BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
    NUFFNANG
    IKLAN
    Photobucket

    Share | 
     

     MESIN JAHIT MANA PALING BEST???

    Go down 
    Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
    AuthorMessage
    misa
    Peniaga
    avatar

    Posts : 776
    Join date : 2008-12-22
    Location : KL

    PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Mon Feb 16, 2009 10:05 am

    min chontoi wrote:
    misa wrote:
    ada belakang2 lagik tu.. muka surat 8..
    time awal2 tercetusnyer revolusi guna twin needle.. sebelum tu pakat guna roll hemming foot jer..

    ni gambo nyer..




    p/s : abaikan jahit tepi kaler putih.. masa baru dpt mesin nih.. ahahahaks..

    thanks misa 4 the pics....mmg cantik dan kemas jahitan mcm pro gituk!!! cheers cheers cheers cheers
    masa jahit tu misa iron dulu x??? min ada try buat kelim tepi tp mcm terkilas (mcm berpintal) tepi jahitan tu... No No No
    taksub btol tgk korang dapat jahit kemas camni.... Cool Cool Cool
    p/s: off topic skit tp bleh x nk mintak wat kelas mini utk jahitan kelim tepi nie?? huhuhu~~

    tak iron.. terus jer jahit..
    so far alhamdulillah.. tadek la berpintal


    p/s : min duk mane.. kalu dekat meh le dtg umah.. misa tnjuk camaner nak jahit kelim..
    tak susah sngt pon..
    Back to top Go down
    View user profile http://craftyspace.blogspot.com
    misa
    Peniaga
    avatar

    Posts : 776
    Join date : 2008-12-22
    Location : KL

    PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Mon Feb 16, 2009 10:06 am

    jalinankasih wrote:
    ooooo... xperasan....

    cantik... kemas jer...

    tp x sama dgn jahitan twin needle yg beli dgn me... kalau pakai yg beli dgn me tu, kat bawah dia bersilang zigzag, so, xyah jait tepi dah...

    ni zigzag juga.. tp kecik zigzag nyer.. tak bape nak nampak..
    Back to top Go down
    View user profile http://craftyspace.blogspot.com
    min chontoi
    Peniaga
    avatar

    Posts : 617
    Join date : 2008-12-21
    Age : 37
    Location : BBB

    PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Mon Feb 16, 2009 6:34 pm

    tak iron.. terus jer jahit..
    so far alhamdulillah.. tadek la berpintal


    p/s : min duk mane.. kalu dekat meh le dtg umah.. misa tnjuk camaner nak jahit kelim..
    tak susah sngt pon..[/quote]

    misa..min dok kt bangi...kalu blh nk la g menuntut ilmu menjahit kelim tepi tudung ni.. Razz Razz Razz
    Back to top Go down
    View user profile
    ni_mariana

    avatar

    Posts : 218
    Join date : 2009-01-21
    Location : UK Perdana

    PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Mon Feb 16, 2009 8:41 pm

    Nak kena belajar ngan misa gak ni... Saya guna twin needle pon tak pas lagi... Satu benang je sangkut .. Yg satu lagi mesti terlepas...
    Mad Mad Mad
    Back to top Go down
    View user profile
    ishwish23

    avatar

    Posts : 35
    Join date : 2008-12-22
    Location : Subang Jaya

    PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Tue Feb 17, 2009 8:25 am

    ni_mariana wrote:
    Nak kena belajar ngan misa gak ni... Saya guna twin needle pon tak pas lagi... Satu benang je sangkut .. Yg satu lagi mesti terlepas...
    Mad Mad Mad

    saya pun ada masalah guna twin needle tu. jahitan yang sebelah kanan ok, tapi jahitan sebelah kiri lompat2. mcm mana nak setting mesin tu untuk twin needle supaya x lompat2? ke ada petua lain bila pakai twin needle ni?

    harap bleh kongsi yek!
    Back to top Go down
    View user profile
    misa
    Peniaga
    avatar

    Posts : 776
    Join date : 2008-12-22
    Location : KL

    PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Tue Feb 17, 2009 8:31 am

    pasal twin needle ni.. kita borak kat topik lain ye.. topik psl jahitan ujung tudung..
    kat sini dah off topic laa..
    Back to top Go down
    View user profile http://craftyspace.blogspot.com
    min chontoi
    Peniaga
    avatar

    Posts : 617
    Join date : 2008-12-21
    Age : 37
    Location : BBB

    PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Fri Feb 20, 2009 7:12 pm

    Salam kengkawan...

    dengan sukacitanya min nk maklumkan bahawa min telah beli mesin jahit brother NV30...mmg best sgt mesin ni... I love you I love you I love you I love you
    ditambah plak dengan sesi live tutorial ttg kelim tepi twin needle dr misa (thanks misa!! flower flower )
    thanks gak pd tong gas sekeluarga yg sudi teman tunjuk jalan ke LSN malam2 buta...
    mesin ni walaupun nampak mcm complicated (sbb ada digital screen) tp sungguh mudah dikendalikan...ini kata2 dari seorang yg buta menjahit tau!! hehe~~ Laughing Laughing Laughing
    mmg xde masalah nk menjahit compared to mesin jahit saya yg lama..sungguh menguji kesabaran..huhuhuhu~~~
    anyway saya berpuas hati dengan mesin ni dan harap pasni bukan takat boleh jahit tudung jek...tp dapat upgrade jahit baju or ape2 jek yg berpekdah...sekian wassalam... cat
    Back to top Go down
    View user profile
    catalysts2

    avatar

    Posts : 221
    Join date : 2008-12-22

    PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Fri Feb 20, 2009 9:13 pm

    min chontoi wrote:
    Salam kengkawan...

    dengan sukacitanya min nk maklumkan bahawa min telah beli mesin jahit brother NV30...mmg best sgt mesin ni... I love you I love you I love you I love you
    ditambah plak dengan sesi live tutorial ttg kelim tepi twin needle dr misa (thanks misa!! flower flower )
    thanks gak pd tong gas sekeluarga yg sudi teman tunjuk jalan ke LSN malam2 buta...
    mesin ni walaupun nampak mcm complicated (sbb ada digital screen) tp sungguh mudah dikendalikan...ini kata2 dari seorang yg buta menjahit tau!! hehe~~ Laughing Laughing Laughing
    mmg xde masalah nk menjahit compared to mesin jahit saya yg lama..sungguh menguji kesabaran..huhuhuhu~~~
    anyway saya berpuas hati dengan mesin ni dan harap pasni bukan takat boleh jahit tudung jek...tp dapat upgrade jahit baju or ape2 jek yg berpekdah...sekian wassalam... cat

    wah min dah beli nv30
    tak sesia akak kempen mesin ni dulu
    akak yg dok berangan tak beli2 lg
    hari tu akak beli mesin jahit tepi je kat LSN tu
    akak ni serba salah sebenarnya sb dah ada mesin singer yg basic habis tu
    tp hati teringin sgt2 nv30 ni Sad
    Back to top Go down
    View user profile
    adeeda
    Peniaga
    avatar

    Posts : 696
    Join date : 2008-12-21
    Age : 40
    Location : PJ/KL Sentral

    PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Fri Feb 20, 2009 9:34 pm

    min chontoi wrote:
    Salam kengkawan...

    dengan sukacitanya min nk maklumkan bahawa min telah beli mesin jahit brother NV30...mmg best sgt mesin ni... I love you I love you I love you I love you
    ditambah plak dengan sesi live tutorial ttg kelim tepi twin needle dr misa (thanks misa!! flower flower )
    thanks gak pd tong gas sekeluarga yg sudi teman tunjuk jalan ke LSN malam2 buta...
    mesin ni walaupun nampak mcm complicated (sbb ada digital screen) tp sungguh mudah dikendalikan...ini kata2 dari seorang yg buta menjahit tau!! hehe~~ Laughing Laughing Laughing
    mmg xde masalah nk menjahit compared to mesin jahit saya yg lama..sungguh menguji kesabaran..huhuhuhu~~~
    anyway saya berpuas hati dengan mesin ni dan harap pasni bukan takat boleh jahit tudung jek...tp dapat upgrade jahit baju or ape2 jek yg berpekdah...sekian wassalam... cat

    ber flower flower flower hati min...
    lepas ni kita buka kelab nv30... macam org bukak kelab myvi,kancil tu.. bounce bounce bounce
    Back to top Go down
    View user profile http://www.tudung-making-all-in-one.blogspot.com/
    k yana
    Peniaga
    avatar

    Posts : 771
    Join date : 2008-12-22
    Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

    PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Fri Feb 20, 2009 10:00 pm

    ish...ish..sungguh terpanggil dhn NV30 nii..
    mcm nak trade in je mesin ku ituuuu....
    Back to top Go down
    View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
    min chontoi
    Peniaga
    avatar

    Posts : 617
    Join date : 2008-12-21
    Age : 37
    Location : BBB

    PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Sat Feb 21, 2009 3:20 pm

    catalysts2 wrote:
    min chontoi wrote:
    Salam kengkawan...

    dengan sukacitanya min nk maklumkan bahawa min telah beli mesin jahit brother NV30...mmg best sgt mesin ni... I love you I love you I love you I love you
    ditambah plak dengan sesi live tutorial ttg kelim tepi twin needle dr misa (thanks misa!! flower flower )
    thanks gak pd tong gas sekeluarga yg sudi teman tunjuk jalan ke LSN malam2 buta...
    mesin ni walaupun nampak mcm complicated (sbb ada digital screen) tp sungguh mudah dikendalikan...ini kata2 dari seorang yg buta menjahit tau!! hehe~~ Laughing Laughing Laughing
    mmg xde masalah nk menjahit compared to mesin jahit saya yg lama..sungguh menguji kesabaran..huhuhuhu~~~
    anyway saya berpuas hati dengan mesin ni dan harap pasni bukan takat boleh jahit tudung jek...tp dapat upgrade jahit baju or ape2 jek yg berpekdah...sekian wassalam... cat

    wah min dah beli nv30
    tak sesia akak kempen mesin ni dulu
    akak yg dok berangan tak beli2 lg
    hari tu akak beli mesin jahit tepi je kat LSN tu
    akak ni serba salah sebenarnya sb dah ada mesin singer yg basic habis tu
    tp hati teringin sgt2 nv30 ni Sad


    ye kak...memula tu cam xyakin yek nk beli mesin ni sbb takut xtau guna... pale pale
    tp skang ni alhamdulillah best jek rasa sbb mudah sgt..beli la kak... Twisted Evil Twisted Evil
    min ni teringin nk beli mesin jahit tepi lak pasni...tp fulus kureng so kena la tunggu... lol!
    Back to top Go down
    View user profile
    min chontoi
    Peniaga
    avatar

    Posts : 617
    Join date : 2008-12-21
    Age : 37
    Location : BBB

    PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Sat Feb 21, 2009 3:22 pm

    adeeda wrote:
    min chontoi wrote:
    Salam kengkawan...

    dengan sukacitanya min nk maklumkan bahawa min telah beli mesin jahit brother NV30...mmg best sgt mesin ni... I love you I love you I love you I love you
    ditambah plak dengan sesi live tutorial ttg kelim tepi twin needle dr misa (thanks misa!! flower flower )
    thanks gak pd tong gas sekeluarga yg sudi teman tunjuk jalan ke LSN malam2 buta...
    mesin ni walaupun nampak mcm complicated (sbb ada digital screen) tp sungguh mudah dikendalikan...ini kata2 dari seorang yg buta menjahit tau!! hehe~~ Laughing Laughing Laughing
    mmg xde masalah nk menjahit compared to mesin jahit saya yg lama..sungguh menguji kesabaran..huhuhuhu~~~
    anyway saya berpuas hati dengan mesin ni dan harap pasni bukan takat boleh jahit tudung jek...tp dapat upgrade jahit baju or ape2 jek yg berpekdah...sekian wassalam... cat

    ber flower flower flower hati min...
    lepas ni kita buka kelab nv30... macam org bukak kelab myvi,kancil tu.. bounce bounce bounce

    ekekeke~~~ Razz Razz Razz
    cam best jek ada kelab NV30..bunyi cam nama motor besar...gurepnye mesin jahit.. tongue tongue
    Back to top Go down
    View user profile
    min chontoi
    Peniaga
    avatar

    Posts : 617
    Join date : 2008-12-21
    Age : 37
    Location : BBB

    PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Sat Feb 21, 2009 3:23 pm

    k yana wrote:
    ish...ish..sungguh terpanggil dhn NV30 nii..
    mcm nak trade in je mesin ku ituuuu....

    mai...mai...kak yana...kita join kelab NV30... bounce bounce bounce bounce
    Back to top Go down
    View user profile
    aqidah1010

    avatar

    Posts : 41
    Join date : 2009-03-04
    Location : Kuantan, Pahang

    PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Thu Mar 19, 2009 2:17 am

    saya teringin mesin jahit singer fairlady yg lama dulu tue...best mesin tue..
    Back to top Go down
    View user profile
    hani

    avatar

    Posts : 84
    Join date : 2009-01-12
    Location : Kangaq, Perlis

    PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Thu Mar 19, 2009 9:57 am

    min chontoi wrote:
    k yana wrote:
    ish...ish..sungguh terpanggil dhn NV30 nii..
    mcm nak trade in je mesin ku ituuuu....

    mai...mai...kak yana...kita join kelab NV30... bounce bounce bounce bounce

    min, berapa ke regenye NV30 ni? brand apa
    Back to top Go down
    View user profile
    min chontoi
    Peniaga
    avatar

    Posts : 617
    Join date : 2008-12-21
    Age : 37
    Location : BBB

    PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Thu Mar 19, 2009 12:45 pm

    hani wrote:
    min chontoi wrote:
    k yana wrote:
    ish...ish..sungguh terpanggil dhn NV30 nii..
    mcm nak trade in je mesin ku ituuuu....

    mai...mai...kak yana...kita join kelab NV30... bounce bounce bounce bounce

    min, berapa ke regenye NV30 ni? brand apa

    hani..NV30 ni brand brother..harga skang dalam RM1200++
    Back to top Go down
    View user profile
    wann

    avatar

    Posts : 89
    Join date : 2009-02-17
    Age : 38
    Location : PJ-SELAYANG

    PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Fri Mar 20, 2009 9:31 am

    Hehe.. saja nak nyampuk, wann pun baru order NV30 @RM1180 kat Selayang. Petang ni dapat... Wink bounce Wink tak sabar nak balik.
    Back to top Go down
    View user profile http://seri-diah.blogspot.com/
    ejalesungpp

    avatar

    Posts : 241
    Join date : 2008-12-22
    Age : 53
    Location : Kajang, Bangi, Selangor

    PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Fri Mar 20, 2009 10:21 am

    bestnya semua beli mesin baru...eja nie masih guna mesin yang itam singer tu...nak trand_in ada ke nak rm50 aje..sayang gila........tapi rasanya eja nak gak tukar dgn apa2 lah mesin yang lebih canggih....tunggu masa aje tu.....hehehehe
    Back to top Go down
    View user profile
    adeeda
    Peniaga
    avatar

    Posts : 696
    Join date : 2008-12-21
    Age : 40
    Location : PJ/KL Sentral

    PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Fri Mar 20, 2009 10:36 am

    wann wrote:
    Hehe.. saja nak nyampuk, wann pun baru order NV30 @RM1180 kat Selayang. Petang ni dapat... Wink bounce Wink tak sabar nak balik.

    congratss... berjaya jugak akhirnya... habisss la budak2+bapak budak tu... mama dia dah ada 'baby' baru...
    wann... nanti riki2 and share kat sini berapa harge mesin jahit tepi Brother m3034 offered by kedai selayang tu... boleh compare dgn harga LSN
    Back to top Go down
    View user profile http://www.tudung-making-all-in-one.blogspot.com/
    wann

    avatar

    Posts : 89
    Join date : 2009-02-17
    Age : 38
    Location : PJ-SELAYANG

    PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Fri Mar 20, 2009 11:05 am

    adeeda wrote:
    wann wrote:
    Hehe.. saja nak nyampuk, wann pun baru order NV30 @RM1180 kat Selayang. Petang ni dapat... Wink bounce Wink tak sabar nak balik.

    congratss... berjaya jugak akhirnya... habisss la budak2+bapak budak tu... mama dia dah ada 'baby' baru...
    wann... nanti riki2 and share kat sini berapa harge mesin jahit tepi Brother m3034 offered by kedai selayang tu... boleh compare dgn harga LSN

    tq... terpengaruh ngan geng2 forumer sini le ni.. 'baby' yg akan buat mummy dia x tido mlm, m'jahit jer nnt... anak2 dpt 'kuda' lg sekor, sbb mesin 1st tu pun diorang tunggang mcm kuda Mad

    M3034D kan? kalau COD dia boleh kasi @RM1270.00/unit jer.
    Back to top Go down
    View user profile http://seri-diah.blogspot.com/
    min chontoi
    Peniaga
    avatar

    Posts : 617
    Join date : 2008-12-21
    Age : 37
    Location : BBB

    PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Fri Mar 20, 2009 12:17 pm

    adeeda wrote:
    wann wrote:
    Hehe.. saja nak nyampuk, wann pun baru order NV30 @RM1180 kat Selayang. Petang ni dapat... Wink bounce Wink tak sabar nak balik.

    congratss... berjaya jugak akhirnya... habisss la budak2+bapak budak tu... mama dia dah ada 'baby' baru...
    wann... nanti riki2 and share kat sini berapa harge mesin jahit tepi Brother m3034 offered by kedai selayang tu... boleh compare dgn harga LSN

    ey..ok gak harga tu wan...kena gak la rajin riki2 kedai lain yek... Razz Razz
    Back to top Go down
    View user profile
    rosetreat

    avatar

    Posts : 258
    Join date : 2008-12-23

    PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Fri Mar 20, 2009 12:42 pm

    ejalesungpp wrote:
    bestnya semua beli mesin baru...eja nie masih guna mesin yang itam singer tu...nak trand_in ada ke nak rm50 aje..sayang gila........tapi rasanya eja nak gak tukar dgn apa2 lah mesin yang lebih canggih....tunggu masa aje tu.....hehehehe

    eja samer la kita mesin zaman dolu2 sayang sungguh sentimental value...nak beli yg canggih nanti saya ni tak ngeti2...ari tu misa ajar pening saya...dah le mesin singer tu bising kakakaka
    Back to top Go down
    View user profile
    ejalesungpp

    avatar

    Posts : 241
    Join date : 2008-12-22
    Age : 53
    Location : Kajang, Bangi, Selangor

    PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Fri Mar 20, 2009 1:02 pm

    sabar rose...kan kita sama2 beli ...kumpul modal dulu hehehe...
    Back to top Go down
    View user profile
    yus

    avatar

    Posts : 143
    Join date : 2008-12-22
    Age : 35
    Location : Seksyen 7, Bandar Baru Bangi

    PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Fri Mar 20, 2009 1:46 pm

    Kak min , Cik Deeda..
    jgn la wat kelab NV30..Wat ler kelab mesin brothers..
    hahah..
    Back to top Go down
    View user profile http://yusrinahata.com
    faziraniq
    Peniaga
    avatar

    Posts : 152
    Join date : 2008-12-22

    PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   Fri Mar 20, 2009 3:31 pm

    wann wrote:
    adeeda wrote:
    wann wrote:
    Hehe.. saja nak nyampuk, wann pun baru order NV30 @RM1180 kat Selayang. Petang ni dapat... Wink bounce Wink tak sabar nak balik.

    congratss... berjaya jugak akhirnya... habisss la budak2+bapak budak tu... mama dia dah ada 'baby' baru...
    wann... nanti riki2 and share kat sini berapa harge mesin jahit tepi Brother m3034 offered by kedai selayang tu... boleh compare dgn harga LSN

    tq... terpengaruh ngan geng2 forumer sini le ni.. 'baby' yg akan buat mummy dia x tido mlm, m'jahit jer nnt... anak2 dpt 'kuda' lg sekor, sbb mesin 1st tu pun diorang tunggang mcm kuda Mad

    M3034D kan? kalau COD dia boleh kasi @RM1270.00/unit jer.



    Wannn...kedai selayang tu kat mana???????
    Back to top Go down
    View user profile
    Sponsored content




    PostSubject: Re: MESIN JAHIT MANA PALING BEST???   

    Back to top Go down
     
    MESIN JAHIT MANA PALING BEST???
    Back to top 
    Page 3 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
     Similar topics
    -
    » NaruHina from a friend to me

    Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
    Tudung DIY CARI :: Thread :: Segalanya mengenai mesin jahit-
    Jump to: