY tudung biz   Thu May 21, 2009 5:54 pm

tiramisu wrote:
kite selalu terkena......dah letih rasanya dengan semua bende cam nie.........wa...wa..wa...wa Sad Sad Sad

sabor...sabor tiramisu
Back to top Go down
View user profile http://meandmyworld-ct.blogspot.com/
tiramisu



Posts : 144
Join date : 2008-12-30
Location : kuala lumpur

PostSubject: Re: Pengalaman DIY tudung biz   Thu May 21, 2009 5:56 pm

kite selalu terkena......dah letih rasanya dengan semua bende cam nie.........wa...wa..wa...wa Sad Sad Sad
Back to top Go down
View user profile
kee'ah
Peniaga


Posts : 1141
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Pengalaman DIY tudung biz   Thu May 21, 2009 5:59 pm

tiramisu wrote:
kite selalu terkena......dah letih rasanya dengan semua bende cam nie.........wa...wa..wa...wa Sad Sad Sad

tengok avatar tiramisu pun nanes jugak....meh sini ahkak pujukkkk...ala ala busyukkkkk...setakat kastmer sekor pun nak amik pot....kat Mesia ni ada 27 juta penduduk ...ramai kastmer wanita lain lagi....ekekekekeke....sabo yerrrr

takde sorang kastmer lari....kita jatuh semekin pun kan kan kan....he he he
Back to top Go down
View user profile
3pelf



Posts : 257
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Pengalaman DIY tudung biz   Thu May 21, 2009 6:01 pm

kee'ah wrote:
tiramisu wrote:
kite selalu terkena......dah letih rasanya dengan semua bende cam nie.........wa...wa..wa...wa Sad Sad Sad

tengok avatar tiramisu pun nanes jugak....meh sini ahkak pujukkkk...ala ala busyukkkkk...setakat kastmer sekor pun nak amik pot....kat Mesia ni ada 27 juta penduduk ...ramai kastmer wanita lain lagi....ekekekekeke....sabo yerrrr

takde sorang kastmer lari....kita jatuh semekin pun kan kan kan....he he he

ehhehe...kak keeah happy sokmo...baguih!! thnk +ve selalu.... bounce
Back to top Go down
View user profile
nurulqisztyna



Posts : 60
Join date : 2008-12-24
Age : 34
Location : Ampang

PostSubject: Re: Pengalaman DIY tudung biz   Thu May 21, 2009 6:19 pm

k yana wrote:
kesimpulannya..buat ready made!
jgn tensionkan diri anda.. Very Happy

buat ready made pun terkena kak yana..
alkisahnyer bermula... Very Happy

ni salah sy juga la...baru bukak kedai la katakan..terlebih excited..
ada sorg cust tu nk beli tudung..
pas2 dia pilih la 2 helai dari blog sy..
pas2 dia terus call sy,nk order..
happy giler sbb ada org nk order kan..
dah pilih tu,dia ckp nk bank in kul 10 pagi..
dia kata kalo bole pos ari ni la,coz x sabar nk tgk kan..
pas2 sy ckp la,akk xder maybank2u ker?
dia ckp ada,tp x geti guna..
dgn semangatnyer sy ajar la mcmana nk guna kan..
pas2 sy kena letak telefon coz nk terima tac no..
pas2 dia htr msg kat sy,dia ckp x leh transfer guna Mbnk2u tu,dia kata nanti dia bank in..
so sy minta la add dia..coz sy ingat nk terus pos jer coz senang,nk p keje lalu pjbt pos dulu..
ni kerana percaya sgt kat dia..
pas2 sy cek mbnk2u..x ader duit masuk..sy tggu lagi smpi ptg...x ader lagi..
pas2 sy htr msg kat dia,bgtau dh pos..tp dia x reply..
ari ni dh masuk 2 ari,sy htr msg dgn akaun no lagi..pun x bls..
mcmana sy nk buat?

tp sy ngaku mmg salah sy..tp sy ingat org akan jujur ngan kiter..
tp sy sangka baik..maybe dia ada kesusahan skrg ni..
mggu dpn gaji,maybe dia akan byr..sy hrp mcm tu la..
cuma ini mmg sy jadikan pengajaran yg terbaik..biar la susah2 nk ulang alik ke pjbt pos..
asalkan x rugi..
Back to top Go down
View user profile http://mylittleshine.blogspot.com
kee'ah
Peniaga


Posts : 1141
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Pengalaman DIY tudung biz   Thu May 21, 2009 6:26 pm

nurulqisztyna wrote:
k yana wrote:
kesimpulannya..buat ready made!
jgn tensionkan diri anda.. Very Happy

buat ready made pun terkena kak yana..
alkisahnyer bermula... Very Happy

ni salah sy juga la...baru bukak kedai la katakan..terlebih excited..
ada sorg cust tu nk beli tudung..
pas2 dia pilih la 2 helai dari blog sy..
pas2 dia terus call sy,nk order..
happy giler sbb ada org nk order kan..
dah pilih tu,dia ckp nk bank in kul 10 pagi..
dia kata kalo bole pos ari ni la,coz x sabar nk tgk kan..
pas2 sy ckp la,akk xder maybank2u ker?
dia ckp ada,tp x geti guna..
dgn semangatnyer sy ajar la mcmana nk guna kan..
pas2 sy kena letak telefon coz nk terima tac no..
pas2 dia htr msg kat sy,dia ckp x leh transfer guna Mbnk2u tu,dia kata nanti dia bank in..
so sy minta la add dia..coz sy ingat nk terus pos jer coz senang,nk p keje lalu pjbt pos dulu..
ni kerana percaya sgt kat dia..
pas2 sy cek mbnk2u..x ader duit masuk..sy tggu lagi smpi ptg...x ader lagi..
pas2 sy htr msg kat dia,bgtau dh pos..tp dia x reply..
ari ni dh masuk 2 ari,sy htr msg dgn akaun no lagi..pun x bls..
mcmana sy nk buat?

tp sy ngaku mmg salah sy..tp sy ingat org akan jujur ngan kiter..
tp sy sangka baik..maybe dia ada kesusahan skrg ni..
mggu dpn gaji,maybe dia akan byr..sy hrp mcm tu la..
cuma ini mmg sy jadikan pengajaran yg terbaik..biar la susah2 nk ulang alik ke pjbt pos..
asalkan x rugi..

jangan risau....kolo dia tu bertudung, insyaAllah bersolat ler orangnya, kolo bersolat orgnya, insyaAllah tahu hukum hakamnya, kolo tahu hukum hakamnya, tahu pahala dan dosanya..bila tahu dosa dan pahalanya....tahu akan sorga dan nerakanya....dan ajerkalu tahu sorge dan nerakanya...tahu ler dia pembalasannya.....INSYAALAH dia bayo ler tu....kolo dia x bayo....selagi itu tidak tenang jiwanya...percayalaaa...(lirik ikut ct norhalija)......
Back to top Go down
View user profile
misa
Peniaga


Posts : 776
Join date : 2008-12-22
Location : KL

PostSubject: Re: Pengalaman DIY tudung biz   Thu May 21, 2009 6:30 pm

lol! lol! lol!

gelak sorang baca statement kak kee..
Back to top Go down
View user profile http://craftyspace.blogspot.com
syamen



Posts : 133
Join date : 2008-12-24

PostSubject: Re: Pengalaman DIY tudung biz   Thu May 21, 2009 6:40 pm

sabo2.. ini asam garam berniaga.. Very Happy saya pun penah terkena.. rugi ratus-ratusan nak siapkan tudung nya itu sampai 20 helai.. last2 kensel .. x jadi ambik ..huhuhuhu sedeynya tak terkata.. lepas kes tu saya amik deposit untk setiap tempahan.. kiranya customer dah ade komitmen dengan kita jadi bila tudung siap boleh jelaskan selebih nya..
Kuatkan semangat insyaallah rezeki tetap ada di mana2.. Very Happy
Back to top Go down
View user profile
tiramisu



Posts : 144
Join date : 2008-12-30
Location : kuala lumpur

PostSubject: Re: Pengalaman DIY tudung biz   Fri May 22, 2009 6:02 pm

kak kee..and the geng....


biasalah sesekali lepas tension.....sebenarnya sy dah 10 tahun dalam bidang menjahit, memang dah macam2 ragam sy jumpe.....betullah kata kekawan dah asam garam bisnes........cubaan......
Back to top Go down
View user profile
Shikinjattiman



Posts : 278
Join date : 2009-01-08
Age : 38
Location : Kota Damansara Seksyen 11

PostSubject: Re: Pengalaman DIY tudung biz   Sat May 23, 2009 2:22 am

akum...sorilah sekarang br nak membalas topik yg sgt2 menarik walau tgh demam nak jugak aku membalas....
Juan and the rest....bak kata semua...adat bizz ni mmg tertipu dan terkena ..sekali sekala mmg ada kutu yg mcm ni....jgn lemah semangat apa pun......tu hak dialah nak menipu...hak kita pun ada....tp jgn tipu balik....kita doakan lah dgn hati yg terbuka dia tak menipu lg...

saya pun last 2 weeks terkena jugak dlm hati2 tu...COD la konon......
satu hamba Allah ni order tudung scallop dr saya, dua helai nak awning corak2 pinkish body hitam, nak kain J1, (pandai sungguh dia najk kain J1 J2, aku pun tak reti beza sgt lagi)...oklah saya dgn modal yg serba kurang pilah cr kain, buat lah gedebuk gedebak...tp meantime saya kata kat dia saya ada awning pinkish corak2 satu jer, kalau pink kosong adalah satu lg...ok kah? dia kata tak per takper on saja....dah siap pi hantar dia kata esok dia bayar ...(nasib dekat ajer)...nak try lah konon apa semua ok....kutunngu...
seminggu lepas tuh dtg blk bw 2 tudung kata kat saya ...tak muat muka...
UIK PA HAL KAK LONG? setahu saya muka dia mmg kecik jer n saya dah buat std, semua muka can fit pun....saya terkedu...n dia kata jugak awning tuh tak matching baju dia...UIK PA HAL KAK LONG.....masa order tak plak kata nak matching baju, sbb saya akan minta tgk bj nak matching tuh selalunya....PENING aku..... dah dia dgn selamba kata "tak jdlah"....
HAAA? la ni sapa nak jwb? saya pun kata "TAAKKK PERRR LAHHHHH"..saya blk try 10 kali ,,hairan muat plak muka saya...adoiii apsallah ko tipu cakap lah menda betul...

dgn suka hati saya pun menjualkan pd org lain... saya jumpa fren dia, dia bg tahu kat fren dia laki dia marah sbb mahal, pasar mlm pun murah...
silalah kalau begitu...byk pasar mlm, melambak tiap2 mlm....panas hati jugak tp pk pk blk...biaq pilah kat dia....dah mcm tuh...cuma saya yerfikir, menda letak atas kepala tak nak beli cantik n mahal, tp kalau kasut mak ai...siap paling lekeh nak beli VIN**II......tu cemana tuh?

tulah antara pengalaman saya, ada 3 kes setakat ni....ada yg order brg dah sampai minta free sbg present....adoi....saya tak jawab lah...ikut lah nak byr tak...malesssssssssssss....

kawan2....koranglah yg membuatkan semangat ku terus membara.......hehheheh
Back to top Go down
View user profile http://dailygrumblings.blogspot.com
delisha



Posts : 66
Join date : 2009-03-15

PostSubject: Re: Pengalaman DIY tudung biz   Sat May 23, 2009 9:10 am

Shikinjattiman wrote:
akum...sorilah sekarang br nak membalas topik yg sgt2 menarik walau tgh demam nak jugak aku membalas....
Juan and the rest....bak kata semua...adat bizz ni mmg tertipu dan terkena ..sekali sekala mmg ada kutu yg mcm ni....jgn lemah semangat apa pun......tu hak dialah nak menipu...hak kita pun ada....tp jgn tipu balik....kita doakan lah dgn hati yg terbuka dia tak menipu lg...

saya pun last 2 weeks terkena jugak dlm hati2 tu...COD la konon......
satu hamba Allah ni order tudung scallop dr saya, dua helai nak awning corak2 pinkish body hitam, nak kain J1, (pandai sungguh dia najk kain J1 J2, aku pun tak reti beza sgt lagi)...oklah saya dgn modal yg serba kurang pilah cr kain, buat lah gedebuk gedebak...tp meantime saya kata kat dia saya ada awning pinkish corak2 satu jer, kalau pink kosong adalah satu lg...ok kah? dia kata tak per takper on saja....dah siap pi hantar dia kata esok dia bayar ...(nasib dekat ajer)...nak try lah konon apa semua ok....kutunngu...
seminggu lepas tuh dtg blk bw 2 tudung kata kat saya ...tak muat muka...
UIK PA HAL KAK LONG? setahu saya muka dia mmg kecik jer n saya dah buat std, semua muka can fit pun....saya terkedu...n dia kata jugak awning tuh tak matching baju dia...UIK PA HAL KAK LONG.....masa order tak plak kata nak matching baju, sbb saya akan minta tgk bj nak matching tuh selalunya....PENING aku..... dah dia dgn selamba kata "tak jdlah"....
HAAA? la ni sapa nak jwb? saya pun kata "TAAKKK PERRR LAHHHHH"..saya blk try 10 kali ,,hairan muat plak muka saya...adoiii apsallah ko tipu cakap lah menda betul...

dgn suka hati saya pun menjualkan pd org lain... saya jumpa fren dia, dia bg tahu kat fren dia laki dia marah sbb mahal, pasar mlm pun murah...
silalah kalau begitu...byk pasar mlm, melambak tiap2 mlm....panas hati jugak tp pk pk blk...biaq pilah kat dia....dah mcm tuh...cuma saya yerfikir, menda letak atas kepala tak nak beli cantik n mahal, tp kalau kasut mak ai...siap paling lekeh nak beli VIN**II......tu cemana tuh?

tulah antara pengalaman saya, ada 3 kes setakat ni....ada yg order brg dah sampai minta free sbg present....adoi....saya tak jawab lah...ikut lah nak byr tak...malesssssssssssss....

kawan2....koranglah yg membuatkan semangat ku terus membara.......hehheheh

dgr cite awak sy yg skit ati..kalo mahal pesal la nk J1 la J2 la..nmpk sgt kelentongnya tu..dh xmuat nape tunggu semingu..pastu kalo xmuat kita bleh repair apa.. Mad
mcm2 hal..byk sgt alsn..sbnrnya ati tu nk cntk tp poket nipis..lain kali tgk la poket dulu baru order..ntah apa-apa..sy takat ni xde lg mintk present2..kalo nk bg present baik bg umah anak yatim jer..sy kdg2 takat bg diorg diskaun rm5 jer..tu pun ada gk yg nyebut untung ker ko siap bg diskaun..dia lk yg risau..
Back to top Go down
View user profile
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: Pengalaman DIY tudung biz   Sat May 23, 2009 9:39 am

ya allah..teruk nya perangai sekorĀ²(penjodoh bilangan PALING sesuai) manusia ni.. tah apa2 la..nak beli buat la cara nak beli..

syamen, akak pon baru dpt oder 20++ helai..tapi akak sendiri tak berani amik, pasal tak cukup kaki tangan..

eloknya sebelom buat tudung tu, korang mintak deposit 50%. ini stended la dlm peniagaan jual beli online ni.
sebelom pos brg, pastikan la org tu dah transfer semua balance.. tolongg la bantu diri korang, jgn ingat nak buat baik kat org pastu last2 depa yg buat jahat kat kita..

shikin.. pengalaman shikin, akak ade la kena masa tudung first batch dulu...2 helai. kes laki die tak suka, bukan sbb mahal, tapi sbb tak cukup cover..haihhh...akak ckp kat die, ok boleh pulang kan balik akak bg FULL refund. TAPI, pastikan tudung semua masih dlm keadaaan elok!! pastu, die ckp... tak pe la..pasai dah tekeremot sikit..erm..rasanya die simpan dlm arkib kut... janji condition ok, kita boleh refund..tak de masalah..jgn pulak die bawak menerai pi mkn kenduri siap kena air sirap..haa tu no way la kan..
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
Sponsored content




PostSubject: Re: Pengalaman DIY tudung biz   Today at 3:50 am

Back to top Go down
 
Pengalaman DIY tudung biz
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 6Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Segalanya mengenai kelas TudungDIY,gathering tudungDIY,sesi beramah mesra sesama kita....-
Jump to: