BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
  • » Pelbagai Jenis Minuman
  • » Subang , Serdang , Puchong & Kepong nak cari makan masuk sini tengok!!!
  • » Monster Hunter Portable 3 - Observations thus far.
  • » Should the west adopt a Shonen Jump style Magazine
  • » 12 Days of Christmas Maine Redneck Style
  • » Generalizing Mordheim! (RPG-style)
  • » Heavy green vase - Sklo Union style base?
  • » Scottish Style Awards - Oct 31
  • » Unmarked stoneware footed bowl - Lucie Rie style
  • » A name for the pictured Johnson Brothers design if possible
  • NUFFNANG
    IKLAN
    Photobucket
    Share | 
     

     NAK BELI MESIN JAHIT INDUSTRI & PORTABLE PELBAGAI JENAMA ?? SILA BACA DI SINI ...

    View previous topic View next topic Go down 
    AuthorMessage
    bola2_api



    Posts: 159
    Join date: 2009-02-28
    Age: 37
    Location: Taman Danau Kota

    PostSubject: NAK BELI MESIN JAHIT INDUSTRI & PORTABLE PELBAGAI JENAMA ?? SILA BACA DI SINI ...   Wed Jan 06, 2010 12:57 am

    Salam all,

    Ni bola nak buka cerita pasal mesin ni...bukan tujuan promosi berbayar okay...bola takder kena mengena dgn tauke mesin ni pon...dapat komisen tidak, apatah lagi bonus...ku cuma dpt diskaun ajer...masa beli aritu jer lah...ekekekek
    sukalah kiranya nak berkongsi di sini tempat di mana anda2 kawan2 adik2 yg berminat nak membeli mesin tu ...nak beli/nak tanya boleh tfon taukeh sendiri tu ekk..bola cuma REKOMEN instead of what we have here now....tak salah kita buat survey and comparison of pricing between A SELLER and B SELLER or C SELLER kan? we can always have a choice betul tak ? dan kita akan pilih yang terbaik...dan PALING PENTING : AFTER SALES SERVICE !!!

    we all guna khidmat tauke ni utk service mesin2 kat sekolah jahitan kitaorg....mmg bagus...dia service sekali mesin yg ada walaupun sesetengah mesin tu bukan dibeli dari dia...tanpa caj sesen pun...dan tak byk ckp, melainkan dia sibuk, dia akan ckp dia tak boleh...

    boleh cari tauke ni : ah meng mesin jahit @ 0123592373...

    TQ...
    Back to top Go down
    View user profile http://passionate4crafts.blogspot.com
    beebiees



    Posts: 155
    Join date: 2009-11-24
    Age: 32
    Location: http://afiacollections.blogspot.com/, http://nur-inn.com

    PostSubject: Re: NAK BELI MESIN JAHIT INDUSTRI & PORTABLE PELBAGAI JENAMA ?? SILA BACA DI SINI ...   Wed Jan 06, 2010 10:34 am

    info bagus ni....
    dan menurut yang B faham dr PM kak bola arituh...
    kalo nak beli mesin leh la pakat2 gi beli....
    cam skali beli 3 mesin ke(leh pakat 3 org)....
    diskonnyer lagi besar...
    tak gitu kak bola??
    Back to top Go down
    View user profile http://afiacollections.blogspot.com
    bola2_api



    Posts: 159
    Join date: 2009-02-28
    Age: 37
    Location: Taman Danau Kota

    PostSubject: Re: NAK BELI MESIN JAHIT INDUSTRI & PORTABLE PELBAGAI JENAMA ?? SILA BACA DI SINI ...   Fri Jan 08, 2010 12:47 pm

    beebiees wrote:
    info bagus ni....
    dan menurut yang B faham dr PM kak bola arituh...
    kalo nak beli mesin leh la pakat2 gi beli....
    cam skali beli 3 mesin ke(leh pakat 3 org)....
    diskonnyer lagi besar...
    tak gitu kak bola??

    agaknyer boleh kot...cam kitaorg wat aritu camtu ler...5 mesin semua...
    Back to top Go down
    View user profile http://passionate4crafts.blogspot.com
    shinju



    Posts: 161
    Join date: 2009-02-19

    PostSubject: Re: NAK BELI MESIN JAHIT INDUSTRI & PORTABLE PELBAGAI JENAMA ?? SILA BACA DI SINI ...   Tue Feb 02, 2010 12:11 pm

    kita pon guna mesin SInger industri 3191, best laju jer jait tudung.... sekarang tengah tunggu mesin interlock Boyin.... insyallah pertengahan bln 3 sampai.... kedai dh order bln 3 dpt ahh kot:D:D... mesin nih murah sket dr Singer...
    Back to top Go down
    View user profile
    bieha



    Posts: 51
    Join date: 2009-07-13
    Age: 40
    Location: Saujana Damansara

    PostSubject: Re: NAK BELI MESIN JAHIT INDUSTRI & PORTABLE PELBAGAI JENAMA ?? SILA BACA DI SINI ...   Wed Feb 03, 2010 9:58 am

    Salam,
    Nak tanya Bola, mesin jahit coverstitch Singer tu boleh jahit coverstitch je ker? Kalau x keberatan boleh tak tepek gambar jenis2 jahitan yg boleh dibuat ngan mesin tuh...Cthnya kalau guna 2 jarum jahitannya camana, etc... Sb ingat nak ngak ambik satu tp nak th jenis jahitan yg blh dihasilkan dulu....tq
    Back to top Go down
    View user profile
    bola2_api



    Posts: 159
    Join date: 2009-02-28
    Age: 37
    Location: Taman Danau Kota

    PostSubject: Re: NAK BELI MESIN JAHIT INDUSTRI & PORTABLE PELBAGAI JENAMA ?? SILA BACA DI SINI ...   Wed Feb 03, 2010 11:30 pm

    bieha wrote:
    Salam,
    Nak tanya Bola, mesin jahit coverstitch Singer tu boleh jahit coverstitch je ker? Kalau x keberatan boleh tak tepek gambar jenis2 jahitan yg boleh dibuat ngan mesin tuh...Cthnya kalau guna 2 jarum jahitannya camana, etc... Sb ingat nak ngak ambik satu tp nak th jenis jahitan yg blh dihasilkan dulu....tq

    salam bieha...sorry...baru terbuka forum...byk kerja ...
    coverstitch tu mmg fungsinyer hanya berkaitan coverstitch...hanya 2 jenis jahitan yg boleh dihasilkan...satu : interlock/coverstitch khusus untuk kelim tudung, kelim lengan tshirt dan bahagian bwh badan tshirt...satu lagi khusus utk interlock hiasan guna 3 jarum...tapi setakat tambah jer jarum ke 3...dan tambah benang...
    untuk cs mmg guna 2 jarum...
    gambar tu insya allah kalo ada masa senggang bola tepek...
    cs bukan mcm mesin jahit portable yg ada pelbagai jenis jahitan...apatah lagi industri...mesin industri mmg direka hanya utk jahit certain2 jahitan...tak boleh campur aduk ...sbb fungsi heavy dutynyer...mesin jahit hi speed pun hanya ada satu jenis jahitan...kalo portable, yes...hampir semua boleh...tgk modelnya...
    Back to top Go down
    View user profile http://passionate4crafts.blogspot.com
    NLiza



    Posts: 300
    Join date: 2009-01-21

    PostSubject: Re: NAK BELI MESIN JAHIT INDUSTRI & PORTABLE PELBAGAI JENAMA ?? SILA BACA DI SINI ...   Tue Feb 09, 2010 12:02 pm

    huby kata kalo takat buat part time n mampu buat 10-20lai jew seminggu.. xyah ler beli mesin CS tuh... huhuhuu.. sbb dia dah tau kite buleh anta jait CS rumah bola..
    Back to top Go down
    View user profile
     

    NAK BELI MESIN JAHIT INDUSTRI & PORTABLE PELBAGAI JENAMA ?? SILA BACA DI SINI ...

    View previous topic View next topic Back to top 
    Page 1 of 1

     Similar topics

    -
    » Nak Beli WTB: nikkor 17-55mm, f2.8
    » sila lihat pada hotel dan rumah tumpangan. Maaf
    » SolidWorks 2013 SP0 X86 (2012 Eng - Rus) Portable.rar
    » Large Oriental Style Planter
    » AFA Style Acrlic Cases For Sale, all sizes

    Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
    Tudung DIY CARI ::  :: -