BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 Kelas Tudung di rumah - Hujung minggu @ cuti umum

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
MummyAleeya



Posts : 94
Join date : 2009-01-07
Age : 45
Location : bangi/kajang

PostSubject: Kelas Tudung di rumah - Hujung minggu @ cuti umum   Mon Dec 14, 2009 4:14 pm

Salam semua,

Dah lama MA tak posting...arini rasa takder mood nak wat keja...MA nak war2 kan kelas tudung yg MA buat dirumah..sebelum nih wat kelas Baju Kurung, sejak terjebak ngan Tudung DIY nih, hampir setahun rasanya....MA beralih arah ker kelas tudung plak.. permintaan tuk kelas setakat nih alhamdulillah, sentiasa ader..MA buat in small group, 4@5 org satu sessi. MA prefer anak2 murid bwk mesin jahit sdri walaupun mesin jahit dan mesin jahit tepi MA ader sediakan. Senang...sebab kiter dah biasa guna mesin kiter kan..tayah buang2 masa nak biasakan guna mesin jahit lain..

5 jenis pola tudung akan diberikann (Scallop, ariani, munawarah labuh @ biasa, munawarah belah, Twist), pilih satu utk di buat semasa kelas. yang penting, kena expert buat awningnya...body tudung @ design jer yg berbeza2.

Pada yg berminat, kat bawah nih sedikit info kelas yg MA buat:

  • Bayaran : RM100

  • Lokasi : Taman Universiti, Kajang (near to GMI, UKM)

  • Peralatan perlu dibawa : Gunting kain, mesin jahit portable (jika ader), Kain jersey tuk tdg (boleh disediakn atas permintaan)

  • Peralatan lain dan Lunch disediakan.


so, adik2 kat luar sana...jom buat sdri tudung kiter...bukan jer menjimatkan...kepuasan tuh yg penting...
Back to top Go down
View user profile
MekNa



Posts : 62
Join date : 2009-06-09
Age : 43
Location : USJ, Subang Jaya, Selangor

PostSubject: Memang Best   Mon Dec 14, 2009 4:36 pm

Saya dah pi kelas mummy aleeya.. mmg best .. seronok.. belajar sambil santai!!!!.. senang sgt nak faham.. cikgu dia pun mmg penyabar sungguh!!! saya ni tak pernah menjahit sebelum ni skrg dah bole amik tempahan..

ada lunch yg sungguh sedap.. tapi yg penting belajar tu step by step siap dgn tips2 yg sungguh bagus sgtt...

part yg paling best .. mummy aleeya ada after sale service.. bole tanya dia anytime..!!!
Back to top Go down
View user profile
MummyAleeya



Posts : 94
Join date : 2009-01-07
Age : 45
Location : bangi/kajang

PostSubject: Re: Kelas Tudung di rumah - Hujung minggu @ cuti umum   Tue Dec 15, 2009 11:58 am

MekNa wrote:
Saya dah pi kelas mummy aleeya.. mmg best .. seronok.. belajar sambil santai!!!!.. senang sgt nak faham.. cikgu dia pun mmg penyabar sungguh!!! saya ni tak pernah menjahit sebelum ni skrg dah bole amik tempahan..

ada lunch yg sungguh sedap.. tapi yg penting belajar tu step by step siap dgn tips2 yg sungguh bagus sgtt...

part yg paling best .. mummy aleeya ada after sale service.. bole tanya dia anytime..!!!





hi mek.....

huhuhu...antara anak muridku yg tergigih...bawak perutnyer yang membuyung datang blajar....alhamdulillah...anak murid rasa best bila balik bawak ilmu...cikgu lagi best, tgk anak murid daripada bertatih, dah berlari skarang...in fact ader one of them, datang belajar ilmu tudung nih tuk dia start the business...now dah bukak butik kat Alam Damai , Cheras...dia tak menjahit tudung pun, tp dr apa yg dia dapat masa kelas, dia gunakan to assist her cari kain kat Indon/Korea dan dihantar ke Vietnam tuk dijahit... ader lagi rasanya anak2 murid MA yg join forum nih...
Back to top Go down
View user profile
Reeas.Scarf



Posts : 17
Join date : 2010-01-15

PostSubject: Re: Kelas Tudung di rumah - Hujung minggu @ cuti umum   Fri Jan 15, 2010 3:28 pm

salam =)
akk wat tak klas untuk warga emas ni..? =) mak sy berminat nak belaja =)
Back to top Go down
View user profile
MummyAleeya



Posts : 94
Join date : 2009-01-07
Age : 45
Location : bangi/kajang

PostSubject: Re: Kelas Tudung di rumah - Hujung minggu @ cuti umum   Thu Jan 21, 2010 9:15 am

Reeas.Scarf wrote:
salam =)
akk wat tak klas untuk warga emas ni..? =) mak sy berminat nak belaja =)


salam Reeas...

boleh ajer....asal dia ader keinginan dan kesungguhan nak blaja, no problem...so far, yg 'paling emas' join kelas MA, berusia 60+, Makcik Kam dari Ukay Perdana..alhamdulillah...mulanya nak buat tuk diri sdri jer katanye, tapi biler dah siap sehelai sehabis kelas tuh, trus dia kata nak wat utk anak menantu plak...memula tak confident dia kata, lepas tgk hasilnya, trus semangat dia...
Back to top Go down
View user profile
dania72



Posts : 13
Join date : 2010-01-21
Location : MELAKA

PostSubject: Re: Kelas Tudung di rumah - Hujung minggu @ cuti umum   Thu Jan 21, 2010 1:49 pm

MummyAleeya wrote:
Salam semua,

Dah lama MA tak posting...arini rasa takder mood nak wat keja...MA nak war2 kan kelas tudung yg MA buat dirumah..sebelum nih wat kelas Baju Kurung, sejak terjebak ngan Tudung DIY nih, hampir setahun rasanya....MA beralih arah ker kelas tudung plak.. permintaan tuk kelas setakat nih alhamdulillah, sentiasa ader..MA buat in small group, 4@5 org satu sessi. MA prefer anak2 murid bwk mesin jahit sdri walaupun mesin jahit dan mesin jahit tepi MA ader sediakan. Senang...sebab kiter dah biasa guna mesin kiter kan..tayah buang2 masa nak biasakan guna mesin jahit lain..

5 jenis pola tudung akan diberikann (Scallop, ariani, munawarah labuh @ biasa, munawarah belah, Twist), pilih satu utk di buat semasa kelas. yang penting, kena expert buat awningnya...body tudung @ design jer yg berbeza2.

Pada yg berminat, kat bawah nih sedikit info kelas yg MA buat:

  • Bayaran : RM100

  • Lokasi : Taman Universiti, Kajang (near to GMI, UKM)

  • Peralatan perlu dibawa : Gunting kain, mesin jahit portable (jika ader), Kain jersey tuk tdg (boleh disediakn atas permintaan)

  • Peralatan lain dan Lunch disediakan.


so, adik2 kat luar sana...jom buat sdri tudung kiter...bukan jer menjimatkan...kepuasan tuh yg penting...



MA x nk buat kt mlk ke?Bila blk kg bg tau la bole g bljr dgn MA
Back to top Go down
View user profile
MummyAleeya



Posts : 94
Join date : 2009-01-07
Age : 45
Location : bangi/kajang

PostSubject: Jom join kelas tudung kat Mlaka....   Fri Jan 22, 2010 8:17 am

dania72 wrote:
MummyAleeya wrote:
Salam semua,

Dah lama MA tak posting...arini rasa takder mood nak wat keja...MA nak war2 kan kelas tudung yg MA buat dirumah..sebelum nih wat kelas Baju Kurung, sejak terjebak ngan Tudung DIY nih, hampir setahun rasanya....MA beralih arah ker kelas tudung plak.. permintaan tuk kelas setakat nih alhamdulillah, sentiasa ader..MA buat in small group, 4@5 org satu sessi. MA prefer anak2 murid bwk mesin jahit sdri walaupun mesin jahit dan mesin jahit tepi MA ader sediakan. Senang...sebab kiter dah biasa guna mesin kiter kan..tayah buang2 masa nak biasakan guna mesin jahit lain..

5 jenis pola tudung akan diberikann (Scallop, ariani, munawarah labuh @ biasa, munawarah belah, Twist), pilih satu utk di buat semasa kelas. yang penting, kena expert buat awningnya...body tudung @ design jer yg berbeza2.

Pada yg berminat, kat bawah nih sedikit info kelas yg MA buat:

  • Bayaran : RM100

  • Lokasi : Taman Universiti, Kajang (near to GMI, UKM)

  • Peralatan perlu dibawa : Gunting kain, mesin jahit portable (jika ader), Kain jersey tuk tdg (boleh disediakn atas permintaan)

  • Peralatan lain dan Lunch disediakan.


so, adik2 kat luar sana...jom buat sdri tudung kiter...bukan jer menjimatkan...kepuasan tuh yg penting...



MA x nk buat kt mlk ke?Bila blk kg bg tau la bole g bljr dgn MA


Salam Dania...

Chinese New year nanti, MA balik Mlaka...memang ader plan nak buat...tapi tak sempat nak mengumpul kan orang...klu dania nak, boleh ajer...kiter pilih satu tarikh yg sesuai....

p/s Dania kat mana yer? MA leh wat klas kat Alor Gajah, umah mak atau Jasin umah adik....
Back to top Go down
View user profile
dania72



Posts : 13
Join date : 2010-01-21
Location : MELAKA

PostSubject: Re: Kelas Tudung di rumah - Hujung minggu @ cuti umum   Sun Jan 24, 2010 1:34 am

MA alor gajah kt area mana?saya dok bkt katil...alor gajah sy tau g tmn kelemak perdana aje sbb adik sy dok c2...MA bg la no hp nanti senang nk calling2
Back to top Go down
View user profile
MummyAleeya



Posts : 94
Join date : 2009-01-07
Age : 45
Location : bangi/kajang

PostSubject: Re: Kelas Tudung di rumah - Hujung minggu @ cuti umum   Mon Jan 25, 2010 12:45 pm

dania72 wrote:
MA alor gajah kt area mana?saya dok bkt katil...alor gajah sy tau g tmn kelemak perdana aje sbb adik sy dok c2...MA bg la no hp nanti senang nk calling2


Dania,

dekat2 Air Paabas......tapi klu dr kelemak tuh tak sampai stengah jam pun...apa2 leh call akak kat 019-2766015 ekk...
Back to top Go down
View user profile
iTa82



Posts : 52
Join date : 2010-01-19
Location : Melaka

PostSubject: Re: Kelas Tudung di rumah - Hujung minggu @ cuti umum   Tue Jan 26, 2010 9:53 am

MummyAleeya wrote:
dania72 wrote:
MA alor gajah kt area mana?saya dok bkt katil...alor gajah sy tau g tmn kelemak perdana aje sbb adik sy dok c2...MA bg la no hp nanti senang nk calling2


Dania,

dekat2 Air Paabas......tapi klu dr kelemak tuh tak sampai stengah jam pun...apa2 leh call akak kat 019-2766015 ekk...

hahh kak ma duk air paabas?paklong sy ada duk ctu..hihi.sy duk mlk gak kak,kt bt berendam..
Back to top Go down
View user profile
MummyAleeya



Posts : 94
Join date : 2009-01-07
Age : 45
Location : bangi/kajang

PostSubject: Re: Kelas Tudung di rumah - Hujung minggu @ cuti umum   Tue Jan 26, 2010 2:30 pm

iTa82 wrote:
MummyAleeya wrote:
dania72 wrote:
MA alor gajah kt area mana?saya dok bkt katil...alor gajah sy tau g tmn kelemak perdana aje sbb adik sy dok c2...MA bg la no hp nanti senang nk calling2


Dania,

dekat2 Air Paabas......tapi klu dr kelemak tuh tak sampai stengah jam pun...apa2 leh call akak kat 019-2766015 ekk...

hahh kak ma duk air paabas?paklong sy ada duk ctu..hihi.sy duk mlk gak kak,kt bt berendam..



Ita,

yeeeahaaaaa...jom kiter jejak kasih...hikhikhik....parent MA dekat2 air paabas tuh...nama kampung agak ganjil sedikit...kg padang kambing., time skolah lu malu nak sebut nama kampung tau, asik kena ejek jer ngan kekawan......MA menetap kat kajang , cuti2 jer balik jenguk mak abah kat kg....ita kat batu berendam ekkk? adik2 ngan ipar2 MA ader 4 org keja kat infineon tuh...
Back to top Go down
View user profile
iTa82



Posts : 52
Join date : 2010-01-19
Location : Melaka

PostSubject: Re: Kelas Tudung di rumah - Hujung minggu @ cuti umum   Tue Jan 26, 2010 2:37 pm

MummyAleeya wrote:

Ita,

yeeeahaaaaa...jom kiter jejak kasih...hikhikhik....parent MA dekat2 air paabas tuh...nama kampung agak ganjil sedikit...kg padang kambing., time skolah lu malu nak sebut nama kampung tau, asik kena ejek jer ngan kekawan......MA menetap kat kajang , cuti2 jer balik jenguk mak abah kat kg....ita kat batu berendam ekkk? adik2 ngan ipar2 MA ader 4 org keja kat infineon tuh...

muhahahaha..fyi,abg ita ada 2org & akak ipar sorg keje infineon.sorg akk ita dh benti jd fulltime h/wife la ni.umah mak ita msk kat tepi sg yg leh trus ke bkt bruang tu.la ni ita kat sremban lg,bln 2 br duk kg jlnkn bisnes.huhu
Back to top Go down
View user profile
MummyAleeya



Posts : 94
Join date : 2009-01-07
Age : 45
Location : bangi/kajang

PostSubject: Kelas ke-02 2010 (30 Jan)   Tue Feb 02, 2010 1:06 pm

Salam semua,

sajer nak share sedikit environment yg sempat MA snap masa kelas baru2 nih, the 2 girls tgh tunggu result SPM..the youngest yg join my class so far, so takleh amik ramai...3 org jer...alhamdulillah..ketiga2 org balik dgn tudung jahitan sendiri...


...Amy tengah jelujur awning, sambung ker body tudung...


...tengah sibuk layan mesin....


....amy nih dah advance...dah biasa jahit baju...so, dia laju jer siap....


....syahirah kusyuk jelujur awning....hehhehe


....syahirah & alia dgn tudung ala ariani n twist...
Back to top Go down
View user profile
MekNa



Posts : 62
Join date : 2009-06-09
Age : 43
Location : USJ, Subang Jaya, Selangor

PostSubject: Re: Kelas Tudung di rumah - Hujung minggu @ cuti umum   Tue Feb 02, 2010 1:13 pm

Akak..

Teringat2 la kelas saya hari tu.. bestnyer.. seronok.. !!
Back to top Go down
View user profile
MummyAleeya



Posts : 94
Join date : 2009-01-07
Age : 45
Location : bangi/kajang

PostSubject: Re: Kelas Tudung di rumah - Hujung minggu @ cuti umum   Tue Feb 02, 2010 2:19 pm

MekNa wrote:
Akak..

Teringat2 la kelas saya hari tu.. bestnyer.. seronok.. !!



hi mek

hehehhe....biler agaknyer kiter leh wat gathering jumpa geng2 kelas yg lepas2 kan mek...memasing dah sibuk ngan tempahan la..haaaaa....si MamaNuma(yg kiter jumpa masa kat mikawah arituh) kata nak dtg amik pola twist masa kelas baru nih, tak jadik dtg, ader hal agaknya....mana ler org putrajaya nih....
Back to top Go down
View user profile
MummyAleeya



Posts : 94
Join date : 2009-01-07
Age : 45
Location : bangi/kajang

PostSubject: Kelas 13 March 2010   Tue Mar 09, 2010 10:15 am

Salam semua,

insyaallah...sabtu nih (13 mac) MA buat kelas lagi..5 org dah confirmkan kehadiran...thanx to all of you..dan insyaallah, kalau tiada aral, kelas akan datang djadualkan pd 27 @ 28 March nanti...
Back to top Go down
View user profile
maya al-Qibty



Posts : 7
Join date : 2010-06-03
Age : 38
Location : Gombak

PostSubject: Re: Kelas Tudung di rumah - Hujung minggu @ cuti umum   Tue Jun 08, 2010 3:44 pm

kak MA...
Bila class lg? nk join gak..teringin nak jaht tdg sndiri :-)
Back to top Go down
View user profile http://iweartudungshoppe.blogspot.com
MummyAleeya



Posts : 94
Join date : 2009-01-07
Age : 45
Location : bangi/kajang

PostSubject: Re: Kelas Tudung di rumah - Hujung minggu @ cuti umum   Tue Jun 08, 2010 9:32 pm

maya al-Qibty wrote:
kak MA...
Bila class lg? nk join gak..teringin nak jaht tdg sndiri :-)
.


Hi maya,
Class MA slalu ader insyaallah.. Cuma tk sempat open kat forum, invite yg booking lu, lgpun klas MAtk ramai 3 ke 5 org je..klu maya interested, leh PM akak hp no. Bila akak open for class, akak sms maya skali..
Back to top Go down
View user profile
Umie Batrisyia



Posts : 8
Join date : 2010-05-07
Age : 40
Location : Seri Kembangan, Selangor

PostSubject: Re: Kelas Tudung di rumah - Hujung minggu @ cuti umum   Wed Jul 07, 2010 3:01 pm

kak...ade lg kelas sblm pose ni lg x?
Back to top Go down
View user profile
MummyAleeya



Posts : 94
Join date : 2009-01-07
Age : 45
Location : bangi/kajang

PostSubject: Re: Kelas Tudung di rumah - Hujung minggu @ cuti umum   Thu Jul 08, 2010 9:19 am

Umie Batrisyia wrote:
kak...ade lg kelas sblm pose ni lg x?


Salam Umie,

ahad nih akak ader buat kelas. sebelum puasa mungkin ader lg satu kelas, kalau takder aral melintang mungkin hujung bulan julai. mgu dpn ngan mgu lg satu, akak ader hal. Klu umie free, nak join ahad nih boleh laa...baru 3 org yg confirm join..ader lg 2 org yg booking blum confirm..
Back to top Go down
View user profile
MummyAleeya



Posts : 94
Join date : 2009-01-07
Age : 45
Location : bangi/kajang

PostSubject: KELAS MENJELANG RAMADHAN (25 & 31 JULAI 2010)   Wed Jul 14, 2010 9:26 am

Salam semua,

Insyaallah, MA akan buat 2 kelas terakhir menjelang Ramadhan nih pada 25 & 31 Julai. Pada yg dah booking, dan pm boleh confirmkan kehadiran anda yer. Pada yang berminat, sila sila la....sempat lagi nak buat tuk melaram masa raya nanti insyaallah...boleh ler adiahkan kat bakal mak mertua, mak mertua, adik kakak segala la kan...
Back to top Go down
View user profile
MekNa



Posts : 62
Join date : 2009-06-09
Age : 43
Location : USJ, Subang Jaya, Selangor

PostSubject: Re: Kelas Tudung di rumah - Hujung minggu @ cuti umum   Wed Jul 14, 2010 10:06 am

Akak.. napa tak de kelas bulan posa???
Back to top Go down
View user profile
MummyAleeya



Posts : 94
Join date : 2009-01-07
Age : 45
Location : bangi/kajang

PostSubject: Re: Kelas Tudung di rumah - Hujung minggu @ cuti umum   Wed Jul 14, 2010 1:41 pm

MekNa wrote:
Akak.. napa tak de kelas bulan posa???


hi mek...

eheheh...kena siapkan tempahan mek...baju kurung anak2ku n bj melayu hero2 ku ituh lagi...tiap taun kena sound ngan cik abg, mlm raya baru nak siapkan bj raya bagai..ekekek....harapnya tahun nih tak berulang lagi...
Back to top Go down
View user profile
MekNa



Posts : 62
Join date : 2009-06-09
Age : 43
Location : USJ, Subang Jaya, Selangor

PostSubject: Re: Kelas Tudung di rumah - Hujung minggu @ cuti umum   Wed Jul 14, 2010 2:30 pm

bole la kita blajau jait baju kurung lak dgn baju mayu lak ni ek...
Back to top Go down
View user profile
Umie Batrisyia



Posts : 8
Join date : 2010-05-07
Age : 40
Location : Seri Kembangan, Selangor

PostSubject: Re: Kelas Tudung di rumah - Hujung minggu @ cuti umum   Wed Jul 14, 2010 3:20 pm

heheh..dh agak,,,mesti nak siapkan tempahan....ok slamat bjuang...

sy br nak stat nih...hihihih
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Kelas Tudung di rumah - Hujung minggu @ cuti umum   Today at 5:51 am

Back to top Go down
 
Kelas Tudung di rumah - Hujung minggu @ cuti umum
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» Islam...
» "LITTLE HOUSE ON THE PRAIRIE"
» KiraFreedom's Gunpla Hanger
» Laura and Almanzo at their Stone House with their dog, Nero
» S> 6* and le cards

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Segalanya mengenai kelas TudungDIY,gathering tudungDIY,sesi beramah mesra sesama kita....-
Jump to: