BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 nak wat curly hujung tudung

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
jannatunnur



Posts : 17
Join date : 2010-02-03
Location : ulu kinta

PostSubject: nak wat curly hujung tudung   Fri Oct 29, 2010 9:46 am

assalamualaikum... lama tak jenguk sini..

jannah nak tanya la sapa tau cam mana nak wat curly hujung tudung tu yer.... diorang jahit tepi tudung biasa tu je kan... tp cam mana kaedah nak buat dia jd curly berombak2 tu...
Back to top Go down
View user profile http://kedaijannah.com
MummyAleeya



Posts : 94
Join date : 2009-01-07
Age : 45
Location : bangi/kajang

PostSubject: Re: nak wat curly hujung tudung   Fri Oct 29, 2010 3:43 pm

jannatunnur wrote:
assalamualaikum... lama tak jenguk sini..

jannah nak tanya la sapa tau cam mana nak wat curly hujung tudung tu yer.... diorang jahit tepi tudung biasa tu je kan... tp cam mana kaedah nak buat dia jd curly berombak2
tu...

w'salam janna,

klu mesin jait tepi singer 4 benang, klu nak jait tepi biasa, kiter set 'N' tp klu nak yg curly beralun nih, seting dia kena tukar ker 'R'..kat jarak jahitan pun set ker 'R', pjg pendek jahitan pun set ker 'R'..setting benang yg 4 biji bulat kat depan tuh pun kena ubah setting...lain machine, shud be difference settingnya...dan lain jenis kain, lain jugak settingnya...
Back to top Go down
View user profile
jannatunnur



Posts : 17
Join date : 2010-02-03
Location : ulu kinta

PostSubject: Re: nak wat curly hujung tudung   Fri Oct 29, 2010 6:05 pm

huhuhu... kena try n error la ni yer...

jannah guna mesinjahit tepi merrylock.. tp 3 benang je.. tak de 4 benang.

yang lain tu faham.. cuma nak setting kat 3 benang tu la... biasanya.. guna no besar2 ke nombor kecik2? huhuhu

biasa mummyaleeya wat nombor baper? boleh dijadikan try n error yg pertama.. at least ada gambaran skit..

anyway terima kasih atas infonyer... heheh jannah ni ada je mesin tp tak berapa nak pandai guna.
Back to top Go down
View user profile http://kedaijannah.com
MummyAleeya



Posts : 94
Join date : 2009-01-07
Age : 45
Location : bangi/kajang

PostSubject: Re: nak wat curly hujung tudung   Sat Oct 30, 2010 12:17 am

jannatunnur wrote:
huhuhu... kena try n error la ni yer...

jannah guna mesinjahit tepi merrylock.. tp 3 benang je.. tak de 4 benang.

yang lain tu faham.. cuma nak setting kat 3 benang tu la... biasanya.. guna no besar2 ke nombor kecik2? huhuhu

biasa mummyaleeya wat nombor baper? boleh dijadikan try n error yg pertama.. at least ada gambaran skit..

anyway terima kasih atas infonyer... heheh jannah ni ada je mesin tp tak berapa nak pandai guna.

Jannah try nom bsr2, slalu MA guna 9 8 8, even 4bng, MA guna 3 bng je..
Back to top Go down
View user profile
jannatunnur



Posts : 17
Join date : 2010-02-03
Location : ulu kinta

PostSubject: Re: nak wat curly hujung tudung   Sat Oct 30, 2010 8:08 am

oo ok.. sat lg nak try.. terima kasih banyak2
Back to top Go down
View user profile http://kedaijannah.com
jannatunnur



Posts : 17
Join date : 2010-02-03
Location : ulu kinta

PostSubject: Re: nak wat curly hujung tudung   Tue Feb 22, 2011 9:43 am

huhuhu setelah sekian lama bertanya.. baru hari ni kesempatan nak try.. tu pun sbb nak ubah design tudung plain kt umah ni.. =D

ada masalah skit.. mungkin sbb mesin jahit tu portable.. jd dia byer jahitan tak berapa kemas la... ada tak tips berguna utk jahitan tei jd cantik dan rapat jer....

terima kasih yer..
Back to top Go down
View user profile http://kedaijannah.com
MummyAleeya



Posts : 94
Join date : 2009-01-07
Age : 45
Location : bangi/kajang

PostSubject: Re: nak wat curly hujung tudung   Fri Mar 04, 2011 8:12 am

Janna,


MA guna portable gak....shudn't b a prob..setting nyer jer kena ejust here n there...
Back to top Go down
View user profile
beebiees



Posts : 155
Join date : 2009-11-24
Age : 34
Location : http://afiacollections.blogspot.com/, http://nur-inn.com

PostSubject: Re: nak wat curly hujung tudung   Wed Mar 09, 2011 4:29 pm

MummyAleeya wrote:
Janna,


MA guna portable gak....shudn't b a prob..setting nyer jer kena ejust here n there...

tu la...mmg leh buat gune portable cume kena ejas...
lain kain lain setting...
Back to top Go down
View user profile http://afiacollections.blogspot.com
pnut



Posts : 35
Join date : 2009-01-13
Age : 35
Location : Kajang

PostSubject: Re: nak wat curly hujung tudung   Tue Mar 29, 2011 9:35 am

kena try byk kali janna,baru kita akan tahu mcm maner nak kasi kemas,cantikjer jaraknya....cuba kasi tegang sikit kain maser nak jahit tue kalau nak jahit tepi biasa, kalu nak curly cuba jgn rush nak jahit pelan2....cuba yer....
Back to top Go down
View user profile http://eenazcollection.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: nak wat curly hujung tudung   Today at 5:19 am

Back to top Go down
 
nak wat curly hujung tudung
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Curly Fries
» Huge Willow cutting
» Curly wire ball

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Segalanya mengenai tudung's-
Jump to: