BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 Pengalaman, suka duka menjahit tudung DIY

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
AuthorMessage
anekamaya



Posts : 79
Join date : 2009-04-08
Age : 36
Location : SHAH ALAM

PostSubject: Re: Pengalaman, suka duka menjahit tudung DIY   Mon Apr 20, 2009 2:00 am

acik_lynn wrote:
AnekaMaya...
bagi saya, kalau nak kemas jahitan, kena belajar cara yg betul dan practice selalu bak kata "practice make perfect"
Tapi saya ni pon tak practice2 lagi, baru jadik satu. itupon campuran air tangan cikgu eynas. memang kemas jahitan dia. malu sehhh...

eik bola, lum titun ker? lol!


ha ah, tol tu...tdg saya ni baru tdg pertama.....so, utk pakai sdri2 je...nanti dah cantik nk bg satu kat mak, mother in lawa and sis in law...pastu tgkla camana, kot2 ada yg nak upah...tp jahit sdri pon mahal gak sbb kain jc ni semeter dah RM30++..kalau nasib baik ada yg rege RM20++....kat kamdar saya x prnah pergi lagi...kalau ikutkan modal je campur upah jahit tu dah RM30++ selai tdg kan...
Back to top Go down
View user profile
bola2_api



Posts : 159
Join date : 2009-02-28
Age : 39
Location : Taman Danau Kota

PostSubject: Re: Pengalaman, suka duka menjahit tudung DIY   Mon Apr 20, 2009 2:02 am

acik_lynn wrote:
AnekaMaya...
bagi saya, kalau nak kemas jahitan, kena belajar cara yg betul dan practice selalu bak kata "practice make perfect"
Tapi saya ni pon tak practice2 lagi, baru jadik satu. itupon campuran air tangan cikgu eynas. memang kemas jahitan dia. malu sehhh...

eik bola, lum titun ker? lol!

belum beb...hehehe...baru lepas kemas dan lipat kain yg setinggi gunung kinabalu...
bila dah sibuk ngan tempahanku tak ku peduli dah gungung yg dah nak meletup tu... lol! lol! lol!
esok nak gi jumpa eynas...nak ilangkan stress jap...pastu kena gak balik siapkan tempahan baju org nak pi kenduri ngan tudung2 nyer...dan tudung2 lain....
minggu yg sibuk.....

selasa jadik tak awek? kita rewang yek....huhuhu...aku kena control gak shopping ni...kerja nak mati, nak habiskannya 2 jam.... Mad Mad scratch
Back to top Go down
View user profile http://passionate4crafts.blogspot.com
acik_lynn



Posts : 20
Join date : 2009-01-09

PostSubject: Re: Pengalaman, suka duka menjahit tudung DIY   Mon Apr 20, 2009 2:25 am

ala bola...jgn la cakap camtu...kerja keras ada la habuannya...
selasa InsyaAllah jadik... dah siap arrange anak dah...kekeke...

tak sabo nak balajo soping ngan otai2... Basketball
Back to top Go down
View user profile
acik_lynn



Posts : 20
Join date : 2009-01-09

PostSubject: Re: Pengalaman, suka duka menjahit tudung DIY   Mon Apr 20, 2009 2:39 am

AnekaMaya wrote:



ha ah, tol tu...tdg saya ni baru tdg pertama.....so, utk pakai sdri2 je...nanti dah cantik nk bg satu kat mak, mother in lawa and sis in law...pastu tgkla camana, kot2 ada yg nak upah...tp jahit sdri pon mahal gak sbb kain jc ni semeter dah RM30++..kalau nasib baik ada yg rege RM20++....kat kamdar saya x prnah pergi lagi...kalau ikutkan modal je campur upah jahit tu dah RM30++ selai tdg kan...

tapi still berbaloi...

saya pon utk pakai sendiri2. nak beli sampai 100++ tak berbaloi ler. kang terduduk awningnya, abih tak cantik dah....
lagipon kalau buat sendiri, rasa puas hati. dapat pilih nak kain mahal ke, murah ke, corak awning cemana, saiz awning yg seswai utk muka kita...
nanti dah cantik jahitan boleh hadiah kat mak/mertua bagai. adik beradik pompuan ramai...(la ni kena improve dulu)

tapi utk beginner cam saya ni, suka awning cotton, nyampass la jait brocade (ker haku yg tak reti teknik..kekeke...)
Back to top Go down
View user profile
izaida



Posts : 33
Join date : 2009-04-14

PostSubject: Re: Pengalaman, suka duka menjahit tudung DIY   Mon Apr 27, 2009 12:44 pm

nk letak gak pengalaman jait tudung...


nie 1st time jaet tudung.....body kain kamdar $12++ awning broked.......subhanallah..rase mcm nk nangis.......licin mcm belut pastu...broked lak berbulu......... Sad


mcm2 rasa...asyik kena tetas jer......last2....ida jaet tangan jer........


ader tak tip2 utk memudahkan jaet kain yg licin mcm jc kamdar nie.......ke ida yg x reti jait jc... Razz
Back to top Go down
View user profile
akuni



Posts : 119
Join date : 2009-03-10
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Pengalaman, suka duka menjahit tudung DIY   Mon Apr 27, 2009 1:35 pm

Pengalaman jahit tudung diy ni paling menyeksakan bila nak jahit bahagian yang 'membulat' atau yang kena 'corner' (yg bkn jahitan lurus), contohnya kat belah belakang tudung atau dekat scallop tu... ada tips tak dari otai-otai semua...
Back to top Go down
View user profile http://goncar-mall.blogspot.com
MummyAleeya



Posts : 94
Join date : 2009-01-07
Age : 45
Location : bangi/kajang

PostSubject: Re: Pengalaman, suka duka menjahit tudung DIY   Mon Apr 27, 2009 2:54 pm

akuni wrote:
Pengalaman jahit tudung diy ni paling menyeksakan bila nak jahit bahagian yang 'membulat' atau yang kena 'corner' (yg bkn jahitan lurus), contohnya kat belah belakang tudung atau dekat scallop tu... ada tips tak dari otai-otai semua...

akuni,

jelujur dulu tak, sebelum tindih mesin? klu jelujur dulu, senang sikit nak tindih ngan mesin tuh.
Back to top Go down
View user profile
akuni



Posts : 119
Join date : 2009-03-10
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Pengalaman, suka duka menjahit tudung DIY   Mon Apr 27, 2009 3:07 pm

MummyAleeya wrote:
akuni wrote:
Pengalaman jahit tudung diy ni paling menyeksakan bila nak jahit bahagian yang 'membulat' atau yang kena 'corner' (yg bkn jahitan lurus), contohnya kat belah belakang tudung atau dekat scallop tu... ada tips tak dari otai-otai semua...

akuni,

jelujur dulu tak, sebelum tindih mesin? klu jelujur dulu, senang sikit nak tindih ngan mesin tuh.

MummyAleeya, saya jelujur tapi bila tang 'corner' tu masa jelujur pun dah pening...
Back to top Go down
View user profile http://goncar-mall.blogspot.com
akuni



Posts : 119
Join date : 2009-03-10
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Pengalaman, suka duka menjahit tudung DIY   Mon Apr 27, 2009 3:09 pm

izaida wrote:
nk letak gak pengalaman jait tudung...


nie 1st time jaet tudung.....body kain kamdar $12++ awning broked.......subhanallah..rase mcm nk nangis.......licin mcm belut pastu...broked lak berbulu......... Sad


mcm2 rasa...asyik kena tetas jer......last2....ida jaet tangan jer........


ader tak tip2 utk memudahkan jaet kain yg licin mcm jc kamdar nie.......ke ida yg x reti jait jc... Razz

Izaida, jahit tu dah guna 'jarum emas' ke... saya rasa mmg ada beza nya jahit dgn jarum biasa dan jarum emas tu, rasa ok lah sikit tapi still kurang lancar, jahitan nya jadi rapat-rapat
Back to top Go down
View user profile http://goncar-mall.blogspot.com
izaida



Posts : 33
Join date : 2009-04-14

PostSubject: Re: Pengalaman, suka duka menjahit tudung DIY   Tue Apr 28, 2009 2:51 pm

yup...saya dh cuba guna jarum emas #14 n # 9....still x cantik...btulla tu jahitannyer jadi rapat2......tang corner @ scallop lagi haru....dia jd mcm berpintal2...faham ke ni....sedih tau....maybe kain nyer jugak kot...

ader terbaca kat forum...diorang ckp mesin baru lagi senang nk jait kain licin2...mcm jc....maybe kena tukar mesin baru kot...

so far skrg ida guna..mesin brand TOYOTA berusia hmpir 10 tahun.........tu yg susah sikit kot...





akuni wrote:
izaida wrote:
nk letak gak pengalaman jait tudung...


nie 1st time jaet tudung.....body kain kamdar $12++ awning broked.......subhanallah..rase mcm nk nangis.......licin mcm belut pastu...broked lak berbulu......... Sad


mcm2 rasa...asyik kena tetas jer......last2....ida jaet tangan jer........


ader tak tip2 utk memudahkan jaet kain yg licin mcm jc kamdar nie.......ke ida yg x reti jait jc... Razz

Izaida, jahit tu dah guna 'jarum emas' ke... saya rasa mmg ada beza nya jahit dgn jarum biasa dan jarum emas tu, rasa ok lah sikit tapi still kurang lancar, jahitan nya jadi rapat-rapat
Shocked Shocked
Back to top Go down
View user profile
catalysts2



Posts : 221
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Pengalaman, suka duka menjahit tudung DIY   Tue Apr 28, 2009 3:27 pm

izaida wrote:
yup...saya dh cuba guna jarum emas #14 n # 9....still x cantik...btulla tu jahitannyer jadi rapat2......tang corner @ scallop lagi haru....dia jd mcm berpintal2...faham ke ni....sedih tau....maybe kain nyer jugak kot...

ader terbaca kat forum...diorang ckp mesin baru lagi senang nk jait kain licin2...mcm jc....maybe kena tukar mesin baru kot...

so far skrg ida guna..mesin brand TOYOTA berusia hmpir 10 tahun.........tu yg susah sikit kot...





akuni wrote:
izaida wrote:
nk letak gak pengalaman jait tudung...


nie 1st time jaet tudung.....body kain kamdar $12++ awning broked.......subhanallah..rase mcm nk nangis.......licin mcm belut pastu...broked lak berbulu......... Sad


mcm2 rasa...asyik kena tetas jer......last2....ida jaet tangan jer........


ader tak tip2 utk memudahkan jaet kain yg licin mcm jc kamdar nie.......ke ida yg x reti jait jc... Razz

Izaida, jahit tu dah guna 'jarum emas' ke... saya rasa mmg ada beza nya jahit dgn jarum biasa dan jarum emas tu, rasa ok lah sikit tapi still kurang lancar, jahitan nya jadi rapat-rapat
Shocked Shocked

izaida
cuba guna jarum emas saiz 90 no 11. mesin akak pun mmg tak blh guna kalau saiz 80 no 14, 9 even 11 pun.
Back to top Go down
View user profile
akuni



Posts : 119
Join date : 2009-03-10
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Pengalaman, suka duka menjahit tudung DIY   Tue Apr 28, 2009 5:00 pm

Kat Cat, kat mana nak beli jarum tu? Mmg senang ek nak jahit jerseys?
Back to top Go down
View user profile http://goncar-mall.blogspot.com
catalysts2



Posts : 221
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Pengalaman, suka duka menjahit tudung DIY   Tue Apr 28, 2009 7:34 pm

akuni wrote:
Kat Cat, kat mana nak beli jarum tu? Mmg senang ek nak jahit jerseys?

beli kat kedai singer je
saiz 90 no 11 ni mmg blh jahit semua jenis kain jersey n lycra
elok je jahitannya
ni kalau guna mesin singer akak le
tp mungkin certain mesin guna saiz lain kot
kena trial n error gak le

ps:
dh byk jahit tudung ke, akuni?
Back to top Go down
View user profile
akuni



Posts : 119
Join date : 2009-03-10
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Pengalaman, suka duka menjahit tudung DIY   Wed Apr 29, 2009 9:35 am

Kak Cat,
Dekat umah saya ni mmg ada kedai singer (seksyen 16) tp twin needle pun dia tak de, sy siap soh dia tolong order... Sebenarnya tak tahu pun jarum sedia ada ni saiz apa, hari tu beli dgn ina no. 11 tapi tak tahu saiz 80 ke 90 ke... nanti nak kena pergi singer yang seksyen 9 tu lah cari, yg tu singer baru, may be ada. Thanks kak Cat.


Izaida,
Betul ke dia org ckp mesin jahit baru excellence macam tu? Hai... nak kena 'melabur' mesin baru pulak ke...




Off topic jap ek: ada jugak jahit member2 opis tempah tudung scallop template eynas tp semuanya sy jahit tepi halus kat kedai, nak jahit kelim asyik tak menjadi je.
Back to top Go down
View user profile http://goncar-mall.blogspot.com
izaida



Posts : 33
Join date : 2009-04-14

PostSubject: Re: Pengalaman, suka duka menjahit tudung DIY   Wed Apr 29, 2009 3:36 pm

akuni wrote:
Kak Cat,
Dekat umah saya ni mmg ada kedai singer (seksyen 16) tp twin needle pun dia tak de, sy siap soh dia tolong order... Sebenarnya tak tahu pun jarum sedia ada ni saiz apa, hari tu beli dgn ina no. 11 tapi tak tahu saiz 80 ke 90 ke... nanti nak kena pergi singer yang seksyen 9 tu lah cari, yg tu singer baru, may be ada. Thanks kak Cat.


Izaida,
Betul ke dia org ckp mesin jahit baru excellence macam tu? Hai... nak kena 'melabur' mesin baru pulak ke...




Off topic jap ek: ada jugak jahit member2 opis tempah tudung scallop template eynas tp semuanya sy jahit tepi halus kat kedai, nak jahit kelim asyik tak menjadi je.



akuni...

tu la.... sya ader terbaca la kat thread mesin jahit kot....ramai sifu2 ckp mcm tue...sye pun gi la jengah kedai singer yg terdekat...mmg la diorang ader offer....tgk singer-inspiration dlm rm500++...tp fulus yg xde....
Back to top Go down
View user profile
izaida



Posts : 33
Join date : 2009-04-14

PostSubject: Re: Pengalaman, suka duka menjahit tudung DIY   Wed Apr 29, 2009 3:39 pm

catalysts2 wrote:
izaida wrote:
yup...saya dh cuba guna jarum emas #14 n # 9....still x cantik...btulla tu jahitannyer jadi rapat2......tang corner @ scallop lagi haru....dia jd mcm berpintal2...faham ke ni....sedih tau....maybe kain nyer jugak kot...

ader terbaca kat forum...diorang ckp mesin baru lagi senang nk jait kain licin2...mcm jc....maybe kena tukar mesin baru kot...

so far skrg ida guna..mesin brand TOYOTA berusia hmpir 10 tahun.........tu yg susah sikit kot...





akuni wrote:
izaida wrote:
nk letak gak pengalaman jait tudung...


nie 1st time jaet tudung.....body kain kamdar $12++ awning broked.......subhanallah..rase mcm nk nangis.......licin mcm belut pastu...broked lak berbulu......... Sad


mcm2 rasa...asyik kena tetas jer......last2....ida jaet tangan jer........


ader tak tip2 utk memudahkan jaet kain yg licin mcm jc kamdar nie.......ke ida yg x reti jait jc... Razz

Izaida, jahit tu dah guna 'jarum emas' ke... saya rasa mmg ada beza nya jahit dgn jarum biasa dan jarum emas tu, rasa ok lah sikit tapi still kurang lancar, jahitan nya jadi rapat-rapat
Shocked Shocked

izaida
cuba guna jarum emas saiz 90 no 11. mesin akak pun mmg tak blh guna kalau saiz 80 no 14, 9 even 11 pun.



akak....

oo...mcm tu ker?? ader la prasan kat paket jarum tu...dia tulis mcm ni kan 90/11.... tp ida x sure la kak...sbb samaada 80 @ 90...blk nk kena check nie...

TQ ya kak bg info...
Back to top Go down
View user profile
catalysts2



Posts : 221
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Pengalaman, suka duka menjahit tudung DIY   Wed Apr 29, 2009 7:44 pm

izaida wrote:
catalysts2 wrote:
izaida wrote:
yup...saya dh cuba guna jarum emas #14 n # 9....still x cantik...btulla tu jahitannyer jadi rapat2......tang corner @ scallop lagi haru....dia jd mcm berpintal2...faham ke ni....sedih tau....maybe kain nyer jugak kot...

ader terbaca kat forum...diorang ckp mesin baru lagi senang nk jait kain licin2...mcm jc....maybe kena tukar mesin baru kot...

so far skrg ida guna..mesin brand TOYOTA berusia hmpir 10 tahun.........tu yg susah sikit kot...





akuni wrote:
izaida wrote:
nk letak gak pengalaman jait tudung...


nie 1st time jaet tudung.....body kain kamdar $12++ awning broked.......subhanallah..rase mcm nk nangis.......licin mcm belut pastu...broked lak berbulu......... Sad


mcm2 rasa...asyik kena tetas jer......last2....ida jaet tangan jer........


ader tak tip2 utk memudahkan jaet kain yg licin mcm jc kamdar nie.......ke ida yg x reti jait jc... Razz

Izaida, jahit tu dah guna 'jarum emas' ke... saya rasa mmg ada beza nya jahit dgn jarum biasa dan jarum emas tu, rasa ok lah sikit tapi still kurang lancar, jahitan nya jadi rapat-rapat
Shocked Shocked

izaida
cuba guna jarum emas saiz 90 no 11. mesin akak pun mmg tak blh guna kalau saiz 80 no 14, 9 even 11 pun.



akak....

oo...mcm tu ker?? ader la prasan kat paket jarum tu...dia tulis mcm ni kan 90/11.... tp ida x sure la kak...sbb samaada 80 @ 90...blk nk kena check nie...

TQ ya kak bg info...

izaida
tgk betul2 sb ada yg 80/11, 85/11 dan 90/11
mesin akak yg basic tu boleh pakai 90/11 je
cantik je jahitan tak kira kain mahal atau murah
jarum yg lain semua kain jd kedut2
mungkin jugak kena adjust tension benang
tp tak reti le nak adjust2 ni
Back to top Go down
View user profile
catalysts2



Posts : 221
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Pengalaman, suka duka menjahit tudung DIY   Wed Apr 29, 2009 7:47 pm

akuni wrote:
Kak Cat,
Dekat umah saya ni mmg ada kedai singer (seksyen 16) tp twin needle pun dia tak de, sy siap soh dia tolong order... Sebenarnya tak tahu pun jarum sedia ada ni saiz apa, hari tu beli dgn ina no. 11 tapi tak tahu saiz 80 ke 90 ke... nanti nak kena pergi singer yang seksyen 9 tu lah cari, yg tu singer baru, may be ada. Thanks kak Cat.


Izaida,
Betul ke dia org ckp mesin jahit baru excellence macam tu? Hai... nak kena 'melabur' mesin baru pulak ke...




Off topic jap ek: ada jugak jahit member2 opis tempah tudung scallop template eynas tp semuanya sy jahit tepi halus kat kedai, nak jahit kelim asyik tak menjadi je.

wah akuni dh ambil tempahan
dh cukup bagus ni
tak sesia gi klas haritu
Back to top Go down
View user profile
akuni



Posts : 119
Join date : 2009-03-10
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Pengalaman, suka duka menjahit tudung DIY   Thu Apr 30, 2009 9:46 am

flower flower flower

Untuk diri sendiri buat jahit kelim, senget benget semua, untuk kawan2 buat jahit tepi halus... sunny
Back to top Go down
View user profile http://goncar-mall.blogspot.com
izaida



Posts : 33
Join date : 2009-04-14

PostSubject: Re: Pengalaman, suka duka menjahit tudung DIY   Thu Apr 30, 2009 3:52 pm

catalysts2 wrote:
izaida wrote:
catalysts2 wrote:
izaida wrote:
yup...saya dh cuba guna jarum emas #14 n # 9....still x cantik...btulla tu jahitannyer jadi rapat2......tang corner @ scallop lagi haru....dia jd mcm berpintal2...faham ke ni....sedih tau....maybe kain nyer jugak kot...

ader terbaca kat forum...diorang ckp mesin baru lagi senang nk jait kain licin2...mcm jc....maybe kena tukar mesin baru kot...

so far skrg ida guna..mesin brand TOYOTA berusia hmpir 10 tahun.........tu yg susah sikit kot...





akuni wrote:
izaida wrote:
nk letak gak pengalaman jait tudung...


nie 1st time jaet tudung.....body kain kamdar $12++ awning broked.......subhanallah..rase mcm nk nangis.......licin mcm belut pastu...broked lak berbulu......... Sad


mcm2 rasa...asyik kena tetas jer......last2....ida jaet tangan jer........


ader tak tip2 utk memudahkan jaet kain yg licin mcm jc kamdar nie.......ke ida yg x reti jait jc... Razz

Izaida, jahit tu dah guna 'jarum emas' ke... saya rasa mmg ada beza nya jahit dgn jarum biasa dan jarum emas tu, rasa ok lah sikit tapi still kurang lancar, jahitan nya jadi rapat-rapat
Shocked Shocked

izaida
cuba guna jarum emas saiz 90 no 11. mesin akak pun mmg tak blh guna kalau saiz 80 no 14, 9 even 11 pun.



akak....

oo...mcm tu ker?? ader la prasan kat paket jarum tu...dia tulis mcm ni kan 90/11.... tp ida x sure la kak...sbb samaada 80 @ 90...blk nk kena check nie...

TQ ya kak bg info...

izaida
tgk betul2 sb ada yg 80/11, 85/11 dan 90/11
mesin akak yg basic tu boleh pakai 90/11 je
cantik je jahitan tak kira kain mahal atau murah
jarum yg lain semua kain jd kedut2
mungkin jugak kena adjust tension benang
tp tak reti le nak adjust2 ni



erm..dh chck mlm tadi....ida nyer 90/14 la.....yg lagi 1.....85/11

x pe..nnti nk beli yg 90/11 pulak....kedai singer kat umah tue..ader offer..... Laughing
Back to top Go down
View user profile
akuni



Posts : 119
Join date : 2009-03-10
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Pengalaman, suka duka menjahit tudung DIY   Thu Apr 30, 2009 11:40 pm

Izaida, kita sambung cite jarum ni kat thread 'problem mesin jahitku' ek....
Back to top Go down
View user profile http://goncar-mall.blogspot.com
lyna233



Posts : 13
Join date : 2009-05-06
Location : Kuala Terengganu

PostSubject: salam perkenalan   Wed May 06, 2009 1:15 pm

salam....

saya ahli baru kat sini, b4 ada amik byk maklumat dlm blog ni pasal nak buat tudung nie....anyway smalam saya dah cuba......mmg dah menjadi tudung pun....cuma tak kelim warna ajer lagi.....

tp kira ok laaa....percubaan pertama....tang bawah muka tu mcm kurang skit...he..he...

ntt saya akan cuba uploadkan pic tudung tu....harap kawan2 dapat komen k....tq
Back to top Go down
View user profile
sityaiza



Posts : 102
Join date : 2009-04-07
Age : 34
Location : perlis, kedah, butterworth

PostSubject: Re: Pengalaman, suka duka menjahit tudung DIY   Thu Jul 02, 2009 1:21 pm

erm....
first time jahit tudung.... untuk jahitan tepi kelim tu... sityaiza pun jahit herot mengot gak... pastu tetas lain..... huhuhuhu...yg lurus tak dak masalah sgt la..., dekat melengkung tu problem skit.... nak kena praktis lagi lah nampak gayanya

flower
Back to top Go down
View user profile
maisarah



Posts : 34
Join date : 2009-01-18
Age : 40
Location : johor

PostSubject: suka duka menjahit tudung   Wed Jul 15, 2009 6:07 pm

salam kekawan... dah lama tak join forum ni... bagi linda banyak suka bila menjahit tudung ni... tapi tang nak jual kat kawan2 ofis punya lah derita... diaorg nak kain cantik, tapi nak harga murah... sibuk nak cari tudung cam ariani dan hajaba... dahlah tu macam2 lagi awning pendek la... labuh sangat lah... hai macam2 manusia ni....
Back to top Go down
View user profile
zuwaidah



Posts : 238
Join date : 2009-01-05
Age : 52
Location : AU3 Keramat

PostSubject: Re: Pengalaman, suka duka menjahit tudung DIY   Wed Jul 15, 2009 6:34 pm

maisarah wrote:
salam kekawan... dah lama tak join forum ni... bagi linda banyak suka bila menjahit tudung ni... tapi tang nak jual kat kawan2 ofis punya lah derita... diaorg nak kain cantik, tapi nak harga murah... sibuk nak cari tudung cam ariani dan hajaba... dahlah tu macam2 lagi awning pendek la... labuh sangat lah... hai macam2 manusia ni....

saya pun tak akan jual kat officemate sbb dia pandang rendah kat tudung saya..mentang2 dia pandai jahit baju sendiri. kadang2 kat ofis ada kala saya bawa juga tudung jahit di ofis (jelujur je)...dia leh perli2 lagi
memang sakit hati tapi buat bodoh je....tapi bila dia terasa..leh pulak sampai menangis2...kakakakakaka kelakar la jugakkan
Back to top Go down
View user profile http://zusazali.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Pengalaman, suka duka menjahit tudung DIY   Today at 6:15 am

Back to top Go down
 
Pengalaman, suka duka menjahit tudung DIY
View previous topic View next topic Back to top 
Page 5 of 6Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Segalanya mengenai tudung's-
Jump to: