BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
  • » Cara Aktivasi Office Pro 2013 Full Crack
  • » Cara Aktivasi Windows 8 Enterprise Evaluation Build 9200
  • » awek tudung labuh
  • » Awek Tudung Hisap Kote Dalam Kereta Kancil.3gp
  • » Elemental Hero/Neo-Spacian Deck
  • » Jesus Christ Superstar
  • » Got a gold crown to spare? (Merchant Caravan warband)
  • » Sony LBTZUX9 Mini Hi-Fi Shelf System 1000W RMS Total Power (Silver)
  • » Kryolan Aqua-Proof Underwater Makeup
  • » Buxus harlandii 2006 (owner M.┼ákrabal)
  • NUFFNANG
    IKLAN
    Photobucket
    Share | 
     

     Cara-cara membuat tudung DIY

    View previous topic View next topic Go down 
    Go to page : Previous  1 ... 17 ... 29, 30, 31
    AuthorMessage
    butik bling bling



    Posts: 19
    Join date: 2011-01-05

    PostSubject: Re: Cara-cara membuat tudung DIY   Sun Apr 24, 2011 8:43 am

    hummm.... saya buat tudung twist je... ada banyak lycra bercorak berkaki.. cantik2 pulak tuh.. tapi sayangnya pas potong hilang dah kaki2 tu..Sad

    Back to top Go down
    View user profile http://butikblingbling.blogspot.com
    daai_violet



    Posts: 186
    Join date: 2009-01-07

    PostSubject: Re: Cara-cara membuat tudung DIY   Sun Apr 24, 2011 5:02 pm

    scallop lg senang, letak kaki kat bhg scallop tue
    Back to top Go down
    View user profile
    MummyAleeya



    Posts: 94
    Join date: 2009-01-07
    Age: 43
    Location: bangi/kajang

    PostSubject: Re: Cara-cara membuat tudung DIY   Mon May 02, 2011 9:31 pm

    lengloii wrote:
    Salam sumer..camner ekk nak kemaskan sambungan antara body ngan awning? Ader sesape leh kongsi tips?saya try buat tp agak kurang kemas kdg2 jd berketak2 jer.. Kadang2 bila pakai betul2 kat telinga jd kembang mcm kita tgh tarik telinga..
    Tensen..kadang2 elok jer menjadi,lehla tunjuk kat member2.. Tapi masalah nya banyak yg failed dari yg lulus!
    Tolong ekkk..

    Salam lengloi....

    untuk dapatkan jahitan yg kemas antara body dgn awning tuh, kena betul caranya...seeloknya, jelujur dulu...baru ditindih mesin...masa jelujur pun, awning kena terletak elok...klu berkumpul jer atau tak cantik rata, tuh yg hasilnya jadi tak kemas...(leh faham ker...) kena tengok sebenarnya....kekadang tulis nih, tak sampai maksudnya...hehheh....
    Back to top Go down
    View user profile
    MummyAleeya



    Posts: 94
    Join date: 2009-01-07
    Age: 43
    Location: bangi/kajang

    PostSubject: Re: Cara-cara membuat tudung DIY   Mon May 02, 2011 9:42 pm

    pnut wrote:
    a'ah ader sesaper yg boleh ajar jahit tudung 2 layer tue?.....


    pnut...

    tdg 2 layers nih sama jer konsep dia ngan tdg diy kiter yg ala ar**** tuh... cuma bodynya buat 2 keping, yg bhg dlm lebih besar dr bhg luar...pastikan lengkok dagu tuh tak ke dalam sgt...tercekik kat dagu nti...capahkan ke luar...sikit jer lengkok dia..chiffon nih memang nampak cantik, tp tk semua org suka...sebab dia tak grip macam kain lycra...org yg nak nampak cantik jer suka chiffon nih, org yg nak kan keselesaaan would prefer lycra...tp klu guna crepe much better...dia stretchy sikit compared to chiffon...tp mahal la plak...


    Last edited by MummyAleeya on Tue May 03, 2011 1:13 pm; edited 1 time in total
    Back to top Go down
    View user profile
    beebiees



    Posts: 155
    Join date: 2009-11-24
    Age: 31
    Location: http://afiacollections.blogspot.com/, http://nur-inn.com

    PostSubject: Re: Cara-cara membuat tudung DIY   Mon May 02, 2011 10:07 pm

    MummyAleeya wrote:
    pnut wrote:
    a'ah ader sesaper yg boleh ajar jahit tudung 2 layer tue?.....


    pnut...

    tdg 2 layers nih sama jer konsep dia ngan tdg diy kiter yg ala ar**** tuh... cuma bodynya buat 2 keping, yg bhg dlm lebih besar dr bhg luar...pastikan lengkok dagu tuh tak ke dalam sgt...tercekik kat dagu nti...capahkan ke luar...sikit jer lengkok dia..chiffon nih memang nampak cantik, tp tk semua org suka...sebab dia tak grip macam kain lycra...org yg nak nampak cantik jer suka chiffon nih, org yg nak kan keselesaaan would prefer lycra...tp klu guna crepe much better...dia stretchly sikit compared to chiffon...tp mahal la plak...

    setuju tuh...mmg nmpk cantik tapi pakai tak sedap mane..
    crepe ok la banding chiffon tp rege tak pyh cakap...ader customer tu bwh sample yg ari..ni yg design 2 lapis crepe kat luar lycra kat dlm...die nak kain camtuh...terpaksa la gi beli...dlm RM 38 kot semter...
    Back to top Go down
    View user profile http://afiacollections.blogspot.com
    marrianiahmad



    Posts: 3
    Join date: 2011-05-04
    Location: melaka

    PostSubject: cmne nk tgok tutorial tu eh?   Wed May 30, 2012 3:25 pm

    slm kengkawan, blog cupcake tu x blh tgk le..open to invited readers shj
    Back to top Go down
    View user profile
     

    Cara-cara membuat tudung DIY

    View previous topic View next topic Back to top 
    Page 31 of 31Go to page : Previous  1 ... 17 ... 29, 30, 31

     Similar topics

    -
    » Cara penggunaan phone suite
    » Cara Mendownload Video Youtube Dari Hp Nokia E63
    » [ask] cara dasar dandan/makeup muka (bedak, lipstik, eyeliner, dll)
    » Tudung Jahil Part 6
    » awek tudung dan awek U...

    Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
    Tudung DIY CARI ::  :: -