BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
AuthorMessage
bola2_api



Posts : 159
Join date : 2009-02-28
Age : 39
Location : Taman Danau Kota

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Sat Aug 08, 2009 1:50 am

tong_gas2280 wrote:
pada kengkawan yang dah beli konwa 757 .. cube selak2 buku manual rasa nya dia ader aksesori tambahan utk jait cs ... aksesori kene oder lain .. sebab tong pernah nampak dlm buku manual ..kalo ramai yang nak kita bole buat petisyen ..minta konwa oder ... hehehhe ..

siap laa nko amoi konwa .. aku kejo nko lagik sampai nko lebam .. dulu kejo mesin skrg kejo aksesori pulak .. wakakakkakakakka ....

bah apa lagi tong...bubut dia sampai dapat...! ( paham ker tak nih...) ekekeke...
Back to top Go down
View user profile http://passionate4crafts.blogspot.com
miraza



Posts : 11
Join date : 2009-08-27
Location : Kuantan, Pahang

PostSubject: Mesin CS   Fri Aug 28, 2009 4:41 pm

Nak tanya kengkawan yang dah beli Konwa Cs. So far pk tak mesin ni.. coz miraza cadang nak beli.. tulah nak tanya
Back to top Go down
View user profile
afizaz93



Posts : 247
Join date : 2009-01-19
Location : kedah

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Sun Aug 30, 2009 11:41 am

miraza wrote:
Nak tanya kengkawan yang dah beli Konwa Cs. So far pk tak mesin ni.. coz miraza cadang nak beli.. tulah nak tanya

so far kak guna ok ja..mudahkan keja kita laaa...tp part jaet di depan lipatan tebal tu yg kdg2 angin gak...hehehe...kak nk komen byk2 pun x leh sgt coz br test jaet 4,5 helai ja tdg..hehe..byk x siap lg nk testingggggg!!!
Back to top Go down
View user profile http://zne29.blogspot.com/
kee'ah
Peniaga


Posts : 1141
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Mon Aug 31, 2009 9:41 pm

afizaz93 wrote:
miraza wrote:
Nak tanya kengkawan yang dah beli Konwa Cs. So far pk tak mesin ni.. coz miraza cadang nak beli.. tulah nak tanya

so far kak guna ok ja..mudahkan keja kita laaa...tp part jaet di depan lipatan tebal tu yg kdg2 angin gak...hehehe...kak nk komen byk2 pun x leh sgt coz br test jaet 4,5 helai ja tdg..hehe..byk x siap lg nk testingggggg!!!

wah...akak tak start apa lagi...hehehehehe...org beli, sebok nak beli, org dah start jahit, mesin akak dah berhabukkk...huhuhuhu

weh...apa settingnya...meh bagi nomol setting...kot menjadi mesin akak plak... What a Face
Back to top Go down
View user profile
afizaz93



Posts : 247
Join date : 2009-01-19
Location : kedah

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Tue Sep 01, 2009 11:54 am

kee'ah wrote:
afizaz93 wrote:
miraza wrote:
Nak tanya kengkawan yang dah beli Konwa Cs. So far pk tak mesin ni.. coz miraza cadang nak beli.. tulah nak tanya

so far kak guna ok ja..mudahkan keja kita laaa...tp part jaet di depan lipatan tebal tu yg kdg2 angin gak...hehehe...kak nk komen byk2 pun x leh sgt coz br test jaet 4,5 helai ja tdg..hehe..byk x siap lg nk testingggggg!!!

wah...akak tak start apa lagi...hehehehehe...org beli, sebok nak beli, org dah start jahit, mesin akak dah berhabukkk...huhuhuhu

weh...apa settingnya...meh bagi nomol setting...kot menjadi mesin akak plak... What a Face

kak,
hr tu LSN setting 3.5 utk 3 bng tu...mula jaet ok, skli time jaet lycra yg gebuss ckitt tu..dia cam x lekat benang sblh blkg...last sy call tya tokei, dia soh alter ckitt..tukor ke 3...so kanan, kiri & 2 dr kiri tu suma sama ja 3..kak p try blk nanti tau!!hehehe...

msn org berabuk pasai byk jaet...kak pya x jaet ka???kekeke....ambik cvr pelestik tu cvr kan dia...x le berdebuuuu!!hehehe..
Back to top Go down
View user profile http://zne29.blogspot.com/
miraza



Posts : 11
Join date : 2009-08-27
Location : Kuantan, Pahang

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Tue Sep 01, 2009 12:59 pm

[quote="afizaz93"]
kee'ah wrote:
afizaz93 wrote:
miraza wrote:
Nak tanya kengkawan yang dah beli Konwa Cs. So far pk tak mesin ni.. coz miraza cadang nak beli.. tulah nak tanya

so far kak guna ok ja..mudahkan keja kita laaa...tp part jaet di depan lipatan tebal tu yg kdg2 angin gak...hehehe...kak nk komen byk2 pun x leh sgt coz br test jaet 4,5 helai ja tdg..hehe..byk x siap lg nk testingggggg!!!

wah...akak tak start apa lagi...hehehehehe...org beli, sebok nak beli, org dah start jahit, mesin akak dah berhabukkk...huhuhuhu

weh...apa settingnya...meh bagi nomol setting...kot menjadi mesin akak plak... What a Face

kak,
hr tu LSN setting 3.5 utk 3 bng tu...mula jaet ok, skli time jaet lycra yg gebuss ckitt tu..dia cam x lekat benang sblh blkg...last sy call tya tokei, dia soh alter ckitt..tukor ke 3...so kanan, kiri & 2 dr kiri tu suma sama ja 3..kak p try blk nanti tau!!hehehe...

msn org berabuk pasai byk jaet...kak pya x jaet ka???kekeke....ambik cvr pelestik tu cvr kan dia...x le berdebuuuu!!hehehe..



Thanks info, miraza tak jadi tak jadi beli Konwa tu, sampai kedai terbeli mesin interlock lain tapi second...sbb leh adjust sampai 6 mm n boleh beli tapak untuk kelim n jait double tu supaya senang nak kelim tepi tudung.... tawakkal je..
Back to top Go down
View user profile
MekNa



Posts : 62
Join date : 2009-06-09
Age : 43
Location : USJ, Subang Jaya, Selangor

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Mon Sep 07, 2009 3:07 pm

Tumpang tanya , En.Linggam atau sesapa yg ada mesin KONWA KW757 ,

jahitan coverstitch tu boleh maximum brapa mm? boleh sampai 6mm ke? atau setakat 3mm sahaja. Ada kawan bgtau jahitan coverstitch guna mesin ni paling besar 3mm.

Mekna
Back to top Go down
View user profile
LSN
Peniaga


Posts : 40
Join date : 2009-02-13
Location : Kuala Lumpur, Malaysia

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Tue Sep 08, 2009 1:25 pm

MekNa wrote:
Tumpang tanya , En.Linggam atau sesapa yg ada mesin KONWA KW757 ,

jahitan coverstitch tu boleh maximum brapa mm? boleh sampai 6mm ke? atau setakat 3mm sahaja. Ada kawan bgtau jahitan coverstitch guna mesin ni paling besar 3mm.

Mekna

Mesin Konwa KW-757 hanya boleh buat coverstitch pd saiz maksima 4.5mm. Utk mendapatkan hasil coverstitch 6mm, anda perlu mendapatkan mesin Interlock Industri, yg harganya jauh lebih tinggi.
Back to top Go down
View user profile http://www.lsn-sewingmachines.com
NLiza



Posts : 300
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Sat Sep 12, 2009 9:59 pm

jumaat aritu.. nyinggah LSN cheras beli twin needle 6mm.. pastu gatai mulut tanya..mesin Konwa cs tuh.. amoi tu ckp dia x sunggest lah beli mesin tu sbb byk masalah... agaknyer dia dah fenin ngan karenah u all yg mintak macam2... hahahha..
Back to top Go down
View user profile
ummu_darwisyah



Posts : 24
Join date : 2008-12-23

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Fri Oct 09, 2009 3:33 pm

ibumuqrish wrote:
jumaat aritu.. nyinggah LSN cheras beli twin needle 6mm.. pastu gatai mulut tanya..mesin Konwa cs tuh.. amoi tu ckp dia x sunggest lah beli mesin tu sbb byk masalah... agaknyer dia dah fenin ngan karenah u all yg mintak macam2... hahahha..


nampaknya dah ramai yang beli mesin nie... komen ler sikit performancenye.....
ok tak? user friendly ke?
berbaloi ke ngan investment tuh?
Back to top Go down
View user profile
NLiza



Posts : 300
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Wed Dec 16, 2009 8:38 am

since da ramai yg pakai mesin CV konwa nih... dr pengalaman korang ada masalah tak?... tgh dok usha gak ni.. ingat untung tudung nih.. nk beli.. bleh tambah output..
Back to top Go down
View user profile
salwani



Posts : 39
Join date : 2009-12-10

PostSubject: Mesin Konwa   Wed Dec 16, 2009 10:21 am

Wani pun tengah tercari-cari mesin cstitch ni. Nak tau gak mesin Konwa ni oj ke tak. Servisnya ok ke. Hari tu pegi cari kat kedai Singer, ada yg harga RM4K++. Nak keluar biji mata tengok regenye. Tengok fara Konwa RM1400, kira bolehla. Tapi Wani jauh kat Kedah ni. Kot payah lak kalu ada masalah mesin tu. Kat belah utara ni xde ke kedai LSN tu? Ada member2 yang tau tak?
Back to top Go down
View user profile
tong_gas2280
Peniaga


Posts : 117
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Wed Dec 16, 2009 3:39 pm

tong adalah di antara mereka yang telah membeli mesin cs konwa nih .. setakat ni mmg ok tak de masalah langsung .. tapi dah nama pun portable tak bole le jahit banyak2 sekali gus mcm mesin industri .... lagi pon tong mmg tak pernah tukar fungsi jahit semata utk cs je ... mmg tak di galakkan menukar fungsi .. walaupun bole convert cs kepada jait tepi 3,4 dan 5 benang ...


tunggu le bila tak gune jahit cs bole tukar ke jahit tepi ehehehheheh
Back to top Go down
View user profile
NLiza



Posts : 300
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Wed Dec 16, 2009 4:45 pm

heheh skrg tgh gile n demam tudung so dok pulun CS le.. nnti demam da reda..buleh jadi mesin jait tepi aar.. itu perancangannya..

LSN : senyap je.. mana ni.. stock ada lagi ke tidak ni..
Back to top Go down
View user profile
tong_gas2280
Peniaga


Posts : 117
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Thu Dec 17, 2009 9:43 am

call je si linggam tu terus .. atau direct beli dgn konwa ..
Back to top Go down
View user profile
NLiza



Posts : 300
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Thu Dec 17, 2009 10:09 am

konwa yg kat jln temper tu ek.. buleh ke nk beli sebijik je..nnti kena halau plak.. hehehe
Back to top Go down
View user profile
afizaz93



Posts : 247
Join date : 2009-01-19
Location : kedah

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Thu Dec 17, 2009 1:37 pm

salwani wrote:
Wani pun tengah tercari-cari mesin cstitch ni. Nak tau gak mesin Konwa ni oj ke tak. Servisnya ok ke. Hari tu pegi cari kat kedai Singer, ada yg harga RM4K++. Nak keluar biji mata tengok regenye. Tengok fara Konwa RM1400, kira bolehla. Tapi Wani jauh kat Kedah ni. Kot payah lak kalu ada masalah mesin tu. Kat belah utara ni xde ke kedai LSN tu? Ada member2 yang tau tak?

wani..
kak pun dr kedah...kak beli online ja dr LSN...senang kalau ada problemo, kak pm ja dia..senang cerita...dak pun wat miss call..nti depa call balik..hehe...

wani, LSN dlm plan nk bukak branch d penang rasanya nti...hehe...
Back to top Go down
View user profile http://zne29.blogspot.com/
shawatie



Posts : 50
Join date : 2009-12-11

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Tue Dec 22, 2009 10:50 am

Tumpang lalu,

LSN nak tanya ni, klu nak jaet CS nie mesin brother nv30 pon boleh jait CS kan. Klu nak buat CS ngan nak jaetan lain better beli mesin CS KONWA atau NV30. jahitan CSnya mana lebih cantik.

thanks

baru nak intai2.
Back to top Go down
View user profile
tong_gas2280
Peniaga


Posts : 117
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Tue Dec 22, 2009 11:56 am

shawatie wrote:
Tumpang lalu,

LSN nak tanya ni, klu nak jaet CS nie mesin brother nv30 pon boleh jait CS kan. Klu nak buat CS ngan nak jaetan lain better beli mesin CS KONWA atau NV30. jahitan CSnya mana lebih cantik.

thanks

baru nak intai2.

nv30 tak bole jait cs ... kalo twin needle bole ler .. kalo nak tengok yangmana cantik tentula konwa cs tu cantik .. tapi nak gune twin needle pon ok jugak ..
Back to top Go down
View user profile
NLiza



Posts : 300
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Tue Dec 22, 2009 2:02 pm

mmg CS cun bedebas.. tp sy x jadi beli sbb mase test drive aritu.. laju gilo.. takut nnti kain2ku senget benget... lastly ku menten je twin needle 6mm dgn mesin epalku..
Back to top Go down
View user profile
bola2_api



Posts : 159
Join date : 2009-02-28
Age : 39
Location : Taman Danau Kota

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Tue Dec 22, 2009 8:18 pm

ibumuqrish wrote:
mmg CS cun bedebas.. tp sy x jadi beli sbb mase test drive aritu.. laju gilo.. takut nnti kain2ku senget benget... lastly ku menten je twin needle 6mm dgn mesin epalku..

salam ,
laju bedebus...? ni yg portable ker industri?
portable tak laju ler....dalam kawalan....
cuma review lepas pakai, just a lil' bit unfriendly sbb benang kena tukar satu persatu tak leh ikat2 mcm biasa kita buat....
sakit bahu ahkak tau !
Back to top Go down
View user profile http://passionate4crafts.blogspot.com
NLiza



Posts : 300
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Wed Dec 23, 2009 12:55 am

naperlah portable Cs Brother tu x masuk pasaran mesia.. ada gak call Konwa.. diorang ada mesin 2nd hand Pegasus RM3,500. sapa berminat boleh la.. sy blom mampu..
Back to top Go down
View user profile
adeeda
Peniaga


Posts : 696
Join date : 2008-12-21
Age : 39
Location : PJ/KL Sentral

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Wed Dec 23, 2009 9:53 am

bola2_api wrote:
ibumuqrish wrote:
mmg CS cun bedebas.. tp sy x jadi beli sbb mase test drive aritu.. laju gilo.. takut nnti kain2ku senget benget... lastly ku menten je twin needle 6mm dgn mesin epalku..

salam ,
laju bedebus...? ni yg portable ker industri?
portable tak laju ler....dalam kawalan....
cuma review lepas pakai, just a lil' bit unfriendly sbb benang kena tukar satu persatu tak leh ikat2 mcm biasa kita buat....
sakit bahu ahkak tau !

mula2 jer rasa laju sket dari mesin jahit biasa.... sekali pijak menderu jer pegi... lama2 biasa ler..
off topic : belle, lama tak nampak.. Surprised

ibumuqrish wrote:
naperlah portable Cs Brother tu x masuk pasaran mesia..
... tak cukup demand katanya...
Back to top Go down
View user profile http://www.tudung-making-all-in-one.blogspot.com/
kee'ah
Peniaga


Posts : 1141
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Wed Dec 23, 2009 10:15 am

bola2_api wrote:
ibumuqrish wrote:
mmg CS cun bedebas.. tp sy x jadi beli sbb mase test drive aritu.. laju gilo.. takut nnti kain2ku senget benget... lastly ku menten je twin needle 6mm dgn mesin epalku..

salam ,
laju bedebus...? ni yg portable ker industri?
portable tak laju ler....dalam kawalan....
cuma review lepas pakai, just a lil' bit unfriendly sbb benang kena tukar satu persatu tak leh ikat2 mcm biasa kita buat....
sakit bahu ahkak tau !

akak dari beli konwa ari tu....simpan sampai skrg...tak guna guna lagi...huhuhuhu...berabuk dah. Mana lak nak ku campak konwa ku ini. Ari tu benang tak cantik....skrg jahit benang asik putus2...last last fed up. Ada org offer pegasus 2nd hand.....adeh...nak beli tak beli..nak beli tak beli....nak beli tak beli.... Rolling Eyes ....bising asben akak asik beli mesin jer...sebab ada 3 mesin portable....tersimpan dah ni..... Laughing

bola bola....nanti akak anto byk2 jaet coverstict erk......ko jgn pengsan plak nanti... What a Face
Back to top Go down
View user profile
NLiza



Posts : 300
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Wed Dec 23, 2009 10:44 am

kak kee'ah dah patut beli Pegasus tuh...tempahan byk...
Sy ni tempahan byk tp x sempat nk jait, terpaksa tolak.. x berbaloi nk beli.. sebulan cuma mmpu jait 30-40 lai je.... tu pun kalo scallop x byk..( asik failed tang selekoh tu.. blom betul2 cantik.).. pastu fed up kalu tempahan tudung labuh tang jait tepi.. nk muntah rasanya...
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400   Today at 10:29 pm

Back to top Go down
 
PROMOSI MESIN COVERSTITCH PORTABLE RM1200 SAHAJA (TAWARAN DITUTUP), HARGA TERKINI RM1400
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 5Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
 Similar topics
-
» BRAND NEW IN BOX ZAZ portable die cutter
» Early 70s portable record player
» Game Salad Creator
» Home made power supply
» Birch Crank Phonograph

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Segalanya mengenai mesin jahit-
Jump to: