BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
  • » nyah atau shemale....
  • » de sape2 nk beli 4x4
  • » NL baru nak try FL
  • » Baru Sampi Pandan Indah
  • » HELLo...............gua org baru....nak tanya la...mna nak dapt serbuk @ pil kasih awek teransang...
  • » Quis yang ke 1 xD
  • » FL yang menipu - AWAS!
  • » Pengumuman Bersara berserta FR aku yang terakhir
  • » Artis Yang Buat Kita Gersang
  • » Gambar Awek Cun yang ANDA IMPIKAN
  • NUFFNANG
    IKLAN
    Photobucket
    Share | 
     

     Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???

    View previous topic View next topic Go down 
    Go to page : 1, 2, 3 ... 10 ... 20  Next
    AuthorMessage
    min chontoi
    Peniaga


    Posts: 617
    Join date: 2008-12-21
    Age: 33
    Location: BBB

    PostSubject: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Mon Dec 22, 2008 9:29 pm

    Ellow kengkawan..meh la kita share cerita ttg mesin jahit korang..xkira la yang lama or baru...camner performance dan kualiti?? Mungkin info ni berguna kpd kawan2 yang baru nk beli mesin jahit or nak tukar yang baru... Laughing
    Kalo ada gambar lg baik flower
    Back to top Go down
    View user profile
    min chontoi
    Peniaga


    Posts: 617
    Join date: 2008-12-21
    Age: 33
    Location: BBB

    PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Mon Dec 22, 2008 9:40 pm

    ok...min start dlu ehk...min punya mesin jahit raleigh..beli dah setahun setengah..cuma baru sekarang digunakan sepenuhnye..eheheh~~
    so far mesin ni ok...cuma untuk jahit kain jersey especially jersey kat people tu min kena anta kedai untuk disetting balik...lepas apek tu setting mesin ni jahitannye dah ok...setakat ni mmg xde ape2 masalah..ada sepupu nk beli tapi sayang nk letgo since dah setting jahitan kain jersey cantik2 kan..ehehehehe~~



    min beli kat perlis (mata ayaq) n setting pun kat perlis (time balik kg)..suka sgt sbb apek tu baik sgt Smile
    Back to top Go down
    View user profile
    k yana
    Peniaga


    Posts: 771
    Join date: 2008-12-22
    Location: kangar.bdr mahkota cheras.subang

    PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Tue Dec 23, 2008 9:40 am

    sori nak off topic sat..min ni org mata ayaq ka? hehe..sama lak negeri kita noo...
    Back to top Go down
    View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
    Yagi-Uda



    Posts: 16
    Join date: 2008-12-21

    PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Tue Dec 23, 2008 9:45 am

    hehe tak sangka ramai lak org perlis kat sini...
    Back to top Go down
    View user profile
    k yana
    Peniaga


    Posts: 771
    Join date: 2008-12-22
    Location: kangar.bdr mahkota cheras.subang

    PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Tue Dec 23, 2008 9:56 am

    Yagi-Uda wrote:
    hehe tak sangka ramai lak org perlis kat sini...

    itulah yagi, sambil2 menjait, sambil2 menjejak kasih..hehe
    Back to top Go down
    View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
    hooney
    Peniaga


    Posts: 317
    Join date: 2008-12-22

    PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Tue Dec 23, 2008 10:43 am

    I guna mesin jahit singer zaman lama dulu dari mak mertua ku... aku dah tukar bodynya sb dah rosak teruk
    alhamdullilah, dgn mesin tu aku jahit baju anak2... jahit tudung ...
    Back to top Go down
    View user profile http://hooneydiy.blogspot.com/
    ajergiler
    Peniaga


    Posts: 117
    Join date: 2008-12-21

    PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Tue Dec 23, 2008 10:46 am

    kita skrg ni guna mesin jahit apple..matsuyuki..
    harga rm1899 klu x silap...masa mula2 jahit tudung mmg ok sgt2
    cuz guna jarum khas yg dia bg..skrg ni rs x best jer jahit tudung
    cuz jarum tu dah patah..skrg ni guna jarum no 11/75..so far ok laa
    tp kena setting benang bwh betul2..klu x mmg x kemas..
    Back to top Go down
    View user profile
    meabadi
    Admin


    Posts: 544
    Join date: 2008-12-21
    Age: 33
    Location: Shah Alam Selangor

    PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Tue Dec 23, 2008 10:53 am

    Ajer..

    knp x p cari jarum apple tu???


    ME pakai mesin SINGER INSPIRATION....4205.....

    MEsin Basic jer....
    Back to top Go down
    View user profile http://meabadi.blogspot.com/
    ajergiler
    Peniaga


    Posts: 117
    Join date: 2008-12-21

    PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Tue Dec 23, 2008 10:56 am

    meabadi wrote:
    Ajer..

    knp x p cari jarum apple tu???


    ME pakai mesin SINGER INSPIRATION....4205.....

    MEsin Basic jer....

    dah pi cari...tanya kat kedai dia...dia ckp mmg jarum tu comes in package masa beli..
    tu yg frust tu...igt nak call pusat latihan apple tu nak tanya...ada x jual jarum tu..
    Back to top Go down
    View user profile
    whiterosa



    Posts: 31
    Join date: 2008-12-22

    PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Tue Dec 23, 2008 12:43 pm

    kita pn guna mesin jahit epal gak...model 2049.hmm skarang guna jarum singer 11/75 since jarum yg dia bg semuanyer dah patah...ishh ganasnyer aku No
    kalu jahit kain lain semuanyer ok jer tp bila jahit kain jersey melompat ler plak...........ish..ish...
    Back to top Go down
    View user profile
    misa
    Peniaga


    Posts: 776
    Join date: 2008-12-22
    Location: KL

    PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Tue Dec 23, 2008 1:26 pm

    salam..

    sebelum ni..
    misa pakai mesin jahit cap ayam.. boleh twin needle, siap hemming foot bagai.. tp nak jahit selalu sangkut2.. azab kalu jahit kain jersey.. tak bergerak kat kaki tapak tu.. duk berkumpul laa.. tensen.. jahit lompat2.. ya ampuuuuuun..

    kunun nye nak beli epal, tp kat sini rega rm2499.. duk kumpul duit laa.. alih2 dpt suprise Very Happy syioook..

    skarang ni..
    pakai mesin brother model nv30 (tq cik abe.. muaaachaaaas.. hehehe...) walaupun tak ler sehebat epal.. alhamdulillah jahit ok.. nak jahit kain lycra pun dah tak sangkut2.. tak de lompat2 benang.. cuma kene tau setting ikut jenis kain laa.. (apa susah, dlm manual ada bitau.. hihi..) semalam sempat gunting kain, nak test jahit.. dah pakai pon hari ni..


    actually nak jahit kain ni kene tgk no jarum dah ketebalan kain.. mlm tadik ada baca dlm manual.. tp hari ni tak ingat dah (mabuk sibuk ngan demo sistem tadik, terus hang kepala..) sama jugak kalu nak pakai jarum utk mesin jahit tepi..
    Back to top Go down
    View user profile http://craftyspace.blogspot.com
    min chontoi
    Peniaga


    Posts: 617
    Join date: 2008-12-21
    Age: 33
    Location: BBB

    PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Tue Dec 23, 2008 8:18 pm

    k yana wrote:
    sori nak off topic sat..min ni org mata ayaq ka? hehe..sama lak negeri kita noo...

    I love you I love you
    min ni org kedah...tp semenjak kawin ngan org perelih ni dah convert jdik org perelih la..eheheh Laughing Laughing
    siap kad pengenalan pun tukaq alamat perelih kak oi... lol!
    akak area mana?? min (suami) dok kat batas liku arau...hahahah~~ best la jdik org perelih... Razz Razz
    Back to top Go down
    View user profile
    min chontoi
    Peniaga


    Posts: 617
    Join date: 2008-12-21
    Age: 33
    Location: BBB

    PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Tue Dec 23, 2008 8:20 pm

    Yagi-Uda wrote:
    hehe tak sangka ramai lak org perlis kat sini...

    bounce yey!!!! bounce
    Idup perelih!! eheheheh~~~

    kedah tetap dihatiku... Cool
    Back to top Go down
    View user profile
    Batrisya



    Posts: 29
    Join date: 2008-12-23
    Location: Pulau Mutiara

    PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Tue Dec 23, 2008 11:19 pm

    min chontoi wrote:
    k yana wrote:
    sori nak off topic sat..min ni org mata ayaq ka? hehe..sama lak negeri kita noo...

    I love you I love you
    min ni org kedah...tp semenjak kawin ngan org perelih ni dah convert jdik org perelih la..eheheh Laughing Laughing
    siap kad pengenalan pun tukaq alamat perelih kak oi... lol!
    akak area mana?? min (suami) dok kat batas liku arau...hahahah~~ best la jdik org perelih... Razz Razz

    salam min..husband sya pon org perliss...ekceli dia was born kat penang, tapi besaq kat perlis...ehehehehe...sabtu ni kitaorg nak balik perlis....
    Back to top Go down
    View user profile
    min chontoi
    Peniaga


    Posts: 617
    Join date: 2008-12-21
    Age: 33
    Location: BBB

    PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Wed Dec 24, 2008 8:17 am

    waaa...best nyer...meriah2...ehehh~~ Very Happy

    kekadang kena check tau kot2 ada pertalian sedara..sebab perelih ni mak ai kecik comey ja...pusing2 kot situ gak..ahahah~~ bounce
    Back to top Go down
    View user profile
     

    Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???

    View previous topic View next topic Back to top 
    Page 1 of 20Go to page : 1, 2, 3 ... 10 ... 20  Next

     Similar topics

    -
    » Untuk yang mencari tempat main yang murah
    » nah aawek tagged lagi..tak tahu lah betul ke tipu..pepandai lah korang adjust..
    » Nak Beli WTB: nikkor 17-55mm, f2.8
    » blog 3gp yg baru dibukak
    » awek shah alam baru zulaikha

    Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
    Tudung DIY CARI :: Thread :: Segalanya mengenai mesin jahit-