BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4, 5  Next
AuthorMessage
LSN
Peniaga


Posts : 40
Join date : 2009-02-13
Location : Kuala Lumpur, Malaysia

PostSubject: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Fri Jul 31, 2009 10:41 am

Mesin COVERSTITCH Portable. Sesuai utk masing2 yg sibuk dgn bisnes tudung.
Jenama: KONWA
Model: KW757
Spek: Jahitan Tepi 3 benang, 4 benang, 5 benang dan Jahitan Coverstitch 4.5mm
Aksesori: Complete dgn tapak2 coverstitch
Harga Pasaran: RM1400

LINGS SERVICE NETWORK (M) SDN BHD
No. Pendaftaran Syarikat: 811688-W
NO 24 Jalan Damai Perdana 1/8C
Bandar Damai Perdana
56000 Cheras, W.P. Kuala Lumpur
Tel: 03-91025766/ 5767

Fax: 03-91025768
H/P: 012-6552245
email: enquiry@lsn-sewingmachines.com
www.lsn-sewingmachines.com
Waktu berurusan: 9.00a.m sehingga 8.00p.m setiap hari termasuk hari Ahad dan hari cuti umum.

Mesin COVERSTITCH KW757


Last edited by LSN on Tue Sep 08, 2009 1:31 pm; edited 11 times in total
Back to top Go down
View user profile http://www.lsn-sewingmachines.com
3pelf



Posts : 257
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Fri Jul 31, 2009 10:46 am

LSN wrote:
PROMOSI mesin COVERSTITCH Portable. Sesuai utk masing2 yg sibuk dgn bisnes tudung.
Jenama: KONWA
Model: KW757
Spek: Jahitan Tepi 3 benang, 4 benang, 5 benang dan Jahitan Coverstitch 4.5mm
Aksesori: Complete dgn tapak2 coverstitch
Harga Pasaran: RM1400
Harga PROMOSI: RM1200 (complete aksesori)
Tarikh tamat promosi: 31.08.09 (Stok terhad)
PER: KRLSN dan Kupon Diskaun LSN adalah tidak sah utk mesin2 yg dipromosi


LSN, bleh x trade in dgn mesen jahit tepi singer portable ?
Back to top Go down
View user profile
LSN
Peniaga


Posts : 40
Join date : 2009-02-13
Location : Kuala Lumpur, Malaysia

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Fri Jul 31, 2009 11:03 am

3pelf wrote:

LSN, bleh x trade in dgn mesen jahit tepi singer portable ?

Anda boleh trade in mesin yg lama, tetapi trade-in akan berdasar kpd harga asal KW757 iaitu RM1400 dan kemudian ditolak dgn harga trade-in mesin anda.

Cth: Harga asal mesin Coverstitch KW757= RM1400
Harga trade-in mesin lama anda: RM400 (contoh sahaja)
Harga yg perlu anda bayar: RM1000

Harga promosi hanya sah sekiranya anda beli secara tunai tanpa trade-in mesin lama atau menggunakan KRLSN.
Back to top Go down
View user profile http://www.lsn-sewingmachines.com
eeian



Posts : 70
Join date : 2008-12-23

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Fri Jul 31, 2009 11:45 am

LSN, bole tunjuk contoh jahitan mesin ni tak?
Back to top Go down
View user profile http://ianzcollection.blogspot.com/search/label/tudung
adeeda
Peniaga


Posts : 696
Join date : 2008-12-21
Age : 39
Location : PJ/KL Sentral

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Fri Jul 31, 2009 12:14 pm

mesin ni ada cutter tak?
Back to top Go down
View user profile http://www.tudung-making-all-in-one.blogspot.com/
LSN
Peniaga


Posts : 40
Join date : 2009-02-13
Location : Kuala Lumpur, Malaysia

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Fri Jul 31, 2009 12:16 pm

adeeda wrote:
mesin ni ada cutter tak?

Utk jahit tepi yg biasa, anda boleh gunakan cutter. Utk jahitan Coverstitch, cutter tidak boleh digunakan.
Back to top Go down
View user profile http://www.lsn-sewingmachines.com
azee



Posts : 258
Join date : 2009-03-23

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Fri Jul 31, 2009 12:32 pm

eeian wrote:
LSN, bole tunjuk contoh jahitan mesin ni tak?

aah, boleh tunjuk contoh jahitan nye tak..
Back to top Go down
View user profile http://azeefaa.blogspot.com
tong_gas2280
Peniaga


Posts : 117
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Fri Jul 31, 2009 7:55 pm

beliii..jgn tak beli ... bounce
Back to top Go down
View user profile
bola2_api



Posts : 159
Join date : 2009-02-28
Age : 39
Location : Taman Danau Kota

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Fri Jul 31, 2009 8:18 pm

tong_gas2280 wrote:
beliii..jgn tak beli ... bounce



arrrgghhh...leganya tak yah simpan rahsia dlm perut ini lagi....ekekekkeke.... Laughing tongue
beli beli.....cepat2 pisang goreng panas panas!!
Back to top Go down
View user profile http://passionate4crafts.blogspot.com
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Fri Jul 31, 2009 9:28 pm

pagi2 dah calling2 Mr Linggam suruh reserve kan... tak sabar sebenornya nak pi amik.. Laughing
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
ni_mariana



Posts : 218
Join date : 2009-01-21
Location : UK Perdana

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Fri Jul 31, 2009 10:20 pm

huhuhu...baru beli mesin jahit tepi singer.. rugi..rugi.. Mad Mad
Back to top Go down
View user profile
bola2_api



Posts : 159
Join date : 2009-02-28
Age : 39
Location : Taman Danau Kota

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Fri Jul 31, 2009 11:39 pm

ni_mariana wrote:
huhuhu...baru beli mesin jahit tepi singer.. rugi..rugi.. Mad Mad


awat yg rugi ana?
dia punya feed dog / plat semua nak kena tukar bila kta nak pakai overlock function...way too complicated if sewing a lots of tudung...kejap nak tukar benang dan dan tukar tapak dan plat...bukan takat tukar, skru segala mekkkk...
if nak guna function overlock shj better jgn dicampur2 bagai...karang cepat rosak mesin kita...dah ler portable ajerk...
biar kalau satu, satu jer guna utk cs...satu jahit tepi...
sayang harta yg dikumpul dgn penat lelah jaet...ekekekke...
lagipun kalau kejap nak tukar tu nak tukar ni tak panjang hayatnyer karang...yelah di boleh guna utk tempoh 2 jam atau sampai panas, pastu kena berhenti...
penjahit tegar cam kita ni yg guna lebih 8 jam...hancur punah hayatnya tak lama mesin tu.....iskkk...
anyway...find out your intensity in using the product...kalau takat jaet tudung 2-3 helai seminggu, oklah kot...tp kalau sejam 2 helai, sehar 10-15 atau lebih, better not...beli mesin cs, cs ajer....jaet tepi, jaet tepi ajer....kesian korg karang terkial2 nak tukar balik settingnya...jenuh aiiihh....
just my 2cent opinion...
Back to top Go down
View user profile http://passionate4crafts.blogspot.com
ni_mariana



Posts : 218
Join date : 2009-01-21
Location : UK Perdana

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Sat Aug 01, 2009 1:21 am

Ooo...nak kena tukar tapak bagai ye.... Rolling Eyes Rolling Eyes Ish ish..payah tu..banyak keje nk kena buat.. Kang belek mesin lagi lama dr jaet tudung... Mad Mad

Tapi kalau kira utk katogeri cs, murah la mesin nie yek... Belle, nanti tepek la gambar hasil jahitan cs guna mesin nie..
Back to top Go down
View user profile
tong_gas2280
Peniaga


Posts : 117
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Sat Aug 01, 2009 1:27 am

oits .. mana pecah lagi .. kene simpan dlm perut .. wakakkakaka
Back to top Go down
View user profile
bola2_api



Posts : 159
Join date : 2009-02-28
Age : 39
Location : Taman Danau Kota

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Sat Aug 01, 2009 4:28 am

k yana wrote:
pagi2 dah calling2 Mr Linggam suruh reserve kan... tak sabar sebenornya nak pi amik.. Laughing

ekekekke...boleh ku bayangkan ropa yg angau dok menanti hari esok menjelang...
konpom asik belek gambar cs tu ajerk....
Back to top Go down
View user profile http://passionate4crafts.blogspot.com
bola2_api



Posts : 159
Join date : 2009-02-28
Age : 39
Location : Taman Danau Kota

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Sat Aug 01, 2009 4:35 am

ni_mariana wrote:
Ooo...nak kena tukar tapak bagai ye.... Rolling Eyes Rolling Eyes Ish ish..payah tu..banyak keje nk kena buat.. Kang belek mesin lagi lama dr jaet tudung... Mad Mad

Tapi kalau kira utk katogeri cs, murah la mesin nie yek... Belle, nanti tepek la gambar hasil jahitan cs guna mesin nie..

iya sayang...tukar segala...pehtu nak lock lah pulak pisaunyer bagai... Mad Mad
Rolling Eyes
mcm aku ni tak suka benda2 diubah...maleh weh...dah keja ku bertimbun, segala nak pantas...anak aku lagi suka ngusik benda2 tuh...krg ada yg meraung...
a ah...cs ni kira oklah ...home use...tp mcm aku rasanya tak lama kot...soon...terpaksalah aku tambah lagi satu mesin...industri...konwa jual RM1200 ajer brand new mesin jaet lurus...mcm nak meraung dah janome aku tu kena belasah...sekali jaet puluhan sehari.. Crying or Very sad Razz
Back to top Go down
View user profile http://passionate4crafts.blogspot.com
adeeda
Peniaga


Posts : 696
Join date : 2008-12-21
Age : 39
Location : PJ/KL Sentral

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Sat Aug 01, 2009 6:48 am

bola2_api wrote:
k yana wrote:
pagi2 dah calling2 Mr Linggam suruh reserve kan... tak sabar sebenornya nak pi amik.. Laughing

ekekekke...boleh ku bayangkan ropa yg angau dok menanti hari esok menjelang...
konpom asik belek gambar cs tu ajerk....

hahaha.. cukup memahami Laughing Laughing
cam deeda mesin jauh mari..macam2 rasa time menunggu tu..
Back to top Go down
View user profile http://www.tudung-making-all-in-one.blogspot.com/
tong_gas2280
Peniaga


Posts : 117
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Sun Aug 02, 2009 12:36 am

adeeda wrote:
bola2_api wrote:
k yana wrote:
pagi2 dah calling2 Mr Linggam suruh reserve kan... tak sabar sebenornya nak pi amik.. Laughing

ekekekke...boleh ku bayangkan ropa yg angau dok menanti hari esok menjelang...
konpom asik belek gambar cs tu ajerk....

hahaha.. cukup memahami Laughing Laughing
cam deeda mesin jauh mari..macam2 rasa time menunggu tu..

bukan nko pun angau jugak ke ball weih ... aku angau dari bulan 5 lagik ..bulan 7 baru dapat ... tetiap hari aku di bayangi cs ni .. berhantu betoii ..
Back to top Go down
View user profile
bola2_api



Posts : 159
Join date : 2009-02-28
Age : 39
Location : Taman Danau Kota

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Sun Aug 02, 2009 7:46 pm

tong_gas2280 wrote:
adeeda wrote:
bola2_api wrote:
k yana wrote:
pagi2 dah calling2 Mr Linggam suruh reserve kan... tak sabar sebenornya nak pi amik.. Laughing

ekekekke...boleh ku bayangkan ropa yg angau dok menanti hari esok menjelang...
konpom asik belek gambar cs tu ajerk....

hahaha.. cukup memahami Laughing Laughing
cam deeda mesin jauh mari..macam2 rasa time menunggu tu..

bukan nko pun angau jugak ke ball weih ... aku angau dari bulan 5 lagik ..bulan 7 baru dapat ... tetiap hari aku di bayangi cs ni .. berhantu betoii ..



aku 2 minggu jerk...ekekekke....nasib baik tong gas ada....kalo tak der tong gas, bukan jer tak der cs...dapur pun tak berasap!

thanks tong....! flower flower
Back to top Go down
View user profile http://passionate4crafts.blogspot.com
najie



Posts : 27
Join date : 2009-06-03

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Mon Aug 03, 2009 11:20 am

saya pun berminat gak CS mechine nih... tp menjahit tudung x de la banyak mana... kalau boleh mesin tu biarla boleh buat CS & jahit tepi biasa baru lah berbaloi.

actually yesterday (sunday) i ada panggil org LSN bawa mesin Konwa CS tuh kerumah untuk demo dulu. masa dia bawa mesin tuh dah set CS siap2... bila jahit CS memang cantik lah... pastu i suruh LSN tukar setting ke jahit tepi biasa ... tapi Wakil LSN tuh kata... kakkkk kalau mau tukar2 macam nih nanti mesin cepat rosak sbb ini konwa china mari punya tak leh tukar2 sngt nanti cepat rosak... Tapi i tak perduli... i nak jugak suruh dia demo semua jenis jahitan yang ada dlm instruction manual tuh... lagi tak tengok semua i takkan beli...

pastu lsn tu tukarlah setting untuk jahit tepi... punya la susah nak tukar setting... setengah jam dok nak masuk benang bagai... pastu test jahit tepi... jahitannya tak elok... longgar... puas dia agjust sana sini pun tak elok gak... akhirnya lsn tu pun macam give-up la... kesian gak kat org lsn tuh... pastu dia try tukar setting kpd CS balik... bila jahit balik huhhh tak jadi lak , benang jadi sebelah longgar...

dari kul 3.30 ptg hingga ke 7 mlm dia buat demo yg tak menjadi tuh... kesian lah pulak... wlau apa pun i kesiankan diri i dulu...kalau nak beli biar berbaloi dan ikut spec i nak. so i suruh dia bawa balik saja je. tak jadi beli... pastu dia kata minggu depan dia nak bawa mesin jahit tepi borther lak nak demo kat i... Emmm i macam dah malas lah.. memikirkan nak tukar setting susah semacam tuh... baik i jahit tepi kat kedai jelah..

Selamat duet akuu...
Back to top Go down
View user profile
afizaz93



Posts : 247
Join date : 2009-01-19
Location : kedah

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Mon Aug 03, 2009 11:28 am

najie wrote:
saya pun berminat gak CS mechine nih... tp menjahit tudung x de la banyak mana... kalau boleh mesin tu biarla boleh buat CS & jahit tepi biasa baru lah berbaloi.

actually yesterday (sunday) i ada panggil org LSN bawa mesin Konwa CS tuh kerumah untuk demo dulu. masa dia bawa mesin tuh dah set CS siap2... bila jahit CS memang cantik lah... pastu i suruh LSN tukar setting ke jahit tepi biasa ... tapi Wakil LSN tuh kata... kakkkk kalau mau tukar2 macam nih nanti mesin cepat rosak sbb ini konwa china mari punya tak leh tukar2 sngt nanti cepat rosak... Tapi i tak perduli... i nak jugak suruh dia demo semua jenis jahitan yang ada dlm instruction manual tuh... lagi tak tengok semua i takkan beli...

pastu lsn tu tukarlah setting untuk jahit tepi... punya la susah nak tukar setting... setengah jam dok nak masuk benang bagai... pastu test jahit tepi... jahitannya tak elok... longgar... puas dia agjust sana sini pun tak elok gak... akhirnya lsn tu pun macam give-up la... kesian gak kat org lsn tuh... pastu dia try tukar setting kpd CS balik... bila jahit balik huhhh tak jadi lak , benang jadi sebelah longgar...

dari kul 3.30 ptg hingga ke 7 mlm dia buat demo yg tak menjadi tuh... kesian lah pulak... wlau apa pun i kesiankan diri i dulu...kalau nak beli biar berbaloi dan ikut spec i nak. so i suruh dia bawa balik saja je. tak jadi beli... pastu dia kata minggu depan dia nak bawa mesin jahit tepi borther lak nak demo kat i... Emmm i macam dah malas lah.. memikirkan nak tukar setting susah semacam tuh... baik i jahit tepi kat kedai jelah..

Selamat duet akuu...

najie,
kak dh beli msn jaet tepi brother tu, beli pun nline ja coz kak dok d kedah, LSN xleh demo...mmg mudah nak tkr setting utk jaet tepi biasa & halus..just tarik 1 lever keluar ja...tp kalau utk msn cv ni..rasanya biar kita ada msn berasingan...jimat masa & jahitan...mmg di kedai2 jaet pun, selalunya diaorang guna msn asing2...x ganggu jahitan..
mmg berbaloi kalau bl msn jaet tepi brother tu walaupun kita cuma nk jaet ckitt2..mana tahu rezeki kedepan nti, leh wat biz...

ni bila tgk LSN wat pomosi msn CV tu, cam bekenan lakkk...tp nak himpun duitsss la dulu ckitt2...lg pun kak jaet kecil2an ja, partime..tp rasanya berbaloi utk kita nti...
Back to top Go down
View user profile http://zne29.blogspot.com/
bola2_api



Posts : 159
Join date : 2009-02-28
Age : 39
Location : Taman Danau Kota

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Mon Aug 03, 2009 10:43 pm

najie wrote:
saya pun berminat gak CS mechine nih... tp menjahit tudung x de la banyak mana... kalau boleh mesin tu biarla boleh buat CS & jahit tepi biasa baru lah berbaloi.

actually yesterday (sunday) i ada panggil org LSN bawa mesin Konwa CS tuh kerumah untuk demo dulu. masa dia bawa mesin tuh dah set CS siap2... bila jahit CS memang cantik lah... pastu i suruh LSN tukar setting ke jahit tepi biasa ... tapi Wakil LSN tuh kata... kakkkk kalau mau tukar2 macam nih nanti mesin cepat rosak sbb ini konwa china mari punya tak leh tukar2 sngt nanti cepat rosak... Tapi i tak perduli... i nak jugak suruh dia demo semua jenis jahitan yang ada dlm instruction manual tuh... lagi tak tengok semua i takkan beli...

pastu lsn tu tukarlah setting untuk jahit tepi... punya la susah nak tukar setting... setengah jam dok nak masuk benang bagai... pastu test jahit tepi... jahitannya tak elok... longgar... puas dia agjust sana sini pun tak elok gak... akhirnya lsn tu pun macam give-up la... kesian gak kat org lsn tuh... pastu dia try tukar setting kpd CS balik... bila jahit balik huhhh tak jadi lak , benang jadi sebelah longgar...

dari kul 3.30 ptg hingga ke 7 mlm dia buat demo yg tak menjadi tuh... kesian lah pulak... wlau apa pun i kesiankan diri i dulu...kalau nak beli biar berbaloi dan ikut spec i nak. so i suruh dia bawa balik saja je. tak jadi beli... pastu dia kata minggu depan dia nak bawa mesin jahit tepi borther lak nak demo kat i... Emmm i macam dah malas lah.. memikirkan nak tukar setting susah semacam tuh... baik i jahit tepi kat kedai jelah..


Selamat duet akuu...


long term cost, time and energy saving = money wise...

kejap2 nak tukar setting instead we managed to produce 15 a day sbb nak tukar setting memanjang, jadi 1-2 pcs perday...
rugi masa..rugi tenaga dan stress...
kita gi mana2 kedai jahit pun depa guna mesin asing2...production optimised...profit masuk...reduce maintainance cost gak...
maybe pendapat masing2...
those yg biasa jahit ni mmg akan rasa seksanya nak menukar benang...
masa tu mmg rasa when we have separate machine, worth every single penny.......
kalo rosak lagi sayang duitttt....kejap2 nak service segala...
Back to top Go down
View user profile http://passionate4crafts.blogspot.com
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Mon Aug 03, 2009 10:56 pm

pada saya pulak..tak rugi beli mesin.

saya baru beli mesin tepi brother bulan jun aritu.

ni bulan 8 rasa nak amik CS pulak.

setuju dgn bola2, satu mesin utk satu task. nama pon portable hayat tak panjang..tapi memudahkan mana yg patut.. kat kedai walopon mesin industri, tetap dia asingkan jahit tepi biasa dan tepi halus..sbb kalo asyik tukar2 setting, mmg la cepat kiok mesin tu..

pendapat saya sahaja..sekadar nak share..
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
hanim



Posts : 261
Join date : 2009-02-16
Age : 38
Location : Putrajaya

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Tue Aug 04, 2009 8:39 am

salam...
saya setuju dengan kak yana n bola... bulan lepas, saya dok mencari2 mesin cs yang murah, tapi masa tu yang ada cuma RM4k, sedangkan bajet saya RM3.5 k sajork Sad... kebetulan saya x der mesin jahit tepi masa tu... jadi bila survey mesin Cs, x der yang ada function jahit tepi, cuma boleh buat CS saja.... memandangkan saya perlukan kedua2 mesin & saya harus memilih, saya pilih mesin jahit tepi industri, memang beli kat LSN, saya sangat puas hati dengan layanan Lingam n staffnya... dengan mesin tu pun saya suka... sangat memudahkan kerja saya, bab tukar benang memang saya serah kat hubby sebab saya nie bab2 teknikal tu x suka sangat, hehe... lepas tengok kelecehan nak tukar benang n terfikir kalo tukar tapak, setting segala konpom lagilah remeh temeh... so saya rasa memang eloklah guna mesin berasingan, lagipun harga mesin konwa tu sangat berpatutan kan...

setuju ngan bola n kak yana, kene fikir tentang out put... malahan tokei kedai jahit tempat saya selalu hantar jahit tepi dulu pun pernah advise saya tentang mesin jahit kalo nak guna long term x payah campur2 (saya pernah cerita nak beli CS yang boleh jahit tepi sekali)..
even kat kedai dia pun, untuk jahit tepi halus dia gunakan mesin yang berasingan untuk jimatkan masa & mengelakkan masalah2 teknikal yang tidak diigini flower flower flower
Back to top Go down
View user profile http://humairascollection.blogspot.com/
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Tue Aug 04, 2009 8:57 am

hanim, kalo ade rezeki lebih boleh amik CS pulak..amin..

mesin tepi tak kira la brand apa pon, kalo kain jenis lain setting lain..jadi hati2 tukar setting takut kang haru biru semua jadinya.. mcm mesin saya dulu..ingatkan dah rosak..rupanya 'migrain' je sikit mcm tuan die..hehehe.. lepas bawak jumpa 'Doktor Linggam'..elok mcm baru lak mesin tu..hehe
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
Sponsored content




PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Today at 10:31 pm

Back to top Go down
 
PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 5Go to page : 1, 2, 3, 4, 5  Next
 Similar topics
-
» BRAND NEW IN BOX ZAZ portable die cutter
» Early 70s portable record player
» Game Salad Creator
» Home made power supply
» Birch Crank Phonograph

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Segalanya mengenai mesin jahit-
Jump to: