BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 Pengalaman DIY tudung biz

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
AuthorMessage
Juan



Posts : 109
Join date : 2009-01-29
Age : 42

PostSubject: Pengalaman DIY tudung biz   Tue May 19, 2009 5:41 pm

Hari ni tension sgt,ada sorang kastemer tu dia tempah buat tudung utk mak dia, dia kata nak green apple buat tudung labuh yang of course kena guna 1m lps tu request nak bling-bling pulak, bila tudung dah siap dia kata tak berkenan pulak, frustnyer saya, saya baru ajer nak berjinak-jinak meniaga tapi hari ni saya betul-betul down kos saya beli brg utk tudung mak dia ajer dah RM60.

Lepas tu dia suggest Juan pulak nak kaler hitam, Juan dah malas nak layan bukannyer apa takut nanti penat-penat ajer Juan buat lepas tu tak berkenan pulak.

Sorryler kalau kengkawan forumer menjadi tempat saya meluahkan perasaan.

Any suggession ke kengkawan untuk mengubat hati yang ada sedikit frust ni???
Supaya tak berlaku pada masa-masa depan.
Back to top Go down
View user profile
azee



Posts : 258
Join date : 2009-03-23

PostSubject: Re: Pengalaman DIY tudung biz   Tue May 19, 2009 5:50 pm

ermm..susah jugak ye.. ape kate next time tu mintak deposit dulu(no refundable walaupon tak berkenan haha kejam lak rase).. lps tdung siap kena la bayo gak.. deposit tu lak kalo bleh..half price juan jual..atau kos modal beli kain & whatsoever.. takde la rugi sangat gitu..ahaks..cuma pandangan azee je..bernas atau tidak terpulang pada juan.. sunny
Back to top Go down
View user profile http://azeefaa.blogspot.com
rosetreat



Posts : 258
Join date : 2008-12-23

PostSubject: Re: Pengalaman DIY tudung biz   Tue May 19, 2009 5:56 pm

Salam Juan,

My 5 cent, Sabar byk2 meniaga memang mcm tu kita tak boleh nak fulfilled semua org nyer needs coz sometimes we do not know what is inside their mind...hehheeh

Utk mengelakkan masalah macam ni jadik lain kali, buat ready made jer...kalau nak org amik, kalau tak nak org lain boleh amik, then buat jer size standard ...at least boleh jual org lain

n one more thing kalau diorang nak letak bling2 u letak jer bling2 murah n simple cantik gak per...kalau nak lebih suruh dia buat sendiri...

anyway, All the best kay...kena banyak korban masa, duit n tenaga kalau nak buat...
alang2 menyeluk pekasam biar sampai ke pangkal lengan...

flower afro flower


Last edited by rosetreat on Tue May 19, 2009 6:04 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
Juan



Posts : 109
Join date : 2009-01-29
Age : 42

PostSubject: Re: Pengalaman DIY tudung biz   Tue May 19, 2009 6:03 pm

Thank for the respond, Juan ingat lepas ni kalau nak tempah dgn juan kena ambik depost at least 50% and non refundable, Juan rasa kengkawan lain pun patutu ambik deposit bila org tempah.
Back to top Go down
View user profile
bola2_api



Posts : 159
Join date : 2009-02-28
Age : 39
Location : Taman Danau Kota

PostSubject: Re: Pengalaman DIY tudung biz   Wed May 20, 2009 10:34 am

salam juan...

first of all jgn cepat patah semangat....berniaga mmg mcm tu...ada risiko yg kita akan hadapi....
bola pun takder lah pengalam yg indah2 selalu....takat hari ni blom pernah lagi bola ambik deposit segala sbb percayakan pelanggan2 bola....tapi langit tu tak selalu cerah...dalam pada kita jujur dan ikhlas ada juga yg memancing dan mengenakan kita...tapi bola anggap mungkin ada hikmahnya....bola rugi bukan takat puluh tapi ratus, namun Allah Maha Adil....masa tu rasa mcm down gak...tapi esoknyer tak pernah berhenti order masuk sampai bola tak menang tangan....

kes tu ceritanyer camni....hamba allah tu nak ler order tudung pelbagai jenis sample...nak hajaba, nak tudung belah, tudung bagai segala....kita buat gak lah 5 helai....pastu yg jenuh nak melayan dia, kejap2 telefon...setiap setengah jam sms...kita ni takmo lah kata sombong pulak...memaksa dirilah bola melayan dia....tak cukup dgn tu, ym lagik...sampai kerja byk terganggu...tak on ym dia sms suruh online....camna tuh??....mcm lah dia tatau kita ni byk kerja....
lepas 2 hari kemudian dia kata nak order tudung untuk kenduri....masa dia kata nak order tu bola ingat hari sabtu...meleret2 sampai ke hari rabu order tu tak decide2 lagik warnanya...kata nak sesuaikan ngan bajunya...kita ni dok usha tanya mana gambar baju atleast gunalah kecanggihan technology ni....mms ker ym ker...apalah salahnyer...hari khamis baru dapat contoh warna...
pastu siap request nak kain paling mahal....kita cari gakk...tapi Allah Maha Kaya, buatnyer kain mahal2 kat ZH, MK Dan Jakel tu takder warna yg dia nak...ada kain Kamdar jerkk...kita pun jadi penasaran dah ...berfikir camana ni....?
tapi kita bagi jer dia kain kamdar tu....tapi tak cukup lagik rupanya usahaku...dia minta bubuh lah plak bling2 segala dan jahitkan manik....kuta kata dah hari jumaat, mana nak sempat jaet manik lagi....order org lain pun kena buat gak takkan nak ngadap dia punya ajer.....ngalahkan vvip...
hari sabtu kita dah bagitau harga semua dah hantar dah tapi bleh plak dia tak sediakan lagi duitnyer....tapi barang bagai nak rak dia kejar berhari2....bila nak bayar langsung dia lupa....seingat bola, masa bola blom sampai tu dia dah asyik2 sms, bila nak hantar tudung....kita pun dgn rendah hati kata takper, nanti bleh bank in ajer....
kita bagilah akaun number semua....
sekali hantar dia langsung tak reply, dapat ker tak dapat....kita bagi 3 hari tau tempoh menunggu tu...tp senyap ajer....so, wonderlah dia ni dpt tak akaun aku.... scratch scratch
so, kita gagahkan diri gak hantar "business card" which is my account number tu....tanpa sebarang kata 2 mukadimah.....
dia reply dgn nada yg kurang senang " ye lah yelah.....!!!".....tapi sampai ke hari ini dia blom jugak membank in kan hutangnyer itu...tak plak dia sibuk2 nak ngoder lagik, sedangkan sebelum ni pantang betul.....mcm dia takder benda lain nak fikir selain tudung.... Sad Sad

anak kita yg sulung sampai pernah kata, auntie ni sibuk2 nak cepat napa mama...auntie yg tu punya pun blom siap....auntie ni tak bleh tunggu....last2 ku khabarkan jugak kesedihan tu kat asbenku dan kawanku eynas....untuk lepaskan yg terbuku...
skrg kita tak kisahlah kat dia...cumanya bila ada rakan2nya nak ngoder siap kata nk bawakkan tudung2 kita yg dah siap kat opisnyer...kita dah tak percaya....karang mcm2 alasan...biarlah aku hilang satu customer ni...kalau dah rezeki kita, kat luar sana ramai lagi yg menunggu...jadi juan, jangan biarkannya jadi kudis kat hati kita.....

pada hamba allah tu, ku doakan jer kesejahteraannyer...aku halalkan ajerlah apa yg dah terbagi tu...takper...lain kali jangan buat kat org lain yer ..... Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://passionate4crafts.blogspot.com
hooney
Peniaga


Posts : 317
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Pengalaman DIY tudung biz   Wed May 20, 2009 10:51 am

biasala asam garam peniaga kecik cam kita ni...

I pun penah kenala jugakla kt customer online sorang, dan kat ofis ni, nk citer yg kat ofis ni siapla booked untuk dia 2 helai, lepas tu nak bawa balikla nak cuba kang xkena kat muka la, xkena kat warna kulitla, b4 that dah mentioned nak color2 apa. bila dah bawa balik esoknya cakap x jadila... bengang betul sb masa tu org lain nak tapi dah booked untuk dia... so I dont bother to let her knw. alhamdullilah ada je org order w/pun kadang2 tu cam rasa nak stopped je...
Back to top Go down
View user profile http://hooneydiy.blogspot.com/
delisha



Posts : 66
Join date : 2009-03-15

PostSubject: Re: Pengalaman DIY tudung biz   Wed May 20, 2009 11:15 am

hmm..cmtula bila meniaga ni..sy kalo dh down tu rs nk kuar umah jer..siap ajk jirn dpn teman kn kuar g nilai 3 ker..g jln2 ker..1 ari tu xpegang tudung lgsug..tingglkn semua..
blik dh cool skt..sesi lepas perasaan kt hubby lk..
esoknya bru jahit blik..bru2 ni tudung belah 3 kaler org tu nk..kaler dh ok..cutting belh pulk xsesuai utk dia..kira kesilapan teknikal la..sbb ms dia try guna kain kamdar..yg ni kain jakel..kena plk crik customer yg bdn kcik2 jual..pening gk tu..modl trsekat kt situ..yg mane dia nk sy amik yg dh siap jer tukr awning yg dia brkenan..abis cite..xyh kuar duit kain lg..
Back to top Go down
View user profile
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: Pengalaman DIY tudung biz   Wed May 20, 2009 11:19 am

kesimpulannya..buat ready made!
jgn tensionkan diri anda.. Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
ctpizza



Posts : 274
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Pengalaman DIY tudung biz   Wed May 20, 2009 11:50 am

sapa tu bola? mention sket nama kat sini...
Back to top Go down
View user profile http://meandmyworld-ct.blogspot.com/
bola2_api



Posts : 159
Join date : 2009-02-28
Age : 39
Location : Taman Danau Kota

PostSubject: Re: Pengalaman DIY tudung biz   Wed May 20, 2009 11:56 am

ctpizza wrote:
sapa tu bola? mention sket nama kat sini...

errkkk...boleh ker...tak yah ler...
lagi pon dia tak buka forum2 ni... scratch scratch

cumanyer dia kerja kat syarikat yg deal ngan komponen keta nasional.....
Back to top Go down
View user profile http://passionate4crafts.blogspot.com
ctpizza



Posts : 274
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Pengalaman DIY tudung biz   Wed May 20, 2009 12:21 pm

bola2_api wrote:
ctpizza wrote:
sapa tu bola? mention sket nama kat sini...

errkkk...boleh ker...tak yah ler...
lagi pon dia tak buka forum2 ni... scratch scratch

cumanyer dia kerja kat syarikat yg deal ngan komponen keta nasional.....

kehkehkeh bola.....jgn garu2 kepala tu...nnt luruh rambut
Back to top Go down
View user profile http://meandmyworld-ct.blogspot.com/
rosetreat



Posts : 258
Join date : 2008-12-23

PostSubject: Re: Pengalaman DIY tudung biz   Wed May 20, 2009 12:24 pm

k yana wrote:
kesimpulannya..buat ready made!
jgn tensionkan diri anda.. Very Happy

agree 101% with Kak Yana..
Back to top Go down
View user profile
Ida Karim



Posts : 79
Join date : 2009-03-23
Age : 42
Location : Kuala Lumpur, Malaysia

PostSubject: Re: Pengalaman DIY tudung biz   Wed May 20, 2009 12:47 pm

susahlah klu ada kastemer macam ni...jgn dilayan aje, bukan dia aje kastemer ada ramai lagi yg berminat dgn tudung buatan kita... pedulikan dia lantaklah Mad
Back to top Go down
View user profile
bola2_api



Posts : 159
Join date : 2009-02-28
Age : 39
Location : Taman Danau Kota

PostSubject: Re: Pengalaman DIY tudung biz   Wed May 20, 2009 1:19 pm

ctpizza wrote:
bola2_api wrote:
ctpizza wrote:
sapa tu bola? mention sket nama kat sini...

errkkk...boleh ker...tak yah ler...
lagi pon dia tak buka forum2 ni... scratch scratch

cumanyer dia kerja kat syarikat yg deal ngan komponen keta nasional.....

kehkehkeh bola.....jgn garu2 kepala tu...nnt luruh rambut


ahakss...cam tau2 jer rambut kita nak luruh....huhuhu.... lol!
Back to top Go down
View user profile http://passionate4crafts.blogspot.com
bola2_api



Posts : 159
Join date : 2009-02-28
Age : 39
Location : Taman Danau Kota

PostSubject: Re: Pengalaman DIY tudung biz   Wed May 20, 2009 1:20 pm

Manjaku wrote:
susahlah klu ada kastemer macam ni...jgn dilayan aje, bukan dia aje kastemer ada ramai lagi yg berminat dgn tudung buatan kita... pedulikan dia lantaklah Mad

setujuk......
Back to top Go down
View user profile http://passionate4crafts.blogspot.com
evabobbie
Peniaga


Posts : 267
Join date : 2008-12-22
Age : 45
Location : seri kembangan/shah alam

PostSubject: Re: Pengalaman DIY tudung biz   Wed May 20, 2009 1:29 pm

k yana wrote:
kesimpulannya..buat ready made!
jgn tensionkan diri anda.. Very Happy


SETUJU!

Macam ni la Juan, bila kita berniaga tak kiralah ape jenis perniagaan pun
kita akan berhadapan dengan situasi yang kita suka dan kita tidak suka.
Akak harap Juan byk2 bersabar dan byk2 belajar kalau mahu teruskan perniagaan Smile

Rasanya kata2 yang menyakitkan hati lagi susah nk d telan dari kehilangan
wang ringgit..
Back to top Go down
View user profile http://allmustsell.blogspot.com
cikpon



Posts : 27
Join date : 2009-03-02

PostSubject: Re: Pengalaman DIY tudung biz   Wed May 20, 2009 1:31 pm

Salam.....

saya pun ada jugak customer yang mcm nie.....kisahnyer dia soh saya wat 2 helai tudung untuk dia(awning sama kain jersey ngan body)...tapi sy try wat 1 jer dulu....lepas dah siap dia soh saya bukak & wat full awning sebab nampak lekuk kepala katanya sedangkan yg dia try tu half awning(brocade)...so ape yg saya buat....saya cakap x nak bukak....kalau dia nak tudung tu amik lah...kalau x nak xpelah saya jual kat org lain.....actually bukan nak berlagak sombong...tapi saya x rase lepas bukak nanti dia trus nak tudung tu or ada lagi benda lain yg x kena coz dgr dari member dia nie jenis yg cerewet....so skrg nie mmg saya dah malas nak amik order org lagi kecuali utk regular customer....skrg memang buat ready made jer...kalau org nak beli...kite jual kat org lain....

alhamdulillah masih ada regular customer & customer baru yg sudi beli tudung saya.....
harap juan jangan putus asa....
Back to top Go down
View user profile http://ayeshastore.blogspot.com
zuwaidah



Posts : 238
Join date : 2009-01-05
Age : 52
Location : AU3 Keramat

PostSubject: Re: Pengalaman DIY tudung biz   Wed May 20, 2009 1:34 pm

Kak zu pun biasa terkena masa mula2 berjinak dgn biz tudung nih....lagi haru biru..leh pulak tudung yg kak zu jual rm40 tu customers tu bayar ansuran...bukan sikit dia org ambil, ada la 2-3 helai sorang.....pastu siap order lagi padahal yg ni pun belum habih dibayar.

Sakitttttttttttttttttttttttttttt...penat semuanya ada bila time nak collect duit...boleh ke bulan ni bayar rm10, bulan depan tak bayar...bulan lagi satu...belum tentu tak dpt lagi....yg bestnya...masa mula nak jual tudung ni..preview dulu...belum sempat cakap tudung ni berapa...ada sorang ni dah confirm yg dia org boleh bayar ansuran (on behalf kak zu lak tu...sedangkan kita tak kata apa pun). Terdiam kak zu sekejap. Sampai sekarang, baki masih belum settle lagi.

Yg sorang ni pun ada lagi perangai yg tak berkenan...mengarah soh buat tudung kaler nih, dah buat tak berkenan...nasib baik ada org lain beli. Pastu tanya bila tudung dia nak siap..kak zu pun kata malas nak buat...beli je kat pasar malam (sbb dia puji sgt tudung kat pasar malam tu...murah je katanya). Hah...ambik ko sebijik....
Back to top Go down
View user profile http://zusazali.blogspot.com
Juan



Posts : 109
Join date : 2009-01-29
Age : 42

PostSubject: Re: Pengalaman DIY tudung biz   Wed May 20, 2009 2:17 pm

Wah Juan tak sangka banyak pengalaman kengkawan forum ni.
Juan ucapkan terima kasih bebanyak atas nasihat dan pandangan especially bola2 api punyer ceriter yang umpama hikayat 1001 malam.
apa-apa hal pun mungkin ini satu pengalaman untuk Juan lebih memantapkan lagi skil jahitan dan kesabaran Juan untuk menghadapi dunia Biz tudung.

Kotler ada sesiapa yang ada pengalaman yang tak best shareler bersama.
Back to top Go down
View user profile
hanim



Posts : 261
Join date : 2009-02-16
Age : 38
Location : Putrajaya

PostSubject: Re: Pengalaman DIY tudung biz   Wed May 20, 2009 4:57 pm

macam2 kisah n ragam manusia kan... saya pun ada jugak pengalaman pahit meniaga kecik2 nie... so far x pernah kene tipu, cuma ada yang liat nak buat payment ajer.. sekarang memang saya ambik deposit separuh dari harga tudung... deposit x dikembalikan if nak kensel order, kecuali regular kastemer yang memang saya percaya n mudah berurusan dengan diorang, saya x ambik deposit... bounce bounce bounce
Back to top Go down
View user profile http://humairascollection.blogspot.com/
acik_lynn



Posts : 20
Join date : 2009-01-09

PostSubject: Re: Pengalaman DIY tudung biz   Wed May 20, 2009 5:00 pm

As'kum kawan2....
Juan, rasanya ramai gak yg menghadapi masalah jual tudung ni. Saya sendiri pun...
Ni bukan jual tudung, tp brg seangkatan jugak la. Before serahkan barang, dah cakap COD, tp buat derk jer bila dah dpt. Yg bestnya....siap tanya takde design baru ker? Hadoyaii....susahnya deal dgn org yg suka berhutang tanpa persetujuan penjual.

Bila tau kita jait tudung, nak tempah. Risau dah saya. Tapi saya susah hati nak letak rega. takut org kata mahal. Mcm Kak zuwaidah mention tu. customer cakap "Kat pasar mlm lagik murah" hehe...
Tapi yg betul2 nak, saya layan la. Alhamdulillah kakak ni tak byk songeh & siap pomot kat kedai makan dia. Dah pakai pon arini. Dah kata.. saya segan nak jait utk org, takut tak memuaskan hati. Saya pon jait sendiri sebab leh pilih design cemana yg kita suka, warna yg matching ngan awning, nak kain mahal ke murah....

p/s:- tapi kan...saya tengok kat kedai...ada ker kain standard buat skirting meja dibuat tudung & dijual dgn harga 15-25....awning pon terkelepet2...ish...
Back to top Go down
View user profile
bola2_api



Posts : 159
Join date : 2009-02-28
Age : 39
Location : Taman Danau Kota

PostSubject: Re: Pengalaman DIY tudung biz   Wed May 20, 2009 5:14 pm

acik_lynn wrote:
As'kum kawan2....
Juan, rasanya ramai gak yg menghadapi masalah jual tudung ni. Saya sendiri pun...
Ni bukan jual tudung, tp brg seangkatan jugak la. Before serahkan barang, dah cakap COD, tp buat derk jer bila dah dpt. Yg bestnya....siap tanya takde design baru ker? Hadoyaii....susahnya deal dgn org yg suka berhutang tanpa persetujuan penjual.

Bila tau kita jait tudung, nak tempah. Risau dah saya. Tapi saya susah hati nak letak rega. takut org kata mahal. Mcm Kak zuwaidah mention tu. customer cakap "Kat pasar mlm lagik murah" hehe...
Tapi yg betul2 nak, saya layan la. Alhamdulillah kakak ni tak byk songeh & siap pomot kat kedai makan dia. Dah pakai pon arini. Dah kata.. saya segan nak jait utk org, takut tak memuaskan hati. Saya pon jait sendiri sebab leh pilih design cemana yg kita suka, warna yg matching ngan awning, nak kain mahal ke murah....

p/s:- tapi kan...saya tengok kat kedai...ada ker kain standard buat skirting meja dibuat tudung & dijual dgn harga 15-25....awning pon terkelepet2...ish...


lol! lol! lol!

kalo aku yg kena ckp camtu....senang ajer....pegilah beli kat pasar malam tu...itu standard yg dia nak...hah...pegilah....dah ada kat pasar malam...cepat dan murah...apa susah2 nak beli handmade? kan mahal....sendiri mo ingatlah....
ada harga utk setiap effort yg berkualiti....
semua nak murah, jaet lah sendiri....kita bukannya badan kebajikan....issskkk...nyampah....
Back to top Go down
View user profile http://passionate4crafts.blogspot.com
Ida Karim



Posts : 79
Join date : 2009-03-23
Age : 42
Location : Kuala Lumpur, Malaysia

PostSubject: Re: Pengalaman DIY tudung biz   Wed May 20, 2009 5:20 pm

bola2_api wrote:
acik_lynn wrote:
As'kum kawan2....
Juan, rasanya ramai gak yg menghadapi masalah jual tudung ni. Saya sendiri pun...
Ni bukan jual tudung, tp brg seangkatan jugak la. Before serahkan barang, dah cakap COD, tp buat derk jer bila dah dpt. Yg bestnya....siap tanya takde design baru ker? Hadoyaii....susahnya deal dgn org yg suka berhutang tanpa persetujuan penjual.

Bila tau kita jait tudung, nak tempah. Risau dah saya. Tapi saya susah hati nak letak rega. takut org kata mahal. Mcm Kak zuwaidah mention tu. customer cakap "Kat pasar mlm lagik murah" hehe...
Tapi yg betul2 nak, saya layan la. Alhamdulillah kakak ni tak byk songeh & siap pomot kat kedai makan dia. Dah pakai pon arini. Dah kata.. saya segan nak jait utk org, takut tak memuaskan hati. Saya pon jait sendiri sebab leh pilih design cemana yg kita suka, warna yg matching ngan awning, nak kain mahal ke murah....

p/s:- tapi kan...saya tengok kat kedai...ada ker kain standard buat skirting meja dibuat tudung & dijual dgn harga 15-25....awning pon terkelepet2...ish...


lol! lol! lol!

kalo aku yg kena ckp camtu....senang ajer....pegilah beli kat pasar malam tu...itu standard yg dia nak...hah...pegilah....dah ada kat pasar malam...cepat dan murah...apa susah2 nak beli handmade? kan mahal....sendiri mo ingatlah....
ada harga utk setiap effort yg berkualiti....
semua nak murah, jaet lah sendiri....kita bukannya badan kebajikan....issskkk...nyampah....


memanglah kat pasar malam tu murah...tapi tengok kainlah..klu macam skirting meja tu bolehlah jual kat pasar malam...entah apa2lah diaorang ni...tak ada otak langsung kita yang susah jahit sendiri...ini boleh mendatangkan marah ni.. Mad
Back to top Go down
View user profile
ctpizza



Posts : 274
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Pengalaman DIY tudung biz   Wed May 20, 2009 5:27 pm

hmmmm...mmg kastemer mcm2 perangai...haku ni dh la jual tudung kene deal dgn kastemer, keje full time pon kene deal dgn kastemer....mcm2 kerenah kt opis aku nih
Back to top Go down
View user profile http://meandmyworld-ct.blogspot.com/
Zareen
Peniaga


Posts : 487
Join date : 2008-12-22
Age : 37
Location : Puchong,Selangor

PostSubject: Re: Pengalaman DIY tudung biz   Wed May 20, 2009 6:16 pm

kalu nak citer pasal bab biznes tudung ni....macam2 perangai yang zareen dah jumpa.....tapi kalu dah involve dalam biz ni...telan je ler...walaupun hati membara2 panassssnyerr..... Evil or Very Mad .......ada yan paling buruk perangainyer ambik tudung sampai 6 helai....bayo separuh jeek tapi datang umah buat muka selamba nak ambik semua tudung dia yang dah siap.....n dia bleh kata....nanti akak bayar kemudian yang balance ni ekk....sampai sekarang tak nampak batang idung lagiii......rm130 tuuuu....duit penat lelah tuuu....husband dok sibuk suruh sound dia...tapi daku ni tak sampe hati....(itu le kelemahan ku... Sad ).....

ada plak....yang dah order beria2 sms tanya itu ini....ku jawab le ngan penuh sopan (nak jaga hati kastemer)..last2 kain dah ku beli...pas tu bleh sms jekk kata kansel...tak jadi...aaaddooiii!!! membara2 rasanyer......tabahkan le hati ni....

tapi ada gak kastemer yang teramat le oknyer.....memang tak banyak songeh n bayar pon ok....sejuukkk skit ati nak menjahit tudung dia.....hehehe....( i lap u mas)
Back to top Go down
View user profile http://www.mytudungcollection.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Pengalaman DIY tudung biz   Today at 4:02 pm

Back to top Go down
 
Pengalaman DIY tudung biz
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 6Go to page : 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Segalanya mengenai kelas TudungDIY,gathering tudungDIY,sesi beramah mesra sesama kita....-
Jump to: