BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
AuthorMessage
normia



Posts : 143
Join date : 2009-03-26
Location : Kemaman

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Fri May 22, 2009 5:53 pm

Juan, saya nak order jugak 4mm - 2. skrg nie saya guna 3mm, kat casing tu ada tulis 3/80 dan mmg sesuai utk jersey.
Back to top Go down
View user profile http://www.normiashomemade.blogspot.com
Juan



Posts : 109
Join date : 2009-01-29
Age : 42

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Fri May 22, 2009 6:09 pm

Ok thanx normia for the info
Back to top Go down
View user profile
fadz



Posts : 199
Join date : 2009-01-05

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Fri May 22, 2009 8:02 pm

fadz_erra wrote:
Juan,

fadz nk 6 mm (2 pcs). tq

Juan,

saya nk tukar order... 6 mm - 1 pc saja... sori ya.. tq
Back to top Go down
View user profile http://alwanihijab.blogspot.com/
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Fri May 22, 2009 8:25 pm

juan, k yana nak:

6mm = 2 pcs
4mm = 2 pcs
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
ni_mariana



Posts : 218
Join date : 2009-01-21
Location : UK Perdana

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Fri May 22, 2009 8:43 pm

Juan,

Nak gak

6mm x 2
4mm x 2
Back to top Go down
View user profile
bluee



Posts : 178
Join date : 2009-04-20
Age : 28
Location : shah alam

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Fri May 22, 2009 10:23 pm

kak sy pn nak la 1 yg 4mm bole? thanks

flower
Back to top Go down
View user profile
susishope



Posts : 50
Join date : 2009-05-22
Age : 39
Location : tpg, selangor

PostSubject: Nak beli Twin needle 6mm & 4mm   Fri May 22, 2009 10:46 pm

Hi Juan,

Saya pun nak twin needle 6mm - 1pcs & 4mm - 1 pcs

mcm mn nak order???
Back to top Go down
View user profile http://susishope.blogspot.com/
iman



Posts : 45
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Sat May 23, 2009 2:09 am

salam kak, sy pon nak 6mm-1, 4mm-1. tq
Back to top Go down
View user profile http://aimaisyashoppe.blogspot.com/
ladylike



Posts : 40
Join date : 2009-02-18
Age : 34

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Sun May 24, 2009 10:58 am

nak 4mm-1 gak
Back to top Go down
View user profile
eynas



Posts : 218
Join date : 2009-01-12
Age : 41
Location : Kota Damansara

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Sun May 24, 2009 9:23 pm

Juan,

eynas nk 6mm - 2

thnks Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://easytudung.blogspot.com
eeian



Posts : 70
Join date : 2008-12-23

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Sun May 24, 2009 9:57 pm

Juan, nak tukar order..

latest order, 4mm - 2pcs.. tq..
Back to top Go down
View user profile http://ianzcollection.blogspot.com/search/label/tudung
Juan



Posts : 109
Join date : 2009-01-29
Age : 42

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Mon May 25, 2009 10:04 am

Juan wrote:
Kengkawan currently Juan dah ada 20 unit untuk 6mm, ikut kata dealer tu skrg ni dia ada stok cuma 20 unit ajer 6mm yang 4mm byk saiz 80, 90 & 100. Ada tak kengkawan sini yg tahu agaknyer saiz mana yg paling sesuai untuk kain jersey ni?

Kalau lps ni ada yg order lagi 6mm Juan expect akan tiba lg 4 minggu dari skrg sbb dealer tu kena ambik stok dari kilang kalau dia nak ambik pun kena tunggu dari org lain jugak tak buleh ambik sikit-sikit.

Tapi kalau lps 25 ni tak ada lagi order untuk 6mm, brg insyaallah dapat 1 Jun nanti.

Sorry kengkawan bukannya 4minggu delivery tapi 8minggu atau 2 bulan. Memandangkan order 6mm dah lebih 20 batang harap kengkawan bersabar yea sebab Juan nak bagi peluang kat semua untuk dapat, sebab memang susah nak dapat 6mm kalau ada jualpun mahal RM38 sebatang dan ada yang dah order last February sampai sekarang tak dpt lagi.Tapi Juan jual secara harga purata memandangkan harga jarum 6mm dgn 4mm tak banyak beza, sebab sekali delivery cost dari Germany ajer dah USD17 tambah mahal harga jarum tu kalau banyak kali order.

Jadi Juan lanjutkan tempoh order tapi kali ni beserta payment yea for the confirmation order sehingga 27 Mei 2009 sebelum 9 pagi:

So delivery charges beli berapa banyak unit pun Juan caj RM3.00, harga jarum seunit RM15.

Tolong bank in duit for confirmation by 27 Mei 2009 sebelum 9 pagi ke Maybank Juan:

No Akaun : 151034017788
Nama :Azwan binti Mohamed
No. Tel : 019-2119493
e-mail : azwan@lth.gov.my

Lepas tu tolong bagi Juan the summary transaction, nama, delivery address & phone no.

TQ
Back to top Go down
View user profile
ummistouch



Posts : 26
Join date : 2009-05-14
Location : KL

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Mon May 25, 2009 10:20 am

Juan wrote:
Juan wrote:
Kengkawan currently Juan dah ada 20 unit untuk 6mm, ikut kata dealer tu skrg ni dia ada stok cuma 20 unit ajer 6mm yang 4mm byk saiz 80, 90 & 100. Ada tak kengkawan sini yg tahu agaknyer saiz mana yg paling sesuai untuk kain jersey ni?

Kalau lps ni ada yg order lagi 6mm Juan expect akan tiba lg 4 minggu dari skrg sbb dealer tu kena ambik stok dari kilang kalau dia nak ambik pun kena tunggu dari org lain jugak tak buleh ambik sikit-sikit.

Tapi kalau lps 25 ni tak ada lagi order untuk 6mm, brg insyaallah dapat 1 Jun nanti.

Sorry kengkawan bukannya 4minggu delivery tapi 8minggu atau 2 bulan. Memandangkan order 6mm dah lebih 20 batang harap kengkawan bersabar yea sebab Juan nak bagi peluang kat semua untuk dapat, sebab memang susah nak dapat 6mm kalau ada jualpun mahal RM38 sebatang dan ada yang dah order last February sampai sekarang tak dpt lagi.Tapi Juan jual secara harga purata memandangkan harga jarum 6mm dgn 4mm tak banyak beza, sebab sekali delivery cost dari Germany ajer dah USD17 tambah mahal harga jarum tu kalau banyak kali order.

Jadi Juan lanjutkan tempoh order tapi kali ni beserta payment yea for the confirmation order sehingga 27 Mei 2009 sebelum 9 pagi:

So delivery charges beli berapa banyak unit pun Juan caj RM3.00, harga jarum seunit RM15.

Tolong bank in duit for confirmation by 27 Mei 2009 sebelum 9 pagi ke Maybank Juan:

No Akaun : 151034017788
Nama :Azwan binti Mohamed
No. Tel : 019-2119493
e-mail : azwan@lth.gov.my

Lepas tu tolong bagi Juan the summary transaction, nama, delivery address & phone no.

TQ



Salam..,

Saya pun kalau boleh nak order jugak twin needle nih.. tapi x tahu mesin saya tu sesuai ker tidak ??

Mesin jait saya mesin industri jenama JACK.., boleh fix ker twin needle tu kat mesin saya Juan ??
Back to top Go down
View user profile
Juan



Posts : 109
Join date : 2009-01-29
Age : 42

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Mon May 25, 2009 10:42 am

Salam..,

Saya pun kalau boleh nak order jugak twin needle nih.. tapi x tahu mesin saya tu sesuai ker tidak ??

Mesin jait saya mesin industri jenama JACK.., boleh fix ker twin needle tu kat mesin saya Juan ??[/quote]

Boleh Juan tahu apa no model Jack ni, made in mana supaya Juan boleh tanya kat dealer jarum.
TQ

In the meantime cuba tanya kat dealer yang jual mesin ni.
Back to top Go down
View user profile
nurin_qistina73
Peniaga


Posts : 257
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Mon May 25, 2009 11:36 am

catalysts2 wrote:
ummi_aiai wrote:
Boleh guna kat Singer 8280 tak? Kalau boleh nak lah jugak.
4mm -2pcs

ummi

mesin singer 8280 tak leh guna twin needle 6 mm. akak dh cuba.
shaft dia lebar skit, tak muat nak masuk.
tp 4 mm blh je guna kat mesin 8280 ni.

mesin singer saya boleh guna jarum 6mm brand nie tapi masalahnya bila jahit akan melompat2x tak berapa lekat....saya tak pasti mesin jenis lain. Saya beli kirim kawan pegi US tempohari.
Back to top Go down
View user profile
Juan



Posts : 109
Join date : 2009-01-29
Age : 42

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Mon May 25, 2009 12:22 pm

Nanti Juan tanya kat dealer, harap bersabar yea kalau Juan lambat respond, almaklum Juan communicate dgn diaorg thru e-mail.
Back to top Go down
View user profile
Juan



Posts : 109
Join date : 2009-01-29
Age : 42

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Mon May 25, 2009 1:32 pm

Ni jawapan dari dealer Schmetz


Dear Azwan,

The 6mm twin nedle comes in size 100 only so there is no option to use size 80 in this needle.

In general thesize of the needleto be used depends on the thickness of fabric to be used and not only on the type of fabric.

I am sorry I do not have any list of machines on which twin needles can be used.


Thanks and regards,
Tarun
Back to top Go down
View user profile
arina



Posts : 2
Join date : 2009-05-25

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Mon May 25, 2009 3:41 pm

Juan,

Arina order 4mm & 6mm 1 pcs, semalam sms ni sy recfrm lg ye
Back to top Go down
View user profile
Juan



Posts : 109
Join date : 2009-01-29
Age : 42

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Mon May 25, 2009 3:56 pm

Ok kengkawan ni Juan update sehingga jam 2:57 hari ni yang dah order, pls make the payment.

wann nak 2 pcs of 6mm = RM33
zareen nak order 6mm(1) 4mm(1) = RM33
Evabobbie nk 6mm -2 pcs, 4mm -2 pcs = RM63
3pelf nak order juga lae... 6mm-2 ,4mm-1 = RM48
annis nak 4mm 2pcs = RM33
fadz erra nk tukar order... 6 mm - 1 pc saja = RM18
Eda nak oder gak 6 mm - 2 pcs = RM33
ummi_aiai 4mm -2pcs = RM33
shafinazrahim nak 6mm - 1 piece, 4mm - 2pc = RM48
eeian nak yg 4mm(2) = RM33
catalyst2 nak 6 mm-2 pcs n 4 mm-1 pc = RM48
Zarina73 nak order 6mm (1 pcs) 4mm (1 pcs). = RM33
adiqsu nak 6mm - 2 pcs, 4 mm - 2 pcs. = RM63
suraya 77 nak 4mm – 2 = RM33
shikin nak 6mm - 1 pcs = RM33
ct nak jugak 6mm - 1pc , 4 mm 1pc = RM33
normia order jugak 4mm - 2. = RM33
k yana nak 6mm = 2 pcs 4mm = 2 pcs = RM63
ni_marrianna nak gak 6mm x 2 4mm x 2 = RM63
bluee pn nak la 1 yg 4mm = RM18
susishope nak 6mm - 1pcs & 4mm - 1 pcs = RM33
iman pon nak 6mm-1, 4mm-1 = RM33
ladylike nak 4mm-1 gak = RM18
eynas nk 6mm – 2 = RM33
arina nak order 4&6mm 1 pcs each = RM33

No Akaun : 151034017788
Nama :Azwan binti Mohamed
No. Tel : 019-2119493
e-mail : azwan@lth.gov.my


Tolong bank in duit for confirmation by 27 Mei 2009 sebelum 9 pagi ke Maybank Juan. Untuk Juan order sebab Juan kena buat full payment before they can deliver.


Lepas tu tolong bagi Juan the summary transaction, nama, delivery address & phone no.


Tolong semak yang Juan finalized order dgn apa yang di order.In the meantime order masih lagi dibuka sehingga 27 Mei 2009 sebelum 9 pagi .

1 pcs payment =RM18
2 pcs payment =RM33
3 pcs payment =RM48
4 pcs payment =RM63
Back to top Go down
View user profile
eynas



Posts : 218
Join date : 2009-01-12
Age : 41
Location : Kota Damansara

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Mon May 25, 2009 8:01 pm

Amount: RM33.00
Status: Successful
Reference number: 1314299393
Transaction date: 25 May 2009
Transaction time: 18:58:38
From Account 162759003964 WSA
To 3rd Party Account Number: 151034017788
Account Holder Name: AZWAN BT MUHD/MOHD
Recipient email: azwan@lth.gov.my
Effective date: Today
Description of transaction: twin needle 6mm - 2pcs

Juan, eynas da wat payment. yg lain2 eynas pm k. thnks Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://easytudung.blogspot.com
Juan



Posts : 109
Join date : 2009-01-29
Age : 42

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Tue May 26, 2009 8:43 am

OK thanks ya eynas, Juan dah dpt address.Eynas
Back to top Go down
View user profile
adiqsu



Posts : 79
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Tue May 26, 2009 9:45 am

salaam,

juan, saya dh buat payment.

Status: Successful
Reference number: 1314453613
Transaction date: 26 May 2009 08:43:51

Amount: RM63.00

From Account: ... WSA

To Open 3rd Party Account : 151034017788
3rd Party Email Address : azwan@lth.gov.my
Account Holder Name : AZWAN BT MUHD/MOHD

nanti saya pm address. thanks
Back to top Go down
View user profile
wann



Posts : 89
Join date : 2009-02-17
Age : 36
Location : PJ-SELAYANG

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Tue May 26, 2009 10:12 am

juan, wann dah bayar. delivery address nanti refer PM:

Amount: RM33.00
Status: Successful
Reference number: 1314466228
Transaction date: 26 May 2009
Transaction time: 09:06:31

From Account 164799016162 WSA

To 3rd Party Account Number: 151034017788
Account Holder Name: AZWAN BT MUHD/MOHD
Recipient email: azwan@lth.gov.my

Effective date: Today
Description of transaction: 2 pcs of twin needles - wann
Back to top Go down
View user profile http://seri-diah.blogspot.com/
3pelf



Posts : 257
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Tue May 26, 2009 10:45 am

juan, sy dah byr yer

Open 3rd Party Transfer


Status: Successful
Reference number: 1314488643
Transaction date: 26 May 2009 09:44:22

Amount: RM48.00

From Account: 112222171948 SA

To Open 3rd Party Account : 151034017788
3rd Party Email Address : azwan@lth.gov.my
Account Holder Name : AZWAN BT MUHD/MOHD

alamat akan di PM...ok tq
Back to top Go down
View user profile
Juan



Posts : 109
Join date : 2009-01-29
Age : 42

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Tue May 26, 2009 10:53 am

3pelf ok, Juan tunggu msg utk details.TQ
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Today at 10:15 am

Back to top Go down
 
Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 9Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
 Similar topics
-
» 09.01.2011 N743WA delivery
» Don Juan Rehearsal...What's really the problem here?
» Schroeder Opposed .020 Twin EBAY
» Otter & Twin Otter
» Stuart turner twin water pump.

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Segalanya mengenai mesin jahit-
Jump to: