BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
AuthorMessage
kakza



Posts : 51
Join date : 2009-07-21
Age : 47
Location : Kolompo

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Wed Aug 05, 2009 8:10 pm

misa wrote:
betul.. nak puas hati pi jumpa tokey mintak demo.. (hehehe.. ni yg berjaya buat aku tibai 2 mesin sekali gus, walhal niat asal nak pi jengah2 je..)

Betul tu.. nak tengok demo yang superb, telefon Linggam.. walau kita tak beli mesin berbelas ribu tu pun, dia layan baik punya tunjuk macam mana mendalah tu buleh buat.

My experience dealing with them, I rasa depa ni diberi training sod-ba-ro pasal.. Allah.. kekadang Mak ni cerewet bertanya itu ini, depa ni masih senyum dan cakap sopan satun. 1st time p kedai depa ni, dok sejam, suruh demo mesin nu, mesin ni.. balik tangan kosong. Depa hantar sampai depan pintu dengan senyuman..

Linggam.. kalau bagi training kelas sod-ba-ro sms ya, saya mau join :-)
Back to top Go down
View user profile http://jahitankhazanahbonda.blogspot.com
kee'ah
Peniaga


Posts : 1141
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Wed Aug 05, 2009 9:37 pm

LSN wrote:
kee'ah wrote:


Izreen...beli kat Konwa rege RM480 jer...keje potong memotong tudung dah jadi yg amat senang sekali...

Dah lama cari cutter ni....orang pemalas cam akak...selalu kreatif....pk kerja mcmmana nak mudah jer...ekekekekekeke

Emm...tak nak order mesin pemotong kain, Konwa KW122 tu dgn LSN ke? Mana taw LSN boleh offer best price ke...

Lingam....lambat ler..kee'ah dah beli sebab tak sabar punya pasal....hehehehehe...
Back to top Go down
View user profile
fadz



Posts : 199
Join date : 2009-01-05

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Wed Aug 05, 2009 10:50 pm

LSN wrote:
kee'ah wrote:


Izreen...beli kat Konwa rege RM480 jer...keje potong memotong tudung dah jadi yg amat senang sekali...

Dah lama cari cutter ni....orang pemalas cam akak...selalu kreatif....pk kerja mcmmana nak mudah jer...ekekekekekeke

Emm...tak nak order mesin pemotong kain, Konwa KW122 tu dgn LSN ke? Mana taw LSN boleh offer best price ke...

nk tanya,

lsn jual cutter tu bape rm ? ape beza kw122 n kw124 ?
cutter ni utk potong lebihan hujung tudung aft jait CS saja or boleh potong kain utk buat tudung instead of guna gunting ?
paham ke ?? hehe

tq
Back to top Go down
View user profile http://alwanihijab.blogspot.com/
bola2_api



Posts : 159
Join date : 2009-02-28
Age : 39
Location : Taman Danau Kota

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Wed Aug 05, 2009 11:45 pm

LSN wrote:
kee'ah wrote:


Izreen...beli kat Konwa rege RM480 jer...keje potong memotong tudung dah jadi yg amat senang sekali...

Dah lama cari cutter ni....orang pemalas cam akak...selalu kreatif....pk kerja mcmmana nak mudah jer...ekekekekekeke

Emm...tak nak order mesin pemotong kain, Konwa KW122 tu dgn LSN ke? Mana taw LSN boleh offer best price ke...

brapa best price tu Lings?
Back to top Go down
View user profile http://passionate4crafts.blogspot.com
bola2_api



Posts : 159
Join date : 2009-02-28
Age : 39
Location : Taman Danau Kota

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Wed Aug 05, 2009 11:48 pm

kee'ah wrote:
adeeda wrote:
kee'ah wrote:
Jadi cam akak....jap jap kol bola...jap jap kol bola....bola bola 1, koling koling bola bola 1....hehehehehe...akhirnya berjaya juga dapat jahitan cs yg cantik....

masa mengidam cs termimpi mimpi....dah dapat cs, jahit tak cantik cantik...mcm mimpi ngeri pun ada....

mujur ada mesin cutter penyejuk jiwa seket...kerja mengunting mudah 2, 3 ratus helai sehari pun relex jer...nak tengok mesin cutter tengok kat sini....

http://www.konwa.com.my/catalogue/kw122.pdf

huaa advance betoi ... pale pale

Izreen...beli kat Konwa rege RM480 jer...keje potong memotong tudung dah jadi yg amat senang sekali...

Dah lama cari cutter ni....orang pemalas cam akak...selalu kreatif....pk kerja mcmmana nak mudah jer...ekekekekekeke


kak, bukan pemalas...efficient lah...time save...malah boleh double or tripple output...dulu sehari bleh potong 30 jew skrg bleh potong 30 sekali jalan,,kalo wat 5-6 kali kan ker dah beratus helai tu.....fuyooo...
Back to top Go down
View user profile http://passionate4crafts.blogspot.com
kee'ah
Peniaga


Posts : 1141
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Thu Aug 06, 2009 11:24 am

bola2_api wrote:
kee'ah wrote:
adeeda wrote:
kee'ah wrote:
Jadi cam akak....jap jap kol bola...jap jap kol bola....bola bola 1, koling koling bola bola 1....hehehehehe...akhirnya berjaya juga dapat jahitan cs yg cantik....

masa mengidam cs termimpi mimpi....dah dapat cs, jahit tak cantik cantik...mcm mimpi ngeri pun ada....

mujur ada mesin cutter penyejuk jiwa seket...kerja mengunting mudah 2, 3 ratus helai sehari pun relex jer...nak tengok mesin cutter tengok kat sini....

http://www.konwa.com.my/catalogue/kw122.pdf

huaa advance betoi ... pale pale

Izreen...beli kat Konwa rege RM480 jer...keje potong memotong tudung dah jadi yg amat senang sekali...

Dah lama cari cutter ni....orang pemalas cam akak...selalu kreatif....pk kerja mcmmana nak mudah jer...ekekekekekeke


kak, bukan pemalas...efficient lah...time save...malah boleh double or tripple output...dulu sehari bleh potong 30 jew skrg bleh potong 30 sekali jalan,,kalo wat 5-6 kali kan ker dah beratus helai tu.....fuyooo...

Bola, skrg masalah lain plak....udah semer kain terpotong...tukang jahit plak tak menang tangan ... scratch scratch scratch

pada yg banyak tempahan, akak suggest berbaloi beli mesin cutter tu...

Fadz...tu cutter tu untuk potong kain tudung....mcm gunting...tp pakai letrik, laju...boleh potong 10 helai sekali...
Back to top Go down
View user profile
afizaz93



Posts : 247
Join date : 2009-01-19
Location : kedah

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Thu Aug 06, 2009 12:13 pm

kee'ah wrote:
bola2_api wrote:
kee'ah wrote:
adeeda wrote:
kee'ah wrote:
Jadi cam akak....jap jap kol bola...jap jap kol bola....bola bola 1, koling koling bola bola 1....hehehehehe...akhirnya berjaya juga dapat jahitan cs yg cantik....

masa mengidam cs termimpi mimpi....dah dapat cs, jahit tak cantik cantik...mcm mimpi ngeri pun ada....

mujur ada mesin cutter penyejuk jiwa seket...kerja mengunting mudah 2, 3 ratus helai sehari pun relex jer...nak tengok mesin cutter tengok kat sini....

http://www.konwa.com.my/catalogue/kw122.pdf

huaa advance betoi ... pale pale

Izreen...beli kat Konwa rege RM480 jer...keje potong memotong tudung dah jadi yg amat senang sekali...

Dah lama cari cutter ni....orang pemalas cam akak...selalu kreatif....pk kerja mcmmana nak mudah jer...ekekekekekeke


kak, bukan pemalas...efficient lah...time save...malah boleh double or tripple output...dulu sehari bleh potong 30 jew skrg bleh potong 30 sekali jalan,,kalo wat 5-6 kali kan ker dah beratus helai tu.....fuyooo...

Bola, skrg masalah lain plak....udah semer kain terpotong...tukang jahit plak tak menang tangan ... scratch scratch scratch

pada yg banyak tempahan, akak suggest berbaloi beli mesin cutter tu...

Fadz...tu cutter tu untuk potong kain tudung....mcm gunting...tp pakai letrik, laju...boleh potong 10 helai sekali...

ala kak...
zassss sendiri la sama..haha...lwn dgn tkg jahit kak tu sapa siap dulu...hehe..
Back to top Go down
View user profile http://zne29.blogspot.com/
LSN
Peniaga


Posts : 40
Join date : 2009-02-13
Location : Kuala Lumpur, Malaysia

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Thu Aug 06, 2009 1:09 pm

fadz wrote:


nk tanya,

lsn jual cutter tu bape rm ? ape beza kw122 n kw124 ?
cutter ni utk potong lebihan hujung tudung aft jait CS saja or boleh potong kain utk buat tudung instead of guna gunting ?
paham ke ?? hehe

tq

Cutting Machine KW122=RM440, KW124=RM590 (Free postage)

KW122= Mini Knife Cutting Machine, blade 65mm, ketebalan max 23mm, Power 150W, berat 1.4kg, jenis mudah alih, sesuai utk kain2 biasa
KW124= Round Knife Cutting Machine, blade 100mm, ketebalan max 27mm, Power 248W, berat 3.5kg, jenis stand still, sesuai utk kain2 tebal
Back to top Go down
View user profile http://www.lsn-sewingmachines.com
izreen



Posts : 626
Join date : 2009-01-09
Location : KL

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Thu Aug 06, 2009 1:29 pm

LSN wrote:
fadz wrote:


nk tanya,

lsn jual cutter tu bape rm ? ape beza kw122 n kw124 ?
cutter ni utk potong lebihan hujung tudung aft jait CS saja or boleh potong kain utk buat tudung instead of guna gunting ?
paham ke ?? hehe

tq

Cutting Machine KW122=RM440, KW124=RM590 (Free postage)

KW122= Mini Knife Cutting Machine, blade 65mm, ketebalan max 23mm, Power 150W, berat 1.4kg, jenis mudah alih, sesuai utk kain2 biasa
KW124= Round Knife Cutting Machine, blade 100mm, ketebalan max 27mm, Power 248W, berat 3.5kg, jenis stand still, sesuai utk kain2 tebal

k.kee.. antara 2 mesin ni.. akak guna yg mana?
Back to top Go down
View user profile http://facebook.com/annisaa.butik
kee'ah
Peniaga


Posts : 1141
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Thu Aug 06, 2009 2:36 pm

izreen wrote:
LSN wrote:
fadz wrote:


nk tanya,

lsn jual cutter tu bape rm ? ape beza kw122 n kw124 ?
cutter ni utk potong lebihan hujung tudung aft jait CS saja or boleh potong kain utk buat tudung instead of guna gunting ?
paham ke ?? hehe

tq

Cutting Machine KW122=RM440, KW124=RM590 (Free postage)

KW122= Mini Knife Cutting Machine, blade 65mm, ketebalan max 23mm, Power 150W, berat 1.4kg, jenis mudah alih, sesuai utk kain2 biasa
KW124= Round Knife Cutting Machine, blade 100mm, ketebalan max 27mm, Power 248W, berat 3.5kg, jenis stand still, sesuai utk kain2 tebal

k.kee.. antara 2 mesin ni.. akak guna yg mana?

Yg KW122..
Back to top Go down
View user profile
wann



Posts : 89
Join date : 2009-02-17
Age : 36
Location : PJ-SELAYANG

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Thu Aug 06, 2009 6:48 pm

psst... mari sini. "benda" ni dah msk rumah wann since last saturday... syyy flower

http://seri-diah.blogspot.com/2009/08/konwa-kw-757.html

bila dgn lycra jer habis senget benget ...
Back to top Go down
View user profile http://seri-diah.blogspot.com/
kakza



Posts : 51
Join date : 2009-07-21
Age : 47
Location : Kolompo

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Thu Aug 06, 2009 6:58 pm

wann wrote:
psst... mari sini. "benda" ni dah msk rumah wann since last saturday... syyy flower

http://seri-diah.blogspot.com/2009/08/konwa-kw-757.html

bila dgn lycra jer habis senget benget ...

Salam Wan,

Stori la sikit pengalaman menggunakan mesin nih. Nak juga tahu apa cabaran yang ditempoh dll
Back to top Go down
View user profile http://jahitankhazanahbonda.blogspot.com
adeeda
Peniaga


Posts : 696
Join date : 2008-12-21
Age : 39
Location : PJ/KL Sentral

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Thu Aug 06, 2009 8:19 pm

wann wrote:
psst... mari sini. "benda" ni dah msk rumah wann since last saturday... syyy flower

http://seri-diah.blogspot.com/2009/08/konwa-kw-757.html

bila dgn lycra jer habis senget benget ...

beli dgn lingam jugak ke?.. fuh dahsyat dalam bulan ni je berapa banyak mesin ni dapat jual..penangan tudung ni aje

sape2 yg dah try buat tudung scallop... pls share your valuable experience.. everytime deeda buat tudung ni rasa macam nak humban je mesin.. esspecially part bahu tu, ...harap dapat belajar something dari u all.. tailor's touch ni lain sket dari syok sendiri like me
Back to top Go down
View user profile http://www.tudung-making-all-in-one.blogspot.com/
bola2_api



Posts : 159
Join date : 2009-02-28
Age : 39
Location : Taman Danau Kota

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Fri Aug 07, 2009 9:55 am

adeeda wrote:
wann wrote:
psst... mari sini. "benda" ni dah msk rumah wann since last saturday... syyy flower

http://seri-diah.blogspot.com/2009/08/konwa-kw-757.html

bila dgn lycra jer habis senget benget ...

beli dgn lingam jugak ke?.. fuh dahsyat dalam bulan ni je berapa banyak mesin ni dapat jual..penangan tudung ni aje

sape2 yg dah try buat tudung scallop... pls share your valuable experience.. everytime deeda buat tudung ni rasa macam nak humban je mesin.. esspecially part bahu tu, ...harap dapat belajar something dari u all.. tailor's touch ni lain sket dari syok sendiri like me

Deeda..hang tak syok sendiri, masalahnyer dulu awak ngan discuss ngan sapa? org lain tadak menda nih..hang jer sorg..hang kata apa pun org tatau..ekekekke...skrg dah boleh discuss dgn senang hati...dan ada lak respond
aku kan..aku tgk mesin cs aku pun semcm ada ketakutan setiap kali nak guna... Embarassed Embarassed
bila lagi lycra di tangan, adoiiyaii...nak ajer rasanyer bagi balik tuannya soh tukar....stress betol ngadap...
bertatih2 lagi tapi cotton dan jersey, insya allah,..bolehlah dihandle...
aku tak tauler berapa lama baru leh master benda nih...
semlm nak jaet pun ku pandang 2-3 kali mesin tu...nak wat ker guna ni atau guna ajer twin needle...?
ye lah...buat twin needle...zas zas ajer...yg satu ni terkial2 ....haiiiyakkkk scratch scratch


Last edited by bola2_api on Fri Aug 07, 2009 4:08 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile http://passionate4crafts.blogspot.com
wann



Posts : 89
Join date : 2009-02-17
Age : 36
Location : PJ-SELAYANG

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Fri Aug 07, 2009 10:13 am

k.deeda & k.za, mesin tu beli dari lingam. Baru jahit bbrp lai je, so far ok lg. Yg x dgr kata cuma lycra tu, x sure kena tukar setting or kena spray starch cam bola2_api ckp tu... blm try lagi.

scallop No ?? mmg m'cabar tdg ni. x suka jht dia tp ramai yg suka patern ni. itu hari nmpk scallop h@j@b@ cam jahit tepi halus jer.. ada sesape penah tgk tak? Tp sbb kita dah biasa guna twin needle/CS, tak puas kalau tang bahu tu x kemas... kalau letak interface kat bahu tu sikit boleh ke? nnt wann cuba.
Back to top Go down
View user profile http://seri-diah.blogspot.com/
kakza



Posts : 51
Join date : 2009-07-21
Age : 47
Location : Kolompo

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Fri Aug 07, 2009 10:18 am

wann wrote:
k.deeda & k.za, mesin tu beli dari lingam. Baru jahit bbrp lai je, so far ok lg. Yg x dgr kata cuma lycra tu, x sure kena tukar setting or kena spray starch cam bola2_api ckp tu... blm try lagi.

scallop No ?? mmg m'cabar tdg ni. x suka jht dia tp ramai yg suka patern ni. itu hari nmpk scallop h@j@b@ cam jahit tepi halus jer.. ada sesape penah tgk tak? Tp sbb kita dah biasa guna twin needle/CS, tak puas kalau tang bahu tu x kemas... kalau letak interface kat bahu tu sikit boleh ke? nnt wann cuba.


owh.. ye ke wan.. tak pe, practise makes perfect. kza ada pernah terbaca satu forum ni, matsalleh tu dia tulis, kalau kain licin susah nak jahit dia cadang lapik bawah kain tu dgn tisu so that kain tu dapat lekat dan bila basuh tisu senang tanggal. so far kza bace je.. tak buat pun. cube le ;-)

see ya all later. nak p lsn amik mesin yg koma..
Back to top Go down
View user profile http://jahitankhazanahbonda.blogspot.com
afizaz93



Posts : 247
Join date : 2009-01-19
Location : kedah

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Fri Aug 07, 2009 10:21 am

kakza wrote:
wann wrote:
k.deeda & k.za, mesin tu beli dari lingam. Baru jahit bbrp lai je, so far ok lg. Yg x dgr kata cuma lycra tu, x sure kena tukar setting or kena spray starch cam bola2_api ckp tu... blm try lagi.

scallop No ?? mmg m'cabar tdg ni. x suka jht dia tp ramai yg suka patern ni. itu hari nmpk scallop h@j@b@ cam jahit tepi halus jer.. ada sesape penah tgk tak? Tp sbb kita dah biasa guna twin needle/CS, tak puas kalau tang bahu tu x kemas... kalau letak interface kat bahu tu sikit boleh ke? nnt wann cuba.


owh.. ye ke wan.. tak pe, practise makes perfect. kza ada pernah terbaca satu forum ni, matsalleh tu dia tulis, kalau kain licin susah nak jahit dia cadang lapik bawah kain tu dgn tisu so that kain tu dapat lekat dan bila basuh tisu senang tanggal. so far kza bace je.. tak buat pun. cube le ;-)

see ya all later. nak p lsn amik mesin yg koma..

jgn lupa beb, soh linggam demo jht cs lycra sekali..aku dh pm pymt kt dia..hehe..ni aku jenguk sat..d opis...
Back to top Go down
View user profile http://zne29.blogspot.com/
wann



Posts : 89
Join date : 2009-02-17
Age : 36
Location : PJ-SELAYANG

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Fri Aug 07, 2009 10:21 am

oopps lupa nak kasi tau. wann pernah hantar kat syamen utk jht CS, lycra pun ada. cantik dia jahit kat bahu scallop tu. Mana syamen ni....
Back to top Go down
View user profile http://seri-diah.blogspot.com/
afizaz93



Posts : 247
Join date : 2009-01-19
Location : kedah

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Fri Aug 07, 2009 10:30 am

wann wrote:
oopps lupa nak kasi tau. wann pernah hantar kat syamen utk jht CS, lycra pun ada. cantik dia jahit kat bahu scallop tu. Mana syamen ni....

cam ni kak kena terjah ke rumah dia la nmpk gayanya..nk tgk msn apa syamen guna!!hehehe
Back to top Go down
View user profile http://zne29.blogspot.com/
wann



Posts : 89
Join date : 2009-02-17
Age : 36
Location : PJ-SELAYANG

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Fri Aug 07, 2009 10:34 am

afizaz93 wrote:
kakza wrote:
wann wrote:
k.deeda & k.za, mesin tu beli dari lingam. Baru jahit bbrp lai je, so far ok lg. Yg x dgr kata cuma lycra tu, x sure kena tukar setting or kena spray starch cam bola2_api ckp tu... blm try lagi.

scallop No ?? mmg m'cabar tdg ni. x suka jht dia tp ramai yg suka patern ni. itu hari nmpk scallop h@j@b@ cam jahit tepi halus jer.. ada sesape penah tgk tak? Tp sbb kita dah biasa guna twin needle/CS, tak puas kalau tang bahu tu x kemas... kalau letak interface kat bahu tu sikit boleh ke? nnt wann cuba.


owh.. ye ke wan.. tak pe, practise makes perfect. kza ada pernah terbaca satu forum ni, matsalleh tu dia tulis, kalau kain licin susah nak jahit dia cadang lapik bawah kain tu dgn tisu so that kain tu dapat lekat dan bila basuh tisu senang tanggal. so far kza bace je.. tak buat pun. cube le ;-)

see ya all later. nak p lsn amik mesin yg koma..

jgn lupa beb, soh linggam demo jht cs lycra sekali..aku dh pm pymt kt dia..hehe..ni aku jenguk sat..d opis...

k.afizaz, masa pegi kedai LSN mmg wann dah bwk siap2 kainlycra & jersey. Lingam dah demo, ok. Tp wann rasa maybe time tu kain tu lipatannya besar, tak kecik cam kita lipat. Bila kita jahit hujung tdg, lipatan kecik jer, bila zasss, terus lipatan tu cam tersedut/herot. Errrk paham tak... so sesape nak gi LSN bwk kain lycra & mintak tlg demo kat lipatan kecik jer.. huhu... kejam nyer.

kalau akak jumpa syamen, tgk camana dia jahit scallop lycra k.
Back to top Go down
View user profile http://seri-diah.blogspot.com/
afizaz93



Posts : 247
Join date : 2009-01-19
Location : kedah

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Fri Aug 07, 2009 10:47 am

dia guna msn industri kot wann....
Back to top Go down
View user profile http://zne29.blogspot.com/
kakza



Posts : 51
Join date : 2009-07-21
Age : 47
Location : Kolompo

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Fri Aug 07, 2009 2:42 pm

wann wrote:
afizaz93 wrote:
kakza wrote:
wann wrote:
k.deeda & k.za, mesin tu beli dari lingam. Baru jahit bbrp lai je, so far ok lg. Yg x dgr kata cuma lycra tu, x sure kena tukar setting or kena spray starch cam bola2_api ckp tu... blm try lagi.

scallop No ?? mmg m'cabar tdg ni. x suka jht dia tp ramai yg suka patern ni. itu hari nmpk scallop h@j@b@ cam jahit tepi halus jer.. ada sesape penah tgk tak? Tp sbb kita dah biasa guna twin needle/CS, tak puas kalau tang bahu tu x kemas... kalau letak interface kat bahu tu sikit boleh ke? nnt wann cuba.


owh.. ye ke wan.. tak pe, practise makes perfect. kza ada pernah terbaca satu forum ni, matsalleh tu dia tulis, kalau kain licin susah nak jahit dia cadang lapik bawah kain tu dgn tisu so that kain tu dapat lekat dan bila basuh tisu senang tanggal. so far kza bace je.. tak buat pun. cube le ;-)

see ya all later. nak p lsn amik mesin yg koma..

jgn lupa beb, soh linggam demo jht cs lycra sekali..aku dh pm pymt kt dia..hehe..ni aku jenguk sat..d opis...

syamin, kza tak baca mesej ni tapi memang tadi kza p lsn bawak kein lycra. test dah.. tapi kza buat tak jadi, depa buat jadi. moralnya, tangan kita yang kene steady baru menjadi :-)

aja.. aku amik NV50, nanti balik aku demo CS hang dengan NV50 aku.. owh.. banyaknya tertunggak jahitan coz mesin singer dah koma. Ni dapat mesin baru, patik mohon diri lah yer.. tak dapat nak online sangat.

k.afizaz, masa pegi kedai LSN mmg wann dah bwk siap2 kainlycra & jersey. Lingam dah demo, ok. Tp wann rasa maybe time tu kain tu lipatannya besar, tak kecik cam kita lipat. Bila kita jahit hujung tdg, lipatan kecik jer, bila zasss, terus lipatan tu cam tersedut/herot. Errrk paham tak... so sesape nak gi LSN bwk kain lycra & mintak tlg demo kat lipatan kecik jer.. huhu... kejam nyer.

kalau akak jumpa syamen, tgk camana dia jahit scallop lycra k.
Back to top Go down
View user profile http://jahitankhazanahbonda.blogspot.com
syamen



Posts : 133
Join date : 2008-12-24

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Fri Aug 07, 2009 4:20 pm

rasa macam dengaq orang sebut nama.. hehe

saya dok baca thread ni 2-3 hari dah.. tapi sbb saya guna hs lain dari yg portable ni... klau untuk kain lycra tukar tapak. klau tapak besi, dia licin jadi masa kain tu jalan, tak sama atas dan bawah. tension benag juga penting kena sama.

tukar tapak lapik plastik. Cun!! kain lycra jahit pun macam kena iron dia tindih lagi kemas kat atas kain. Jadi bila jahit, selari jalan atas dan bawah.

try eksperimen dulu dengan tapak plastik. Sebenarnya klau masuk kilang2 mmg ada macam2 cara diorang implement kat mesin. bukan cuma guna macam mana keadaan mesin tu asal. Ada bahagian 'proses engineering' untuk selesaikan satu2 masalah. Jadi macam2 la jadi kat mesin..haha

Lagi satu plastik tu bukan plastik nipis kena jenis tebal macam fiber skit. Hentam je macam mana.. da try and error baru tau apa yang terbaik untuk mesin2 geng2 semua Very Happy

klau boleh mintak petua dekat orang2 yg hantar mesin ni..klau dia orang lama mesti byk benda dia tau. tunjuk nak jahit part mana kain apa ..
Back to top Go down
View user profile
adeeda
Peniaga


Posts : 696
Join date : 2008-12-21
Age : 39
Location : PJ/KL Sentral

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Fri Aug 07, 2009 4:30 pm

syamen wrote:


Lagi satu plastik tu bukan plastik nipis kena jenis tebal macam fiber skit. Hentam je macam mana.. da try and error baru tau apa yang terbaik untuk mesin2 geng2 semua Very Happy

..

boleh share gambar tapak mesin ni tak?
Back to top Go down
View user profile http://www.tudung-making-all-in-one.blogspot.com/
tong_gas2280
Peniaga


Posts : 117
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Fri Aug 07, 2009 5:46 pm

pada kengkawan yang dah beli konwa 757 .. cube selak2 buku manual rasa nya dia ader aksesori tambahan utk jait cs ... aksesori kene oder lain .. sebab tong pernah nampak dlm buku manual ..kalo ramai yang nak kita bole buat petisyen ..minta konwa oder ... hehehhe ..

siap laa nko amoi konwa .. aku kejo nko lagik sampai nko lebam .. dulu kejo mesin skrg kejo aksesori pulak .. wakakakkakakakka ....
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Today at 10:33 pm

Back to top Go down
 
PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 5Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
 Similar topics
-
» BRAND NEW IN BOX ZAZ portable die cutter
» Early 70s portable record player
» Game Salad Creator
» Home made power supply
» Birch Crank Phonograph

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Segalanya mengenai mesin jahit-
Jump to: