BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 MESIN JAHIT MANA PALING BEST???

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4
AuthorMessage
min chontoi
Peniaga


Posts : 617
Join date : 2008-12-21
Age : 36
Location : BBB

PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Fri Mar 20, 2009 4:30 pm

yus wrote:
Kak min , Cik Deeda..
jgn la wat kelab NV30..Wat ler kelab mesin brothers..
hahah..

Brothers tu pun kira sepupu sepapat gak..hehe~~ Laughing
Back to top Go down
View user profile
wann



Posts : 89
Join date : 2009-02-17
Age : 36
Location : PJ-SELAYANG

PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Fri Mar 20, 2009 9:58 pm

faziraniq wrote:
wann wrote:
adeeda wrote:
wann wrote:
Hehe.. saja nak nyampuk, wann pun baru order NV30 @RM1180 kat Selayang. Petang ni dapat... Wink bounce Wink tak sabar nak balik.

congratss... berjaya jugak akhirnya... habisss la budak2+bapak budak tu... mama dia dah ada 'baby' baru...
wann... nanti riki2 and share kat sini berapa harge mesin jahit tepi Brother m3034 offered by kedai selayang tu... boleh compare dgn harga LSN

tq... terpengaruh ngan geng2 forumer sini le ni.. 'baby' yg akan buat mummy dia x tido mlm, m'jahit jer nnt... anak2 dpt 'kuda' lg sekor, sbb mesin 1st tu pun diorang tunggang mcm kuda Mad

M3034D kan? kalau COD dia boleh kasi @RM1270.00/unit jer.



Wannn...kedai selayang tu kat mana???????

kat area pasar borong lama slyg, deretan shop lot yg ada klinik Nathan. kedai jual mesin jahit ni kecik aje sekali ngan kedai dobi. kalau nak phone# kedai nnt PM wann
Back to top Go down
View user profile http://seri-diah.blogspot.com/
azee



Posts : 258
Join date : 2009-03-23

PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Mon Mar 23, 2009 2:34 pm

salam..azee org baru kek sini...minat sgt nak laja wat tudung ni..tp mesin jait lom ade...bleh sape2 rekemenkan mesin jait maner yg ok?
Back to top Go down
View user profile http://azeefaa.blogspot.com
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Mon Mar 23, 2009 3:28 pm

azee wrote:
salam..azee org baru kek sini...minat sgt nak laja wat tudung ni..tp mesin jait lom ade...bleh sape2 rekemenkan mesin jait maner yg ok?

salam..
nak rekemen mesin idaman hatiku..Brother model NV30.. Laughing Laughing
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
azee



Posts : 258
Join date : 2009-03-23

PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Mon Mar 23, 2009 3:41 pm

tq kyana.. cheers bleh tahu ciri2 mesin jahit tu.. Embarassed
Back to top Go down
View user profile http://azeefaa.blogspot.com
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Mon Mar 23, 2009 4:34 pm

azee wrote:
tq kyana.. cheers bleh tahu ciri2 mesin jahit tu.. Embarassed

tunggu nanti pengguna2 mesin tu masuk sini la..hehe, k yana pon belom lagi ader mesin tuu
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
azee



Posts : 258
Join date : 2009-03-23

PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Mon Mar 23, 2009 4:56 pm

k yana wrote:
azee wrote:
tq kyana.. cheers bleh tahu ciri2 mesin jahit tu.. Embarassed

tunggu nanti pengguna2 mesin tu masuk sini la..hehe, k yana pon belom lagi ader mesin tuu

wat lawak la akak ni..igatkan akak da ader mesin tuh..hihi Laughing
Back to top Go down
View user profile http://azeefaa.blogspot.com
min chontoi
Peniaga


Posts : 617
Join date : 2008-12-21
Age : 36
Location : BBB

PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Mon Mar 23, 2009 7:32 pm

azee wrote:
k yana wrote:
azee wrote:
tq kyana.. cheers bleh tahu ciri2 mesin jahit tu.. Embarassed

tunggu nanti pengguna2 mesin tu masuk sini la..hehe, k yana pon belom lagi ader mesin tuu

wat lawak la akak ni..igatkan akak da ader mesin tuh..hihi Laughing

Sebenarnya kak yana tu dah rindu bayangan kat NV30 tu...tido mlm pun sure mimpi pelok NV30 jek..hihihihih~~ Razz Razz
p/s: jgn marah kak yana no.. jocolor
Back to top Go down
View user profile
azee



Posts : 258
Join date : 2009-03-23

PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Tue Mar 24, 2009 8:02 am

Razz hihihi..xpe kak yana..usaha gigih utk dptkan nv30 ni..min da beli nv30 ni kan? boleh jait kedut x?ape lagik ciri2 yg best tu yer... Rolling Eyes
Back to top Go down
View user profile http://azeefaa.blogspot.com
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Tue Mar 24, 2009 9:52 am

hahahha...
min, azee..mmg tgh angau ni..tapi sbb dah try mesin tu, tu sbb konpiden je k yana rekemen...
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
azee



Posts : 258
Join date : 2009-03-23

PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Wed Mar 25, 2009 8:31 am

azee tgh mengidam nak beli mesin jait nih..cam org ngandung lak..hehehe..tp blom tahu jait..k.yana tahu ke mane nak dapat template sbg contoh? bounce
Back to top Go down
View user profile http://azeefaa.blogspot.com
sitisbp



Posts : 44
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Wed Mar 25, 2009 9:43 am

Uols..nak tanya ni good bargain tak?
Janome 2049 second hand..rega RM1200.00
Boleh jahit jersey gak ke?
http://www.mudah.my/mesin-jahit-epal-janome-selangor-1842663.htm?ca=8_s
Back to top Go down
View user profile http://momsfeelgood.blogspot.com
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Wed Mar 25, 2009 9:49 am

sitisbp wrote:
Uols..nak tanya ni good bargain tak?
Janome 2049 second hand..rega RM1200.00
Boleh jahit jersey gak ke?
http://www.mudah.my/mesin-jahit-epal-janome-selangor-1842663.htm?ca=8_s

awal nya org ni nak jual mesin die.. tatau bab mesin janome..tunggu pakar mai jawab..hehe
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Wed Mar 25, 2009 11:15 am

k yana wrote:
sitisbp wrote:
Uols..nak tanya ni good bargain tak?
Janome 2049 second hand..rega RM1200.00
Boleh jahit jersey gak ke?
http://www.mudah.my/mesin-jahit-epal-janome-selangor-1842663.htm?ca=8_s

awal nya org ni nak jual mesin die.. tatau bab mesin janome..tunggu pakar mai jawab..hehe

JANOME 2049 TU SAMA NGAN MESIN EPAL TU... KAT SINI ORG DOK PANGGIL EPAL... NAMA SEBENAR DIA JANOME HARMONY 2049

MESIN TU MULRI PURPOSE. LASAK N BOLEH JAHIT MACAM2
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
misa
Peniaga


Posts : 776
Join date : 2008-12-22
Location : KL

PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Wed Mar 25, 2009 12:49 pm

azee wrote:
Razz hihihi..xpe kak yana..usaha gigih utk dptkan nv30 ni..min da beli nv30 ni kan? boleh jait kedut x?ape lagik ciri2 yg best tu yer... Rolling Eyes

kedut? ruffle ker? kene beli tapak tambahan kalu nak mudah..
kalu nak buat manual.. tak kisah apa2 mesin pun leh..
Back to top Go down
View user profile http://craftyspace.blogspot.com
azee



Posts : 258
Join date : 2009-03-23

PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Wed Mar 25, 2009 1:23 pm

misa wrote:
azee wrote:
Razz hihihi..xpe kak yana..usaha gigih utk dptkan nv30 ni..min da beli nv30 ni kan? boleh jait kedut x?ape lagik ciri2 yg best tu yer... Rolling Eyes

kedut? ruffle ker? kene beli tapak tambahan kalu nak mudah..
kalu nak buat manual.. tak kisah apa2 mesin pun leh..

oo..tq misa..
Back to top Go down
View user profile http://azeefaa.blogspot.com
azee



Posts : 258
Join date : 2009-03-23

PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Mon Apr 13, 2009 9:36 am

nak tanyer kat otai2 kiter kat forum nie....kalo mesin jait singer..brand ape yg ok ye Rolling Eyes ..bleh suggestkan x..
Back to top Go down
View user profile http://azeefaa.blogspot.com
lengloii



Posts : 41
Join date : 2009-11-21
Location : kedah vs klate

PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Mon Jan 18, 2010 7:06 pm

salam semua..nak tanya pasal mesin jahit.ada x yg blh jahit tepi skali.mudah sket kan..ni tgh surveyla..antara epal,brother ngan singer.. Agak2 mana best dan sng nak guna?selama ni pakai kaki jer taram mesin antik mak kat kg..jd bila sbt auto ni jd takut xterkawal je..betul ke tanggapan sy ni? Otai2 tlg jwb sket.
Back to top Go down
View user profile
bola2_api



Posts : 159
Join date : 2009-02-28
Age : 39
Location : Taman Danau Kota

PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Mon Jan 18, 2010 8:30 pm

lengloii wrote:
salam semua..nak tanya pasal mesin jahit.ada x yg blh jahit tepi skali.mudah sket kan..ni tgh surveyla..antara epal,brother ngan singer.. Agak2 mana best dan sng nak guna?selama ni pakai kaki jer taram mesin antik mak kat kg..jd bila sbt auto ni jd takut xterkawal je..betul ke tanggapan sy ni? Otai2 tlg jwb sket.


salam....
kalo epal, brother nv 10, 30, 50 tu mesin serba guna...boleh jahit mcm2...
tapi lengloii kena tgk kapasiti penggunaan tu...kalo takat satu dua projek 1 bulan boleh ler...tapi kalo setiap hari dan nak guna multi tasking camni JANGAN ! tak elok utk hayat mesin...
sayang beli mahal2 tapi belasah utk mcm2...
kalo pasal service...brother and singer paling senang...merata ada foreman ...kalo epal, kita kena hantar terus ke service ctr...dorg tak dtg rumah....
kalo singer nak gi svc ctr boleh, nak suh depa mai pon boleh....janji byr ajer ler...
bola guna epal dan singer...ada pro n con...
bola tak memihak mana2...yg bola tahu, time service depa wajib layan...kalo tak,....tahulah ku bambu semua...jgn masa jual ajer iyer iyer oooh...bila after sales service out, siap arrr derang....
ok jer mesin motor ni...kalo industri kena belajar kawal ler...cam bwk keta gak ler...


my 2 cents advice
Back to top Go down
View user profile http://passionate4crafts.blogspot.com
lengloii



Posts : 41
Join date : 2009-11-21
Location : kedah vs klate

PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Tue Jan 19, 2010 9:06 am

oh ye ke?hmm nak kt hari2 guna mungkin xla kecuali time baru dpt mesin mungkin kot..he..he.. Hmm brother ngan singer tuh ada jual 1mesin skali jahit tepi x?mudah sket.sbb kat area umah lengloii ni ada 1jer kedai jahit nyonya.. Payah kira.. Lg 1 nak mintak advise..apa yg perlu kita tahu bila nak beli mesin ni?
Back to top Go down
View user profile
bola2_api



Posts : 159
Join date : 2009-02-28
Age : 39
Location : Taman Danau Kota

PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Tue Jan 19, 2010 11:17 am

SINGER BROTHER ni takder lah lekat function tu sekali tapi disebabkan ianya dikatakan mesin serba guna maka ada certain2 pattern jahitannya yg terdapat dlm model mesin tu contoh jahit bunga, jahit butang, jahit zig zag maka boleh ler sesetengah jenis paten jahitan tu digunakan untuk menjahit tepi kain yg berjerumbai...takder lah sebijik jahitan mesin jahit tepi...
cuma bolehlah digunakan utk waktu2 terdesak, dengan gunakan jahitan zig zag atau sebagainya...

apa perlu kita tahu bila nak beli mesin? lengloi kena tahu apa tujuan utama nak beli mesin, untuk apa dan sebagainya...waranty motor berapa lama...senang tak derang nak dtg service semua...
nak jahit apa...nak mesin mcmana...lebih baik terus gi authorised dealer mesin mesin...dalam thread ni byk ttg mesin, kena jengah ler satu persatu...boleh call nama dealer/supplier mesin yg kitaorg dah bubuh kat thread segala2 tentang mesin...
Back to top Go down
View user profile http://passionate4crafts.blogspot.com
lengloii



Posts : 41
Join date : 2009-11-21
Location : kedah vs klate

PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Fri Jan 22, 2010 10:12 am

salam..disbbkan sy masih lg mencari mesin jahit.. Jd sy suke nak tanya otai2 forum ni hik..hik..apa beza mesin portable biasa ngan hat ada komputer?sy tanya kat org kedai ciri2 yg sy nak pd mesin jahit dia suggest brother nv50.. Hik..hik..mahal tu.. Tu sy nak tanya apa kelebihan mesin komputer ni..
Back to top Go down
View user profile
zue



Posts : 143
Join date : 2009-01-23

PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Sat Jan 23, 2010 7:53 pm

lengloii wrote:
salam..disbbkan sy masih lg mencari mesin jahit.. Jd sy suke nak tanya otai2 forum ni hik..hik..apa beza mesin portable biasa ngan hat ada komputer?sy tanya kat org kedai ciri2 yg sy nak pd mesin jahit dia suggest brother nv50.. Hik..hik..mahal tu.. Tu sy nak tanya apa kelebihan mesin komputer ni..

nak murah skit, ambik nv10 @ nv30...nv50 ni beza dr jumlah pattern jahitan...lbh skit..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Today at 10:29 pm

Back to top Go down
 
MESIN JAHIT MANA PALING BEST???
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4
 Similar topics
-
» 7-week Hiatus
» NaruHina from a friend to me

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Segalanya mengenai mesin jahit-
Jump to: