BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
AuthorMessage
Juan



Posts : 109
Join date : 2009-01-29
Age : 42

PostSubject: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Fri May 22, 2009 10:13 am

Assalamualaikum,

Kengkawan disebabkan susahnya nak dpt twin needle saiz yang lebar, puas Juan survey dan mencari merata tempat twin needle saiz 6mm paling murahpun ada jual RM30++ sebatang .

Kalau sambutan menggalakkan Juan nak order, ada sesiapa berminat?

Harga twin needle Schmetz saiz 6mm & 4mm Juan jual pada harga sama RM15 sebatang. . Delivery at RM3 at whatever units bought.


Jadi Juan lanjutkan tempoh order tapi kali ni beserta payment yea for the confirmation order sehingga 27 Mei 2009 sebelum 9 pagi:

So delivery charges beli berapa banyak unit pun Juan caj RM3.00, harga jarum seunit RM15.

Tolong bank in duit for confirmation by 27 Mei 2009 sebelum 9 pagi ke Maybank Juan:

No Akaun Maybank : 151034017788
Nama :Azwan binti Mohamed
No. Tel : 019-2119493
e-mail : azwan@lth.gov.my

Lepas tu tolong bagi Juan the summary transaction, nama, delivery address & phone no.


By the way ini gambar jarum saiz 6mm & 4mm :


Ok yea kengkawan please place the order & the payment berapa unit dan saiz apa yang kengkawan nak before 27 May 2009 before 9am.

Disebabkan saiz 2mm senang nak dpt pada harga yg lebih murah Juan tak mahu ambik order 2mm, so skrg ni Juan ambik 6mm&4mm aje

Updated as at 4 June 2009 at 16:27 stok 6mm & 4mm DAH ABIS...........
TQ


Last edited by Juan on Fri Jun 05, 2009 3:55 pm; edited 10 times in total
Back to top Go down
View user profile
wann



Posts : 89
Join date : 2009-02-17
Age : 36
Location : PJ-SELAYANG

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Fri May 22, 2009 10:26 am

Juan, wann nak 2 pcs of 6mm.
Back to top Go down
View user profile http://seri-diah.blogspot.com/
Zareen
Peniaga


Posts : 487
Join date : 2008-12-22
Age : 37
Location : Puchong,Selangor

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Fri May 22, 2009 10:35 am

juan.....zareen nak order 6mm(1) 4mm(1)............
Back to top Go down
View user profile http://www.mytudungcollection.blogspot.com
evabobbie
Peniaga


Posts : 267
Join date : 2008-12-22
Age : 45
Location : seri kembangan/shah alam

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Fri May 22, 2009 10:36 am

Salam,

Juan..akak nk 6mm -2 pcs, 4mm -2 pcs
Back to top Go down
View user profile http://allmustsell.blogspot.com
Juan



Posts : 109
Join date : 2009-01-29
Age : 42

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Fri May 22, 2009 10:51 am

Thank you, kengkawan order dulu nanti Juan finalise order baru Juan listkan sapa yang dah order pada Isnin ni untuk final check kot-kotler ada yg tertinggal order sebelum Juan submit order ke Germany.


Sementara tu cepat yea kengkawan sebab kalau beli 6mm kat tempat lain hargernya berganda mahalnyer.


Last edited by Juan on Wed Jun 03, 2009 11:43 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
3pelf



Posts : 257
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Fri May 22, 2009 11:02 am

nak order juga lae... 6mm-2 ,4mm-1
Back to top Go down
View user profile
annis



Posts : 52
Join date : 2009-04-29
Age : 34

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Fri May 22, 2009 11:03 am

Very Happy annis nak 4mm 2pcs
Back to top Go down
View user profile
fadz



Posts : 199
Join date : 2009-01-05

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Fri May 22, 2009 11:07 am

Juan,

fadz nk 6 mm (2 pcs). tq
Back to top Go down
View user profile http://alwanihijab.blogspot.com/
suezali



Posts : 40
Join date : 2009-04-16

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Fri May 22, 2009 11:10 am

saya nak tanya, twin needle ni boleh guna kat mesin jahit singer yang lama tu tak (yg warna hitam tu)?
Back to top Go down
View user profile
Eda



Posts : 166
Join date : 2008-12-27
Location : GomBuck

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Fri May 22, 2009 11:14 am

Juan, Eda nak oder gak 6 mm - 2 pcs. tq
Back to top Go down
View user profile
ummi_aiai



Posts : 368
Join date : 2009-03-20

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Fri May 22, 2009 11:19 am

Boleh guna kat Singer 8280 tak? Kalau boleh nak lah jugak.
4mm -2pcs
Back to top Go down
View user profile http://sentuhan-jemari-ummi.blogspot.com/
syafinazrahim



Posts : 142
Join date : 2009-02-08
Age : 33
Location : Setiawangsa

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Fri May 22, 2009 11:22 am

Kak Juan.. sy nak 6mm - 1 piece, 4mm - 2pc, 2 mm - 1 pc..
Back to top Go down
View user profile http://mama-collection.blogspot.com/
Juan



Posts : 109
Join date : 2009-01-29
Age : 42

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Fri May 22, 2009 11:27 am

Ini komen yang Juan ambik dari thread kedai jahit LSN:

Kesemua mesin jahit jenis portable yang boleh menjahit corak, boleh menggunakan twin needle. Twin Needle terdiri daripada pelbagai saiz. Twin Needle Saiz 2mm, 4mm, 6mm.

Twin needle tidak boleh digunakan untuk mesin industri sahaja.

Saiz 2mm adalah size standard, memang fit dan boleh digunakan dengan semua mesin jahit portable.
Saiz 4mm juga boleh digunakan dengan hampir kesemua mesin jahit portable.
Twin needle Saiz 6mm hanya boleh digunakan dengan mesin2 tertentu sahaja, spt NV10, NV30, NV50 dan lain2 lagi. tapi latest komen dari LSN kata

Twin Needle 6mm ini boleh digunakan di mana2 mesin Zig-Zag. Mesin Brother, Singer no problem.

Untuk jenis mesin jahit yang warna hitam tu Juan tak sure pulak, tapi kalau tak silap K.Yana pernah cuba tapi kena tambah besi untuk pegang benang tu.For further info cuber ler pm K.Yana
Back to top Go down
View user profile
eeian



Posts : 70
Join date : 2008-12-23

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Fri May 22, 2009 11:37 am

sy nak yg 6mm(1), 4mm(1) Laughing
Back to top Go down
View user profile http://ianzcollection.blogspot.com/search/label/tudung
catalysts2



Posts : 221
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Fri May 22, 2009 12:42 pm

ummi_aiai wrote:
Boleh guna kat Singer 8280 tak? Kalau boleh nak lah jugak.
4mm -2pcs

ummi

mesin singer 8280 tak leh guna twin needle 6 mm. akak dh cuba.
shaft dia lebar skit, tak muat nak masuk.
tp 4 mm blh je guna kat mesin 8280 ni.
Back to top Go down
View user profile
catalysts2



Posts : 221
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Fri May 22, 2009 12:44 pm

juan

akak nak twin needle 6 mm-2 pcs n 4 mm-1 pc


Last edited by catalysts2 on Fri May 22, 2009 5:53 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
zarina73



Posts : 80
Join date : 2009-01-02
Age : 43
Location : Selayang Height, Batu Caves

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Fri May 22, 2009 1:18 pm

Juan,


Zarina nak order twin needle 6mm (1 pcs) 4mm (1 pcs).
Back to top Go down
View user profile
adiqsu



Posts : 79
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Fri May 22, 2009 2:44 pm

salaam..
juan..
saya nak 6mm - 2 pcs, 4 mm - 2 pcs.

thanks!
Back to top Go down
View user profile
Juan



Posts : 109
Join date : 2009-01-29
Age : 42

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Fri May 22, 2009 4:13 pm

Juan rasa Juan tak mahu ambik order untuk twin needle saiz 2mm, sebab made in Germany ni agak mahal compared dgn sesiapa beli made in China yang senang dapat rasanya harga dlm lingkungan RM4-RM5 sebatang.

So Shafinaz sorry yea Juan kena batalkan order Shafinaz untuk saiz 2mm yea. Sebab sambutan 2mm sangat tidak menggalakkan.
Back to top Go down
View user profile
suraya77



Posts : 20
Join date : 2009-04-02
Age : 39
Location : Kinrara, Puchong

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Fri May 22, 2009 4:33 pm

saya nak 4mm - 2
Back to top Go down
View user profile
Juan



Posts : 109
Join date : 2009-01-29
Age : 42

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Fri May 22, 2009 4:54 pm

Kengkawan currently Juan dah ada 20 unit untuk 6mm, ikut kata dealer tu skrg ni dia ada stok cuma 20 unit ajer 6mm yang 4mm byk saiz 80, 90 & 100. Ada tak kengkawan sini yg tahu agaknyer saiz mana yg paling sesuai untuk kain jersey ni?

Kalau lps ni ada yg order lagi 6mm Juan expect akan tiba lg 4 minggu dari skrg sbb dealer tu kena ambik stok dari kilang kalau dia nak ambik pun kena tunggu dari org lain jugak tak buleh ambik sikit-sikit.

Tapi kalau lps 25 ni tak ada lagi order untuk 6mm, brg insyaallah dapat 1 Jun nanti.
Back to top Go down
View user profile
syafinazrahim



Posts : 142
Join date : 2009-02-08
Age : 33
Location : Setiawangsa

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Fri May 22, 2009 4:58 pm

huhu.. itula kan.. apsal le kite tak terpk.. 2mm senang nk dpt.. kak.. sy nk proceed yg 4mm and 6mm tau.. 2mm cancelllll~ huhuhu lol!
Back to top Go down
View user profile http://mama-collection.blogspot.com/
sikin



Posts : 2
Join date : 2009-03-14

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Fri May 22, 2009 5:03 pm

Juan,
saya nak 6mm - 1 pcs
thks
Back to top Go down
View user profile
CT



Posts : 288
Join date : 2009-03-26
Age : 33
Location : shah alam

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Fri May 22, 2009 5:14 pm

ct nak jugak 6mm - 1pc , 4 mm 1pc
Back to top Go down
View user profile
Juan



Posts : 109
Join date : 2009-01-29
Age : 42

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Fri May 22, 2009 5:52 pm

ok memandangkan order 6mm dah melebihi 20pcs, maka kengkawan pls expect delivery at least in 4 weeks time yea. Sebab dealerpun kena kumpul order jugak sblm place order & delivery period agak panjang memandangkan ordernyer nun jauh di Germany.

Ape-apehal pun kengkawan pls keep your ordering until 25/5, sebab weekend ni Juan tak online sbb balik kg. Kalau Juan tak jawab tu mintak maafler banyak-banyak, Insyaalah Juan respond by this monday ok...Ta...ta....
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Today at 4:00 pm

Back to top Go down
 
Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 9Go to page : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
 Similar topics
-
» 09.01.2011 N743WA delivery
» Don Juan Rehearsal...What's really the problem here?
» Schroeder Opposed .020 Twin EBAY
» Otter & Twin Otter
» Stuart turner twin water pump.

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Segalanya mengenai mesin jahit-
Jump to: