BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
  • » awek tudung labuh
  • » Elemental Hero/Neo-Spacian Deck
  • » Got a gold crown to spare? (Merchant Caravan warband)
  • » Kryolan Aqua-Proof Underwater Makeup
  • » The Makeup Muse Tribal Workbook
  • » Tamarindus - looking for large old examples
  • » moji najdraži citati...
  • » 1650 deadset ok sa cable ayaw sa battery done...steps inside
  • » 6303 no signal done......sa isang jumper
  • » e1100t no signal done with e2p reset
  • NUFFNANG
    IKLAN
    Photobucket
    Share | 
     

     Cara-cara membuat tudung DIY

    View previous topic View next topic Go down 
    Go to page : Previous  1 ... 17 ... 29, 30, 31
    AuthorMessage
    butik bling bling



    Posts: 19
    Join date: 2011-01-05

    PostSubject: Re: Cara-cara membuat tudung DIY   Sun Apr 24, 2011 8:43 am

    hummm.... saya buat tudung twist je... ada banyak lycra bercorak berkaki.. cantik2 pulak tuh.. tapi sayangnya pas potong hilang dah kaki2 tu..Sad

    Back to top Go down
    View user profile http://butikblingbling.blogspot.com
    daai_violet



    Posts: 186
    Join date: 2009-01-07

    PostSubject: Re: Cara-cara membuat tudung DIY   Sun Apr 24, 2011 5:02 pm

    scallop lg senang, letak kaki kat bhg scallop tue
    Back to top Go down
    View user profile
    MummyAleeya



    Posts: 94
    Join date: 2009-01-07
    Age: 43
    Location: bangi/kajang

    PostSubject: Re: Cara-cara membuat tudung DIY   Mon May 02, 2011 9:31 pm

    lengloii wrote:
    Salam sumer..camner ekk nak kemaskan sambungan antara body ngan awning? Ader sesape leh kongsi tips?saya try buat tp agak kurang kemas kdg2 jd berketak2 jer.. Kadang2 bila pakai betul2 kat telinga jd kembang mcm kita tgh tarik telinga..
    Tensen..kadang2 elok jer menjadi,lehla tunjuk kat member2.. Tapi masalah nya banyak yg failed dari yg lulus!
    Tolong ekkk..

    Salam lengloi....

    untuk dapatkan jahitan yg kemas antara body dgn awning tuh, kena betul caranya...seeloknya, jelujur dulu...baru ditindih mesin...masa jelujur pun, awning kena terletak elok...klu berkumpul jer atau tak cantik rata, tuh yg hasilnya jadi tak kemas...(leh faham ker...) kena tengok sebenarnya....kekadang tulis nih, tak sampai maksudnya...hehheh....
    Back to top Go down
    View user profile
    MummyAleeya



    Posts: 94
    Join date: 2009-01-07
    Age: 43
    Location: bangi/kajang

    PostSubject: Re: Cara-cara membuat tudung DIY   Mon May 02, 2011 9:42 pm

    pnut wrote:
    a'ah ader sesaper yg boleh ajar jahit tudung 2 layer tue?.....


    pnut...

    tdg 2 layers nih sama jer konsep dia ngan tdg diy kiter yg ala ar**** tuh... cuma bodynya buat 2 keping, yg bhg dlm lebih besar dr bhg luar...pastikan lengkok dagu tuh tak ke dalam sgt...tercekik kat dagu nti...capahkan ke luar...sikit jer lengkok dia..chiffon nih memang nampak cantik, tp tk semua org suka...sebab dia tak grip macam kain lycra...org yg nak nampak cantik jer suka chiffon nih, org yg nak kan keselesaaan would prefer lycra...tp klu guna crepe much better...dia stretchy sikit compared to chiffon...tp mahal la plak...


    Last edited by MummyAleeya on Tue May 03, 2011 1:13 pm; edited 1 time in total
    Back to top Go down
    View user profile
    beebiees



    Posts: 155
    Join date: 2009-11-24
    Age: 31
    Location: http://afiacollections.blogspot.com/, http://nur-inn.com

    PostSubject: Re: Cara-cara membuat tudung DIY   Mon May 02, 2011 10:07 pm

    MummyAleeya wrote:
    pnut wrote:
    a'ah ader sesaper yg boleh ajar jahit tudung 2 layer tue?.....


    pnut...

    tdg 2 layers nih sama jer konsep dia ngan tdg diy kiter yg ala ar**** tuh... cuma bodynya buat 2 keping, yg bhg dlm lebih besar dr bhg luar...pastikan lengkok dagu tuh tak ke dalam sgt...tercekik kat dagu nti...capahkan ke luar...sikit jer lengkok dia..chiffon nih memang nampak cantik, tp tk semua org suka...sebab dia tak grip macam kain lycra...org yg nak nampak cantik jer suka chiffon nih, org yg nak kan keselesaaan would prefer lycra...tp klu guna crepe much better...dia stretchly sikit compared to chiffon...tp mahal la plak...

    setuju tuh...mmg nmpk cantik tapi pakai tak sedap mane..
    crepe ok la banding chiffon tp rege tak pyh cakap...ader customer tu bwh sample yg ari..ni yg design 2 lapis crepe kat luar lycra kat dlm...die nak kain camtuh...terpaksa la gi beli...dlm RM 38 kot semter...
    Back to top Go down
    View user profile http://afiacollections.blogspot.com
    marrianiahmad



    Posts: 3
    Join date: 2011-05-04
    Location: melaka

    PostSubject: cmne nk tgok tutorial tu eh?   Wed May 30, 2012 3:25 pm

    slm kengkawan, blog cupcake tu x blh tgk le..open to invited readers shj
    Back to top Go down
    View user profile
     

    Cara-cara membuat tudung DIY

    View previous topic View next topic Back to top 
    Page 31 of 31Go to page : Previous  1 ... 17 ... 29, 30, 31

     Similar topics

    -
    » [ask] cara dasar dandan/makeup muka (bedak, lipstik, eyeliner, dll)
    » awek tudung dan awek U...
    » Jesus Christ Superstar
    » Sony LBTZUX9 Mini Hi-Fi Shelf System 1000W RMS Total Power (Silver)
    » Buxus harlandii 2006 (owner M.Škrabal)

    Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
    Tudung DIY CARI ::  :: -