BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
  • » AMS members setting up the stand at the ME exhibition.
  • » SubTech model submarines
  • » class D power amps
  • » PASHUR's 2 New Jersey Workshops - May 19
  • NUFFNANG
    IKLAN
    Photobucket
    Share | 
     

     Kedai Jahit Tepi Kaler

    View previous topic View next topic Go down 
    Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
    AuthorMessage
    hannan6d



    Posts: 401
    Join date: 2008-12-22

    PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Thu Jan 29, 2009 6:34 pm

    Aziah wrote:
    kalo area salak tinggi/nilai/seremban 2 kat kedai mana ye??

    aziah dok mana...seremban 2 ada satu kedai melayu..d farra kat area rufaqa tu...
    Back to top Go down
    View user profile
    Aziah



    Posts: 107
    Join date: 2009-01-16
    Location: N9

    PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Thu Jan 29, 2009 7:32 pm

    hannan6d wrote:
    Aziah wrote:
    kalo area salak tinggi/nilai/seremban 2 kat kedai mana ye??

    aziah dok mana...seremban 2 ada satu kedai melayu..d farra kat area rufaqa tu...

    saya kat labu....kalo nak ke seremban 2 tuh dlm 20 min...
    kat kawasan perumahan ye kedai tu?
    Back to top Go down
    View user profile
    hannan6d



    Posts: 401
    Join date: 2008-12-22

    PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Thu Jan 29, 2009 9:20 pm

    Aziah wrote:
    hannan6d wrote:
    Aziah wrote:
    kalo area salak tinggi/nilai/seremban 2 kat kedai mana ye??

    aziah dok mana...seremban 2 ada satu kedai melayu..d farra kat area rufaqa tu...

    saya kat labu....kalo nak ke seremban 2 tuh dlm 20 min...
    kat kawasan perumahan ye kedai tu?

    o..kat labu..eh..jauh jugak dengan S2 tu..kalau semata2 nak gi jahit tepi..kat gadung jaya pun banyak kedai kan..tapi tak tau le..kedai jahit ada tak...
    Back to top Go down
    View user profile
    catalysts2



    Posts: 221
    Join date: 2008-12-22

    PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Thu Jan 29, 2009 10:29 pm

    ns, dua2 tempat sy blh pergi
    tp kalau tahu alamat yg tepat
    tak lah susah tercari2 Smile


    ns collection wrote:
    catalysts2 wrote:
    ns collection wrote:
    blossom wrote:
    kat pandan indah ada satu kedai, dia jahit tepi biasa tapi ikut kaler kain.. dia charge RM2 utk satu tdg... kalau jahit tepi halus RM4... mahal gilosssssss.....


    assalammualaikum...
    saya ada servis jahit tepi tudung ....saya tinggal kat setiawangsa....
    kalu jahit halus & jahit tepi...rm2.50
    ikut warna tudung.....

    wsalam

    ns, tolong elaborate
    di mana exact location ye

    saya dok desa tun hussein onn....
    kalu nak,blh gak dtg ke SPA (wellness boutique) di sri rampai,setapak....
    Back to top Go down
    View user profile
    catalysts2



    Posts: 221
    Join date: 2008-12-22

    PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Thu Jan 29, 2009 10:34 pm

    rosetreat wrote:
    Salam, takder org nak buat servis jahit tepi twin neddle ker? nampak macam Aryani skit kan flower

    rosetreat
    sebenarnya agak mudah nak jahit pakai twin needle ni
    hasilnya pun cantik
    cuma kena beli the needle je
    akak pakai yg singer
    beli dr ME
    berbaloi sungguh Very Happy Very Happy
    Back to top Go down
    View user profile
    rosetreat



    Posts: 258
    Join date: 2008-12-23

    PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Sun Feb 01, 2009 4:56 pm

    catalysts2 wrote:
    rosetreat wrote:
    Salam, takder org nak buat servis jahit tepi twin neddle ker? nampak macam Aryani skit kan flower

    rosetreat
    sebenarnya agak mudah nak jahit pakai twin needle ni
    hasilnya pun cantik
    cuma kena beli the needle je
    akak pakai yg singer
    beli dr ME
    berbaloi sungguh Very Happy Very Happy

    yer ker kak, saya dah kirim dr Misa tp bz sgt tak sempat jumpa dia..kekekeke
    Back to top Go down
    View user profile
    zue



    Posts: 143
    Join date: 2009-01-23

    PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Mon Feb 02, 2009 12:58 pm

    tadi pegi jahit tepi halus & biasa kat bgn hijau (x hijau dah skrg) Puchong Perdana, dia caj RM2 je utk 1 tdng...jahit pun ok. Berombak2 je...tapi kena suruh dia tarik la kain tu masa jahit tepi.. Very Happy
    Back to top Go down
    View user profile
    tiramisu



    Posts: 144
    Join date: 2008-12-30
    Location: kuala lumpur

    PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Mon Feb 02, 2009 1:48 pm

    kak hannan,

    avatar baru tu muka cun macam erra faziralah...cayoklah..... bounce bounce bounce
    Back to top Go down
    View user profile
    Aziah



    Posts: 107
    Join date: 2009-01-16
    Location: N9

    PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Fri Feb 13, 2009 4:57 pm

    hannan6d wrote:
    Aziah wrote:
    hannan6d wrote:
    Aziah wrote:
    kalo area salak tinggi/nilai/seremban 2 kat kedai mana ye??

    aziah dok mana...seremban 2 ada satu kedai melayu..d farra kat area rufaqa tu...

    saya kat labu....kalo nak ke seremban 2 tuh dlm 20 min...
    kat kawasan perumahan ye kedai tu?

    o..kat labu..eh..jauh jugak dengan S2 tu..kalau semata2 nak gi jahit tepi..kat gadung jaya pun banyak kedai kan..tapi tak tau le..kedai jahit ada tak...

    aaa kita dah jumpa kedai jahit tepi kat seremban....next time gie situ jelah
    Back to top Go down
    View user profile
    rosniza_mga



    Posts: 162
    Join date: 2009-01-12
    Age: 36
    Location: Subang Airport, Sek. U5

    PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Mon Feb 16, 2009 2:50 pm

    Niza upah kwn kat umah jer jahit tepi tudung..dia guna benang yg kita menjahit tu...murah jer...RM1....klu mls nak pi umah dia, jahit guna twin needle jer la tp kena jahit tepi yg biasa dulu..upah dgn kwn lain lak br 50sen...begini la cara org tak ada mesin jahit tepi...
    Back to top Go down
    View user profile http://www.rosnizacollections.blogspot.com
    hannan6d



    Posts: 401
    Join date: 2008-12-22

    PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Mon Feb 16, 2009 4:19 pm

    Aziah wrote:
    hannan6d wrote:
    Aziah wrote:
    hannan6d wrote:
    Aziah wrote:
    kalo area salak tinggi/nilai/seremban 2 kat kedai mana ye??

    aziah dok mana...seremban 2 ada satu kedai melayu..d farra kat area rufaqa tu...

    saya kat labu....kalo nak ke seremban 2 tuh dlm 20 min...
    kat kawasan perumahan ye kedai tu?

    o..kat labu..eh..jauh jugak dengan S2 tu..kalau semata2 nak gi jahit tepi..kat gadung jaya pun banyak kedai kan..tapi tak tau le..kedai jahit ada tak...

    aaa kita dah jumpa kedai jahit tepi kat seremban....next time gie situ jelah

    kedai mana tu aziah...
    Back to top Go down
    View user profile
    Aziah



    Posts: 107
    Join date: 2009-01-16
    Location: N9

    PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Wed Feb 18, 2009 6:46 pm

    hannan6d wrote:
    Aziah wrote:
    hannan6d wrote:
    Aziah wrote:
    hannan6d wrote:
    Aziah wrote:
    kalo area salak tinggi/nilai/seremban 2 kat kedai mana ye??

    aziah dok mana...seremban 2 ada satu kedai melayu..d farra kat area rufaqa tu...

    saya kat labu....kalo nak ke seremban 2 tuh dlm 20 min...
    kat kawasan perumahan ye kedai tu?

    o..kat labu..eh..jauh jugak dengan S2 tu..kalau semata2 nak gi jahit tepi..kat gadung jaya pun banyak kedai kan..tapi tak tau le..kedai jahit ada tak...

    aaa kita dah jumpa kedai jahit tepi kat seremban....next time gie situ jelah

    kedai mana tu aziah...

    kalo dr serembannya tol...terus sampai jumpa bas stand...belok kiri...lepas t/light pertama terus...n masuk simpang kanan
    kedai tuh belah kiri...
    Back to top Go down
    View user profile
    hannan6d



    Posts: 401
    Join date: 2008-12-22

    PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Wed Feb 18, 2009 10:22 pm

    Aziah wrote:
    hannan6d wrote:
    Aziah wrote:
    hannan6d wrote:
    Aziah wrote:
    hannan6d wrote:
    Aziah wrote:
    kalo area salak tinggi/nilai/seremban 2 kat kedai mana ye??

    aziah dok mana...seremban 2 ada satu kedai melayu..d farra kat area rufaqa tu...

    saya kat labu....kalo nak ke seremban 2 tuh dlm 20 min...
    kat kawasan perumahan ye kedai tu?

    o..kat labu..eh..jauh jugak dengan S2 tu..kalau semata2 nak gi jahit tepi..kat gadung jaya pun banyak kedai kan..tapi tak tau le..kedai jahit ada tak...

    aaa kita dah jumpa kedai jahit tepi kat seremban....next time gie situ jelah

    kedai mana tu aziah...

    kalo dr serembannya tol...terus sampai jumpa bas stand...belok kiri...lepas t/light pertama terus...n masuk simpang kanan
    kedai tuh belah kiri...

    o.kedai UNIK tu ye..hari ada nampak indian tu tengah jahit tudung coklat..ke aziah punya..i
    Back to top Go down
    View user profile
    Aziah



    Posts: 107
    Join date: 2009-01-16
    Location: N9

    PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Fri Feb 20, 2009 9:17 pm

    kak hanan....aa betul tuhhh kedai unik....
    mcm2 ada....
    ehh tak aaaa lom hantar tudung tuk jahit lg.....
    yg tgh buat pon lom jait tepi Laughing
    Back to top Go down
    View user profile
    nazira



    Posts: 72
    Join date: 2008-12-23

    PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Mon Feb 23, 2009 10:15 am

    blossom wrote:
    kat pandan indah ada satu kedai, dia jahit tepi biasa tapi ikut kaler kain.. dia charge RM2 utk satu tdg... kalau jahit tepi halus RM4... mahal gilosssssss.....

    boleh tanya tak di manakah gerangan kedai itewww
    Back to top Go down
    View user profile
     

    Kedai Jahit Tepi Kaler

    View previous topic View next topic Back to top 
    Page 6 of 9Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

     Similar topics

    -
    » Hi..i'm from Batu Kawan, Penang
    » MOUSILLON SETTING
    » Setting up a rear end
    » Lupsup the series... But I love them! LOL

    Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
    Tudung DIY CARI :: Thread :: Kedai2 menjual bahan tudung DIY-