BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 Kedai Jahit Tepi Kaler

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
AuthorMessage
lyna233



Posts : 13
Join date : 2009-05-06
Location : Kuala Terengganu

PostSubject: jahit tepi   Thu May 07, 2009 3:24 pm

salam...nak tanya kat member2....

2 garisan jahitan kat bawah tudung tu nak kena jahit 2 kali ke cmner ya.....

atau masa kelim warna tu mesin tu dah mmg jahitkan ke garisan pertama tu.....mmg tak reti ni....sbb saya jahit manual jer 2-2 garisan tu.....tak lawa jadik....mcm tak straight sangat....

plz saper2 bgtau....tq
Back to top Go down
View user profile
izreen



Posts : 626
Join date : 2009-01-09
Location : KL

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Thu May 07, 2009 3:58 pm

lyna233 wrote:
salam...nak tanya kat member2....

2 garisan jahitan kat bawah tudung tu nak kena jahit 2 kali ke cmner ya.....

atau masa kelim warna tu mesin tu dah mmg jahitkan ke garisan pertama tu.....mmg tak reti ni....sbb saya jahit manual jer 2-2 garisan tu.....tak lawa jadik....mcm tak straight sangat....

plz saper2 bgtau....tq

lyna23

nak bagi 2 garisan tuh... ade byk cara..

cara yang paling lawa.. guna mesin jahit coverstitch.. mahal.. dlm 3-4K

option yg forummer kat sini guna... pakai twin needle.. 2mm, 4mm, 6mm... tak semua mesin jahit leh guna.. tapi cuba la cari...

option ke tiga.. jahit 2 kali macam awak.. tapi mmg yg ni.. practices make perfect!!

selamat mencuba Smile flower
Back to top Go down
View user profile http://facebook.com/annisaa.butik
lyna233



Posts : 13
Join date : 2009-05-06
Location : Kuala Terengganu

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Thu May 07, 2009 5:07 pm

aizreen...thanks....

itula dok pikir....cmner nak jadik lawa mcm jahitan ariani tu....

kalo nak kena beli mesin tu...alamak....rasa mcm tak praktikal buat kita sbb bkn nak guna sgt pun....yg ada kat umah mesin manual yg jenis raleigh tu....

ntt nak try survey twin needle tu la....kat mana la ada jual kat ganu nie.....
Back to top Go down
View user profile
akuni



Posts : 119
Join date : 2009-03-10
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Thu May 07, 2009 6:07 pm

lyna233 wrote:
aizreen...thanks....

itula dok pikir....cmner nak jadik lawa mcm jahitan ariani tu....

kalo nak kena beli mesin tu...alamak....rasa mcm tak praktikal buat kita sbb bkn nak guna sgt pun....yg ada kat umah mesin manual yg jenis raleigh tu....

ntt nak try survey twin needle tu la....kat mana la ada jual kat ganu nie.....

Cuba order dgn Yela (http://jvcynosure.blogspot.com/)
Back to top Go down
View user profile http://goncar-mall.blogspot.com
nurin_qistina73
Peniaga


Posts : 257
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Fri May 08, 2009 9:57 am

lyna233 wrote:
aizreen...thanks....

itula dok pikir....cmner nak jadik lawa mcm jahitan ariani tu....

kalo nak kena beli mesin tu...alamak....rasa mcm tak praktikal buat kita sbb bkn nak guna sgt pun....yg ada kat umah mesin manual yg jenis raleigh tu....

ntt nak try survey twin needle tu la....kat mana la ada jual kat ganu nie.....


kalau mesin lama jenis hitam tu tak bole guna twin needle...kalau nak tukar tapak.
Back to top Go down
View user profile
hooney
Peniaga


Posts : 317
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Fri May 08, 2009 10:09 am

mesin itam ni x leh nak buat twin needle and tak bole nk tukar tapak sb tapaknya semua std
Back to top Go down
View user profile http://hooneydiy.blogspot.com/
wann



Posts : 89
Join date : 2009-02-17
Age : 36
Location : PJ-SELAYANG

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Fri May 08, 2009 10:41 am

sesape yg tinggal area batu caves/selayang boleh gi pasar borong selayang kat area balai polis, ada 3 buah kedai jual alat2 jahitan, kat situ ada ambik upah jahit tepi warna juga, ada yg charge RM1.50, RM1.00. Kedai paling kanan, dia jahit lagi kemas, charge RM1.00 selai, boleh ambik terus. kat Tmn Sri Gombak pun ada cuma mahal sikit, RM7.00/pcs tp jahitannya of course high quality.
Back to top Go down
View user profile http://seri-diah.blogspot.com/
zarina73



Posts : 80
Join date : 2009-01-02
Age : 43
Location : Selayang Height, Batu Caves

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Mon May 18, 2009 3:49 pm

wann wrote:
sesape yg tinggal area batu caves/selayang boleh gi pasar borong selayang kat area balai polis, ada 3 buah kedai jual alat2 jahitan, kat situ ada ambik upah jahit tepi warna juga, ada yg charge RM1.50, RM1.00. Kedai paling kanan, dia jahit lagi kemas, charge RM1.00 selai, boleh ambik terus. kat Tmn Sri Gombak pun ada cuma mahal sikit, RM7.00/pcs tp jahitannya of course high quality.

salam wan,

nak tanya, kedai paling kanan, sebelah kedai membaiki kereta ke...
Back to top Go down
View user profile
wann



Posts : 89
Join date : 2009-02-17
Age : 36
Location : PJ-SELAYANG

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Mon May 18, 2009 4:52 pm

zarina73 wrote:
wann wrote:
sesape yg tinggal area batu caves/selayang boleh gi pasar borong selayang kat area balai polis, ada 3 buah kedai jual alat2 jahitan, kat situ ada ambik upah jahit tepi warna juga, ada yg charge RM1.50, RM1.00. Kedai paling kanan, dia jahit lagi kemas, charge RM1.00 selai, boleh ambik terus. kat Tmn Sri Gombak pun ada cuma mahal sikit, RM7.00/pcs tp jahitannya of course high quality.

salam wan,

nak tanya, kedai paling kanan, sebelah kedai membaiki kereta ke...

bukan. kedai yg wan maksud tu kalau kita ngadap shoplot, dia paling kanan, maknanya kalau dr workshop tu kena masuk ke dalam sikit... last week pegi, lady boss dia ckp jahit tepi tu upahnya RM1.50 dah.. Mad
kedai yg zarina ckp tu selalu busy. malas nak nunggu. zarina penah jahit kat situ?
Back to top Go down
View user profile http://seri-diah.blogspot.com/
zarina73



Posts : 80
Join date : 2009-01-02
Age : 43
Location : Selayang Height, Batu Caves

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Tue May 19, 2009 10:09 am

wann wrote:
zarina73 wrote:
wann wrote:
sesape yg tinggal area batu caves/selayang boleh gi pasar borong selayang kat area balai polis, ada 3 buah kedai jual alat2 jahitan, kat situ ada ambik upah jahit tepi warna juga, ada yg charge RM1.50, RM1.00. Kedai paling kanan, dia jahit lagi kemas, charge RM1.00 selai, boleh ambik terus. kat Tmn Sri Gombak pun ada cuma mahal sikit, RM7.00/pcs tp jahitannya of course high quality.

salam wan,

nak tanya, kedai paling kanan, sebelah kedai membaiki kereta ke...

bukan. kedai yg wan maksud tu kalau kita ngadap shoplot, dia paling kanan, maknanya kalau dr workshop tu kena masuk ke dalam sikit... last week pegi, lady boss dia ckp jahit tepi tu upahnya RM1.50 dah.. Mad
kedai yg zarina ckp tu selalu busy. malas nak nunggu. zarina penah jahit kat situ?

Zarina selalu pergi kedai sebelah workshop. Budak indon kat situ ok, cuma kdg2 klau diarong nak cepat, jahitan jadi x berapa kemas. Mad
Back to top Go down
View user profile
wann



Posts : 89
Join date : 2009-02-17
Age : 36
Location : PJ-SELAYANG

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Tue May 19, 2009 10:55 am

zarina73 wrote:
wann wrote:
zarina73 wrote:
wann wrote:
sesape yg tinggal area batu caves/selayang boleh gi pasar borong selayang kat area balai polis, ada 3 buah kedai jual alat2 jahitan, kat situ ada ambik upah jahit tepi warna juga, ada yg charge RM1.50, RM1.00. Kedai paling kanan, dia jahit lagi kemas, charge RM1.00 selai, boleh ambik terus. kat Tmn Sri Gombak pun ada cuma mahal sikit, RM7.00/pcs tp jahitannya of course high quality.

salam wan,

nak tanya, kedai paling kanan, sebelah kedai membaiki kereta ke...

bukan. kedai yg wan maksud tu kalau kita ngadap shoplot, dia paling kanan, maknanya kalau dr workshop tu kena masuk ke dalam sikit... last week pegi, lady boss dia ckp jahit tepi tu upahnya RM1.50 dah.. Mad
kedai yg zarina ckp tu selalu busy. malas nak nunggu. zarina penah jahit kat situ?

Zarina selalu pergi kedai sebelah workshop. Budak indon kat situ ok, cuma kdg2 klau diarong nak cepat, jahitan jadi x berapa kemas. Mad

itulah, sbb wann tgk diorang selalu sibuk dgn org yg beli brg2 dia, takut xleh concentrate masa menjahit. try la yg hujung sana tu, x ramai org, tenang jer.. biasa singgah balik keje ptg, budak pompuan kurus2 tu jahitkan.
Back to top Go down
View user profile http://seri-diah.blogspot.com/
zarina73



Posts : 80
Join date : 2009-01-02
Age : 43
Location : Selayang Height, Batu Caves

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Tue May 19, 2009 12:09 pm

Nnt nak gi cuba ler... Very Happy
Back to top Go down
View user profile
nurulqisztyna



Posts : 60
Join date : 2008-12-24
Age : 34
Location : Ampang

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Fri Jun 05, 2009 12:32 pm

lyna233 wrote:
aizreen...thanks....

itula dok pikir....cmner nak jadik lawa mcm jahitan ariani tu....

kalo nak kena beli mesin tu...alamak....rasa mcm tak praktikal buat kita sbb bkn nak guna sgt pun....yg ada kat umah mesin manual yg jenis raleigh tu....

ntt nak try survey twin needle tu la....kat mana la ada jual kat ganu nie.....

lyna,nk nyibuk gak..

sy pun guna mesin jahit raleigh tu..mesin jahit raleigh ni byk jenis eik?
sy punya leh guna twin needle..dah try tp jadi berkedut2..
nak kena setting baik punya baru leh jadi..
sy baru try yg 4mm nyer..yg 6mm nyer lum try lagi..tgh tggu twin needle dari juan..
try cari kat kedai singer.biasa ada kot..kalo rajin telefon la dulu..
Back to top Go down
View user profile http://mylittleshine.blogspot.com
nurulqisztyna



Posts : 60
Join date : 2008-12-24
Age : 34
Location : Ampang

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Fri Jun 05, 2009 12:34 pm

kalo kat area bandar baru ampang,ada satu kedai jahit ni..sederet ngan eon bank..
dia charge rm2.50...
xpenah try pun cuma tanya je ari tu..
Back to top Go down
View user profile http://mylittleshine.blogspot.com
kenanga



Posts : 35
Join date : 2009-03-30
Age : 38
Location : Shah Alam, Selangor

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Mon Jun 15, 2009 12:44 pm

Salam... nak update sket... for those yg dok area keramat or setiawangsa bleh anta jahit tepi kat pasar keramat. ade 2 kedai, satu pekerja dia lelaki, the other one perempuan. sy penah anta kat kedai lelaki tu rm1.50 including jahit tepi kain.. kedai dia opposite kedai emas nik ____. tak ingat plak nama kedai tu..
last saturday pegi busy sket kedai tu coz ramai sgt org anta kain...
Back to top Go down
View user profile
lelahashim



Posts : 2
Join date : 2009-11-04
Age : 43
Location : Putra Heights, Subang Jaya

PostSubject: Kedai jahit tepi kaler   Wed Nov 04, 2009 2:39 pm

Ada sesapa tau kedai jahit tepi kaler kat area shah alam / subang jaya?
Back to top Go down
View user profile
ayu206



Posts : 9
Join date : 2009-04-09
Age : 42
Location : USJ, Subang Jaya

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Wed Nov 04, 2009 8:46 pm

lelahashim wrote:
Ada sesapa tau kedai jahit tepi kaler kat area shah alam / subang jaya?

Kat shah alam, saya biasa hantar kat seksyen 18, kedai bunga. Kedai tu dekat dengan Mydin. Kat deret situ ada 2 kedai bunga. Saya selalu pergi kedai yg dekat dengan Mydin. Satu tudung RM2.50. Agak mahal tapi boleh siap cepat.
Back to top Go down
View user profile
mieera09



Posts : 55
Join date : 2009-10-08
Age : 38
Location : rawang

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Tue Nov 17, 2009 12:29 am

salam semua..

saya orang baru..just sapa2 yang tahu kat mana boleh jahit tepi yang kerinting tu...saya area shah alam,subang jaya dan rawang.adakah kedai2 boleh jahit tepi tudung tu boleh buat jahit tepi kerinting...?
Back to top Go down
View user profile http://alisyaarifshoppingarea.blogspot.com
nazirah30



Posts : 36
Join date : 2010-01-21
Location : Selangor

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Tue Mar 30, 2010 12:46 pm

Salam,

if area rawang, sg buloh or kota damansara, blh antar kat saya,(if nak le..hehe) boleh buat both jahit tepi halus color or jahit double line (coverstitch)..

for contact no, visit my blog ye, http://husnazirahcollection.blogspot.com/, promote, promote..hehe, special discount for member2 tudungcari Laughing
Back to top Go down
View user profile http://husnazirahcollection.blogspot.com
chickengold92



Posts : 18
Join date : 2010-10-10

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Tue Oct 19, 2010 2:06 pm

sy dok kt kota warisan sepang..bleh la jahitkn tepi biasa ngan jahit halus..nk dtg kena bgtau dulu..
lupa nk bgtau..deret2 maybank bdr baru salak tinggi ada 1 kedai jahit india kecik je..selalu jual buah kt luar tu..deret belakng mybnk ada 1 kedai bunga..pun bleh jahit tepi..







Last edited by chickengold92 on Thu Nov 04, 2010 9:26 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
MekNa



Posts : 62
Join date : 2009-06-09
Age : 43
Location : USJ, Subang Jaya, Selangor

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Wed Oct 20, 2010 12:16 pm

Assalamualaikum,

Saya tinggal dia area USJ Subang Jaya, dan menerima jika sesiapa nak buat jahitan tepi kaler dan jahitan coverstitch ( double dan triple line) .. jahitan line 3mm dan 6mm .

cuma mohon maaf, jahitan kerinting tak buat.

Harga boleh runding.

Boleh call saya 012 283 3826.

Terima Kasih

Azlina
Back to top Go down
View user profile
beautysofiera



Posts : 22
Join date : 2010-08-20

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Mon Nov 08, 2010 11:08 am

Salam..

Sy baru lg aktif menjahit tudung ni.. Nak tau la, jahitan kerinting tu camne? Kalu hujung tudung kain chiffon yg nampak cantik beralun tu pakai jahitan ape yer? Thanx pd yg sudi terangkan.. Wink
Back to top Go down
View user profile
MekNa



Posts : 62
Join date : 2009-06-09
Age : 43
Location : USJ, Subang Jaya, Selangor

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Fri Nov 19, 2010 11:47 am

beautysofiera wrote:
Salam..

Sy baru lg aktif menjahit tudung ni.. Nak tau la, jahitan kerinting tu camne? Kalu hujung tudung kain chiffon yg nampak cantik beralun tu pakai jahitan ape yer? Thanx pd yg sudi terangkan.. Wink

kalau tak salah saya, guna mesin jahit tepi juga tapi kena ada setting tertentu dan juga maybe mesin jahit tepi tertentu sahaja bole buat sebab nak bagi set dia jadi halus dan rapat.

mesin jahit tepi industry bole buat jahitan tepi kain chiffon bagi nampak beralun dan kerinting, kalau home used kena ada setting tertentu. saya belum cuba lagi. dah berjaya nanti saya inform
Back to top Go down
View user profile
beebiees



Posts : 155
Join date : 2009-11-24
Age : 34
Location : http://afiacollections.blogspot.com/, http://nur-inn.com

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Wed Nov 24, 2010 4:38 pm

MekNa wrote:
beautysofiera wrote:
Salam..

Sy baru lg aktif menjahit tudung ni.. Nak tau la, jahitan kerinting tu camne? Kalu hujung tudung kain chiffon yg nampak cantik beralun tu pakai jahitan ape yer? Thanx pd yg sudi terangkan.. Wink

kalau tak salah saya, guna mesin jahit tepi juga tapi kena ada setting tertentu dan juga maybe mesin jahit tepi tertentu sahaja bole buat sebab nak bagi set dia jadi halus dan rapat.

mesin jahit tepi industry bole buat jahitan tepi kain chiffon bagi nampak beralun dan kerinting, kalau home used kena ada setting tertentu. saya belum cuba lagi. dah berjaya nanti saya inform

nak tau gak cara utk setting mesin home based...
kalo yg industri kena tukar tapak...

baru beli mesin home based utk jait kerinting ni tapi lum pandai..
tq
Back to top Go down
View user profile http://afiacollections.blogspot.com
beautysofiera



Posts : 22
Join date : 2010-08-20

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Thu May 19, 2011 2:51 pm

Salam sume.. Very Happy

Saya ade terima tempahan jahit tepi biasa & halus curly. Lokasi di Tmn TTDI Jaya, Shah Alam. Pape details nk tanya just sms @ call saya yer.. (016-3651807 : Rini)
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Today at 10:28 pm

Back to top Go down
 
Kedai Jahit Tepi Kaler
View previous topic View next topic Back to top 
Page 5 of 6Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Kedai2 menjual bahan tudung DIY-
Jump to: