BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 Pengalaman, suka duka menjahit tudung DIY

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6
AuthorMessage
daai_violet



Posts : 186
Join date : 2009-01-07

PostSubject: Re: Pengalaman, suka duka menjahit tudung DIY   Wed Jul 15, 2009 6:46 pm

same gak ngan kite. x blh jual ngan ofismate mesti diorang akan argue pasal kualiti.
lepas tue nak harga yg murah aje.
Back to top Go down
View user profile
hooney
Peniaga


Posts : 317
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Pengalaman, suka duka menjahit tudung DIY   Thu Jul 16, 2009 9:15 am

maisarah wrote:
salam kekawan... dah lama tak join forum ni... bagi linda banyak suka bila menjahit tudung ni... tapi tang nak jual kat kawan2 ofis punya lah derita... diaorg nak kain cantik, tapi nak harga murah... sibuk nak cari tudung cam ariani dan hajaba... dahlah tu macam2 lagi awning pendek la... labuh sangat lah... hai macam2 manusia ni....

betul tu, depa nak harga murah siap nk minta 2 kali byr... sy jawab je, kalau beli kt ariani dpt ke 2 x byr...
Back to top Go down
View user profile http://hooneydiy.blogspot.com/
tong_gas2280
Peniaga


Posts : 117
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Pengalaman, suka duka menjahit tudung DIY   Thu Jul 16, 2009 10:07 am

ermmm .. tong pulak suke jual kat budak opis berbanding kat luar sebab ..budak opis ni tak berkira .. dia tau kita beli kain mahal .. tapi tong jual tak ler semahal kat butik2 ternama tu .. so far ok jerr ... pada yang mmg regular kastemer kat opis ni tong mmg kasik ansuran ekkekek ... sebab depa amik banyak sampai 3-4 helai sorang .. (opis tong pon kecik jer)
Back to top Go down
View user profile
maisarah



Posts : 34
Join date : 2009-01-18
Age : 40
Location : johor

PostSubject: Re: Pengalaman, suka duka menjahit tudung DIY   Thu Jul 16, 2009 11:42 am

betul tu, depa nak harga murah siap nk minta 2 kali byr... sy jawab je, kalau beli kt ariani dpt ke 2 x byr...[/quote]

memang lah hooney... bayangkan lah.kalau kain kita beli paling murah jersey cotton rm27 semeter ,dengan jahit tepi,benang,letrik dan siap bling2 lagi dan upah jahit tak kan lah kita nak jual rm30... x berbaloi lak... malah rugi teruk adalah... hai manusia sekarang... pelik kan... mai jual tudung ala ariani tu siap bling2 depan belakang rm50 aje... itu pun nak kurang kan harga and bayar 2 kali... mana tah diaorang belajar ekonomi... Mad
Back to top Go down
View user profile
hooney
Peniaga


Posts : 317
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Pengalaman, suka duka menjahit tudung DIY   Thu Jul 16, 2009 12:57 pm

itula, depa ni beli kat ariani bole pun tp beli kat kita nak minta kurang...
Back to top Go down
View user profile http://hooneydiy.blogspot.com/
zuwaidah



Posts : 238
Join date : 2009-01-05
Age : 52
Location : AU3 Keramat

PostSubject: Re: Pengalaman, suka duka menjahit tudung DIY   Thu Jul 16, 2009 2:45 pm

hooney wrote:
itula, depa ni beli kat ariani bole pun tp beli kat kita nak minta kurang...

depa saja nak ambik kesempatan la tu minta kurang harga
Back to top Go down
View user profile http://zusazali.blogspot.com
teratak benang



Posts : 52
Join date : 2009-07-25
Location : SHAH ALAM,SELANGOR

PostSubject: Re: Pengalaman, suka duka menjahit tudung DIY   Sat Jul 25, 2009 11:18 pm

salam....sapa2 jahit tudung jahitan tepi t-shirt?? jahitan mestilah kemas dan tahu tip n trick
menjahit tudung alah ni.. lepas tu nak cepat .hantar dalam 100pcs then siap 4 hari..mungkin lebih helai..nak raya ni nak cepat...then nak tau tempahan berapa sehelai?? tukang jahit saya tk cukup tgn..kalau bole nak yang kat shah alam dan sempadan klang -shah alam..terima kasih yeeeeee...
bounce bounce bounce bounce
Back to top Go down
View user profile http://teratak-serikapas.blogspot.com/
anekamaya



Posts : 79
Join date : 2009-04-08
Age : 36
Location : SHAH ALAM

PostSubject: Re: Pengalaman, suka duka menjahit tudung DIY   Sun Jul 26, 2009 11:55 am

kapas wrote:
salam....sapa2 jahit tudung jahitan tepi t-shirt?? jahitan mestilah kemas dan tahu tip n trick
menjahit tudung alah ni.. lepas tu nak cepat .hantar dalam 100pcs then siap 4 hari..mungkin lebih helai..nak raya ni nak cepat...then nak tau tempahan berapa sehelai?? tukang jahit saya tk cukup tgn..kalau bole nak yang kat shah alam dan sempadan klang -shah alam..terima kasih yeeeeee...
bounce bounce bounce bounce

coverstitch ke kak kapas??setau saya syamen buat, tp die kat utara nun...kalau ada org lain kat shah alam ni, saya pun nak terjah gak..
Back to top Go down
View user profile
teratak benang



Posts : 52
Join date : 2009-07-25
Location : SHAH ALAM,SELANGOR

PostSubject: Re: Pengalaman, suka duka menjahit tudung DIY   Sun Jul 26, 2009 1:04 pm

AnekaMaya wrote:
kapas wrote:
salam....sapa2 jahit tudung jahitan tepi t-shirt?? jahitan mestilah kemas dan tahu tip n trick
menjahit tudung alah ni.. lepas tu nak cepat .hantar dalam 100pcs then siap 4 hari..mungkin lebih helai..nak raya ni nak cepat...then nak tau tempahan berapa sehelai?? tukang jahit saya tk cukup tgn..kalau bole nak yang kat shah alam dan sempadan klang -shah alam..terima kasih yeeeeee...
bounce bounce bounce bounce

coverstitch ke kak kapas??setau saya syamen buat, tp die kat utara nun...kalau ada org lain kat shah alam ni, saya pun nak terjah gak..

terkejut den tgk pict aneka tu..baby tu possing sama ngan pict anak kite masa kecik2 dulu..

alahai jauhnyee..nak hantar kos je dah rugi...nampaknyakena terus mencari dan mencari dan mencari
Back to top Go down
View user profile http://teratak-serikapas.blogspot.com/
delisha



Posts : 66
Join date : 2009-03-15

PostSubject: Re: Pengalaman, suka duka menjahit tudung DIY   Mon Jul 27, 2009 12:38 pm

tu..si bola baru angkut mesin coverstitch..
tanya kt dia..dia kata nk amik tempahan jahit tepi tu..
dia dok kt danau kota..
Back to top Go down
View user profile
teratak benang



Posts : 52
Join date : 2009-07-25
Location : SHAH ALAM,SELANGOR

PostSubject: Re: Pengalaman, suka duka menjahit tudung DIY   Mon Jul 27, 2009 1:28 pm

thanks ye...tgh bincang2 ni.
Back to top Go down
View user profile http://teratak-serikapas.blogspot.com/
zuwaidah



Posts : 238
Join date : 2009-01-05
Age : 52
Location : AU3 Keramat

PostSubject: Re: Pengalaman, suka duka menjahit tudung DIY   Mon Jul 27, 2009 3:53 pm

delisha wrote:
tu..si bola baru angkut mesin coverstitch..
tanya kt dia..dia kata nk amik tempahan jahit tepi tu..
dia dok kt danau kota..

eh betul ke bola dah ada mesin coverstitch nih
dekat la dgn tempat keje...nak contact dia la mcm nih
Back to top Go down
View user profile http://zusazali.blogspot.com
hemorion



Posts : 29
Join date : 2009-03-03

PostSubject: Re: Pengalaman, suka duka menjahit tudung DIY   Fri Aug 21, 2009 6:35 pm

bola2_api wrote:
hmmm...itu pengalaman menjaet body tudung yg lemah lembut mcm belut...kalo yg mahal tu...sedap jer jahit...kalo yg kamdar/jakel tu huiihh..sabo jerlah...lain lagi gara2 tercarik tepi2 jari atau kuku.... pale pale

mcmana plak kalo org hantar tempahan tudung kat korang dan dia pegi lah bagi korang kain yang yaaaaaa aampppuuunnnnn....darah naik atas kepala sbbnyer kain tu ala2 ala kain buat baju beb....lembutnyer mak nyahhhh...
pernah takk? apa outcome nyer...cantik t ker...hancur ker....eee.... Mad Mad Mad
apa yg terlintas kat fikiran masa tu...tensen? nak nangis..? geram...?

rasa mcm itu jam gak nak tanya ngan org tu, napalah hang pi bagi kain lembut? kena laks awning separuh...huhuhu Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

sabo jer lah...kita dah terkena...nasib baiklah kain tu dia potong besar...bolehlah diganti...dah ler tu kain jenis yang memg kecut sekecutnyer...last2 nasib baik ada solutionnyer...menjadik gak ngan sempurnanya...dan dapat lak pujian...
masa menjaet tu rasanyer hati dah berkata2 last lah aku jaet kain lembut ni...next time takmo...
pandai2 lah guna kemahiran utk jadikannya tak lembut....huhuhu... scratch scratch

Emo ada pengalaman ni, ya Allah....rasa nak menangis, rasa menyesal, rasa nak pulang balik pun ada ( tapi sbb malu tu tebal, nak dipulangkan segankan credibility, so ku teruskan jugak...).....pastu yang payahnya cuma bagi kain, awning wajib nak TS yang kalernya susah bebenor nak cari....keliling ku pusing merayau2 cari, nasib baik le ada sipi-sipi kaler kainnya.....

Masa tu rasa dah nak pengsan dah, pastu ada dateline plak tu...Ni gara2 menyanggupi....nasib baik lah owner kain suka, if not sure Emo sebulan phobia kut Laughing

Honestly, masa nak jahit, berpeluh2 keluar segala peluh jantan semua..mengeletar jari jemari, berdegup degap takut kain orang jahanam + selawat nabi tak putus2 sbb takuuuuutttt sangat..

Now Emo tolak kalo depa bagi kain sendiri, if nak ambil kain yang emo ada...at least kalau rosak sekalipun, ada extra InsyaAllah..tapi kalau orang punya, nak pulak kain special yang mahal, mati nak ganti balik...
Back to top Go down
View user profile http://www.orionsbeauty.com
akuteha



Posts : 1
Join date : 2013-03-11
Age : 28
Location : kuala lumpur

PostSubject: Re: Pengalaman, suka duka menjahit tudung DIY   Wed Dec 18, 2013 10:12 pm

evabobbie wrote:
story la dulu kyana  Laughing

duka nya - kene 'menetas', awning menggeleding, x muat tang muka, terlebih besar tang muka, kene p jahit tepi kedai jauh n tunggu lama.... tongue

suka nya - beli mesin jahit baru! rasa pakai tudung jahit sendiri yg org puji n tanya beli kt mana..kembanggggg..dpt pilih kain untuk body/awning sendiri..ikut citarasa sendiri..p shopping kain..n yg paling best..dpt ramai kawan2 baru yg sama hobi... bounce cheers  geek

kat mana cari kain ye?
Back to top Go down
View user profile https://www.facebook.com/thesweettudung
Sponsored content




PostSubject: Re: Pengalaman, suka duka menjahit tudung DIY   Today at 2:21 am

Back to top Go down
 
Pengalaman, suka duka menjahit tudung DIY
View previous topic View next topic Back to top 
Page 6 of 6Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Segalanya mengenai tudung's-
Jump to: