BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket
Share | 
 

 Kelas Jahit Menjahit Pada yang Berminat.........

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4
AuthorMessage
bola2_api



Posts: 159
Join date: 2009-02-28
Age: 37
Location: Taman Danau Kota

PostSubject: KELAS JAHITAN TUDUNG DIY DI SETAPAK AREA DAN SEWAKTU DENGANNYA   Wed Apr 08, 2009 7:33 pm

Salam semua...

mohon kebenaran dari moderator yer....Kak MEABADI...iklan tak berbayar ini diletakkan dengan rasminya setelah menjadi silent reader sekian lama...

Pada sesiapa sahaja, adik2, kakak2, kawan2 yang berminat nak belajar cara2 menjahit tudung dari A-Z ni boleh lah pm bola2 yek...

kalau ada yang berminat kita buat kat rumah kita di area Danau Kota, Setapak. Kalo kat rumah kita hadkan kepada maximum 5 org pada satu masa sebab takut nanti you all tak selesa. Ada bilik khas kita sediakan untuk menjahit jadi takder lah rasa2 segan ngan org2 dalam rumah nanti...kalo nak buat on weekend let me know 3-4 days earlier so senang nak arrange my timing...For those yang nak buat weekdays pun boleh sebab bola sepenuh masa di rumah kecuali ada aktiviti meng"skodeng" dengan EYNAS...hahahaha....but cam biasa...lemme know...can calll me 013 6666156 or pm me yek...

untuk maklumat lanjut berkenaan yuran,template dan lain2 semua disediakan melainkan ada request2 khusus yer...boleh hubungi bola2 terus jer...nama kita siti...hehehe

terima kasih... Very Happy Very Happy Very Happy


Last edited by bola2_api on Mon Apr 13, 2009 11:51 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile http://passionate4crafts.blogspot.com
sityaiza



Posts: 102
Join date: 2009-04-07
Age: 32
Location: perlis, kedah, butterworth

PostSubject: Re: Kelas Jahit Menjahit Pada yang Berminat.........   Mon Apr 13, 2009 10:20 am

wah....
bestnya bola2...
saya nak g pun jauh sgt....
flower
Back to top Go down
View user profile
bola2_api



Posts: 159
Join date: 2009-02-28
Age: 37
Location: Taman Danau Kota

PostSubject: Re: Kelas Jahit Menjahit Pada yang Berminat.........   Mon Apr 13, 2009 9:58 pm

sityaiza wrote:
wah....
bestnya bola2...
saya nak g pun jauh sgt....
flower

ala, takper...pelan2...sedar tak sedar kot2 dah pandai...huhuhu...insya allah...
Back to top Go down
View user profile http://passionate4crafts.blogspot.com
ummi_aiai



Posts: 368
Join date: 2009-03-20

PostSubject: Re: Kelas Jahit Menjahit Pada yang Berminat.........   Wed Apr 15, 2009 12:09 am

tiramisu wrote:
hannan6d wrote:
tiramisu wrote:
kepada kekawan yang teringin nak belajar jahit gaun smocking, boleh belajar kat rumah saya.

yuran : RM 100 untuk 2 kali datang.
(kali pertama bayar RM 50.00 - belajar jahit smocking)
(kali kedua bayar Rm50.00 - belajar jahit gaun)

bahan-bahan semuanya disediakan, datang bawa ukuran gaun dan alatan jahit je....

dah boleh pulang ngan sehelai gaun smocking hasil jahitan sendiri.

masa: terpulang kepada sy dan pelajar, boleh dibincangkan.

berminat..tapi jawuuhnya...

kesian kakak ku ini, sy lebih suka org datang belajar ngan sy dari sy jual nota gaun smocking tapi org beli terus simpan tak buat.sebenarnya ada jugak cadangan nak buat kat mana2 tempat org panggil tapi sekurang-kurangnya 5 orang baru berbaloi.

Teringin jugak nak belajar smocking ni. Ada kawan-kawan lain berminat nak belajar sama? Kalau cukup bilangan boleh buat kat Bangi (rumah saya pun boleh. Cuma kena cari masa yang sesuai ajer, bulan Mei @ Jun, ok kot)

Tiramasu, satu session tu berapa lama yek? 3-4 jam ok ker?
Back to top Go down
View user profile http://sentuhan-jemari-ummi.blogspot.com/
sityaiza



Posts: 102
Join date: 2009-04-07
Age: 32
Location: perlis, kedah, butterworth

PostSubject: Re: Kelas Jahit Menjahit Pada yang Berminat.........   Wed Apr 15, 2009 4:29 pm

eynas wrote:
Salam semua...

Kepada sesiapa yang ingin belajar menjahit tudung DIY area Shah Alam n PJ bolehlah pm Eynas ye Smile Smile

memandangkan Eynas x bekerja class diadakan weekdays and kalau ada request Saturday n Sunday akan

dipertimbangkan...(pssstt...selalunye ada je umah..coz time skodeng kain weekdays..hehe)

Eynas juga ada membuat one to one class..

T.Q Smile Smile Smile Smile

Eynas....
kalau org utara nak blajar one to one dgn eynas mau amik ka????
flower
Back to top Go down
View user profile
masman



Posts: 12
Join date: 2009-04-20

PostSubject: KELAS JAHITAN   Mon Apr 20, 2009 1:47 pm

MENJAHIT BAJU


KURUNG TRADISIONAL
KURUNG PESAK GANTUNG
KURUNG PAHANG



HARI : SABTU ATAU AHAD
MASA : 10 PAGI
YURAN : RM100/SATU BAJU


Arrow
NOTE:
SILA BAWA BAJU CONTOH SERTA PERALATAN SENDIRI
SILA EMAIL NAMA DAN TEL NO UNTUK TEMPAHAN TEMPAT
KELAS AKAN BERMULA MEI 2009
E-MAIL : balqis76@hotmail.com.

TEL : 017-2992249 Pn Mas

CEPAT!!!!!! TEMPAT TERHAD
Back to top Go down
View user profile
azee



Posts: 258
Join date: 2009-03-23

PostSubject: Re: Kelas Jahit Menjahit Pada yang Berminat.........   Mon Apr 20, 2009 2:44 pm

kat maner tempatnye yer.. Rolling Eyes
Back to top Go down
View user profile http://azeefaa.blogspot.com
masman



Posts: 12
Join date: 2009-04-20

PostSubject: Re: Kelas Jahit Menjahit Pada yang Berminat.........   Mon Apr 20, 2009 3:18 pm

di puchong kinrara
Back to top Go down
View user profile
Aziah



Posts: 107
Join date: 2009-01-16
Location: N9

PostSubject: Re: Kelas Jahit Menjahit Pada yang Berminat.........   Sun Apr 26, 2009 11:32 pm

eynas wrote:
Salam semua...

Kepada sesiapa yang ingin belajar menjahit tudung DIY area Shah Alam n PJ bolehlah pm Eynas ye Smile Smile

memandangkan Eynas x bekerja class diadakan weekdays and kalau ada request Saturday n Sunday akan

dipertimbangkan...(pssstt...selalunye ada je umah..coz time skodeng kain weekdays..hehe)

Eynas juga ada membuat one to one class..

T.Q Smile Smile Smile Smile

alhamdulilah dpt pun belajar ngan k.eynas....tks soo much.... flower
Back to top Go down
View user profile
eynas



Posts: 218
Join date: 2009-01-12
Age: 39
Location: Kota Damansara

PostSubject: Re: Kelas Jahit Menjahit Pada yang Berminat.........   Sun Apr 26, 2009 11:51 pm

sityaiza wrote:
eynas wrote:
Salam semua...

Kepada sesiapa yang ingin belajar menjahit tudung DIY area Shah Alam n PJ bolehlah pm Eynas ye Smile Smile

memandangkan Eynas x bekerja class diadakan weekdays and kalau ada request Saturday n Sunday akan

dipertimbangkan...(pssstt...selalunye ada je umah..coz time skodeng kain weekdays..hehe)

Eynas juga ada membuat one to one class..

T.Q Smile Smile Smile Smile

Eynas....
kalau org utara nak blajar one to one dgn eynas mau amik ka????
flower

CT...jauhnyeee....xterpegi rasanye ke sana...kalo sapa2 yg dtg ke sini...bole je one 2 one class tu.. Smile
Back to top Go down
View user profile http://easytudung.blogspot.com
bola2_api



Posts: 159
Join date: 2009-02-28
Age: 37
Location: Taman Danau Kota

PostSubject: Re: Kelas Jahit Menjahit Pada yang Berminat.........   Sun Apr 26, 2009 11:56 pm

sityaiza wrote:
eynas wrote:
Salam semua...

Kepada sesiapa yang ingin belajar menjahit tudung DIY area Shah Alam n PJ bolehlah pm Eynas ye Smile Smile

memandangkan Eynas x bekerja class diadakan weekdays and kalau ada request Saturday n Sunday akan

dipertimbangkan...(pssstt...selalunye ada je umah..coz time skodeng kain weekdays..hehe)

Eynas juga ada membuat one to one class..

T.Q Smile Smile Smile Smile

Eynas....
kalau org utara nak blajar one to one dgn eynas mau amik ka????
flower

aiza kat mana duduk nyer? kalo kat sp bleh gi belajar ngan kak afizaz....
kalo alor staq kita boleh ler tp ntah bilernyer...
kalo balik kampung boleh ler....
alor staq kita dekat tongkang yard....
tu pun kalo balik kampung....huhuhu
Back to top Go down
View user profile http://passionate4crafts.blogspot.com
szasza



Posts: 6
Join date: 2008-12-24

PostSubject: Re: Kelas Jahit Menjahit Pada yang Berminat.........   Thu Apr 30, 2009 11:17 am

buatla kelas kat shah alam or klang please....eenas rmh u jauh la ..i paling jauh tau area shah alam jer ..stay kat klang
Back to top Go down
View user profile
acik_lynn



Posts: 20
Join date: 2009-01-09

PostSubject: Re: Kelas Jahit Menjahit Pada yang Berminat.........   Mon May 11, 2009 11:35 am

szasza wrote:
buatla kelas kat shah alam or klang please....eenas rmh u jauh la ..i paling jauh tau area shah alam jer ..stay kat klang

saya belajar ngan eynas, stay pun kat klang. senang jer umah dia.... tanya pakcik google supaya tak salah jalan.
saya prefer one to one class, senang nak tanya cikgu. keke...
Back to top Go down
View user profile
yus



Posts: 143
Join date: 2008-12-22
Age: 32
Location: Seksyen 7, Bandar Baru Bangi

PostSubject: Re: Kelas Jahit Menjahit Pada yang Berminat.........   Mon Jan 30, 2012 1:03 pm

Peergh... lama sudah tidak merayap di sini. skrg dah 2012.

Kemanakah menghilang ahli-ahli lama?
Boleh cari saya di FB ya : Yusrina Hata



---------------
www.yusrinahata.com
www.sihat2u.com
ibuaz.edycart.com
Back to top Go down
View user profile http://yusrinahata.com
Alisyaqi



Posts: 2
Join date: 2012-08-09

PostSubject: Re: Kelas Jahit Menjahit Pada yang Berminat.........   Thu Aug 09, 2012 9:55 pm

salam?ader buat kelas jait ag x skunk?






melati putih wrote:
Salam,

Tadi tengah ler mengadap boss nak wat appraisal, si tong gas nie pulak call. Tak dapat ckp dia dok sms bagi tau, rakan-rakan kita hangat membincangkan pasal topik kelas jahit menjahit nieh.

ME...akak mintak sorry kalau topik ni tak related ngan tudung...tapi sebab bila masing2 dah seronok jahit tudung jadi kalau boleh ilmu tue nak kasi tambah lagik harap-harap ME tak marah ataupun mungkin ME boleh buat satu thread yang MISC nieh...ngeh ngeh ngeh..cadangan jekkkkk....kalau tak payah pun tak aperrr....

Okey setelah berbincang dengan TONG GAS...(beso nama ko na..ekekek) maka dengan ini saya mengumumkan bahawasanya SATU KELAS JAHITAN BAJU KURUNG akan diadakan seperti berikut.

Tarikh : 22hb Februari 2009 (tentative)
Masa : 10.00pagi (hingga siap)
Tempat : Kajang (alamat dan map akan diberitahu)


Dengan rasa berbesar hati Kak Eja akan jadi CIKGU JAHIT kita nanti dan akan di bantu okeh K.Yana & Misa.

Jadi pada sesiapa yang berminat sila berikan nama anda. Tempat terhad sebab nak beri ruang keselesaan pada pelajar-pelajar untuk bersila, melunjur, meluncur, bersipuh, menonggeng (ahaksss).

Tempat terhad kepada 15 orang peserta yang serius sahaja. Sewa tempat tidak lebih dari RM15 seorang. Makanan insya'allah boleh tong-tong ataupun disediakan oleh pihak penganjur (siapa ek penganjur..kui kui kui....). Jadi sila update nama anda disini.

List Pelajar
1. Melati
2. Tong gas
3.


(peringatan 15 orang pertama sahaja..siapa cepat update akan dilayan.. PM tidak akan dilayan..letak nama..tak register lagik sila register dengan forumotion ...hish cam paksa la pulak...ampunnnn )

sekian terima kasih...kalau dapat 10 orang pun okey gak...tak dapat pun tak aper...kalau ada penyertaan.... kelas insya'allah akan diteruskan walaupun 5 orang jek..(boleh ker kak eja...ngeh ngeh ngeh...)....
Back to top Go down
View user profile
 

Kelas Jahit Menjahit Pada yang Berminat.........

View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI ::  :: -