BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 Kongsi2 :Kedai menjual peralatan mesin jahit

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Kongsi2 :Kedai menjual peralatan mesin jahit   Tue Feb 03, 2009 10:42 am

yus wrote:
zila_kasim wrote:


HAHAHA, BAB KEDAI JAHIT NI, AKAK NI SATU KL REDAH... HAHAHA... KALU NAK MURAH G KAT CHOW KIT.... KALU YG QUILT & PATCH ADA KAT AMPANG.... MMG BESAR KEDAI DIA.... KAT PASAR PUDU PUN BANYAK KEDAI JUAL SPARE PART.... AWAK NAK SPARE PART UTK MESIN BRAND APA.... NANTI AKAK CUBA USHA22... HAHAHH, AKAK SELALU REDAH PASAR PUDU. KAT SITU CAM2 ADA....

Redah pasar pudu?? Saya yg tinggal dekat situ pun tak sanggup nak redah..Ampun!!

NAK BUAT CAMNA. NAK DAPAT HARGA MURAH. HEHEHE
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
nurin_qistina73
Peniaga


Posts : 257
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kongsi2 :Kedai menjual peralatan mesin jahit   Thu Feb 12, 2009 9:36 am

meabadi wrote:
nak cari twin needle tu la kak...ekekekekekee Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

me dah jumpa ke twin needle yg besar tu ???
Back to top Go down
View user profile
adeeda
Peniaga


Posts : 696
Join date : 2008-12-21
Age : 39
Location : PJ/KL Sentral

PostSubject: Re: Kongsi2 :Kedai menjual peralatan mesin jahit   Thu Feb 12, 2009 2:54 pm

meabadi wrote:
zila_kasim wrote:

apa2 mesin yg jenis utk jahit quilt, mmg banyak patern boleh jahit hujung tu

akak dah tengok jarum tu, ME tu kalu camtu saiz dia utk jahit jeans, dan memang x sesuai langsung utk jahit jersey, saiz jarum tu besar.... kalu yg utk jahit jeans kita guna saiz jarum yg kecil.... smlm akak g zonghua, pastu singgah yee button jap utk tengok jarum awak tu, mmg ada brand camtu tapi ada saiz je.... yee button tu dekat jee kat zonghua gak cuma dia baris kat alliace bank, kat situ mmg jual alat quilt & patch


saiz apa kak??? yee button tu bukan sederet CIMB? ade gak kedai sederet cimb...huwaaaa...

x ape kak..kalau gatal2 nak try boleh x? kekekkeke

ME... Yee Button = Craft World...
dekat2 PohKOng...

saiz yg ada 3mm kot.. kecik sgt.. tak cantik.. Harga rM14.90..tak tanya pun ada diskaun tak
Back to top Go down
View user profile http://www.tudung-making-all-in-one.blogspot.com/
meabadi
Admin


Posts : 544
Join date : 2008-12-21
Age : 35
Location : Shah Alam Selangor

PostSubject: Re: Kongsi2 :Kedai menjual peralatan mesin jahit   Thu Feb 12, 2009 3:38 pm

adeeda..

dah g dah ...craft world tahu...yee button x tau..rupanya sama kedai...rambang mata masuk kedai tu....

ME dh order yg 4mm nyer...katanya dalam sebulan sampai stok....rm15++ ME beli....hehehhe..
Back to top Go down
View user profile http://meabadi.blogspot.com/
misa
Peniaga


Posts : 776
Join date : 2008-12-22
Location : KL

PostSubject: Re: Kongsi2 :Kedai menjual peralatan mesin jahit   Thu Feb 12, 2009 3:45 pm

meabadi wrote:
adeeda..

dah g dah ...craft world tahu...yee button x tau..rupanya sama kedai...rambang mata masuk kedai tu....

ME dh order yg 4mm nyer...katanya dalam sebulan sampai stok....rm15++ ME beli....hehehhe..

me,

kat kedai tu la misa belikan twin needle utk rose n penguin dulu..
dah rm15 ek..

dulu misa order twin needle.. yg ada 2mm je, harap2 dia amik la saiz lain..
Back to top Go down
View user profile http://craftyspace.blogspot.com
hannan6d



Posts : 401
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kongsi2 :Kedai menjual peralatan mesin jahit   Thu Feb 12, 2009 3:45 pm

meabadi wrote:
adeeda..

dah g dah ...craft world tahu...yee button x tau..rupanya sama kedai...rambang mata masuk kedai tu....

ME dh order yg 4mm nyer...katanya dalam sebulan sampai stok....rm15++ ME beli....hehehhe..

kalau beli lebih akak nak book satu...
Back to top Go down
View user profile
meabadi
Admin


Posts : 544
Join date : 2008-12-21
Age : 35
Location : Shah Alam Selangor

PostSubject: Re: Kongsi2 :Kedai menjual peralatan mesin jahit   Thu Feb 12, 2009 3:48 pm

misa..

mmg ade yg rm12 ..itu yg 2.5mm...

yg rm15 tu yang 4mm punyaaa.....tp mmg diorg x simpan stok.......

ME booking hari tu terus bayar..nnti dah sampai dia call

pastu kan..ME x de kerja order kat kawan dr US yang 6mm punya...mcm ni




usd 11.50 plus shipping sume.....

kalau tak boleh pakai ngan mesin singer...padan muka....kekekekee



tp baca review dia,dia cakap boleh........
Back to top Go down
View user profile http://meabadi.blogspot.com/
meabadi
Admin


Posts : 544
Join date : 2008-12-21
Age : 35
Location : Shah Alam Selangor

PostSubject: Re: Kongsi2 :Kedai menjual peralatan mesin jahit   Thu Feb 12, 2009 3:49 pm

kak hannan...

3 batang jarum kat umah tu dah cukup buat koleksi...kekekke Laughing Laughing
Back to top Go down
View user profile http://meabadi.blogspot.com/
misa
Peniaga


Posts : 776
Join date : 2008-12-22
Location : KL

PostSubject: Re: Kongsi2 :Kedai menjual peralatan mesin jahit   Thu Feb 12, 2009 3:52 pm

meabadi wrote:
misa..

mmg ade yg rm12 ..itu yg 2.5mm...

yg rm15 tu yang 4mm punyaaa.....tp mmg diorg x simpan stok.......

ME booking hari tu terus bayar..nnti dah sampai dia call

pastu kan..ME x de kerja order kat kawan dr US yang 6mm punya...mcm ni




usd 11.50 plus shipping sume.....

kalau tak boleh pakai ngan mesin singer...padan muka....kekekekee



tp baca review dia,dia cakap boleh........

dulu den tanyer tadek pon saiz lain.. mr yee baru order kot..
awat tak habaq nak kirim.. nak tumpang sama.. kui kui kui..
duk usha gak website obersi tuh..
Back to top Go down
View user profile http://craftyspace.blogspot.com
hannan6d



Posts : 401
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kongsi2 :Kedai menjual peralatan mesin jahit   Thu Feb 12, 2009 3:56 pm

meabadi wrote:
kak hannan...

3 batang jarum kat umah tu dah cukup buat koleksi...kekekke Laughing Laughing
he..he..jangan jadi mummy jarum nanti sudah... lol! lol!
Back to top Go down
View user profile
meabadi
Admin


Posts : 544
Join date : 2008-12-21
Age : 35
Location : Shah Alam Selangor

PostSubject: Re: Kongsi2 :Kedai menjual peralatan mesin jahit   Thu Feb 12, 2009 3:58 pm

misa

x ape,ME beli dulu...kang kalau dah beli manyak2...x leh pakai nayaaa.....
Back to top Go down
View user profile http://meabadi.blogspot.com/
hannan6d



Posts : 401
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kongsi2 :Kedai menjual peralatan mesin jahit   Thu Feb 12, 2009 4:39 pm

meabadi wrote:
kak hannan...

3 batang jarum kat umah tu dah cukup buat koleksi...kekekke Laughing Laughing

he.he..akak baru ukur jarak jaruk kat umah ni..yang twin needle ME jual tu..4 mm.ye..
kalau yang ME order kat apek baru ..4 mm jugak..kita kansel lah order baru akak tu ye.. lol! lol!
Back to top Go down
View user profile
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Kongsi2 :Kedai menjual peralatan mesin jahit   Thu Feb 12, 2009 4:49 pm

meabadi wrote:
adeeda..

dah g dah ...craft world tahu...yee button x tau..rupanya sama kedai...rambang mata masuk kedai tu....

ME dh order yg 4mm nyer...katanya dalam sebulan sampai stok....rm15++ ME beli....hehehhe..


hahaha, g arrrr membeli belah di situ
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
meabadi
Admin


Posts : 544
Join date : 2008-12-21
Age : 35
Location : Shah Alam Selangor

PostSubject: Re: Kongsi2 :Kedai menjual peralatan mesin jahit   Thu Feb 12, 2009 4:58 pm

4mm ke kak???

kenapa dekat kedai dia tunjuk gambo lebar semacam je....

tak aperlah....kekekke..sedapkan hati
Back to top Go down
View user profile http://meabadi.blogspot.com/
hannan6d



Posts : 401
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kongsi2 :Kedai menjual peralatan mesin jahit   Thu Feb 12, 2009 5:02 pm

meabadi wrote:
4mm ke kak???

kenapa dekat kedai dia tunjuk gambo lebar semacam je....

tak aperlah....kekekke..sedapkan hati

cuma ME ukur jarum kat umah tu...
Back to top Go down
View user profile
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: Kongsi2 :Kedai menjual peralatan mesin jahit   Fri Feb 13, 2009 6:48 pm

td singgah kedai cina kajang, beli twin needle..ok la 4.50 tak mcm yg kedai singer carrefour subang jaya tu 22 hengget!! nasib tak terbeli yg aritu..
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
hannan6d



Posts : 401
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kongsi2 :Kedai menjual peralatan mesin jahit   Fri Feb 13, 2009 8:31 pm

k yana wrote:
td singgah kedai cina kajang, beli twin needle..ok la 4.50 tak mcm yg kedai singer carrefour subang jaya tu 22 hengget!! nasib tak terbeli yg aritu..

kat mana kedai ni ye..ingat nak cari hem roll lah plak..(psst...nak jahit tepi bajulah pulak )semangat menjahit tengah berkobar kobar sekarang ni...
Back to top Go down
View user profile
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: Kongsi2 :Kedai menjual peralatan mesin jahit   Sat Feb 14, 2009 6:09 pm

hannan6d wrote:
k yana wrote:
td singgah kedai cina kajang, beli twin needle..ok la 4.50 tak mcm yg kedai singer carrefour subang jaya tu 22 hengget!! nasib tak terbeli yg aritu..

kat mana kedai ni ye..ingat nak cari hem roll lah plak..(psst...nak jahit tepi bajulah pulak )semangat menjahit tengah berkobar kobar sekarang ni...

hannan, kedai2 buruk cina, yg bertentang dgn billion kajang.. kedai tu ader juai2 mesin..cari hemroll kat situ, tak dak pulak..
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
sal9281



Posts : 122
Join date : 2008-12-22
Age : 37
Location : pandan indah

PostSubject: Re: Kongsi2 :Kedai menjual peralatan mesin jahit   Sun Feb 15, 2009 6:00 pm



sesapa yang pakai mesin jahit epal dan nak cuba pakai tapak plastik ni untuk menyenangkan jahit jersey pm sal cepat yer sebab sal pun nak beli kat epal so beli banyak terus. Mengikut orang epal tapak ni kena special order from japan so dah sampai tu kena grab cepat2. Harga yang kakak epal tu kasi rm20 setapak
Back to top Go down
View user profile
zarina73



Posts : 80
Join date : 2009-01-02
Age : 43
Location : Selayang Height, Batu Caves

PostSubject: Re: Kongsi2 :Kedai menjual peralatan mesin jahit   Sun Feb 15, 2009 6:20 pm

adeeda wrote:
meabadi wrote:
zila_kasim wrote:

apa2 mesin yg jenis utk jahit quilt, mmg banyak patern boleh jahit hujung tu

akak dah tengok jarum tu, ME tu kalu camtu saiz dia utk jahit jeans, dan memang x sesuai langsung utk jahit jersey, saiz jarum tu besar.... kalu yg utk jahit jeans kita guna saiz jarum yg kecil.... smlm akak g zonghua, pastu singgah yee button jap utk tengok jarum awak tu, mmg ada brand camtu tapi ada saiz je.... yee button tu dekat jee kat zonghua gak cuma dia baris kat alliace bank, kat situ mmg jual alat quilt & patch


saiz apa kak??? yee button tu bukan sederet CIMB? ade gak kedai sederet cimb...huwaaaa...

x ape kak..kalau gatal2 nak try boleh x? kekekkeke

ME... Yee Button = Craft World...
dekat2 PohKOng...

saiz yg ada 3mm kot.. kecik sgt.. tak cantik.. Harga rM14.90..tak tanya pun ada diskaun tak


Adeeda,

Boleh bagi alamat kedai Craft World tak ?
Back to top Go down
View user profile
meabadi
Admin


Posts : 544
Join date : 2008-12-21
Age : 35
Location : Shah Alam Selangor

PostSubject: Re: Kongsi2 :Kedai menjual peralatan mesin jahit   Sun Feb 15, 2009 10:16 pm

Zarina,

craft world tu dekat je ngan zhohua......

sederet PoH kong...alliance bank..
Back to top Go down
View user profile http://meabadi.blogspot.com/
meabadi
Admin


Posts : 544
Join date : 2008-12-21
Age : 35
Location : Shah Alam Selangor

PostSubject: Re: Kongsi2 :Kedai menjual peralatan mesin jahit   Sun Feb 15, 2009 10:26 pm

k yana wrote:
td singgah kedai cina kajang, beli twin needle..ok la 4.50 tak mcm yg kedai singer carrefour subang jaya tu 22 hengget!! nasib tak terbeli yg aritu..

murah tu kak..lepas ni sesape yang nak TWIN NEEDLE...boleh dapat kan kat kedai ni....coz ME pas ni x de STock dah......dah licin....
Back to top Go down
View user profile http://meabadi.blogspot.com/
adeeda
Peniaga


Posts : 696
Join date : 2008-12-21
Age : 39
Location : PJ/KL Sentral

PostSubject: Re: Kongsi2 :Kedai menjual peralatan mesin jahit   Sun Feb 15, 2009 11:41 pm

meabadi wrote:
Zarina,

craft world tu dekat je ngan zhohua......

sederet PoH kong...alliance bank..

map ada kat bawah ni... credit to k yana

http://tudungcari.forumotion.com/kedai2-menjual-bahan-tudung-diy-f4/kongsi2-kedai-jual-kain-jersey-t6-45.htm
Back to top Go down
View user profile http://www.tudung-making-all-in-one.blogspot.com/
zarina73



Posts : 80
Join date : 2009-01-02
Age : 43
Location : Selayang Height, Batu Caves

PostSubject: Re: Kongsi2 :Kedai menjual peralatan mesin jahit   Sun Feb 15, 2009 11:53 pm

Minggu nie nak gi survey ler. Terima kasih ME dan Adeeda.
Back to top Go down
View user profile
misa
Peniaga


Posts : 776
Join date : 2008-12-22
Location : KL

PostSubject: Re: Kongsi2 :Kedai menjual peralatan mesin jahit   Mon Feb 16, 2009 10:21 am

k yana wrote:
td singgah kedai cina kajang, beli twin needle..ok la 4.50 tak mcm yg kedai singer carrefour subang jaya tu 22 hengget!! nasib tak terbeli yg aritu..

ye la kak.. misa tanye2 pun.. sketul rm22..
mmg tak nak beli pon.. sama mcm kat umah jer..
Back to top Go down
View user profile http://craftyspace.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Kongsi2 :Kedai menjual peralatan mesin jahit   Today at 2:22 am

Back to top Go down
 
Kongsi2 :Kedai menjual peralatan mesin jahit
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Segalanya mengenai mesin jahit-
Jump to: