BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
AuthorMessage
najie



Posts : 27
Join date : 2009-06-03

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Tue Aug 04, 2009 10:03 am

terima kasih, semua response pasal CS nih... pada i kalau pada org yg ambil tempahan memang elok lah ada beberapa mesin yg dikhaskan untuk jahitan tertentu.

Macam i nih tak de lah nak ambil tempahan banyak3... cuma kadang buatkan untuk kawan2 rapat + adik beradik je... selain jahit baju sendiri & anak je... sbb tu saya rasa tak perlu sangat banyak2 mesin nih, tp kalau ada yg mesin boleh buat macam task seronok jugak la...menjahit ni kira macam hobby je...

bagi kwn2 kat sini baguslah ada perancangan pelaburan beli mesin2 supaya dapat meningkatkan productivity

Kalau sesiapa yang ambil upah jahit CS je area Puchong bagi tau ye... nak upah klim tepi utk tudung sendiri je.
Back to top Go down
View user profile
hanim



Posts : 261
Join date : 2009-02-16
Age : 38
Location : Putrajaya

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Tue Aug 04, 2009 11:17 am

k yana wrote:
hanim, kalo ade rezeki lebih boleh amik CS pulak..amin..

mesin tepi tak kira la brand apa pon, kalo kain jenis lain setting lain..jadi hati2 tukar setting takut kang haru biru semua jadinya.. mcm mesin saya dulu..ingatkan dah rosak..rupanya 'migrain' je sikit mcm tuan die..hehehe.. lepas bawak jumpa 'Doktor Linggam'..elok mcm baru lak mesin tu..hehe

amin, memang ada perancangan nak tambah CS tu... insya Allah, mudah mudahan hajat termakbul hehe flower flower flower
Back to top Go down
View user profile http://humairascollection.blogspot.com/
afizaz93



Posts : 247
Join date : 2009-01-19
Location : kedah

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Tue Aug 04, 2009 11:20 am

najie wrote:
terima kasih, semua response pasal CS nih... pada i kalau pada org yg ambil tempahan memang elok lah ada beberapa mesin yg dikhaskan untuk jahitan tertentu.

Macam i nih tak de lah nak ambil tempahan banyak3... cuma kadang buatkan untuk kawan2 rapat + adik beradik je... selain jahit baju sendiri & anak je... sbb tu saya rasa tak perlu sangat banyak2 mesin nih, tp kalau ada yg mesin boleh buat macam task seronok jugak la...menjahit ni kira macam hobby je...

bagi kwn2 kat sini baguslah ada perancangan pelaburan beli mesin2 supaya dapat meningkatkan productivity

Kalau sesiapa yang ambil upah jahit CS je area Puchong bagi tau ye... nak upah klim tepi utk tudung sendiri je.

najie,
mcm sy ni pun still bekerja, jaet pun part-time..tp alhamdulillah bl ada msn asing, alhamdulillah..mudah keja..

nak jaet CS kalu, rasanya tya bola le..dia dok area tu ja..ehehe..leh tgk msn baru dia sekali..... Laughing
Back to top Go down
View user profile http://zne29.blogspot.com/
afizaz93



Posts : 247
Join date : 2009-01-19
Location : kedah

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Tue Aug 04, 2009 11:21 am

hanim wrote:
k yana wrote:
hanim, kalo ade rezeki lebih boleh amik CS pulak..amin..

mesin tepi tak kira la brand apa pon, kalo kain jenis lain setting lain..jadi hati2 tukar setting takut kang haru biru semua jadinya.. mcm mesin saya dulu..ingatkan dah rosak..rupanya 'migrain' je sikit mcm tuan die..hehehe.. lepas bawak jumpa 'Doktor Linggam'..elok mcm baru lak mesin tu..hehe

amin, memang ada perancangan nak tambah CS tu... insya Allah, mudah mudahan hajat termakbul hehe flower flower flower

ni nak kena book siap2 kat mr linggam, takut abis stokkk!!hehe...
Back to top Go down
View user profile http://zne29.blogspot.com/
hanim



Posts : 261
Join date : 2009-02-16
Age : 38
Location : Putrajaya

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Tue Aug 04, 2009 11:25 am

afizaz93 wrote:
hanim wrote:
k yana wrote:
hanim, kalo ade rezeki lebih boleh amik CS pulak..amin..

mesin tepi tak kira la brand apa pon, kalo kain jenis lain setting lain..jadi hati2 tukar setting takut kang haru biru semua jadinya.. mcm mesin saya dulu..ingatkan dah rosak..rupanya 'migrain' je sikit mcm tuan die..hehehe.. lepas bawak jumpa 'Doktor Linggam'..elok mcm baru lak mesin tu..hehe

amin, memang ada perancangan nak tambah CS tu... insya Allah, mudah mudahan hajat termakbul hehe flower flower flower

ni nak kena book siap2 kat mr linggam, takut abis stokkk!!hehe...

huhuuuu.... ya ampunnnn...... takut ada yang terswap cdt card pulok... dok mimpi2 mesin CS tuh hehehe... kene book eh kak fiza, nak kena kol Lingam la kalo mcm nie bom
Back to top Go down
View user profile http://humairascollection.blogspot.com/
afizaz93



Posts : 247
Join date : 2009-01-19
Location : kedah

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Tue Aug 04, 2009 11:36 am

hanim wrote:
afizaz93 wrote:
hanim wrote:
k yana wrote:
hanim, kalo ade rezeki lebih boleh amik CS pulak..amin..

mesin tepi tak kira la brand apa pon, kalo kain jenis lain setting lain..jadi hati2 tukar setting takut kang haru biru semua jadinya.. mcm mesin saya dulu..ingatkan dah rosak..rupanya 'migrain' je sikit mcm tuan die..hehehe.. lepas bawak jumpa 'Doktor Linggam'..elok mcm baru lak mesin tu..hehe

amin, memang ada perancangan nak tambah CS tu... insya Allah, mudah mudahan hajat termakbul hehe flower flower flower

ni nak kena book siap2 kat mr linggam, takut abis stokkk!!hehe...

huhuuuu.... ya ampunnnn...... takut ada yang terswap cdt card pulok... dok mimpi2 mesin CS tuh hehehe... kene book eh kak fiza, nak kena kol Lingam la kalo mcm nie bom

hehehe..pakat angau le nampak gayanya....depa yg dh rembats tu,meh le tyg kat kita no!!hehe..

kak ni pasai dok jauh ja, kalau dkt dgn LSN, sure p hari2 tgk msn baru..kekeke..
Back to top Go down
View user profile http://zne29.blogspot.com/
CT



Posts : 288
Join date : 2009-03-26
Age : 33
Location : shah alam

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Tue Aug 04, 2009 2:15 pm

cam best je...huhuhu..teringinye...
Back to top Go down
View user profile
tong_gas2280
Peniaga


Posts : 117
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Tue Aug 04, 2009 3:44 pm

ct .. kalo ikut best semua mesin aku rasa best ... Laughing .... semua mesin aku nak rembat .. ekekkekek .. pada aku cs ni pun dah cukup2 bagus pada aku .. nak beli yang lagi canggih tak mampu rasanya ..

tong pernah tuko setting dari cs ke jait tepi .. tapi jait tepi asik tak jadik je .. peh tu aku tuko balik setting ke cs ... lagi senang setting ke cs dari jait tepi ..
Back to top Go down
View user profile
LSN
Peniaga


Posts : 40
Join date : 2009-02-13
Location : Kuala Lumpur, Malaysia

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Tue Aug 04, 2009 4:20 pm

Sample jahitan Coverstitch yg dihasilkan oleh mesin KONWA KW757.
Sila klik utk melihat image yg besar dan jelas.



Last edited by LSN on Wed Aug 05, 2009 12:48 pm; edited 7 times in total
Back to top Go down
View user profile http://www.lsn-sewingmachines.com
CT



Posts : 288
Join date : 2009-03-26
Age : 33
Location : shah alam

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Tue Aug 04, 2009 4:39 pm

tong_gas2280 wrote:
ct .. kalo ikut best semua mesin aku rasa best ... Laughing .... semua mesin aku nak rembat .. ekekkekek .. pada aku cs ni pun dah cukup2 bagus pada aku .. nak beli yang lagi canggih tak mampu rasanya ..

tong pernah tuko setting dari cs ke jait tepi .. tapi jait tepi asik tak jadik je .. peh tu aku tuko balik setting ke cs ... lagi senang setting ke cs dari jait tepi ..

tula pasal..baru call lsn td..dia offer machine ni..ya allah tertawan aku.. sunny
Back to top Go down
View user profile
bola2_api



Posts : 159
Join date : 2009-02-28
Age : 39
Location : Taman Danau Kota

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Tue Aug 04, 2009 10:34 pm

apa apa pun kan....korg kena berterima kasih ngan si Tong Gas....ekekekke..kalu tak kerana dia dok kejar montot awek konwa tu, ntah bila menda alah ni dpt dimiliki...tgk gambar ajerlah....ekekekke

pehtu, tak kulupakan si misa...kerana sudi berkongsi rahsia sulitnya ngan c tong hingga terbocor ke aku...ekekkee...

tapi yang pastinya si Ling' s and the Gang sure senyum sampai ke hujung telinga....!!! sales sales sales....yeeeebaaa yeeebaaa......huhuhuhu



oo ya...pd rerakan yg lain yg dah amik cs...akhirnya berjaya ku siapkan 15 helai tudung tadi ptg dgn CS..lepas godek2 sampai migraine...pehtu si eynas pun godek gak....jalan jap pehtu balik asal...terlompat2 mccm katak....iskkkk...tensen...

semalam lepas bertenang2...ku usik2 ku telek2...baru dapat setting yg sempurna.....fuhhhh legaaaaaaa.....
apa2 please invest STARCH spray okay...supaya cantik ala2 kena steam iron kat butik....

sebabnyer bila jahit lycra tu kain tendency bergulung2...adoiii..mcm budak baru belajar jahit gak menerai cam ni...
tataulah camana anak mami aka adeeda wat selama nih....deeda...share lah weii...
Back to top Go down
View user profile http://passionate4crafts.blogspot.com
adeeda
Peniaga


Posts : 696
Join date : 2008-12-21
Age : 39
Location : PJ/KL Sentral

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Tue Aug 04, 2009 11:18 pm

bola.. macam bagi speech terima award je Smile ..
deeda pun tak pass jahit cs.. kalau cotton js confident la
jahitan mesin deeda takde problem lompat2, deeda pakai jarum no.14
cuma deeda takde skill nak control tgn ni.. mesin ni laju menderu... kalau j2 j1 macam nak runtuh jantung..
laju sangat ~ senget benget.. slow sangat ~ jahitan loose pula

bola.. nanti boleh la kelim blouse.. deeda paling2 pun alter skirt ajer
Back to top Go down
View user profile http://www.tudung-making-all-in-one.blogspot.com/
tong_gas2280
Peniaga


Posts : 117
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Wed Aug 05, 2009 12:30 am

[quote="bola2_api"]apa apa pun kan....korg kena berterima kasih ngan si Tong Gas....ekekekke..kalu tak kerana dia dok kejar montot awek konwa tu, ntah bila menda alah ni dpt dimiliki...tgk gambar ajerlah....ekekekke

pehtu, tak kulupakan si misa...kerana sudi berkongsi rahsia sulitnya ngan c tong hingga terbocor ke aku...ekekkee...

tapi yang pastinya si Ling' s and the Gang sure senyum sampai ke hujung telinga....!!! sales sales sales....yeeeebaaa yeeebaaa......huhuhuhu



wakakkaka.. weih ball aku rasa mahu ketat kebaya aku nk pakai pi keje esok nih (rabu) ... alaaa sikit je tuu ... yang penting aku kene berterima kasih kat member aku yang memula kenal kan aku ngan mesin konwa nih (tapi aku tetap kene rahsia nama dier ) ekekkeek ... member aku aku tu lagik haru sebab mesin yang die beli tu last unit kat konwa peh tu utk display je kat konwa .. dia sanggup amik .. nak punya pasal .. so ape lagi ..pada kengkawan yan dok lama mengidam nak beli ..boleh ler teruskan hajat masing2 ...

adoiiiii nko dah jait 15 helai gune cs erkk ... cam mana ner nih ...

ermm ... aku pun nak kasik ucapan gak nih .. sebenarnya tong nak minta mahap pada semua forumer dlm nih sebab tak memaklumkan kehadiran mesin ni dari awal lagi ..bukannya ape ... tong nak tengok respond dari 2-3 org otai dlm ni ..di mana aku telah meracuni akal dan fikiran mereka satu persatu .. .. Twisted Evil Twisted Evil wakakakaka .. bile diaorg berpuas hati baru tong bole maklumkan kepada semua ahli dlm nie .. sekali lagi tong nak minta maaf ye kengkawan ... akhir kata ..

"MAJULAH DIY DEMI MENINGKATKAN TARAF EKONOMI NEGARA "
Back to top Go down
View user profile
misa
Peniaga


Posts : 776
Join date : 2008-12-22
Location : KL

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Wed Aug 05, 2009 9:28 am

alaaa.. aku je tak beli2 lagi ni.. tgk pikir.. mesin dah 4 bijik kat umah.. kang tambah satu lagi.. mana nak sumbat.. uwaaaa..
tergude gak tgk.. ermm....
Back to top Go down
View user profile http://craftyspace.blogspot.com
bola2_api



Posts : 159
Join date : 2009-02-28
Age : 39
Location : Taman Danau Kota

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Wed Aug 05, 2009 11:34 am

misa wrote:
alaaa.. aku je tak beli2 lagi ni.. tgk pikir.. mesin dah 4 bijik kat umah.. kang tambah satu lagi.. mana nak sumbat.. uwaaaa..
tergude gak tgk.. ermm....

mek...

yg aku nampak kat rumah ko aritu....

1. mesin nv30....tick...
2. mesin jahit tepi...tick..
3. mesin jahit sulam ...tick....gambar mana wehhh...tak bg aku tgk pun baby tu.... Razz
4. mesin apa lagik ahhh? pleaters ker weii? ko dah beli ker??? Shocked Shocked
Back to top Go down
View user profile http://passionate4crafts.blogspot.com
bola2_api



Posts : 159
Join date : 2009-02-28
Age : 39
Location : Taman Danau Kota

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Wed Aug 05, 2009 11:38 am

[quote="tong_gas2280"]
bola2_api wrote:
apa apa pun kan....korg kena berterima kasih ngan si Tong Gas....ekekekke..kalu tak kerana dia dok kejar montot awek konwa tu, ntah bila menda alah ni dpt dimiliki...tgk gambar ajerlah....ekekekke

pehtu, tak kulupakan si misa...kerana sudi berkongsi rahsia sulitnya ngan c tong hingga terbocor ke aku...ekekkee...

tapi yang pastinya si Ling' s and the Gang sure senyum sampai ke hujung telinga....!!! sales sales sales....yeeeebaaa yeeebaaa......huhuhuhu



wakakkaka.. weih ball aku rasa mahu ketat kebaya aku nk pakai pi keje esok nih (rabu) ... alaaa sikit je tuu ... yang penting aku kene berterima kasih kat member aku yang memula kenal kan aku ngan mesin konwa nih (tapi aku tetap kene rahsia nama dier ) ekekkeek ... member aku aku tu lagik haru sebab mesin yang die beli tu last unit kat konwa peh tu utk display je kat konwa .. dia sanggup amik .. nak punya pasal .. so ape lagi ..pada kengkawan yan dok lama mengidam nak beli ..boleh ler teruskan hajat masing2 ...

adoiiiii nko dah jait 15 helai gune cs erkk ... cam mana ner nih ...
ermm ... aku pun nak kasik ucapan gak nih .. sebenarnya tong nak minta mahap pada semua forumer dlm nih sebab tak memaklumkan kehadiran mesin ni dari awal lagi ..bukannya ape ... tong nak tengok respond dari 2-3 org otai dlm ni ..di mana aku telah meracuni akal dan fikiran mereka satu persatu .. .. Twisted Evil Twisted Evil wakakakaka .. bile diaorg berpuas hati baru tong bole maklumkan kepada semua ahli dlm nie .. sekali lagi tong nak minta maaf ye kengkawan ... akhir kata ..

"MAJULAH DIY DEMI MENINGKATKAN TARAF EKONOMI NEGARA "


sampai lapar aku mekkk...tak pernah2 aku rasa sebegitu kelaparan...mencabar betoll..nak tgk c deeda jaet camana...kan ker dia dah berpengalaman...aku jaet ada yg senget benget berpusing pusing lycra tu....betol2 mcm org tak pernah menjahit jadiknyer..... lol! yg elok cotton jersey...perggghh...superb....sekali dpat lycra....terus kebulur aku...


Last edited by bola2_api on Wed Aug 05, 2009 11:41 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile http://passionate4crafts.blogspot.com
afizaz93



Posts : 247
Join date : 2009-01-19
Location : kedah

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Wed Aug 05, 2009 11:39 am

misa wrote:
alaaa.. aku je tak beli2 lagi ni.. tgk pikir.. mesin dah 4 bijik kat umah.. kang tambah satu lagi.. mana nak sumbat.. uwaaaa..
tergude gak tgk.. ermm....

beli jgn x beli misa...p terjah demo dulu..hehehehe... Laughing
Back to top Go down
View user profile http://zne29.blogspot.com/
LSN
Peniaga


Posts : 40
Join date : 2009-02-13
Location : Kuala Lumpur, Malaysia

PostSubject: Penjelesan untuk komen yg dibuat oleh pelanggan   Wed Aug 05, 2009 12:44 pm

najie wrote:
saya pun berminat gak CS mechine nih... tp menjahit tudung x de la banyak mana... kalau boleh mesin tu biarla boleh buat CS & jahit tepi biasa baru lah berbaloi.

actually yesterday (sunday) i ada panggil org LSN bawa mesin Konwa CS tuh kerumah untuk demo dulu. masa dia bawa mesin tuh dah set CS siap2... bila jahit CS memang cantik lah... pastu i suruh LSN tukar setting ke jahit tepi biasa ... tapi Wakil LSN tuh kata... kakkkk kalau mau tukar2 macam nih nanti mesin cepat rosak sbb ini konwa china mari punya tak leh tukar2 sngt nanti cepat rosak... Tapi i tak perduli... i nak jugak suruh dia demo semua jenis jahitan yang ada dlm instruction manual tuh... lagi tak tengok semua i takkan beli...

pastu lsn tu tukarlah setting untuk jahit tepi... punya la susah nak tukar setting... setengah jam dok nak masuk benang bagai... pastu test jahit tepi... jahitannya tak elok... longgar... puas dia agjust sana sini pun tak elok gak... akhirnya lsn tu pun macam give-up la... kesian gak kat org lsn tuh... pastu dia try tukar setting kpd CS balik... bila jahit balik huhhh tak jadi lak , benang jadi sebelah longgar...

dari kul 3.30 ptg hingga ke 7 mlm dia buat demo yg tak menjadi tuh... kesian lah pulak... wlau apa pun i kesiankan diri i dulu...kalau nak beli biar berbaloi dan ikut spec i nak. so i suruh dia bawa balik saja je. tak jadi beli... pastu dia kata minggu depan dia nak bawa mesin jahit tepi borther lak nak demo kat i... Emmm i macam dah malas lah.. memikirkan nak tukar setting susah semacam tuh... baik i jahit tepi kat kedai jelah..

Selamat duet akuu...

Komen di atas adalah benar, bahawa staff LSN yg demo di rumah anda tempoh hari tidak berjaya membuat demonstrasi dgn baik dan lebih2 lagi boleh dikatakan tidak sempurna.

1. Sebelum menjual mesin Konwa KW757, Linggam bg pihak LSN telah pun memberi penjelasan kpd semua yg menelefon ke LSN bahawa mesin tersebut hanya digalakkan utk kegunaaan CS SAHAJA. Harap maaf jika maklumat salah diberi oleh staff LSN, tetapi mesin KONWA KW757 bukanlah mesin jenis buatan Cina yg cepat rosak macam mesin cap ayam.. kualiti mesin tersebut adalah dijaga dan dikawal oleh Syarikat Konwa. Cuma, LSN tidak galakkan bab2 convert tersebut kerana anda akan mendapati tension2 utk benang menjadi tidak betul dan jahitan nampak longgar atau sebaliknya selepas convert. Jadi kesemua tension benang terpaksa dilaraskan dgn betul dan ini tidak mudah bagi end user yg tiada pengalaman teknikal.

2. Staff yg LSN hantar tempoh hari adalah Junior dan hanya reti buat demo sahaja. Jadi, bila anda minta dia tukar2 function jahitan dan yg lain2, KANTOI laa dia. Sebenarnya, LSN belum training semua staff utk mesin KW757 tersebut. Dan kemungkinan besar LSN tidak akan train dan tidak menggalakkan mereka demo bab2 convert tersebut kerana mesin tersebut LSN syorkan utk JAHITAN COVER STITCH SAHAJA. Bagi pengetahuan anda, staff yg sama telah menghantar dan demo satu lagi mesin tersebut ke rumah pelanggan yg menetap di area Zoo Negara (salah seorang dari ahlu tudungcari). Komen yg diberi adalah baik dan pelanggan tersebut puas hati dgn servis yg diberikan, sebab utamanya adalah tiada sebarang bab2 convert yg dibuat, jadi staff junior tersebut dikira bernasib baik. Tambahan lagi, pelanggan yg sama meminta LSN utk servis mesin jahit yg dimilikinya.

3. Sekiranya anda betul2 mahu melihat keupayaan mesin tersebut utk menghasilkan kesemua jahitan, iaitu Jahit tepi 3 benang, 4 benang, 5 benang dan Cover Stitch, kedatangan anda ke LSN adalah dialu-alukan dan anda boleh berjumpa dgn saya sendiri, Linggam. Saya akan membuat demonstrasi penuh termasuk bab2 convert tersebut dan anda akan dapati mesin tersebut adalah amat berbaloi kerana function 4 in 1. Namun, LSN masih mengesyorkan anda utk menggunakan mesin tersebut bagi jahitan Cover Stitch SAHAJA.

Terima kasih di atas komen yg diberikan, jika tidak, LSN sendiri tidak akan tahu respond dan pandangan pelanggan terhadap servis yg diberi.


Sample jahitan Coverstitch yg dihasilkan oleh mesin KONWA KW757.
Sila klik utk melihat image yg besar dan jelas.

Back to top Go down
View user profile http://www.lsn-sewingmachines.com
misa
Peniaga


Posts : 776
Join date : 2008-12-22
Location : KL

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Wed Aug 05, 2009 2:57 pm

betul.. nak puas hati pi jumpa tokey mintak demo.. (hehehe.. ni yg berjaya buat aku tibai 2 mesin sekali gus, walhal niat asal nak pi jengah2 je..)
Back to top Go down
View user profile http://craftyspace.blogspot.com
najie



Posts : 27
Join date : 2009-06-03

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Wed Aug 05, 2009 3:59 pm

makasih LSN bagi jawapan tentang ketidakpuasanhati saya.

may be my expectation too high... apa pun wakil LSN yang pergi bagi demo tu... baik budaknya ..cakap pun lembut.. tak tunjukkan sikit pun reaksi marah ke apa masa i tak jadi beli tu... ... lagi pun sebelum tuh dia nak cari rumah i punya lah berpusing2 kesian lak.
Back to top Go down
View user profile
kee'ah
Peniaga


Posts : 1141
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Wed Aug 05, 2009 4:29 pm

Jadi cam akak....jap jap kol bola...jap jap kol bola....bola bola 1, koling koling bola bola 1....hehehehehe...akhirnya berjaya juga dapat jahitan cs yg cantik....

masa mengidam cs termimpi mimpi....dah dapat cs, jahit tak cantik cantik...mcm mimpi ngeri pun ada....

mujur ada mesin cutter penyejuk jiwa seket...kerja mengunting mudah 2, 3 ratus helai sehari pun relex jer...nak tengok mesin cutter tengok kat sini....

http://www.konwa.com.my/catalogue/kw122.pdf
Back to top Go down
View user profile
izreen



Posts : 626
Join date : 2009-01-09
Location : KL

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Wed Aug 05, 2009 6:31 pm

kee'ah wrote:
Jadi cam akak....jap jap kol bola...jap jap kol bola....bola bola 1, koling koling bola bola 1....hehehehehe...akhirnya berjaya juga dapat jahitan cs yg cantik....

masa mengidam cs termimpi mimpi....dah dapat cs, jahit tak cantik cantik...mcm mimpi ngeri pun ada....

mujur ada mesin cutter penyejuk jiwa seket...kerja mengunting mudah 2, 3 ratus helai sehari pun relex jer...nak tengok mesin cutter tengok kat sini....

http://www.konwa.com.my/catalogue/kw122.pdf

k.kee..

bape hengget ni? Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://facebook.com/annisaa.butik
adeeda
Peniaga


Posts : 696
Join date : 2008-12-21
Age : 39
Location : PJ/KL Sentral

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Wed Aug 05, 2009 6:32 pm

kee'ah wrote:
Jadi cam akak....jap jap kol bola...jap jap kol bola....bola bola 1, koling koling bola bola 1....hehehehehe...akhirnya berjaya juga dapat jahitan cs yg cantik....

masa mengidam cs termimpi mimpi....dah dapat cs, jahit tak cantik cantik...mcm mimpi ngeri pun ada....

mujur ada mesin cutter penyejuk jiwa seket...kerja mengunting mudah 2, 3 ratus helai sehari pun relex jer...nak tengok mesin cutter tengok kat sini....

http://www.konwa.com.my/catalogue/kw122.pdf

huaa advance betoi ... pale pale
Back to top Go down
View user profile http://www.tudung-making-all-in-one.blogspot.com/
kee'ah
Peniaga


Posts : 1141
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Wed Aug 05, 2009 6:46 pm

adeeda wrote:
kee'ah wrote:
Jadi cam akak....jap jap kol bola...jap jap kol bola....bola bola 1, koling koling bola bola 1....hehehehehe...akhirnya berjaya juga dapat jahitan cs yg cantik....

masa mengidam cs termimpi mimpi....dah dapat cs, jahit tak cantik cantik...mcm mimpi ngeri pun ada....

mujur ada mesin cutter penyejuk jiwa seket...kerja mengunting mudah 2, 3 ratus helai sehari pun relex jer...nak tengok mesin cutter tengok kat sini....

http://www.konwa.com.my/catalogue/kw122.pdf

huaa advance betoi ... pale pale

Izreen...beli kat Konwa rege RM480 jer...keje potong memotong tudung dah jadi yg amat senang sekali...

Dah lama cari cutter ni....orang pemalas cam akak...selalu kreatif....pk kerja mcmmana nak mudah jer...ekekekekekeke
Back to top Go down
View user profile
LSN
Peniaga


Posts : 40
Join date : 2009-02-13
Location : Kuala Lumpur, Malaysia

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Wed Aug 05, 2009 7:16 pm

kee'ah wrote:


Izreen...beli kat Konwa rege RM480 jer...keje potong memotong tudung dah jadi yg amat senang sekali...

Dah lama cari cutter ni....orang pemalas cam akak...selalu kreatif....pk kerja mcmmana nak mudah jer...ekekekekekeke

Emm...tak nak order mesin pemotong kain, Konwa KW122 tu dgn LSN ke? Mana taw LSN boleh offer best price ke...
Back to top Go down
View user profile http://www.lsn-sewingmachines.com
Sponsored content




PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Today at 10:14 am

Back to top Go down
 
PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 5Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
 Similar topics
-
» BRAND NEW IN BOX ZAZ portable die cutter
» Early 70s portable record player
» Game Salad Creator
» Home made power supply
» Birch Crank Phonograph

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Segalanya mengenai mesin jahit-
Jump to: