BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 Kedai Jahit Tepi Kaler

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
AuthorMessage
tiramisu



Posts : 144
Join date : 2008-12-30
Location : kuala lumpur

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Mon Jan 05, 2009 11:26 pm

dalam malas2 nok tukor benang jahit tepi, malas lagi rupanya nokpegi kedai jahit tepi, so mintok tolong hubby tukarkan benang dengan tapak utkjahit halus.siap jugak 2 helai..jimat skit pitih aku....he3x
Back to top Go down
View user profile
evabobbie
Peniaga


Posts : 267
Join date : 2008-12-22
Age : 45
Location : seri kembangan/shah alam

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Tue Jan 06, 2009 12:06 pm

akak tengok amoi kedai jahit tu tukar benagn kejap aje
dia tak buang terus benang yg sedia ada tp potong atas sket
pastu sambung dgn benang baru
then dia tarik sampai benang baru tu keluar..
so tak payah le dia cucuk2 masuk benang baru dlm lubang2 kecik
dalam mesin tu..
erkk..paham ke.. geek
Back to top Go down
View user profile http://allmustsell.blogspot.com
Zareen
Peniaga


Posts : 487
Join date : 2008-12-22
Age : 37
Location : Puchong,Selangor

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Tue Jan 06, 2009 12:18 pm

evabobbie wrote:
akak tengok amoi kedai jahit tu tukar benagn kejap aje
dia tak buang terus benang yg sedia ada tp potong atas sket
pastu sambung dgn benang baru
then dia tarik sampai benang baru tu keluar..
so tak payah le dia cucuk2 masuk benang baru dlm lubang2 kecik
dalam mesin tu..
erkk..paham ke.. geek

Kak..tengok amoi tu buat cam senang jeekk...nak gak buat kat umah camtue...tapi takot arr...takut jadi lain palk kang...mak pon dah kata...tak yah nak godek2 lagi..takut setting lariii....so..skarang ni saya kalu nak jahit ikut kaler..pi le kat amoi tu jap..huhuhu
Back to top Go down
View user profile http://www.mytudungcollection.blogspot.com
misa
Peniaga


Posts : 776
Join date : 2008-12-22
Location : KL

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Tue Jan 06, 2009 1:51 pm

evabobbie wrote:
akak tengok amoi kedai jahit tu tukar benagn kejap aje
dia tak buang terus benang yg sedia ada tp potong atas sket
pastu sambung dgn benang baru
then dia tarik sampai benang baru tu keluar..
so tak payah le dia cucuk2 masuk benang baru dlm lubang2 kecik
dalam mesin tu..
erkk..paham ke.. geek

pahaam.. hehe.. balik nanti nak try tukar benang cara tu..
thanks ye eva.. kasik tip mudah nih..
Back to top Go down
View user profile http://craftyspace.blogspot.com
evabobbie
Peniaga


Posts : 267
Join date : 2008-12-22
Age : 45
Location : seri kembangan/shah alam

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Tue Jan 06, 2009 2:11 pm

Zareen wrote:
evabobbie wrote:
akak tengok amoi kedai jahit tu tukar benagn kejap aje
dia tak buang terus benang yg sedia ada tp potong atas sket
pastu sambung dgn benang baru
then dia tarik sampai benang baru tu keluar..
so tak payah le dia cucuk2 masuk benang baru dlm lubang2 kecik
dalam mesin tu..
erkk..paham ke.. geek

Kak..tengok amoi tu buat cam senang jeekk...nak gak buat kat umah camtue...tapi takot arr...takut jadi lain palk kang...mak pon dah kata...tak yah nak godek2 lagi..takut setting lariii....so..skarang ni saya kalu nak jahit ikut kaler..pi le kat amoi tu jap..huhuhu

hehe..akak pon nk g petang ni
paksa-rela le..nk wat camno Razz
Back to top Go down
View user profile http://allmustsell.blogspot.com
tiramisu



Posts : 144
Join date : 2008-12-30
Location : kuala lumpur

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Tue Jan 06, 2009 4:19 pm

evabobbie wrote:
akak tengok amoi kedai jahit tu tukar benagn kejap aje
dia tak buang terus benang yg sedia ada tp potong atas sket
pastu sambung dgn benang baru
then dia tarik sampai benang baru tu keluar..
so tak payah le dia cucuk2 masuk benang baru dlm lubang2 kecik
dalam mesin tu..
erkk..paham ke.. geek

kak,

memang macam tu caranya tukar benang, tapi sy memang tak suka betul buat keje tu, sik baik hubby rajin tang tu....
Back to top Go down
View user profile
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Wed Jan 07, 2009 10:42 am

dekat pekan kajang, berhampiran tempat tunggu bas, opposite kedai Billion, ade stu kedai cina jahit tepi..utk jahit halus ujung body tudung 2.50 die caj, kalo jahit tepi seringgit..
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
dianaibrahimali



Posts : 30
Join date : 2008-12-22
Age : 37
Location : Puchong

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Thu Jan 08, 2009 3:03 pm

balik tganu br2 ni.....g lah jahit tepi tudung yg halus tuh........
dia caj rm1.50 sehelai tudung............. bounce

CNY ni aku nak bw balik semua tudung.....
nak jahit tepi...........
Back to top Go down
View user profile http://www.anjcollection.blogspot.com
yanzack79



Posts : 113
Join date : 2008-12-23
Age : 37
Location : bukit mahkota, bangi

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Thu Jan 08, 2009 4:19 pm

iRaa wrote:
yanzack79 wrote:
Yan pun ada mesin jahit tepi....sesape yg stay kat bangi tu blh la yan tlg jahitkan...yan amik upah 60 sen je....Tapi kene bgtau awal2 sbb nak kene beli benang ikut color kain...

yannnn..bangi kat mana yerkk...?? Embarassed Embarassed ira duk kat dengkil..tak tau la nak antor jahit tepi kat mana kat area dengkil niee... Crying or Very sad


iRaa..sori ek x perasan la...kat dengkil tak tau la pulak yan....kalau kat bangi tau la....
Back to top Go down
View user profile
aleiz
Peniaga


Posts : 104
Join date : 2008-12-21

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Sat Jan 10, 2009 8:33 am

evabobbie wrote:
akak biasa jahit tepi after cantum awning n body
so jahit sekali arung jelah..bila jahit mcm ni takde tebal
sgt kt atas kepala tu
pastu cantum kt tengah badan pun jahit tepi cantum terus
last sekali jahit tepi halus kt bawah..semua rm3 aje..
murah la kan...kot?

kak eva,

mase cantum kat tengah yg jahit tepi trus tu kan, pastu kak eva jahit smule ke just yg jahit tepi tu je yg mencantum kan tengah tu?

erk..paham kot ek?hehehe..
Back to top Go down
View user profile
evabobbie
Peniaga


Posts : 267
Join date : 2008-12-22
Age : 45
Location : seri kembangan/shah alam

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Sat Jan 10, 2009 11:14 am

aleiz wrote:
evabobbie wrote:
akak biasa jahit tepi after cantum awning n body
so jahit sekali arung jelah..bila jahit mcm ni takde tebal
sgt kt atas kepala tu
pastu cantum kt tengah badan pun jahit tepi cantum terus
last sekali jahit tepi halus kt bawah..semua rm3 aje..
murah la kan...kot?

kak eva,

mase cantum kat tengah yg jahit tepi trus tu kan, pastu kak eva jahit smule ke just yg jahit tepi tu je yg mencantum kan tengah tu?

erk..paham kot ek?hehehe..

takde jahit dah ..
Back to top Go down
View user profile http://allmustsell.blogspot.com
hannan6d



Posts : 401
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Sat Jan 10, 2009 11:20 am

dianaibrahimali wrote:
balik tganu br2 ni.....g lah jahit tepi tudung yg halus tuh........
dia caj rm1.50 sehelai tudung............. bounce

CNY ni aku nak bw balik semua tudung.....
nak jahit tepi...........

kat trg kat mana rm1.5 tu..
Back to top Go down
View user profile
top45



Posts : 5
Join date : 2009-01-08

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Tue Jan 13, 2009 11:51 am

KTop selalunya jahit awning dulu dan jahit bawah leher tang body tu dulu pastu baru antar kedai jahit tepi..makna nya awning & body tu jahit sekali can tudung yg jual kat ariani tu la.Ahad aritu antar lak jahit tepi bawah tudung sebab anak2 nak yg camtu tapi kedai tu x jahit berombak so KTop soh dia buat balik.Semalam ambik pun ada 2 helai sebelah tudung x berombak@ sebab dia tak tarik masa jahit tepi tu. Kena charged 2x....hampeh tul la kedai ni. Mad
Back to top Go down
View user profile
tiramisu



Posts : 144
Join date : 2008-12-30
Location : kuala lumpur

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Tue Jan 13, 2009 10:51 pm

hannan6d wrote:
dianaibrahimali wrote:
balik tganu br2 ni.....g lah jahit tepi tudung yg halus tuh........
dia caj rm1.50 sehelai tudung............. bounce

CNY ni aku nak bw balik semua tudung.....
nak jahit tepi...........

kat trg kat mana rm1.5 tu..

hannan,

CNY nie tak balik ganu ke? kite nak balik, buat cukur jambul baby kite tu....bolehlah kite gie serang kat kedai SALEEM yang baru bukak tu, kot2 kain jerseynya cantik...nanti hubby..cakap...dah tak ada benda lain ke nak beli...kain...kain...kain..

diana,

ganu kat mana?
Back to top Go down
View user profile
melati putih
Peniaga


Posts : 141
Join date : 2008-12-23
Age : 40
Location : kajang

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Wed Jan 14, 2009 10:42 am

first time buat semalam.... cantum body ngan awning dulu
baru hantar jahit tepi dan jahit tepi halus..
satu tudung rm2.50

huhuhuhuhu
Back to top Go down
View user profile http://melatishopz.blogspot.com
evabobbie
Peniaga


Posts : 267
Join date : 2008-12-22
Age : 45
Location : seri kembangan/shah alam

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Wed Jan 14, 2009 11:11 am

melati putih wrote:
first time buat semalam.... cantum body ngan awning dulu
baru hantar jahit tepi dan jahit tepi halus..
satu tudung rm2.50

huhuhuhuhu

mahal jugak ek
Back to top Go down
View user profile http://allmustsell.blogspot.com
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Wed Jan 14, 2009 11:38 am

melati putih wrote:
first time buat semalam.... cantum body ngan awning dulu
baru hantar jahit tepi dan jahit tepi halus..
satu tudung rm2.50

huhuhuhuhu

sama cara dan harga dgn k yana buat..
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
ajergiler
Peniaga


Posts : 117
Join date : 2008-12-21

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Wed Jan 14, 2009 6:27 pm

kita ada mesin jht tepi biasa kat umah...sng skit..
cuma antar jht tepi halus jer tuk tudung butang tu...
tudung ariani tu jht tepi biasa then kelim jer..
jht tepi halus apek tu caj rm2 sehelai..
Back to top Go down
View user profile
awina



Posts : 21
Join date : 2009-01-18
Age : 43
Location : selangor

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Tue Jan 20, 2009 5:35 pm

kat bandar baru bangi ada kedai cina jahit tepi halus ikut kaler kain, RM2 jer upahnye kalau untuk tudung cam nie.. kedai ni sebelah kedai runcit kiat seong. kat pasar basah fasa 1.. sapa kt area bangi tau ler..
Back to top Go down
View user profile
blossom
Peniaga


Posts : 113
Join date : 2008-12-25

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Thu Jan 22, 2009 4:55 pm

kat pandan indah ada satu kedai, dia jahit tepi biasa tapi ikut kaler kain.. dia charge RM2 utk satu tdg... kalau jahit tepi halus RM4... mahal gilosssssss.....
Back to top Go down
View user profile http://www.veesta606.com
ns collection



Posts : 5
Join date : 2009-01-28
Location : kuala lumpur

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Wed Jan 28, 2009 11:40 pm

blossom wrote:
kat pandan indah ada satu kedai, dia jahit tepi biasa tapi ikut kaler kain.. dia charge RM2 utk satu tdg... kalau jahit tepi halus RM4... mahal gilosssssss.....


assalammualaikum...
saya ada servis jahit tepi tudung ....saya tinggal kat setiawangsa....
kalu jahit halus & jahit tepi...rm2.50
ikut warna tudung.....
Back to top Go down
View user profile http://hayatiyati.blogspots.com
catalysts2



Posts : 221
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Thu Jan 29, 2009 1:49 am

ns collection wrote:
blossom wrote:
kat pandan indah ada satu kedai, dia jahit tepi biasa tapi ikut kaler kain.. dia charge RM2 utk satu tdg... kalau jahit tepi halus RM4... mahal gilosssssss.....


assalammualaikum...
saya ada servis jahit tepi tudung ....saya tinggal kat setiawangsa....
kalu jahit halus & jahit tepi...rm2.50
ikut warna tudung.....

wsalam

ns, tolong elaborate
di mana exact location ye
Back to top Go down
View user profile
Aziah



Posts : 107
Join date : 2009-01-16
Location : N9

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Thu Jan 29, 2009 11:00 am

kalo area salak tinggi/nilai/seremban 2 kat kedai mana ye??
Back to top Go down
View user profile
ns collection



Posts : 5
Join date : 2009-01-28
Location : kuala lumpur

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Thu Jan 29, 2009 4:00 pm

catalysts2 wrote:
ns collection wrote:
blossom wrote:
kat pandan indah ada satu kedai, dia jahit tepi biasa tapi ikut kaler kain.. dia charge RM2 utk satu tdg... kalau jahit tepi halus RM4... mahal gilosssssss.....


assalammualaikum...
saya ada servis jahit tepi tudung ....saya tinggal kat setiawangsa....
kalu jahit halus & jahit tepi...rm2.50
ikut warna tudung.....

wsalam

ns, tolong elaborate
di mana exact location ye

saya dok desa tun hussein onn....
kalu nak,blh gak dtg ke SPA (wellness boutique) di sri rampai,setapak....
Back to top Go down
View user profile http://hayatiyati.blogspots.com
rosetreat



Posts : 258
Join date : 2008-12-23

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Thu Jan 29, 2009 6:01 pm

Salam, takder org nak buat servis jahit tepi twin neddle ker? nampak macam Aryani skit kan flower
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Today at 2:44 pm

Back to top Go down
 
Kedai Jahit Tepi Kaler
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 6Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Kedai2 menjual bahan tudung DIY-
Jump to: