BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 MESIN JAHIT MANA PALING BEST???

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
misa
Peniaga


Posts : 776
Join date : 2008-12-22
Location : KL

PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Mon Feb 16, 2009 10:05 am

min chontoi wrote:
misa wrote:
ada belakang2 lagik tu.. muka surat 8..
time awal2 tercetusnyer revolusi guna twin needle.. sebelum tu pakat guna roll hemming foot jer..

ni gambo nyer..




p/s : abaikan jahit tepi kaler putih.. masa baru dpt mesin nih.. ahahahaks..

thanks misa 4 the pics....mmg cantik dan kemas jahitan mcm pro gituk!!! cheers cheers cheers cheers
masa jahit tu misa iron dulu x??? min ada try buat kelim tepi tp mcm terkilas (mcm berpintal) tepi jahitan tu... No No No
taksub btol tgk korang dapat jahit kemas camni.... Cool Cool Cool
p/s: off topic skit tp bleh x nk mintak wat kelas mini utk jahitan kelim tepi nie?? huhuhu~~

tak iron.. terus jer jahit..
so far alhamdulillah.. tadek la berpintal


p/s : min duk mane.. kalu dekat meh le dtg umah.. misa tnjuk camaner nak jahit kelim..
tak susah sngt pon..
Back to top Go down
View user profile http://craftyspace.blogspot.com
misa
Peniaga


Posts : 776
Join date : 2008-12-22
Location : KL

PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Mon Feb 16, 2009 10:06 am

jalinankasih wrote:
ooooo... xperasan....

cantik... kemas jer...

tp x sama dgn jahitan twin needle yg beli dgn me... kalau pakai yg beli dgn me tu, kat bawah dia bersilang zigzag, so, xyah jait tepi dah...

ni zigzag juga.. tp kecik zigzag nyer.. tak bape nak nampak..
Back to top Go down
View user profile http://craftyspace.blogspot.com
min chontoi
Peniaga


Posts : 617
Join date : 2008-12-21
Age : 36
Location : BBB

PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Mon Feb 16, 2009 6:34 pm

tak iron.. terus jer jahit..
so far alhamdulillah.. tadek la berpintal


p/s : min duk mane.. kalu dekat meh le dtg umah.. misa tnjuk camaner nak jahit kelim..
tak susah sngt pon..[/quote]

misa..min dok kt bangi...kalu blh nk la g menuntut ilmu menjahit kelim tepi tudung ni.. Razz Razz Razz
Back to top Go down
View user profile
ni_mariana



Posts : 218
Join date : 2009-01-21
Location : UK Perdana

PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Mon Feb 16, 2009 8:41 pm

Nak kena belajar ngan misa gak ni... Saya guna twin needle pon tak pas lagi... Satu benang je sangkut .. Yg satu lagi mesti terlepas...
Mad Mad Mad
Back to top Go down
View user profile
ishwish23



Posts : 35
Join date : 2008-12-22
Location : Subang Jaya

PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Tue Feb 17, 2009 8:25 am

ni_mariana wrote:
Nak kena belajar ngan misa gak ni... Saya guna twin needle pon tak pas lagi... Satu benang je sangkut .. Yg satu lagi mesti terlepas...
Mad Mad Mad

saya pun ada masalah guna twin needle tu. jahitan yang sebelah kanan ok, tapi jahitan sebelah kiri lompat2. mcm mana nak setting mesin tu untuk twin needle supaya x lompat2? ke ada petua lain bila pakai twin needle ni?

harap bleh kongsi yek!
Back to top Go down
View user profile
misa
Peniaga


Posts : 776
Join date : 2008-12-22
Location : KL

PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Tue Feb 17, 2009 8:31 am

pasal twin needle ni.. kita borak kat topik lain ye.. topik psl jahitan ujung tudung..
kat sini dah off topic laa..
Back to top Go down
View user profile http://craftyspace.blogspot.com
min chontoi
Peniaga


Posts : 617
Join date : 2008-12-21
Age : 36
Location : BBB

PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Fri Feb 20, 2009 7:12 pm

Salam kengkawan...

dengan sukacitanya min nk maklumkan bahawa min telah beli mesin jahit brother NV30...mmg best sgt mesin ni... I love you I love you I love you I love you
ditambah plak dengan sesi live tutorial ttg kelim tepi twin needle dr misa (thanks misa!! flower flower )
thanks gak pd tong gas sekeluarga yg sudi teman tunjuk jalan ke LSN malam2 buta...
mesin ni walaupun nampak mcm complicated (sbb ada digital screen) tp sungguh mudah dikendalikan...ini kata2 dari seorang yg buta menjahit tau!! hehe~~ Laughing Laughing Laughing
mmg xde masalah nk menjahit compared to mesin jahit saya yg lama..sungguh menguji kesabaran..huhuhuhu~~~
anyway saya berpuas hati dengan mesin ni dan harap pasni bukan takat boleh jahit tudung jek...tp dapat upgrade jahit baju or ape2 jek yg berpekdah...sekian wassalam... cat
Back to top Go down
View user profile
catalysts2



Posts : 221
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Fri Feb 20, 2009 9:13 pm

min chontoi wrote:
Salam kengkawan...

dengan sukacitanya min nk maklumkan bahawa min telah beli mesin jahit brother NV30...mmg best sgt mesin ni... I love you I love you I love you I love you
ditambah plak dengan sesi live tutorial ttg kelim tepi twin needle dr misa (thanks misa!! flower flower )
thanks gak pd tong gas sekeluarga yg sudi teman tunjuk jalan ke LSN malam2 buta...
mesin ni walaupun nampak mcm complicated (sbb ada digital screen) tp sungguh mudah dikendalikan...ini kata2 dari seorang yg buta menjahit tau!! hehe~~ Laughing Laughing Laughing
mmg xde masalah nk menjahit compared to mesin jahit saya yg lama..sungguh menguji kesabaran..huhuhuhu~~~
anyway saya berpuas hati dengan mesin ni dan harap pasni bukan takat boleh jahit tudung jek...tp dapat upgrade jahit baju or ape2 jek yg berpekdah...sekian wassalam... cat

wah min dah beli nv30
tak sesia akak kempen mesin ni dulu
akak yg dok berangan tak beli2 lg
hari tu akak beli mesin jahit tepi je kat LSN tu
akak ni serba salah sebenarnya sb dah ada mesin singer yg basic habis tu
tp hati teringin sgt2 nv30 ni Sad
Back to top Go down
View user profile
adeeda
Peniaga


Posts : 696
Join date : 2008-12-21
Age : 39
Location : PJ/KL Sentral

PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Fri Feb 20, 2009 9:34 pm

min chontoi wrote:
Salam kengkawan...

dengan sukacitanya min nk maklumkan bahawa min telah beli mesin jahit brother NV30...mmg best sgt mesin ni... I love you I love you I love you I love you
ditambah plak dengan sesi live tutorial ttg kelim tepi twin needle dr misa (thanks misa!! flower flower )
thanks gak pd tong gas sekeluarga yg sudi teman tunjuk jalan ke LSN malam2 buta...
mesin ni walaupun nampak mcm complicated (sbb ada digital screen) tp sungguh mudah dikendalikan...ini kata2 dari seorang yg buta menjahit tau!! hehe~~ Laughing Laughing Laughing
mmg xde masalah nk menjahit compared to mesin jahit saya yg lama..sungguh menguji kesabaran..huhuhuhu~~~
anyway saya berpuas hati dengan mesin ni dan harap pasni bukan takat boleh jahit tudung jek...tp dapat upgrade jahit baju or ape2 jek yg berpekdah...sekian wassalam... cat

ber flower flower flower hati min...
lepas ni kita buka kelab nv30... macam org bukak kelab myvi,kancil tu.. bounce bounce bounce
Back to top Go down
View user profile http://www.tudung-making-all-in-one.blogspot.com/
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Fri Feb 20, 2009 10:00 pm

ish...ish..sungguh terpanggil dhn NV30 nii..
mcm nak trade in je mesin ku ituuuu....
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
min chontoi
Peniaga


Posts : 617
Join date : 2008-12-21
Age : 36
Location : BBB

PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Sat Feb 21, 2009 3:20 pm

catalysts2 wrote:
min chontoi wrote:
Salam kengkawan...

dengan sukacitanya min nk maklumkan bahawa min telah beli mesin jahit brother NV30...mmg best sgt mesin ni... I love you I love you I love you I love you
ditambah plak dengan sesi live tutorial ttg kelim tepi twin needle dr misa (thanks misa!! flower flower )
thanks gak pd tong gas sekeluarga yg sudi teman tunjuk jalan ke LSN malam2 buta...
mesin ni walaupun nampak mcm complicated (sbb ada digital screen) tp sungguh mudah dikendalikan...ini kata2 dari seorang yg buta menjahit tau!! hehe~~ Laughing Laughing Laughing
mmg xde masalah nk menjahit compared to mesin jahit saya yg lama..sungguh menguji kesabaran..huhuhuhu~~~
anyway saya berpuas hati dengan mesin ni dan harap pasni bukan takat boleh jahit tudung jek...tp dapat upgrade jahit baju or ape2 jek yg berpekdah...sekian wassalam... cat

wah min dah beli nv30
tak sesia akak kempen mesin ni dulu
akak yg dok berangan tak beli2 lg
hari tu akak beli mesin jahit tepi je kat LSN tu
akak ni serba salah sebenarnya sb dah ada mesin singer yg basic habis tu
tp hati teringin sgt2 nv30 ni Sad


ye kak...memula tu cam xyakin yek nk beli mesin ni sbb takut xtau guna... pale pale
tp skang ni alhamdulillah best jek rasa sbb mudah sgt..beli la kak... Twisted Evil Twisted Evil
min ni teringin nk beli mesin jahit tepi lak pasni...tp fulus kureng so kena la tunggu... lol!
Back to top Go down
View user profile
min chontoi
Peniaga


Posts : 617
Join date : 2008-12-21
Age : 36
Location : BBB

PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Sat Feb 21, 2009 3:22 pm

adeeda wrote:
min chontoi wrote:
Salam kengkawan...

dengan sukacitanya min nk maklumkan bahawa min telah beli mesin jahit brother NV30...mmg best sgt mesin ni... I love you I love you I love you I love you
ditambah plak dengan sesi live tutorial ttg kelim tepi twin needle dr misa (thanks misa!! flower flower )
thanks gak pd tong gas sekeluarga yg sudi teman tunjuk jalan ke LSN malam2 buta...
mesin ni walaupun nampak mcm complicated (sbb ada digital screen) tp sungguh mudah dikendalikan...ini kata2 dari seorang yg buta menjahit tau!! hehe~~ Laughing Laughing Laughing
mmg xde masalah nk menjahit compared to mesin jahit saya yg lama..sungguh menguji kesabaran..huhuhuhu~~~
anyway saya berpuas hati dengan mesin ni dan harap pasni bukan takat boleh jahit tudung jek...tp dapat upgrade jahit baju or ape2 jek yg berpekdah...sekian wassalam... cat

ber flower flower flower hati min...
lepas ni kita buka kelab nv30... macam org bukak kelab myvi,kancil tu.. bounce bounce bounce

ekekeke~~~ Razz Razz Razz
cam best jek ada kelab NV30..bunyi cam nama motor besar...gurepnye mesin jahit.. tongue tongue
Back to top Go down
View user profile
min chontoi
Peniaga


Posts : 617
Join date : 2008-12-21
Age : 36
Location : BBB

PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Sat Feb 21, 2009 3:23 pm

k yana wrote:
ish...ish..sungguh terpanggil dhn NV30 nii..
mcm nak trade in je mesin ku ituuuu....

mai...mai...kak yana...kita join kelab NV30... bounce bounce bounce bounce
Back to top Go down
View user profile
aqidah1010



Posts : 41
Join date : 2009-03-04
Location : Kuantan, Pahang

PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Thu Mar 19, 2009 2:17 am

saya teringin mesin jahit singer fairlady yg lama dulu tue...best mesin tue..
Back to top Go down
View user profile
hani



Posts : 84
Join date : 2009-01-12
Location : Kangaq, Perlis

PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Thu Mar 19, 2009 9:57 am

min chontoi wrote:
k yana wrote:
ish...ish..sungguh terpanggil dhn NV30 nii..
mcm nak trade in je mesin ku ituuuu....

mai...mai...kak yana...kita join kelab NV30... bounce bounce bounce bounce

min, berapa ke regenye NV30 ni? brand apa
Back to top Go down
View user profile
min chontoi
Peniaga


Posts : 617
Join date : 2008-12-21
Age : 36
Location : BBB

PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Thu Mar 19, 2009 12:45 pm

hani wrote:
min chontoi wrote:
k yana wrote:
ish...ish..sungguh terpanggil dhn NV30 nii..
mcm nak trade in je mesin ku ituuuu....

mai...mai...kak yana...kita join kelab NV30... bounce bounce bounce bounce

min, berapa ke regenye NV30 ni? brand apa

hani..NV30 ni brand brother..harga skang dalam RM1200++
Back to top Go down
View user profile
wann



Posts : 89
Join date : 2009-02-17
Age : 36
Location : PJ-SELAYANG

PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Fri Mar 20, 2009 9:31 am

Hehe.. saja nak nyampuk, wann pun baru order NV30 @RM1180 kat Selayang. Petang ni dapat... Wink bounce Wink tak sabar nak balik.
Back to top Go down
View user profile http://seri-diah.blogspot.com/
ejalesungpp



Posts : 241
Join date : 2008-12-22
Age : 51
Location : Kajang, Bangi, Selangor

PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Fri Mar 20, 2009 10:21 am

bestnya semua beli mesin baru...eja nie masih guna mesin yang itam singer tu...nak trand_in ada ke nak rm50 aje..sayang gila........tapi rasanya eja nak gak tukar dgn apa2 lah mesin yang lebih canggih....tunggu masa aje tu.....hehehehe
Back to top Go down
View user profile
adeeda
Peniaga


Posts : 696
Join date : 2008-12-21
Age : 39
Location : PJ/KL Sentral

PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Fri Mar 20, 2009 10:36 am

wann wrote:
Hehe.. saja nak nyampuk, wann pun baru order NV30 @RM1180 kat Selayang. Petang ni dapat... Wink bounce Wink tak sabar nak balik.

congratss... berjaya jugak akhirnya... habisss la budak2+bapak budak tu... mama dia dah ada 'baby' baru...
wann... nanti riki2 and share kat sini berapa harge mesin jahit tepi Brother m3034 offered by kedai selayang tu... boleh compare dgn harga LSN
Back to top Go down
View user profile http://www.tudung-making-all-in-one.blogspot.com/
wann



Posts : 89
Join date : 2009-02-17
Age : 36
Location : PJ-SELAYANG

PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Fri Mar 20, 2009 11:05 am

adeeda wrote:
wann wrote:
Hehe.. saja nak nyampuk, wann pun baru order NV30 @RM1180 kat Selayang. Petang ni dapat... Wink bounce Wink tak sabar nak balik.

congratss... berjaya jugak akhirnya... habisss la budak2+bapak budak tu... mama dia dah ada 'baby' baru...
wann... nanti riki2 and share kat sini berapa harge mesin jahit tepi Brother m3034 offered by kedai selayang tu... boleh compare dgn harga LSN

tq... terpengaruh ngan geng2 forumer sini le ni.. 'baby' yg akan buat mummy dia x tido mlm, m'jahit jer nnt... anak2 dpt 'kuda' lg sekor, sbb mesin 1st tu pun diorang tunggang mcm kuda Mad

M3034D kan? kalau COD dia boleh kasi @RM1270.00/unit jer.
Back to top Go down
View user profile http://seri-diah.blogspot.com/
min chontoi
Peniaga


Posts : 617
Join date : 2008-12-21
Age : 36
Location : BBB

PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Fri Mar 20, 2009 12:17 pm

adeeda wrote:
wann wrote:
Hehe.. saja nak nyampuk, wann pun baru order NV30 @RM1180 kat Selayang. Petang ni dapat... Wink bounce Wink tak sabar nak balik.

congratss... berjaya jugak akhirnya... habisss la budak2+bapak budak tu... mama dia dah ada 'baby' baru...
wann... nanti riki2 and share kat sini berapa harge mesin jahit tepi Brother m3034 offered by kedai selayang tu... boleh compare dgn harga LSN

ey..ok gak harga tu wan...kena gak la rajin riki2 kedai lain yek... Razz Razz
Back to top Go down
View user profile
rosetreat



Posts : 258
Join date : 2008-12-23

PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Fri Mar 20, 2009 12:42 pm

ejalesungpp wrote:
bestnya semua beli mesin baru...eja nie masih guna mesin yang itam singer tu...nak trand_in ada ke nak rm50 aje..sayang gila........tapi rasanya eja nak gak tukar dgn apa2 lah mesin yang lebih canggih....tunggu masa aje tu.....hehehehe

eja samer la kita mesin zaman dolu2 sayang sungguh sentimental value...nak beli yg canggih nanti saya ni tak ngeti2...ari tu misa ajar pening saya...dah le mesin singer tu bising kakakaka
Back to top Go down
View user profile
ejalesungpp



Posts : 241
Join date : 2008-12-22
Age : 51
Location : Kajang, Bangi, Selangor

PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Fri Mar 20, 2009 1:02 pm

sabar rose...kan kita sama2 beli ...kumpul modal dulu hehehe...
Back to top Go down
View user profile
yus



Posts : 143
Join date : 2008-12-22
Age : 34
Location : Seksyen 7, Bandar Baru Bangi

PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Fri Mar 20, 2009 1:46 pm

Kak min , Cik Deeda..
jgn la wat kelab NV30..Wat ler kelab mesin brothers..
hahah..
Back to top Go down
View user profile http://yusrinahata.com
faziraniq
Peniaga


Posts : 152
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Fri Mar 20, 2009 3:31 pm

wann wrote:
adeeda wrote:
wann wrote:
Hehe.. saja nak nyampuk, wann pun baru order NV30 @RM1180 kat Selayang. Petang ni dapat... Wink bounce Wink tak sabar nak balik.

congratss... berjaya jugak akhirnya... habisss la budak2+bapak budak tu... mama dia dah ada 'baby' baru...
wann... nanti riki2 and share kat sini berapa harge mesin jahit tepi Brother m3034 offered by kedai selayang tu... boleh compare dgn harga LSN

tq... terpengaruh ngan geng2 forumer sini le ni.. 'baby' yg akan buat mummy dia x tido mlm, m'jahit jer nnt... anak2 dpt 'kuda' lg sekor, sbb mesin 1st tu pun diorang tunggang mcm kuda Mad

M3034D kan? kalau COD dia boleh kasi @RM1270.00/unit jer.



Wannn...kedai selayang tu kat mana???????
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Today at 2:48 pm

Back to top Go down
 
MESIN JAHIT MANA PALING BEST???
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
 Similar topics
-
» 7-week Hiatus
» NaruHina from a friend to me

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Segalanya mengenai mesin jahit-
Jump to: