BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 Mesin Jahit tepi buatan malaysia jenama KAWAN

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4
AuthorMessage
meabadi
Admin


Posts : 544
Join date : 2008-12-21
Age : 35
Location : Shah Alam Selangor

PostSubject: Re: Mesin Jahit tepi buatan malaysia jenama KAWAN   Wed Jan 14, 2009 6:24 pm

batrisya..

rasanya x ade......

zareen ade x?
Back to top Go down
View user profile http://meabadi.blogspot.com/
Batrisya



Posts : 29
Join date : 2008-12-23
Location : Pulau Mutiara

PostSubject: Re: Mesin Jahit tepi buatan malaysia jenama KAWAN   Wed Jan 14, 2009 11:03 pm

zareen..kalo ada nak beli copy nyer...
Back to top Go down
View user profile
Zareen
Peniaga


Posts : 487
Join date : 2008-12-22
Age : 37
Location : Puchong,Selangor

PostSubject: Re: Mesin Jahit tepi buatan malaysia jenama KAWAN   Thu Jan 15, 2009 5:09 pm

Batrisya wrote:
zareen..kalo ada nak beli copy nyer...

nak kena cari dulu....ada rasanyer...kalu ada nnti sy bagitau
Back to top Go down
View user profile http://www.mytudungcollection.blogspot.com
ummu_darwisyah



Posts : 24
Join date : 2008-12-23

PostSubject: Re: Mesin Jahit tepi buatan malaysia jenama KAWAN   Tue Jan 27, 2009 12:14 pm

tong_gas2280 wrote:
den boli mesin jahit brother XL2630 .. hehehe
RM650.00

hai tong, nak tanya skit...
tong beli kat mana?
kalau tengok website brother, kat HQ jer ada model nie LX2630....

spare parts dia mudah nak dapat ke?
murah tak?

kalau singer spare parts dia banyak kat kedai jahit biasa & harganya murah2 je...
Back to top Go down
View user profile
misa
Peniaga


Posts : 776
Join date : 2008-12-22
Location : KL

PostSubject: Re: Mesin Jahit tepi buatan malaysia jenama KAWAN   Wed Jan 28, 2009 11:41 am

salam..



just my sposen.. masa nak survey mesin.. tanye ngan jurujual, mesin tu leh pakai jarum & tapak singer ke..
sebab ada model brother leh pakai tapak singer.. ada model yg tak bleh..
Back to top Go down
View user profile http://craftyspace.blogspot.com
meabadi
Admin


Posts : 544
Join date : 2008-12-21
Age : 35
Location : Shah Alam Selangor

PostSubject: Re: Mesin Jahit tepi buatan malaysia jenama KAWAN   Thu Feb 05, 2009 6:52 pm



ME nak let go mesin ni......buat iklan...kekkke...

sapa nak bitau....Beli rm390....nak let go RM350.....


PM k?
Back to top Go down
View user profile http://meabadi.blogspot.com/
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Mesin Jahit tepi buatan malaysia jenama KAWAN   Fri Feb 06, 2009 9:31 am

meabadi wrote:


ME nak let go mesin ni......buat iklan...kekkke...

sapa nak bitau....Beli rm390....nak let go RM350.....


PM k?

me nak beli mesin baru ke. hehehe
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
meabadi
Admin


Posts : 544
Join date : 2008-12-21
Age : 35
Location : Shah Alam Selangor

PostSubject: Re: Mesin Jahit tepi buatan malaysia jenama KAWAN   Fri Feb 06, 2009 10:34 am

x kak zila...

MIL ade mesin jahit tepi singer....pinjam dia punya jer...hihiihih
Back to top Go down
View user profile http://meabadi.blogspot.com/
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Mesin Jahit tepi buatan malaysia jenama KAWAN   Fri Feb 06, 2009 10:42 am

meabadi wrote:
x kak zila...

MIL ade mesin jahit tepi singer....pinjam dia punya jer...hihiihih

hahahha, akak krn kelas tudung, kena kuar duit beli mesin jahit tepi
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
catalysts2



Posts : 221
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Mesin Jahit tepi buatan malaysia jenama KAWAN   Mon Feb 09, 2009 3:07 am

zila_kasim wrote:
meabadi wrote:
x kak zila...

MIL ade mesin jahit tepi singer....pinjam dia punya jer...hihiihih

hahahha, akak krn kelas tudung, kena kuar duit beli mesin jahit tepi

salam zila
akak nak tanya ttg mesin jahit harmony 2049
mesin ni boleh jahit tepi halus n kasar kan?
kenapa kena beli mesin jahit tepi yg lain ye?
Back to top Go down
View user profile
ev_love



Posts : 282
Join date : 2009-01-21
Age : 35
Location : Perlis

PostSubject: Re: Mesin Jahit tepi buatan malaysia jenama KAWAN   Tue Feb 10, 2009 12:52 pm

meabadi wrote:


ME nak let go mesin ni......buat iklan...kekkke...

sapa nak bitau....Beli rm390....nak let go RM350.....


PM k?

cara guna mesin ni snang x? ada songeh2 x? hehe Laughing
Back to top Go down
View user profile
syamen



Posts : 133
Join date : 2008-12-24

PostSubject: Re: Mesin Jahit tepi buatan malaysia jenama KAWAN   Fri Feb 20, 2009 4:17 pm

ME .. I dah PM u.. harap2 available lagi..huhu Rolling Eyes
Back to top Go down
View user profile
Zareen
Peniaga


Posts : 487
Join date : 2008-12-22
Age : 37
Location : Puchong,Selangor

PostSubject: mesin jahit tepi cap kawan utk di jual gak...   Sun Mar 08, 2009 2:38 pm

zareen pun nak letgo gak mesin jahit tepi zareen..cap kawan. sbb2 nak upgrade mesin jahit tepi yg lain...kondisi ok lg.. br 3bln pakai... kalu minat ble pm zareen ye...ok ye.tq..... flower flower flower
Back to top Go down
View user profile http://www.mytudungcollection.blogspot.com
izaida



Posts : 33
Join date : 2009-04-14

PostSubject: Re: Mesin Jahit tepi buatan malaysia jenama KAWAN   Mon Apr 27, 2009 3:10 pm

ev_love wrote:
meabadi wrote:


ME nak let go mesin ni......buat iklan...kekkke...

sapa nak bitau....Beli rm390....nak let go RM350.....


PM k?

cara guna mesin ni snang x? ada songeh2 x? hehe Laughing




ME....ida pun ader mesin jahit tepi nie......tp brand LISA...dh 7 tahun gak guna...so far xder problem...

leh jaet tepi yg lebar mcm baju....n jaet yg halus mcm tepi tudung....tp kena adjust secara manual kat bawahnyer....
Back to top Go down
View user profile
hooney
Peniaga


Posts : 317
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Mesin Jahit tepi buatan malaysia jenama KAWAN   Mon Apr 27, 2009 4:54 pm

Zareen wrote:
zareen pun nak letgo gak mesin jahit tepi zareen..cap kawan. sbb2 nak upgrade mesin jahit tepi yg lain...kondisi ok lg.. br 3bln pakai... kalu minat ble pm zareen ye...ok ye.tq..... flower flower flower

brapa ?
Back to top Go down
View user profile http://hooneydiy.blogspot.com/
shahrinaluvaswad



Posts : 13
Join date : 2009-06-20
Age : 34
Location : Puncak Alam

PostSubject: Re: Mesin Jahit tepi buatan malaysia jenama KAWAN   Sun Jun 21, 2009 12:46 am

sy ni org baru di forum ni...tp sy mmg tukang jahit.cuma x jahit tudung je dulu.sy de memori dgn mesin jahit terpi jenama kawan ni.time tu sy mmg nak cari sgt mesin jahit tepi.terasa susah benar x de mesin tu.

nak dijadikan cerita sy layari 1 website (www.mud**.com)depa jual rm450.minta kurang x blh langsung.bila ME kata rm390 terperanjat gak.sy dill pun dgn toke infarsewing tu.tp utk betul2 beli sy dill dgn jurujual dr melaka.dia ntar mesin melalui techniciannye.mujurlah technician tu kata bayar pada dia jgn byr pada yg dill dgn sy.

waktu cina tu mai umah sy, sy tgk kotak dia umang aih comelnye.pastu cina tu dah agak sy ni tailor.dia tya knp x beli mesin besar.sy kata x mampu lagi.yg nak tergelak tu cina tu pasang benang terketar2 depan sy.memahami yg sy ni cerewet dr segi jahitan n rasa x sedap hati sebab guna benang biasa memandangkan sy menjahit baju tentu x memadai sy menggunakan mesin ni.cara masuk benang kat laci bwh tu lain mcm je dgn mesin2 yg pernah sy tgk.cina tu pula x habis2 duk suh sy beli mesin yg berkualiti sikit.kebetulan mesin yg dia bawa tu problem, otomatik sy reject n suh dia bw balik. Embarassed bukan sy kata x bagus cuma kebetulan mesin tu rosak.pulanglah cina tu dgn hati yg hiba.

esknye cina tu sms bgtau dia ada mesin yang baik n berkualiti jenama merrylock.punyalah canang bagai nak rak.sy suh dia bw dulu klu puashati baru sy beli, faham2 jelah sy ni cerewet sgt.tp mesin tu 2nd je lah.kena tambah rm100 lg.alhamdulillah mesin tu saya puashati.kualiti jahitan sebiji dgn mesin jahit tepi besar.mesin ni blh guna 3 @ 4 benang n jarum serta jahit tepi biasa n tukar tapak jahit tepi halus secara otomatik.
Back to top Go down
View user profile
laalaa



Posts : 10
Join date : 2009-01-01

PostSubject: Re: Mesin Jahit tepi buatan malaysia jenama KAWAN   Thu Aug 06, 2009 5:03 pm

shahrinaluvaswad wrote:


esknye cina tu sms bgtau dia ada mesin yang baik n berkualiti jenama merrylock.punyalah canang bagai nak rak.sy suh dia bw dulu klu puashati baru sy beli, faham2 jelah sy ni cerewet sgt.tp mesin tu 2nd je lah.kena tambah rm100 lg.alhamdulillah mesin tu saya puashati.kualiti jahitan sebiji dgn mesin jahit tepi besar.mesin ni blh guna 3 @ 4 benang n jarum serta jahit tepi biasa n tukar tapak jahit tepi halus secara otomatik.

salam kak,

bleh bagi no tel. tak?
kalau dapat beli mesin tu 2nd
yang murah.. nak beli jugak..
Back to top Go down
View user profile
mrsady



Posts : 3
Join date : 2010-08-16
Age : 36
Location : putrajaya/cyberjaya

PostSubject: Re: Mesin Jahit tepi buatan malaysia jenama KAWAN   Tue Aug 17, 2010 11:22 am

shahrinaluvaswad wrote:

esknye cina tu sms bgtau dia ada mesin yang baik n berkualiti jenama merrylock.punyalah canang bagai nak rak.sy suh dia bw dulu klu puashati baru sy beli, faham2 jelah sy ni cerewet sgt.tp mesin tu 2nd je lah.kena tambah rm100 lg.alhamdulillah mesin tu saya puashati.kualiti jahitan sebiji dgn mesin jahit tepi besar.mesin ni blh guna 3 @ 4 benang n jarum serta jahit tepi biasa n tukar tapak jahit tepi halus secara otomatik.

saya juga menggunakan mesin jahit tepi merrylock, so far ok, saya mmg puas hati,.. hehehehe.. cuma nak tanya.. mesin nie boleh jahit tepi tudung lycra/jersey tak? kene guna twin needle ke?.. saya tak pernah cuba sbb selama nie saya hanya jahit tepi baju jerk. tk
Back to top Go down
View user profile
khadijah_is



Posts : 2
Join date : 2010-09-17

PostSubject: Re: Mesin Jahit tepi buatan malaysia jenama KAWAN   Fri Sep 17, 2010 11:22 am

hooney wrote:
Zareen wrote:
zareen pun nak letgo gak mesin jahit tepi zareen..cap kawan. sbb2 nak upgrade mesin jahit tepi yg lain...kondisi ok lg.. br 3bln pakai... kalu minat ble pm zareen ye...ok ye.tq..... flower flower flower

brapa ?


Brape letgo?? masih available lagi ke..
Back to top Go down
View user profile
Adamell



Posts : 2
Join date : 2010-10-24

PostSubject: Salam   Sun Oct 24, 2010 10:32 pm

Bajet 2011 mansuhkan 300 duty import barangan dari luar. Klau duty import mesin jahit dimansuhkan kan best heheh...
http://adamell.blogspot.com
Back to top Go down
View user profile
mieera09



Posts : 55
Join date : 2009-10-08
Age : 38
Location : rawang

PostSubject: benang tertarik   Mon Nov 01, 2010 10:21 am

salam nak tanya sapa yang guna mesin jahit tepi jenama malaysia tu....saya ada masalah bija jahit tepi benang tertarik...mcmana nk bg elok semula...sapa2 yang boleh tolong2 bagi petua...

terima kasih
Back to top Go down
View user profile http://alisyaarifshoppingarea.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Mesin Jahit tepi buatan malaysia jenama KAWAN   Today at 7:50 am

Back to top Go down
 
Mesin Jahit tepi buatan malaysia jenama KAWAN
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4
 Similar topics
-
» my trip to Legoland Malaysia NOV 2012
» I AM MALAYSIA STONE LOVER!
» 3rd Malaysia Bonsai Carnival-Baeckea Frutescens almost steal the show
» Junipers in Malaysia
» JGPC Johor GunPla Contest Malaysia

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Segalanya mengenai mesin jahit-
Jump to: