BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
AuthorMessage
ajergiler
Peniaga


Posts : 117
Join date : 2008-12-21

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Thu Jun 11, 2009 10:49 pm

juan..ada lg x twin needle ni?
nak yg 6mm bleh?
Back to top Go down
View user profile
normia



Posts : 143
Join date : 2009-03-26
Location : Kemaman

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Fri Jun 12, 2009 1:52 pm

Saya dah cuba jahit jarum nie dgn mesin epal, yg 4mm. Mula2 tu mmg jadi mcm blue..sebelah ok, sebelah lompat2 dan benang putus. Then saya adjust ketegangan benang dari 4 ke 3. nampak dah ok, tp tak jahit betul2 lagi kat tudung..
Back to top Go down
View user profile http://www.normiashomemade.blogspot.com
evabobbie
Peniaga


Posts : 267
Join date : 2008-12-22
Age : 45
Location : seri kembangan/shah alam

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Mon Jun 15, 2009 10:20 am

sape kt cni pakai mesin singer 8250 (betul ke code tu?)
mesin singer yg biasa2 tu..bley ke guna 4mm & 6mm ni
akak dh try 4mm..satu line je lekat..satu lagi x lekat
so conclusionnya x leh guna la ye?

cemane u all?
Back to top Go down
View user profile http://allmustsell.blogspot.com
wann



Posts : 89
Join date : 2009-02-17
Age : 36
Location : PJ-SELAYANG

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Mon Jun 15, 2009 2:20 pm

juan, wann dah terima jarum tu hari ni. baru masuk kerja lepas cuti pjg dr last tuesday. tqvm.
Back to top Go down
View user profile http://seri-diah.blogspot.com/
catalysts2



Posts : 221
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Mon Jun 15, 2009 4:31 pm

evabobbie wrote:
sape kt cni pakai mesin singer 8250 (betul ke code tu?)
mesin singer yg biasa2 tu..bley ke guna 4mm & 6mm ni
akak dh try 4mm..satu line je lekat..satu lagi x lekat
so conclusionnya x leh guna la ye?

cemane u all?

eva

mesin singer tu boleh guna twin needle 4 mm-jahitan sgt cantik(especially 4 mm yg beli dr Juan) Very Happy Very Happy Very Happy
twin needle 6 mm plak, selepas akak gi service mesin kat lsn hari tu
dah boleh guna 6 mm tu
cuma kena adjust lg la tension thread tu
Back to top Go down
View user profile
evabobbie
Peniaga


Posts : 267
Join date : 2008-12-22
Age : 45
Location : seri kembangan/shah alam

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Fri Jun 19, 2009 12:50 pm

catalysts2 wrote:
evabobbie wrote:
sape kt cni pakai mesin singer 8250 (betul ke code tu?)
mesin singer yg biasa2 tu..bley ke guna 4mm & 6mm ni
akak dh try 4mm..satu line je lekat..satu lagi x lekat
so conclusionnya x leh guna la ye?

cemane u all?

eva

mesin singer tu boleh guna twin needle 4 mm-jahitan sgt cantik(especially 4 mm yg beli dr Juan) Very Happy Very Happy Very Happy
twin needle 6 mm plak, selepas akak gi service mesin kat lsn hari tu
dah boleh guna 6 mm tu
cuma kena adjust lg la tension thread tu

thanks catalysts..

dah try aritu..tulah..lekat 1 benang aje hehe
nape ntah..
adjust tension nye ek..nnt cuba lagik..
Back to top Go down
View user profile http://allmustsell.blogspot.com
ummi_aiai



Posts : 368
Join date : 2009-03-20

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Fri Jun 19, 2009 4:32 pm

Ummi pun baru nak tanya perkara yang sama - jadik cam Kak Eva. pas ni nak kena test lagi nampaknya....
TQ semua - directly & indirectly Very Happy Very Happy

evabobbie wrote:
catalysts2 wrote:
evabobbie wrote:
sape kt cni pakai mesin singer 8250 (betul ke code tu?)
mesin singer yg biasa2 tu..bley ke guna 4mm & 6mm ni
akak dh try 4mm..satu line je lekat..satu lagi x lekat
so conclusionnya x leh guna la ye?

cemane u all?

eva

mesin singer tu boleh guna twin needle 4 mm-jahitan sgt cantik(especially 4 mm yg beli dr Juan) Very Happy Very Happy Very Happy
twin needle 6 mm plak, selepas akak gi service mesin kat lsn hari tu
dah boleh guna 6 mm tu
cuma kena adjust lg la tension thread tu

thanks catalysts..

dah try aritu..tulah..lekat 1 benang aje hehe
nape ntah..


adjust tension nye ek..nnt cuba lagik..
Back to top Go down
View user profile http://sentuhan-jemari-ummi.blogspot.com/
shahrinaluvaswad



Posts : 13
Join date : 2009-06-20
Age : 34
Location : Puncak Alam

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Sun Jun 21, 2009 1:59 pm

utk mesin singer 9210 nak guna twin needle yg brp mm ye?
Back to top Go down
View user profile
ladylike



Posts : 40
Join date : 2009-02-18
Age : 34

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Sun Jun 21, 2009 8:04 pm

iklan jap.... Very Happy

sapa nak jual twin needles 4mm gitau lady ye....
ladynya patah Crying or Very sad , gopoh sgt..... scratch


Last edited by ladylike on Mon Jun 22, 2009 11:08 am; edited 2 times in total
Back to top Go down
View user profile
norida



Posts : 16
Join date : 2009-04-13

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Sun Jun 21, 2009 9:48 pm

evabobbie wrote:

thanks catalysts..

dah try aritu..tulah..lekat 1 benang aje hehe
nape ntah..
adjust tension nye ek..nnt cuba lagik..

aa sayapun sama, guna mesin epal, lekat 1 benang aje yg lien satu lagi lompat-lompat....tapi nak try lagi nanti
Back to top Go down
View user profile
norida



Posts : 16
Join date : 2009-04-13

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Sun Jun 21, 2009 9:50 pm

nurulqisztyna wrote:
ajergiler wrote:
bleh guna tuk mesin jahit epal x twin needle ni?

ajer, bole guna...
ari tu sy belajar ngan kak bola2,dia guna mesin epal harmony 2049 (kalo x silap) bole jer guna jarum yg juan jual ni..
jarum kena letak setting tengah..

apa maksud setting tengah ye...thanks
Back to top Go down
View user profile
normia



Posts : 143
Join date : 2009-03-26
Location : Kemaman

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Mon Jun 22, 2009 10:47 am

norida, kena adjust tension benang. saya set tension benang kat no 3.. sebelum ni guna 3mm tension benang 3.5.. so skrg tak de masalah 2mm or 4mm, cuma 6mm jer tak ada.
Back to top Go down
View user profile http://www.normiashomemade.blogspot.com
anarashid



Posts : 154
Join date : 2009-03-06
Location : rawang

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Mon Jun 29, 2009 9:47 am

salam juan

klw nak beli twin needle ni 2mm (1), 4mm (1), 6mm (1) ada lg tak?

jarum sy suma dah bengkok... klw ada sume atau yg mana2 pon tlg bitaw.

nti sy buat payment.

timakasih....
Back to top Go down
View user profile
azee



Posts : 258
Join date : 2009-03-23

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Mon Jun 29, 2009 12:51 pm

salam juan n frenz,

kalau pakai twin needle ni takyah jait tepi lagi ke? exactly macam CS ke? Rolling Eyes
Back to top Go down
View user profile http://azeefaa.blogspot.com
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Mon Jun 29, 2009 12:59 pm

azee wrote:
salam juan n frenz,

kalau pakai twin needle ni takyah jait tepi lagi ke? exactly macam CS ke? Rolling Eyes

salam azee..masih kena jahit tepi... cuma belah luar nampak mcm CS..
kalo exactly mcm mesin CS..tak laku la mesin tu...hehe..
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Mon Jun 29, 2009 1:01 pm

saya nak let go twin needle 6mm, ader 2 pcs..
satu RM 15, pos RM 3 so total RM 18

first come first serve yer..JANGAN PM..reply kat sini jer..

------------------------------------------------
email: fiyanayb@gmail.com
No acc Maybank: 162384769913
------------------------------------------------
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
azee



Posts : 258
Join date : 2009-03-23

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Mon Jun 29, 2009 2:47 pm

k yana wrote:
azee wrote:
salam juan n frenz,

kalau pakai twin needle ni takyah jait tepi lagi ke? exactly macam CS ke? Rolling Eyes

salam azee..masih kena jahit tepi... cuma belah luar nampak mcm CS..
kalo exactly mcm mesin CS..tak laku la mesin tu...hehe..

thx k yana, ritu ade tanye org yg jual mesin jait ni..die kate exactly same cam CS tu..takyah jait tepi katenye kalo gune twin needle ni.. cyclops
Back to top Go down
View user profile http://azeefaa.blogspot.com
catalysts2



Posts : 221
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Mon Jun 29, 2009 7:20 pm

deleted
Back to top Go down
View user profile
scindapsus



Posts : 33
Join date : 2009-03-03
Age : 35
Location : petaling jaya-manjung

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Tue Jul 14, 2009 12:51 pm

salam
juan,

nak tny twin yg 4mm ada lg x?
Back to top Go down
View user profile http://scindapsus.blogspot.com
bieha



Posts : 51
Join date : 2009-07-13
Age : 42
Location : Saujana Damansara

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Tue Jul 14, 2009 12:57 pm

azee wrote:
k yana wrote:
azee wrote:
salam juan n frenz,

kalau pakai twin needle ni takyah jait tepi lagi ke? exactly macam CS ke? Rolling Eyes

salam azee..masih kena jahit tepi... cuma belah luar nampak mcm CS..
kalo exactly mcm mesin CS..tak laku la mesin tu...hehe..

thx k yana, ritu ade tanye org yg jual mesin jait ni..die kate exactly same cam CS tu..takyah jait tepi katenye kalo gune twin needle ni.. cyclops
cam k yana ckp kat belah luar je nampak cam CS, dlm nye cam zig zag biasa jer, kalau mesin CS yg betul, belah dlm nya cam jahit tepi betul...
Back to top Go down
View user profile
bieha



Posts : 51
Join date : 2009-07-13
Age : 42
Location : Saujana Damansara

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Tue Jul 14, 2009 12:58 pm

k yana wrote:
saya nak let go twin needle 6mm, ader 2 pcs..
satu RM 15, pos RM 3 so total RM 18

first come first serve yer..JANGAN PM..reply kat sini jer..

------------------------------------------------
email: fiyanayb@gmail.com
No acc Maybank: 162384769913
------------------------------------------------
K Yana, ada lagi tak twin needle tu? Kalau ada saya nak 2 2...hehhehe.. tamak lak...bukan apa adik nak satu...
Back to top Go down
View user profile
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Tue Jul 14, 2009 2:14 pm

bieha wrote:
k yana wrote:
saya nak let go twin needle 6mm, ader 2 pcs..
satu RM 15, pos RM 3 so total RM 18

first come first serve yer..JANGAN PM..reply kat sini jer..

------------------------------------------------
email: fiyanayb@gmail.com
No acc Maybank: 162384769913
------------------------------------------------
K Yana, ada lagi tak twin needle tu? Kalau ada saya nak 2 2...hehhehe.. tamak lak...bukan apa adik nak satu...

bieha, ade lagi.. kalo nak lepas transfer, bg address laa..
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
bieha



Posts : 51
Join date : 2009-07-13
Age : 42
Location : Saujana Damansara

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Tue Jul 14, 2009 2:21 pm

k yana wrote:
bieha wrote:
k yana wrote:
saya nak let go twin needle 6mm, ader 2 pcs..
satu RM 15, pos RM 3 so total RM 18

first come first serve yer..JANGAN PM..reply kat sini jer..

------------------------------------------------
email: fiyanayb@gmail.com
No acc Maybank: 162384769913
------------------------------------------------
K Yana, ada lagi tak twin needle tu? Kalau ada saya nak 2 2...hehhehe.. tamak lak...bukan apa adik nak satu...

bieha, ade lagi.. kalo nak lepas transfer, bg address laa..
k yana,
done deal!!hehehe...betul tak total rm33 tu? kalau salah bgth yek....

Alamat:
ROSLAINA IBRAHIM
NO 5 JALAN PJU10/11D
SAUJANA DAMANSARA
DAMANSARA DAMAI
47830 PETALING JAYA SELANGOR

013 3949203

Status: Successful
Reference number: 1324531045
Transaction date: 14 Jul 2009 13:18:09

Amount: RM33.00

From Account: 112268424601 SA

To Open 3rd Party Account : 162384769913
3rd Party Email Address : fiyanayb@gmail.com
Account Holder Name : LATIFIYANA BINTI YAY
Back to top Go down
View user profile
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Tue Jul 14, 2009 2:26 pm

ok bieha..nnt k yana pos..TQ!!
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
bieha



Posts : 51
Join date : 2009-07-13
Age : 42
Location : Saujana Damansara

PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Mon Jul 20, 2009 11:39 pm

k yana, leh tahu dah pos jarum tu ke belum, pos pakai pos apa yek? bukan apa nak standby kat rumah, takut posmen dtg kita xde, malas lak nak g ambik sendiri nanti kat pusat dia...hehhehe... x sbr pun ada, nak try guna hak 6mm pulak...hehehhehehe Laughing Laughing
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8   Today at 7:56 pm

Back to top Go down
 
Juan: Twin Needles Delivery Tracking No Pg 8
View previous topic View next topic Back to top 
Page 8 of 9Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
 Similar topics
-
» 09.01.2011 N743WA delivery
» Don Juan Rehearsal...What's really the problem here?
» Schroeder Opposed .020 Twin EBAY
» Otter & Twin Otter
» Stuart turner twin water pump.

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Segalanya mengenai mesin jahit-
Jump to: