BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 Kedai Jahit Tepi Kaler

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
AuthorMessage
hannan6d



Posts : 401
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Thu Jan 29, 2009 6:34 pm

Aziah wrote:
kalo area salak tinggi/nilai/seremban 2 kat kedai mana ye??

aziah dok mana...seremban 2 ada satu kedai melayu..d farra kat area rufaqa tu...
Back to top Go down
View user profile
Aziah



Posts : 107
Join date : 2009-01-16
Location : N9

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Thu Jan 29, 2009 7:32 pm

hannan6d wrote:
Aziah wrote:
kalo area salak tinggi/nilai/seremban 2 kat kedai mana ye??

aziah dok mana...seremban 2 ada satu kedai melayu..d farra kat area rufaqa tu...

saya kat labu....kalo nak ke seremban 2 tuh dlm 20 min...
kat kawasan perumahan ye kedai tu?
Back to top Go down
View user profile
hannan6d



Posts : 401
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Thu Jan 29, 2009 9:20 pm

Aziah wrote:
hannan6d wrote:
Aziah wrote:
kalo area salak tinggi/nilai/seremban 2 kat kedai mana ye??

aziah dok mana...seremban 2 ada satu kedai melayu..d farra kat area rufaqa tu...

saya kat labu....kalo nak ke seremban 2 tuh dlm 20 min...
kat kawasan perumahan ye kedai tu?

o..kat labu..eh..jauh jugak dengan S2 tu..kalau semata2 nak gi jahit tepi..kat gadung jaya pun banyak kedai kan..tapi tak tau le..kedai jahit ada tak...
Back to top Go down
View user profile
catalysts2



Posts : 221
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Thu Jan 29, 2009 10:29 pm

ns, dua2 tempat sy blh pergi
tp kalau tahu alamat yg tepat
tak lah susah tercari2 Smile


ns collection wrote:
catalysts2 wrote:
ns collection wrote:
blossom wrote:
kat pandan indah ada satu kedai, dia jahit tepi biasa tapi ikut kaler kain.. dia charge RM2 utk satu tdg... kalau jahit tepi halus RM4... mahal gilosssssss.....


assalammualaikum...
saya ada servis jahit tepi tudung ....saya tinggal kat setiawangsa....
kalu jahit halus & jahit tepi...rm2.50
ikut warna tudung.....

wsalam

ns, tolong elaborate
di mana exact location ye

saya dok desa tun hussein onn....
kalu nak,blh gak dtg ke SPA (wellness boutique) di sri rampai,setapak....
Back to top Go down
View user profile
catalysts2



Posts : 221
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Thu Jan 29, 2009 10:34 pm

rosetreat wrote:
Salam, takder org nak buat servis jahit tepi twin neddle ker? nampak macam Aryani skit kan flower

rosetreat
sebenarnya agak mudah nak jahit pakai twin needle ni
hasilnya pun cantik
cuma kena beli the needle je
akak pakai yg singer
beli dr ME
berbaloi sungguh Very Happy Very Happy
Back to top Go down
View user profile
rosetreat



Posts : 258
Join date : 2008-12-23

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Sun Feb 01, 2009 4:56 pm

catalysts2 wrote:
rosetreat wrote:
Salam, takder org nak buat servis jahit tepi twin neddle ker? nampak macam Aryani skit kan flower

rosetreat
sebenarnya agak mudah nak jahit pakai twin needle ni
hasilnya pun cantik
cuma kena beli the needle je
akak pakai yg singer
beli dr ME
berbaloi sungguh Very Happy Very Happy

yer ker kak, saya dah kirim dr Misa tp bz sgt tak sempat jumpa dia..kekekeke
Back to top Go down
View user profile
zue



Posts : 143
Join date : 2009-01-23

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Mon Feb 02, 2009 12:58 pm

tadi pegi jahit tepi halus & biasa kat bgn hijau (x hijau dah skrg) Puchong Perdana, dia caj RM2 je utk 1 tdng...jahit pun ok. Berombak2 je...tapi kena suruh dia tarik la kain tu masa jahit tepi.. Very Happy
Back to top Go down
View user profile
tiramisu



Posts : 144
Join date : 2008-12-30
Location : kuala lumpur

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Mon Feb 02, 2009 1:48 pm

kak hannan,

avatar baru tu muka cun macam erra faziralah...cayoklah..... bounce bounce bounce
Back to top Go down
View user profile
Aziah



Posts : 107
Join date : 2009-01-16
Location : N9

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Fri Feb 13, 2009 4:57 pm

hannan6d wrote:
Aziah wrote:
hannan6d wrote:
Aziah wrote:
kalo area salak tinggi/nilai/seremban 2 kat kedai mana ye??

aziah dok mana...seremban 2 ada satu kedai melayu..d farra kat area rufaqa tu...

saya kat labu....kalo nak ke seremban 2 tuh dlm 20 min...
kat kawasan perumahan ye kedai tu?

o..kat labu..eh..jauh jugak dengan S2 tu..kalau semata2 nak gi jahit tepi..kat gadung jaya pun banyak kedai kan..tapi tak tau le..kedai jahit ada tak...

aaa kita dah jumpa kedai jahit tepi kat seremban....next time gie situ jelah
Back to top Go down
View user profile
rosniza_mga



Posts : 162
Join date : 2009-01-12
Age : 38
Location : Subang Airport, Sek. U5

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Mon Feb 16, 2009 2:50 pm

Niza upah kwn kat umah jer jahit tepi tudung..dia guna benang yg kita menjahit tu...murah jer...RM1....klu mls nak pi umah dia, jahit guna twin needle jer la tp kena jahit tepi yg biasa dulu..upah dgn kwn lain lak br 50sen...begini la cara org tak ada mesin jahit tepi...
Back to top Go down
View user profile http://www.rosnizacollections.blogspot.com
hannan6d



Posts : 401
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Mon Feb 16, 2009 4:19 pm

Aziah wrote:
hannan6d wrote:
Aziah wrote:
hannan6d wrote:
Aziah wrote:
kalo area salak tinggi/nilai/seremban 2 kat kedai mana ye??

aziah dok mana...seremban 2 ada satu kedai melayu..d farra kat area rufaqa tu...

saya kat labu....kalo nak ke seremban 2 tuh dlm 20 min...
kat kawasan perumahan ye kedai tu?

o..kat labu..eh..jauh jugak dengan S2 tu..kalau semata2 nak gi jahit tepi..kat gadung jaya pun banyak kedai kan..tapi tak tau le..kedai jahit ada tak...

aaa kita dah jumpa kedai jahit tepi kat seremban....next time gie situ jelah

kedai mana tu aziah...
Back to top Go down
View user profile
Aziah



Posts : 107
Join date : 2009-01-16
Location : N9

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Wed Feb 18, 2009 6:46 pm

hannan6d wrote:
Aziah wrote:
hannan6d wrote:
Aziah wrote:
hannan6d wrote:
Aziah wrote:
kalo area salak tinggi/nilai/seremban 2 kat kedai mana ye??

aziah dok mana...seremban 2 ada satu kedai melayu..d farra kat area rufaqa tu...

saya kat labu....kalo nak ke seremban 2 tuh dlm 20 min...
kat kawasan perumahan ye kedai tu?

o..kat labu..eh..jauh jugak dengan S2 tu..kalau semata2 nak gi jahit tepi..kat gadung jaya pun banyak kedai kan..tapi tak tau le..kedai jahit ada tak...

aaa kita dah jumpa kedai jahit tepi kat seremban....next time gie situ jelah

kedai mana tu aziah...

kalo dr serembannya tol...terus sampai jumpa bas stand...belok kiri...lepas t/light pertama terus...n masuk simpang kanan
kedai tuh belah kiri...
Back to top Go down
View user profile
hannan6d



Posts : 401
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Wed Feb 18, 2009 10:22 pm

Aziah wrote:
hannan6d wrote:
Aziah wrote:
hannan6d wrote:
Aziah wrote:
hannan6d wrote:
Aziah wrote:
kalo area salak tinggi/nilai/seremban 2 kat kedai mana ye??

aziah dok mana...seremban 2 ada satu kedai melayu..d farra kat area rufaqa tu...

saya kat labu....kalo nak ke seremban 2 tuh dlm 20 min...
kat kawasan perumahan ye kedai tu?

o..kat labu..eh..jauh jugak dengan S2 tu..kalau semata2 nak gi jahit tepi..kat gadung jaya pun banyak kedai kan..tapi tak tau le..kedai jahit ada tak...

aaa kita dah jumpa kedai jahit tepi kat seremban....next time gie situ jelah

kedai mana tu aziah...

kalo dr serembannya tol...terus sampai jumpa bas stand...belok kiri...lepas t/light pertama terus...n masuk simpang kanan
kedai tuh belah kiri...

o.kedai UNIK tu ye..hari ada nampak indian tu tengah jahit tudung coklat..ke aziah punya..i
Back to top Go down
View user profile
Aziah



Posts : 107
Join date : 2009-01-16
Location : N9

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Fri Feb 20, 2009 9:17 pm

kak hanan....aa betul tuhhh kedai unik....
mcm2 ada....
ehh tak aaaa lom hantar tudung tuk jahit lg.....
yg tgh buat pon lom jait tepi Laughing
Back to top Go down
View user profile
nazira



Posts : 72
Join date : 2008-12-23

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Mon Feb 23, 2009 10:15 am

blossom wrote:
kat pandan indah ada satu kedai, dia jahit tepi biasa tapi ikut kaler kain.. dia charge RM2 utk satu tdg... kalau jahit tepi halus RM4... mahal gilosssssss.....

boleh tanya tak di manakah gerangan kedai itewww
Back to top Go down
View user profile
aqilah



Posts : 4
Join date : 2009-01-30

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Mon Feb 23, 2009 5:20 pm

area nilai @ salak tinggi @ putrajaya xde ke?
Back to top Go down
View user profile
delisha



Posts : 66
Join date : 2009-03-15

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Sat Mar 21, 2009 9:09 am

sy dok kt kota warisan sepang..bleh la jahitkn tepi biasa ngan jahit halus..nk dtg kena bgtau dulu..
lupa nk bgtau..deret2 maybank bdr baru salak tinggi ada 1 kedai jahit india kecik je..selalu jual buah kt luar tu..deret belakng mybnk ada 1 kedai bunga..pun bleh jahit tepi..
Back to top Go down
View user profile
smurf



Posts : 36
Join date : 2009-02-16

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Mon Mar 23, 2009 9:30 am

those yg tinggal area pandan jaya, tmpt leh jhait tepi sederet ngan 7 -11 kat ngan cimb. tak ingat nama dia..harga ok gak lah...uncle tu baik...
Back to top Go down
View user profile
ctpizza



Posts : 274
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Mon Mar 23, 2009 9:32 am

smurf wrote:
those yg tinggal area pandan jaya, tmpt leh jhait tepi sederet ngan 7 -11 kat ngan cimb. tak ingat nama dia..harga ok gak lah...uncle tu baik...

waaaaa smurf akak pun gi jahit tepi kt situ gak....tah2 kita pernah terserempak....
situ murah kan rm1 utk 1 tudung...tp kalau tetas nk jait balik pong die charge rm1
smurf duk kt situ ke
Back to top Go down
View user profile http://meandmyworld-ct.blogspot.com/
smurf



Posts : 36
Join date : 2009-02-16

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Mon Mar 23, 2009 9:37 am

ctpizza,

dok kat area cheras indah..tapi slalu gi situ jahit tepi ngan uncle tu..lately slow down business sikit, sibukss..
Back to top Go down
View user profile
ctpizza



Posts : 274
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Mon Mar 23, 2009 9:40 am

smurf wrote:
ctpizza,

dok kat area cheras indah..tapi slalu gi situ jahit tepi ngan uncle tu..lately slow down business sikit, sibukss..

ler....tmn cheras indah ker...yg kt sblh pandan perdana?
Back to top Go down
View user profile http://meandmyworld-ct.blogspot.com/
smurf



Posts : 36
Join date : 2009-02-16

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Mon Mar 23, 2009 9:42 am

ctpizza wrote:
smurf wrote:
ctpizza,

dok kat area cheras indah..tapi slalu gi situ jahit tepi ngan uncle tu..lately slow down business sikit, sibukss..

ler....tmn cheras indah ker...yg kt sblh pandan perdana?

aha kat ngan eon bank tu...ctpizza dok mana? blh jumpa2 tkr idea pas ni...huhuhu..
Back to top Go down
View user profile
ctpizza



Posts : 274
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Mon Mar 23, 2009 9:51 am

smurf wrote:
ctpizza wrote:
smurf wrote:
ctpizza,

dok kat area cheras indah..tapi slalu gi situ jahit tepi ngan uncle tu..lately slow down business sikit, sibukss..

ler....tmn cheras indah ker...yg kt sblh pandan perdana?

aha kat ngan eon bank tu...ctpizza dok mana? blh jumpa2 tkr idea pas ni...huhuhu..

ya Allah...kita duk area yg sama ler....heheheh.....
buleh gak....akak duk tm maju jaya sebelah umah imam
Back to top Go down
View user profile http://meandmyworld-ct.blogspot.com/
zuwaidah



Posts : 238
Join date : 2009-01-05
Age : 52
Location : AU3 Keramat

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Mon Mar 23, 2009 3:08 pm

ctpizza wrote:
smurf wrote:
ctpizza wrote:
smurf wrote:
ctpizza,

dok kat area cheras indah..tapi slalu gi situ jahit tepi ngan uncle tu..lately slow down business sikit, sibukss..

ler....tmn cheras indah ker...yg kt sblh pandan perdana?

aha kat ngan eon bank tu...ctpizza dok mana? blh jumpa2 tkr idea pas ni...huhuhu..

ya Allah...kita duk area yg sama ler....heheheh.....
buleh gak....akak duk tm maju jaya sebelah umah imam

kekekekkekeke nak tumpang sekaki leh keeee
kalau tak kacau tak sah..ngeh ngeh ngeh
Back to top Go down
View user profile http://zusazali.blogspot.com
ctpizza



Posts : 274
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Mon Mar 23, 2009 4:43 pm

buleh...kalau pasal maksu...sentiasa boleh

pssstttt: tp the prob is bila nyer?
Back to top Go down
View user profile http://meandmyworld-ct.blogspot.com/
Sponsored content




PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Today at 3:16 pm

Back to top Go down
 
Kedai Jahit Tepi Kaler
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 6Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
 Similar topics
-
» Hi..i'm from Batu Kawan, Penang
» MOUSILLON SETTING
» Setting up a rear end
» Lupsup the series... But I love them! LOL

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Kedai2 menjual bahan tudung DIY-
Jump to: