BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 Portable brother covertitch 2340CV

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
NLiza



Posts : 300
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Portable brother covertitch 2340CV   Mon Apr 19, 2010 4:32 pm

Cuma nk kongsi..

saya ada email kpd Brother malaysia kenapa diorang x bawa masuk mesin nih. diorang respond balik.. ramai ke yg berminat if ramai berminat dia minta no telefon sesiapa yang berminat. harga tu tak tau ler...dia dah pun usulkan pada pengurusan perkara ini dan minta saya email no tepon rakan2 yang berminat dan dia akan bagi feedback secepat mungkin.


Last edited by ibumuqrish on Tue May 11, 2010 12:09 am; edited 3 times in total
Back to top Go down
View user profile
MekNa



Posts : 62
Join date : 2009-06-09
Age : 42
Location : USJ, Subang Jaya, Selangor

PostSubject: Re: Portable brother covertitch 2340CV   Mon Apr 19, 2010 4:57 pm

wah..berminat jugek dgn mesin ni.. yg harga order kat hongkong tu plus postage skali ke?
Back to top Go down
View user profile
NLiza



Posts : 300
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Portable brother covertitch 2340CV   Mon Apr 19, 2010 5:04 pm

yg order kat hongkong.. esok pos.. hehehhee termasuk shipping.


Last edited by ibumuqrish on Mon May 10, 2010 11:43 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
NLiza



Posts : 300
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Portable brother covertitch 2340CV   Thu Apr 22, 2010 12:35 pm

my mesin selamat sampi kat tangan tanpa sebarang tax..... seronok sangat.. then bterima kasih dealer sana tolong sy downgrade 2nd hand machine.... kalo normal price kena tax 17% kena dptkan kelulusan jabatan elektrik lg... ngeeee.. sapa2 nak sy buleh rekmen.. very efisien... hari isnin tempah, selasa buat TT, rabu diorang pos guna DHL, kamis..kol 10am.. brg dah dapat.....suke gile.. x sbr nk test drive.. rase mcm nk cuti separuh hari jew.. waaa.....


Last edited by ibumuqrish on Tue May 11, 2010 12:00 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
rimbun1



Posts : 162
Join date : 2009-07-20
Location : KUALA LUMPUR

PostSubject: Re: Portable brother covertitch 2340CV   Thu Apr 22, 2010 2:48 pm

ibumuqrish wrote:
my mesin selamat sampi kat tangan tanpa sebarang tax..... seronok sangat.. then bterima kasih dealer sana tolong sy downgrade harga serendah USD60 n 2nd hand machine.... kalo normal price kena tax 17% kena dptkan kelulusan jabatan elektrik lg... ngeeee.. sapa2 nak sy buleh rekmen.. very efisien... hari isnin tempah, selasa buat TT, rabu diorang pos guna DHL, kamis..kol 10am.. brg dah dapat.....suke gile.. x sbr nk test drive.. rase mcm nk cuti separuh hari jew.. waaa.....

wow... cepat betul... tak sama ke ngan yg jual kat LSN yg RM4k++ tuh? wahh makin laju tudung2 ibumuqrish kekeke... kalau ada harga camni, branded plak saya pon nak jugak. nnt dah test drive bg review yer pasal mesin ni ok
Back to top Go down
View user profile http://blogrimbun.blogspot.com
shida810



Posts : 67
Join date : 2009-09-03

PostSubject: Re: Portable brother covertitch 2340CV   Thu Apr 22, 2010 2:55 pm

ibumuqrish wrote:
my mesin selamat sampi kat tangan tanpa sebarang tax..... seronok sangat.. then bterima kasih dealer sana tolong sy downgrade harga serendah USD60 n 2nd hand machine.... kalo normal price kena tax 17% kena dptkan kelulusan jabatan elektrik lg... ngeeee.. sapa2 nak sy buleh rekmen.. very efisien... hari isnin tempah, selasa buat TT, rabu diorang pos guna DHL, kamis..kol 10am.. brg dah dapat.....suke gile.. x sbr nk test drive.. rase mcm nk cuti separuh hari jew.. waaa.....

Wah bestnye kak............. ade mesin baru.............
Ah......... jgn lupa bagi review kat sini....... senang ke idak kalau guna mesin nie.........

Nak2 bab lengkuk tu nak jahit ade tak berombak ombak bila jahit.

Tenkiu.........
Back to top Go down
View user profile
NLiza



Posts : 300
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Portable brother covertitch 2340CV   Thu Apr 22, 2010 3:11 pm

rimbun
sbb x mampu beli hat 4K tu yg beli brother neh.separuh harga beb. sanggup cari smpi obersea( website je lah... hihii ). jenuh dok cari dlm range 2K. Bernina plak 3K n jarak stitch 4++ je lebih kurang Konwa.x silap saya 4K tu industri.. sy gerun kalo industri neh.. takot terbabas.. habis senget benget ++ gelembong sana sini..hat ni portable speed buleh control.

Shida
Insyaallah akan diusahakan... yg pasti mlm neh x menjait nk test drive dulu n godek2 dulu.. maklumlah kena belajar ngan buku.. huhuhuu


Last edited by ibumuqrish on Tue May 11, 2010 12:03 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
MekNa



Posts : 62
Join date : 2009-06-09
Age : 42
Location : USJ, Subang Jaya, Selangor

PostSubject: Re: Portable brother covertitch 2340CV   Thu Apr 22, 2010 4:56 pm

wah.. bole bagi website or email address yg boleh contact org hongkong sana? bestnyerr... ohh ni beli yg 2nd hand ker? tak faham ni.
Back to top Go down
View user profile
afizaz93



Posts : 247
Join date : 2009-01-19
Location : kedah

PostSubject: Re: Portable brother covertitch 2340CV   Thu Apr 22, 2010 5:40 pm

wahhh..tahniah la IM dh beli msn cv brother tu...

kalau nk try, kak sarankan try jaet tebal2 ckitt....mcm sblh dpn tdg bhgn bertemu 2 belah tu..selalunya bila lipat, jd tebal...so testing di situ utk pastikan benang x melompat...kalau di situ pass, sure kt lain ok, insyaallah...

slmt menjahit IM!!
Laughing
Back to top Go down
View user profile http://zne29.blogspot.com/
MekNa



Posts : 62
Join date : 2009-06-09
Age : 42
Location : USJ, Subang Jaya, Selangor

PostSubject: Re: Portable brother covertitch 2340CV   Thu Apr 22, 2010 6:04 pm

Lepas ni IM bole bukak tempahan jahit keliling tudung ni.. wahh.. syoknyerrr
Back to top Go down
View user profile
rimbun1



Posts : 162
Join date : 2009-07-20
Location : KUALA LUMPUR

PostSubject: Re: Portable brother covertitch 2340CV   Thu Apr 22, 2010 6:07 pm

afizaz93 wrote:
wahhh..tahniah la IM dh beli msn cv brother tu...

kalau nk try, kak sarankan try jaet tebal2 ckitt....mcm sblh dpn tdg bhgn bertemu 2 belah tu..selalunya bila lipat, jd tebal...so testing di situ utk pastikan benang x melompat...kalau di situ pass, sure kt lain ok, insyaallah...

slmt menjahit IM!!
Laughing

dengar tuh sifu bg tips hehehe... lama tak nampak akak... now masih pakai CV konwa ke?

saya teringin nak beli CV tp nak jahit tshirt/dress... jahit tudung dah mcm cool je dah.... makin malas
Back to top Go down
View user profile http://blogrimbun.blogspot.com
adeeda
Peniaga


Posts : 696
Join date : 2008-12-21
Age : 38
Location : PJ/KL Sentral

PostSubject: Re: Portable brother covertitch 2340CV   Thu Apr 22, 2010 7:51 pm

ibumuqrish... yg RM1.8K tu 2nd ker?.. lepas ni deeda ada geng guna cv brothers.. Very Happy
deeda pun mula2 contact brothers HQ kat sini... tapi diorang tak tau pun model cv tu...
then later bila deeda hantar warranty card ... baru ler sales manager dia sibuk tanya kat mana beli.. Smile
Back to top Go down
View user profile http://www.tudung-making-all-in-one.blogspot.com/
NLiza



Posts : 300
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Portable brother covertitch 2340CV   Fri Apr 23, 2010 9:36 am

kak afiza ~
dah test smlm.. kat part tebal tu ok.. cun.. ada masa sy tempek..

deeda/mekna ~
mesin saya ni mesin baru. tapi sebab nak elak cukai, harga mesin tu dikurangkan dan declare sbg mesin 2nd hand. kalo ikut senarai kastam mesin jahit tersenarai dalam 350 barangan bercukai dan kena dapatkan AP dr sirim/tenaga elektrik serta dikenakan cukai 17% drp total cost ( shiping + mesin ).

harga myb berubah2 sbb ikut USD currency semasa. mcm mula2 deal harga lain.. bila sy buat TT harga makin tinggi + servis caj. sy pernah tanya kat amazon.com USD399 shj tp diorang tidak lg shipping ke malaysia dan kos shipping mahal dekat RM500 gak.

deeda~
yeah ada geng jugak.. dlm amazon.com ada bg tetimoni CV ni dr Rawang, Sel..cuba gak korek2 contact email.. emm x jumpa plak..

pjg plak aku membebel.. excited sgt.. hihii.. tp mmg puas hati le sebijik cam industri cube tanya deeda betul kan?...


Last edited by ibumuqrish on Thu Apr 29, 2010 1:25 am; edited 2 times in total
Back to top Go down
View user profile
tong_gas2280
Peniaga


Posts : 117
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Portable brother covertitch 2340CV   Fri Apr 23, 2010 10:07 am

tahniah ..tahniah .. tong suke mesin jahit cap brothers nih .. sebab pada tong antara konwa dan borther... kualiti brother menang ..
Back to top Go down
View user profile
adeeda
Peniaga


Posts : 696
Join date : 2008-12-21
Age : 38
Location : PJ/KL Sentral

PostSubject: Re: Portable brother covertitch 2340CV   Fri Apr 23, 2010 10:48 am

kalau gitu okay sesangat ler RM1.8K... deeda hand-carry naik k/terbang, syukur tak sangkut depan kastam
aware pasal import duty n import permit semua tu, 2nd pun kena permit cuma tax/duty less coz boleh declare harga rendah..

tahniah atas mesin baru... nanti kita share setting machine etc
Back to top Go down
View user profile http://www.tudung-making-all-in-one.blogspot.com/
rimbun1



Posts : 162
Join date : 2009-07-20
Location : KUALA LUMPUR

PostSubject: Re: Portable brother covertitch 2340CV   Fri Apr 23, 2010 5:39 pm

adeeda wrote:
kalau gitu okay sesangat ler RM1.8K... deeda hand-carry naik k/terbang, syukur tak sangkut depan kastam
aware pasal import duty n import permit semua tu, 2nd pun kena permit cuma tax/duty less coz boleh declare harga rendah..

tahniah atas mesin baru... nanti kita share setting machine etc

deeda beli berapa RM?
Back to top Go down
View user profile http://blogrimbun.blogspot.com
adeeda
Peniaga


Posts : 696
Join date : 2008-12-21
Age : 38
Location : PJ/KL Sentral

PostSubject: Re: Portable brother covertitch 2340CV   Fri Apr 23, 2010 6:29 pm

rimbun1 wrote:
deeda beli berapa RM?

xsampai RM1.3K.. tapi lain... hasben deeda beli direct kat sana
cari2 balik email dari kedai tu tapi xjumpa... saja nak check same supplier ke
Back to top Go down
View user profile http://www.tudung-making-all-in-one.blogspot.com/
rimbun1



Posts : 162
Join date : 2009-07-20
Location : KUALA LUMPUR

PostSubject: Re: Portable brother covertitch 2340CV   Mon Apr 26, 2010 2:01 pm

adeeda wrote:
rimbun1 wrote:
deeda beli berapa RM?

xsampai RM1.3K.. tapi lain... hasben deeda beli direct kat sana
cari2 balik email dari kedai tu tapi xjumpa... saja nak check same supplier ke

murah by 500 ler.. tp kalau dok bayangkan nak kesana... nak hangkut balik plak.. berbaloi ler bayar additional 500 tuh kan
Back to top Go down
View user profile http://blogrimbun.blogspot.com
afizaz93



Posts : 247
Join date : 2009-01-19
Location : kedah

PostSubject: Re: Portable brother covertitch 2340CV   Mon Apr 26, 2010 5:05 pm

rimbun1 wrote:
afizaz93 wrote:
wahhh..tahniah la IM dh beli msn cv brother tu...

kalau nk try, kak sarankan try jaet tebal2 ckitt....mcm sblh dpn tdg bhgn bertemu 2 belah tu..selalunya bila lipat, jd tebal...so testing di situ utk pastikan benang x melompat...kalau di situ pass, sure kt lain ok, insyaallah...

slmt menjahit IM!!
Laughing

dengar tuh sifu bg tips hehehe... lama tak nampak akak... now masih pakai CV konwa ke?

saya teringin nak beli CV tp nak jahit tshirt/dress... jahit tudung dah mcm cool je dah.... makin malas

alaaa rimbun...
jgn la panggei sifu, kak pun still belajaq2 lagiii...
kak ni lama cuti menjaet, sejak2 dgr ceta nk kena pindah keja...jd serabut pala dok tgu mana tmpt nk kena p...
tp kesian lak kwn2 yg menempah..asik sms ja tya..uhuuu...

kak dh lama x guna konwa coz kak dh tukar msn cv industri yg Japan Brother...bl dr lsn gak...so far, alhamdulillah...byk membantu...

Ibumuqrish,
dh mudah keja kan kalau ada msn cv tu...musti tengah semangat membara kan!! Laughing
Back to top Go down
View user profile http://zne29.blogspot.com/
NLiza



Posts : 300
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Portable brother covertitch 2340CV   Mon Apr 26, 2010 5:38 pm

mmg semangat gile kak.. sume tudung peribadi yg guna twin needle.. sume dah tetas jait smula guna CV.. hehehehe..senang hati je.. xde la sakit hati lagi.. yelah b4 this guna twin needle..kekadang antar kat Bola.. mmg puas hati kak..

kualiti sama ngan industri punya.. cuma xleh nk lanyak sgt le.. dah nama portable... akak punya lg power industri. sy pun hari tu nyaris nk beli CV industri hat CHina tu.. piki2 production takde la byk sgt.. so usaha jugak cari CV yg harga berbaloi2..hihhi..guna pun mudah semudah ABC..biarlah pengusaha2 mesin jait kat mesia menakut2kan kite.. ckp nnti rosak susah nk repair le..itu la ini la..sbb dia soh beli mesin dia.. pastu my hubby kata ( dia da belek2 CV tu, dah keje dia hari2 main mesin ) alah sumer mesin aturan n functionnye sama je.. cuma ubah suai sket.. xde masalah...legaaa...myb tang spare part le.. alah dlm ebay bersepah dia punya part. hehehehe
Back to top Go down
View user profile
rimbun1



Posts : 162
Join date : 2009-07-20
Location : KUALA LUMPUR

PostSubject: Re: Portable brother covertitch 2340CV   Tue Apr 27, 2010 10:44 am

[quote="afizaz93"][quote="rimbun1"]
afizaz93 wrote:


alaaa rimbun...
jgn la panggei sifu, kak pun still belajaq2 lagiii...
kak ni lama cuti menjaet, sejak2 dgr ceta nk kena pindah keja...jd serabut pala dok tgu mana tmpt nk kena p...
tp kesian lak kwn2 yg menempah..asik sms ja tya..uhuuu...

kak dh lama x guna konwa coz kak dh tukar msn cv industri yg Japan Brother...bl dr lsn gak...so far, alhamdulillah...byk membantu...

Ibumuqrish,
dh mudah keja kan kalau ada msn cv tu...musti tengah semangat membara kan!! Laughing

alaaa kak... berenti keje wat 100% kat tudung lah.. bole buka butique akak nii. mesin pon dah canggih manggih kan hehehe sunny
Back to top Go down
View user profile http://blogrimbun.blogspot.com
rimbun1



Posts : 162
Join date : 2009-07-20
Location : KUALA LUMPUR

PostSubject: Re: Portable brother covertitch 2340CV   Tue Apr 27, 2010 10:45 am

ibumuqrish wrote:
mmg semangat gile kak.. sume tudung peribadi yg guna twin needle.. sume dah tetas jait smula guna CV.. hehehehe..senang hati je.. xde la sakit hati lagi.. yelah b4 this guna twin needle..kekadang antar kat Bola.. mmg puas hati kak..

kualiti sama ngan industri punya.. cuma xleh nk lanyak sgt le.. dah nama portable... akak punya lg power industri. sy pun hari tu nyaris nk beli CV industri hat CHina tu.. piki2 production takde la byk sgt.. so usaha jugak cari CV yg harga berbaloi2..hihhi..guna pun mudah semudah ABC..biarlah pengusaha2 mesin jait kat mesia menakut2kan kite.. ckp nnti rosak susah nk repair le..itu la ini la..sbb dia soh beli mesin dia.. pastu my hubby kata ( dia da belek2 CV tu, dah keje dia hari2 main mesin ) alah sumer mesin aturan n functionnye sama je.. cuma ubah suai sket.. xde masalah...legaaa...myb tang spare part le.. alah dlm ebay bersepah dia punya part. hehehehe

mcm kena beli CV ler untuk naikkan semangat nii kan.....
Back to top Go down
View user profile http://blogrimbun.blogspot.com
wann



Posts : 89
Join date : 2009-02-17
Age : 36
Location : PJ-SELAYANG

PostSubject: Re: Portable brother covertitch 2340CV   Wed May 05, 2010 1:40 am

as-salam.. , nak tanya cikit jer kat Ibumuqrish, mesin CV baru tu kena pakai power converter tak? Voltage dia 220-240 or 110V?
Back to top Go down
View user profile http://seri-diah.blogspot.com/
NLiza



Posts : 300
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Portable brother covertitch 2340CV   Wed May 05, 2010 9:01 am

wann wrote:
as-salam.. , nak tanya cikit jer kat Ibumuqrish, mesin CV baru tu kena pakai power converter tak? Voltage dia 220-240 or 110V?

220-240. tak payah pakai conveter. buatan taiwan, mmg utk jualan eropah. tapi kalo hongkong pakai, so mesia pun bleh pakai.. diorang kan same cam kite pakai British konsep.. hehehehe..
Back to top Go down
View user profile
adeeda
Peniaga


Posts : 696
Join date : 2008-12-21
Age : 38
Location : PJ/KL Sentral

PostSubject: Re: Portable brother covertitch 2340CV   Wed May 05, 2010 10:31 am

wann wrote:
as-salam.. , nak tanya cikit jer kat Ibumuqrish, mesin CV baru tu kena pakai power converter tak? Voltage dia 220-240 or 110V?

kat chicago xleh kot, kena pakai converter.. Cool
Back to top Go down
View user profile http://www.tudung-making-all-in-one.blogspot.com/
Sponsored content




PostSubject: Re: Portable brother covertitch 2340CV   Today at 11:46 am

Back to top Go down
 
Portable brother covertitch 2340CV
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» Battery Tube Portable Radio
» Prayers for my brother
» A Brother for good
» BRAND NEW IN BOX ZAZ portable die cutter
» Big Brother has finally arrived !!!

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI ::  :: -
Jump to: