BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket
Post new topic   Reply to topicShare | 
 

 Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3 ... 10 ... 20  Next
AuthorMessage
min chontoi
Peniaga


Posts: 617
Join date: 2008-12-21
Age: 33
Location: BBB

PostSubject: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Mon Dec 22, 2008 9:29 pm

Ellow kengkawan..meh la kita share cerita ttg mesin jahit korang..xkira la yang lama or baru...camner performance dan kualiti?? Mungkin info ni berguna kpd kawan2 yang baru nk beli mesin jahit or nak tukar yang baru... Laughing
Kalo ada gambar lg baik flower
Back to top Go down
View user profile
min chontoi
Peniaga


Posts: 617
Join date: 2008-12-21
Age: 33
Location: BBB

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Mon Dec 22, 2008 9:40 pm

ok...min start dlu ehk...min punya mesin jahit raleigh..beli dah setahun setengah..cuma baru sekarang digunakan sepenuhnye..eheheh~~
so far mesin ni ok...cuma untuk jahit kain jersey especially jersey kat people tu min kena anta kedai untuk disetting balik...lepas apek tu setting mesin ni jahitannye dah ok...setakat ni mmg xde ape2 masalah..ada sepupu nk beli tapi sayang nk letgo since dah setting jahitan kain jersey cantik2 kan..ehehehehe~~



min beli kat perlis (mata ayaq) n setting pun kat perlis (time balik kg)..suka sgt sbb apek tu baik sgt Smile
Back to top Go down
View user profile
k yana
Peniaga


Posts: 771
Join date: 2008-12-22
Location: kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Tue Dec 23, 2008 9:40 am

sori nak off topic sat..min ni org mata ayaq ka? hehe..sama lak negeri kita noo...
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
Yagi-Uda



Posts: 16
Join date: 2008-12-21

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Tue Dec 23, 2008 9:45 am

hehe tak sangka ramai lak org perlis kat sini...
Back to top Go down
View user profile
k yana
Peniaga


Posts: 771
Join date: 2008-12-22
Location: kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Tue Dec 23, 2008 9:56 am

Yagi-Uda wrote:
hehe tak sangka ramai lak org perlis kat sini...

itulah yagi, sambil2 menjait, sambil2 menjejak kasih..hehe
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
hooney
Peniaga


Posts: 317
Join date: 2008-12-22

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Tue Dec 23, 2008 10:43 am

I guna mesin jahit singer zaman lama dulu dari mak mertua ku... aku dah tukar bodynya sb dah rosak teruk
alhamdullilah, dgn mesin tu aku jahit baju anak2... jahit tudung ...
Back to top Go down
View user profile http://hooneydiy.blogspot.com/
ajergiler
Peniaga


Posts: 117
Join date: 2008-12-21

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Tue Dec 23, 2008 10:46 am

kita skrg ni guna mesin jahit apple..matsuyuki..
harga rm1899 klu x silap...masa mula2 jahit tudung mmg ok sgt2
cuz guna jarum khas yg dia bg..skrg ni rs x best jer jahit tudung
cuz jarum tu dah patah..skrg ni guna jarum no 11/75..so far ok laa
tp kena setting benang bwh betul2..klu x mmg x kemas..
Back to top Go down
View user profile
meabadi
Admin


Posts: 544
Join date: 2008-12-21
Age: 33
Location: Shah Alam Selangor

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Tue Dec 23, 2008 10:53 am

Ajer..

knp x p cari jarum apple tu???


ME pakai mesin SINGER INSPIRATION....4205.....

MEsin Basic jer....
Back to top Go down
View user profile http://meabadi.blogspot.com/
ajergiler
Peniaga


Posts: 117
Join date: 2008-12-21

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Tue Dec 23, 2008 10:56 am

meabadi wrote:
Ajer..

knp x p cari jarum apple tu???


ME pakai mesin SINGER INSPIRATION....4205.....

MEsin Basic jer....

dah pi cari...tanya kat kedai dia...dia ckp mmg jarum tu comes in package masa beli..
tu yg frust tu...igt nak call pusat latihan apple tu nak tanya...ada x jual jarum tu..
Back to top Go down
View user profile
whiterosa



Posts: 31
Join date: 2008-12-22

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Tue Dec 23, 2008 12:43 pm

kita pn guna mesin jahit epal gak...model 2049.hmm skarang guna jarum singer 11/75 since jarum yg dia bg semuanyer dah patah...ishh ganasnyer aku No
kalu jahit kain lain semuanyer ok jer tp bila jahit kain jersey melompat ler plak...........ish..ish...
Back to top Go down
View user profile
misa
Peniaga


Posts: 776
Join date: 2008-12-22
Location: KL

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Tue Dec 23, 2008 1:26 pm

salam..

sebelum ni..
misa pakai mesin jahit cap ayam.. boleh twin needle, siap hemming foot bagai.. tp nak jahit selalu sangkut2.. azab kalu jahit kain jersey.. tak bergerak kat kaki tapak tu.. duk berkumpul laa.. tensen.. jahit lompat2.. ya ampuuuuuun..

kunun nye nak beli epal, tp kat sini rega rm2499.. duk kumpul duit laa.. alih2 dpt suprise Very Happy syioook..

skarang ni..
pakai mesin brother model nv30 (tq cik abe.. muaaachaaaas.. hehehe...) walaupun tak ler sehebat epal.. alhamdulillah jahit ok.. nak jahit kain lycra pun dah tak sangkut2.. tak de lompat2 benang.. cuma kene tau setting ikut jenis kain laa.. (apa susah, dlm manual ada bitau.. hihi..) semalam sempat gunting kain, nak test jahit.. dah pakai pon hari ni..


actually nak jahit kain ni kene tgk no jarum dah ketebalan kain.. mlm tadik ada baca dlm manual.. tp hari ni tak ingat dah (mabuk sibuk ngan demo sistem tadik, terus hang kepala..) sama jugak kalu nak pakai jarum utk mesin jahit tepi..
Back to top Go down
View user profile http://craftyspace.blogspot.com
min chontoi
Peniaga


Posts: 617
Join date: 2008-12-21
Age: 33
Location: BBB

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Tue Dec 23, 2008 8:18 pm

k yana wrote:
sori nak off topic sat..min ni org mata ayaq ka? hehe..sama lak negeri kita noo...

I love you I love you
min ni org kedah...tp semenjak kawin ngan org perelih ni dah convert jdik org perelih la..eheheh Laughing Laughing
siap kad pengenalan pun tukaq alamat perelih kak oi... lol!
akak area mana?? min (suami) dok kat batas liku arau...hahahah~~ best la jdik org perelih... Razz Razz
Back to top Go down
View user profile
min chontoi
Peniaga


Posts: 617
Join date: 2008-12-21
Age: 33
Location: BBB

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Tue Dec 23, 2008 8:20 pm

Yagi-Uda wrote:
hehe tak sangka ramai lak org perlis kat sini...

bounce yey!!!! bounce
Idup perelih!! eheheheh~~~

kedah tetap dihatiku... Cool
Back to top Go down
View user profile
Batrisya



Posts: 29
Join date: 2008-12-23
Location: Pulau Mutiara

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Tue Dec 23, 2008 11:19 pm

min chontoi wrote:
k yana wrote:
sori nak off topic sat..min ni org mata ayaq ka? hehe..sama lak negeri kita noo...

I love you I love you
min ni org kedah...tp semenjak kawin ngan org perelih ni dah convert jdik org perelih la..eheheh Laughing Laughing
siap kad pengenalan pun tukaq alamat perelih kak oi... lol!
akak area mana?? min (suami) dok kat batas liku arau...hahahah~~ best la jdik org perelih... Razz Razz

salam min..husband sya pon org perliss...ekceli dia was born kat penang, tapi besaq kat perlis...ehehehehe...sabtu ni kitaorg nak balik perlis....
Back to top Go down
View user profile
min chontoi
Peniaga


Posts: 617
Join date: 2008-12-21
Age: 33
Location: BBB

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Wed Dec 24, 2008 8:17 am

waaa...best nyer...meriah2...ehehh~~ Very Happy

kekadang kena check tau kot2 ada pertalian sedara..sebab perelih ni mak ai kecik comey ja...pusing2 kot situ gak..ahahah~~ bounce
Back to top Go down
View user profile
 

Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???

View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 20Go to page : 1, 2, 3 ... 10 ... 20  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI ::  :: -
Post new topic   Reply to topic