BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
  • » sila lihat pada hotel dan rumah tumpangan. Maaf
  • » Quis yang ke 1 xD
  • » Pengumuman Bersara berserta FR aku yang terakhir
  • » Salam Perkenalan: Awek Graduan yang Patuh
  • » nak cari awek yang boleh main area seremban
  • » rumah urut yang ada aweks best2 leh layan kat kuantan
  • » Uniform klub - klub yang Belum ada di nero patch.... by mario dhze42
  • » Kira-kira di tahun 2012 ini Benda atau keinginan apa saja yang mau kamu wujudkan? [Bahasa Indonesia]
  • » Rainie Yang & Wu Zun to collaborate in new idol drama; ‘Princess of Cute’ exclaims that he’s prettier than her!
  • » Yang Wenli vs Universal
  • NUFFNANG
    IKLAN
    Photobucket
    Share | 
     

     Kelas Jahit Menjahit Pada yang Berminat.........

    View previous topic View next topic Go down 
    Go to page : 1, 2, 3, 4  Next
    AuthorMessage
    melati putih
    Peniaga


    Posts: 141
    Join date: 2008-12-23
    Age: 38
    Location: kajang

    PostSubject: Kelas Jahit Menjahit Pada yang Berminat.........   Thu Jan 29, 2009 6:01 pm

    Salam,

    Tadi tengah ler mengadap boss nak wat appraisal, si tong gas nie pulak call. Tak dapat ckp dia dok sms bagi tau, rakan-rakan kita hangat membincangkan pasal topik kelas jahit menjahit nieh.

    ME...akak mintak sorry kalau topik ni tak related ngan tudung...tapi sebab bila masing2 dah seronok jahit tudung jadi kalau boleh ilmu tue nak kasi tambah lagik harap-harap ME tak marah ataupun mungkin ME boleh buat satu thread yang MISC nieh...ngeh ngeh ngeh..cadangan jekkkkk....kalau tak payah pun tak aperrr....

    Okey setelah berbincang dengan TONG GAS...(beso nama ko na..ekekek) maka dengan ini saya mengumumkan bahawasanya SATU KELAS JAHITAN BAJU KURUNG akan diadakan seperti berikut.

    Tarikh : 22hb Februari 2009 (tentative)
    Masa : 10.00pagi (hingga siap)
    Tempat : Kajang (alamat dan map akan diberitahu)


    Dengan rasa berbesar hati Kak Eja akan jadi CIKGU JAHIT kita nanti dan akan di bantu okeh K.Yana & Misa.

    Jadi pada sesiapa yang berminat sila berikan nama anda. Tempat terhad sebab nak beri ruang keselesaan pada pelajar-pelajar untuk bersila, melunjur, meluncur, bersipuh, menonggeng (ahaksss).

    Tempat terhad kepada 15 orang peserta yang serius sahaja. Sewa tempat tidak lebih dari RM15 seorang. Makanan insya'allah boleh tong-tong ataupun disediakan oleh pihak penganjur (siapa ek penganjur..kui kui kui....). Jadi sila update nama anda disini.

    List Pelajar
    1. Melati
    2. Tong gas
    3.


    (peringatan 15 orang pertama sahaja..siapa cepat update akan dilayan.. PM tidak akan dilayan..letak nama..tak register lagik sila register dengan forumotion ...hish cam paksa la pulak...ampunnnn )

    sekian terima kasih...kalau dapat 10 orang pun okey gak...tak dapat pun tak aper...kalau ada penyertaan.... kelas insya'allah akan diteruskan walaupun 5 orang jek..(boleh ker kak eja...ngeh ngeh ngeh...)....


    Last edited by melati putih on Fri Jan 30, 2009 12:58 am; edited 1 time in total
    Back to top Go down
    View user profile http://melatishopz.blogspot.com
    hannan6d



    Posts: 401
    Join date: 2008-12-22

    PostSubject: Re: Kelas Jahit Menjahit Pada yang Berminat.........   Thu Jan 29, 2009 6:27 pm

    bestnya kalau dapat joint..tapi mr hubby standby ari tu..tak boleh nak konfem kelas lah... Neutral
    Back to top Go down
    View user profile
    zue



    Posts: 143
    Join date: 2009-01-23

    PostSubject: Re: Kelas Jahit Menjahit Pada yang Berminat.........   Thu Jan 29, 2009 7:35 pm

    kenape x buat hari ahad (22 Feb)? Sabtu ni ada yg keje...kalau ada ari ahad, book kan 1 tmpt utk sy ye...
    Back to top Go down
    View user profile
    w_afiza



    Posts: 86
    Join date: 2009-01-09

    PostSubject: Re: Kelas Jahit Menjahit Pada yang Berminat.........   Thu Jan 29, 2009 7:52 pm

    melati putih wrote:
    Salam,

    Tadi tengah ler mengadap boss nak wat appraisal, si tong gas nie pulak call. Tak dapat ckp dia dok sms bagi tau, rakan-rakan kita hangat membincangkan pasal topik kelas jahit menjahit nieh.

    ME...akak mintak sorry kalau topik ni tak related ngan tudung...tapi sebab bila masing2 dah seronok jahit tudung jadi kalau boleh ilmu tue nak kasi tambah lagik harap-harap ME tak marah ataupun mungkin ME boleh buat satu thread yang MISC nieh...ngeh ngeh ngeh..cadangan jekkkkk....kalau tak payah pun tak aperrr....

    Okey setelah berbincang dengan TONG GAS...(beso nama ko na..ekekek) maka dengan ini saya mengumumkan bahawasanya SATU KELAS JAHITAN BAJU KURUNG akan diadakan seperti berikut.

    Tarikh : 21hb Februari 2009 (tentative)
    Masa : 10.00pagi (hingga siap)
    Tempat : Kajang (alamat dan map akan diberitahu)

    Dengan rasa berbesar hati Kak Eja akan jadi CIKGU JAHIT kita nanti dan akan di bantu okeh K.Yana & Misa.

    Jadi pada sesiapa yang berminat sila berikan nama anda. Tempat terhad sebab nak beri ruang keselesaan pada pelajar-pelajar untuk bersila, melunjur, meluncur, bersipuh, menonggeng (ahaksss).

    Tempat terhad kepada 15 orang peserta yang serius sahaja. Sewa tempat tidak lebih dari RM15 seorang. Makanan insya'allah boleh tong-tong ataupun disediakan oleh pihak penganjur (siapa ek penganjur..kui kui kui....). Jadi sila update nama anda disini.

    List Pelajar
    1. Melati
    2. Tong gas
    3.


    (peringatan 15 orang pertama sahaja..siapa cepat update akan dilayan.. PM tidak akan dilayan..letak nama..tak register lagik sila register dengan forumotion ...hish cam paksa la pulak...ampunnnn )

    sekian terima kasih...kalau dapat 10 orang pun okey gak...tak dapat pun tak aper...kalau ada penyertaan.... kelas insya'allah akan diteruskan walaupun 5 orang jek..(boleh ker kak eja...ngeh ngeh ngeh...)....


    letak nama wan yek kak.....wan insyAllah nak join...
    Back to top Go down
    View user profile
    jalinankasih



    Posts: 238
    Join date: 2009-01-21

    PostSubject: Re: Kelas Jahit Menjahit Pada yang Berminat.........   Thu Jan 29, 2009 8:15 pm

    kalau xsempat join dgn dorang.. join la dgn JK pun boleh hihihi... tp kadar bayarn xdpt la mcm join kelas ramai2 tu.. JK ajar one to one... What a Face

    boleh tgk kat www.jalinankasih.com

    tp utk bln 2 dah penuh.... kena amik bln 3 paling awal... Smile
    Back to top Go down
    View user profile http://www.jalinankasih.com
    yus



    Posts: 143
    Join date: 2008-12-22
    Age: 31
    Location: Seksyen 7, Bandar Baru Bangi

    PostSubject: Re: Kelas Jahit Menjahit Pada yang Berminat.........   Thu Jan 29, 2009 11:56 pm

    Aduss... mmg teringin sgt nih....
    Kena tanya bos dulu...

    Ehem..Pengerusi, boleh tak masukkan dulu nama saya?? Rolling Eyes
    Back to top Go down
    View user profile http://yusrinahata.com
    melati putih
    Peniaga


    Posts: 141
    Join date: 2008-12-23
    Age: 38
    Location: kajang

    PostSubject: Re: Kelas Jahit Menjahit Pada yang Berminat.........   Fri Jan 30, 2009 12:57 am

    copy paste list nama yang ada tue...pastue letak nama anda...
    seterusnya nak update..amik listing yang latest...

    List Nama terkini

    1. Melati
    2. Tong Gas
    3. Wan
    4. Yus
    5. Zue
    6.
    7.
    8.

    nampaknya tarikh terpaksa diubah..sebab 21hb tue Puan Pengerusi ada AGM Kelab Citra huhuhuhu tak leh tak hadir kene hadir..
    so dengan kuasa yang ado...ku ubah ke tarikh 22hb...HARAP MAKLUM.
    Back to top Go down
    View user profile http://melatishopz.blogspot.com
    N.O



    Posts: 17
    Join date: 2008-12-22

    PostSubject: Re: Kelas Jahit Menjahit Pada yang Berminat.........   Fri Jan 30, 2009 7:29 am

    waa...mah! Syabas...! dah bukak sayap lagi satu yek....Jahit baju kurung....tahun ni mesti bole jahit baju raya ni...!
    Back to top Go down
    View user profile
    tong_gas2280
    Peniaga


    Posts: 117
    Join date: 2008-12-22

    PostSubject: Re: Kelas Jahit Menjahit Pada yang Berminat.........   Fri Jan 30, 2009 8:14 am

    List Nama terkini 23/01/09

    1. Melati
    2. Tong Gas
    3. Wan
    4. Yus
    5. Zue
    6.Shikin
    7.
    8.
    Back to top Go down
    View user profile
    yanzack79



    Posts: 113
    Join date: 2008-12-23
    Age: 35
    Location: bukit mahkota, bangi

    PostSubject: Re: Kelas Jahit Menjahit Pada yang Berminat.........   Fri Jan 30, 2009 9:13 am

    tong_gas2280 wrote:
    List Nama terkini 23/01/09

    1. Melati
    2. Tong Gas
    3. Wan
    4. Yus
    5. Zue
    6.Shikin
    7.
    8.

    Tong...aku kalau 22hb...mintak maaf la ek...aku mmg x dpt nak pegi....
    Back to top Go down
    View user profile
    faziraniq
    Peniaga


    Posts: 152
    Join date: 2008-12-22

    PostSubject: Re: Kelas Jahit Menjahit Pada yang Berminat.........   Fri Jan 30, 2009 9:13 am

    melati, nak join gak
    Back to top Go down
    View user profile
    evabobbie
    Peniaga


    Posts: 267
    Join date: 2008-12-22
    Age: 43
    Location: seri kembangan/shah alam

    PostSubject: Re: Kelas Jahit Menjahit Pada yang Berminat.........   Fri Jan 30, 2009 9:42 am

    List Nama terkini 23/01/09

    1. Melati
    2. Tong Gas
    3. Wan
    4. Yus
    5. Zue
    6.Shikin
    7.Faziraniq
    8.Evabobbie
    9.kwn Evabobbie
    Back to top Go down
    View user profile http://allmustsell.blogspot.com
    melati putih
    Peniaga


    Posts: 141
    Join date: 2008-12-23
    Age: 38
    Location: kajang

    PostSubject: Re: Kelas Jahit Menjahit Pada yang Berminat.........   Fri Jan 30, 2009 9:57 am

    geng...tarikh terpaksa di ubah lagik....

    mungkin 1hb Mac insya'allah....

    tapi saper2 nak join tue...boleh teruskan bagi nama....
    Back to top Go down
    View user profile http://melatishopz.blogspot.com
    melati putih
    Peniaga


    Posts: 141
    Join date: 2008-12-23
    Age: 38
    Location: kajang

    PostSubject: Re: Kelas Jahit Menjahit Pada yang Berminat.........   Fri Jan 30, 2009 10:02 am

    yanzack79 wrote:
    tong_gas2280 wrote:
    List Nama terkini 23/01/09

    1. Melati
    2. Tong Gas
    3. Wan
    4. Yus
    5. Zue
    6.Shikin
    7.
    8.

    Tong...aku kalau 22hb...mintak maaf la ek...aku mmg x dpt nak pegi....

    yan..bila free...ku dengar mu jugak orang penting..ngeh ngeh ngeh..

    camni la..tarikh rasanya kene KIV kot...just nak tau siapa yang nak join...

    insya'allah....hari AHAD paling utama...
    Back to top Go down
    View user profile http://melatishopz.blogspot.com
    Juan



    Posts: 109
    Join date: 2009-01-29
    Age: 40

    PostSubject: Gathering cum DIY Tudung Class, 21st of February, 2009   Fri Jan 30, 2009 10:44 am

    Saya ni baru join anyway nak war-warkan msg yang saya terima dari Yela:


    Gathering cum DIY Tudung Class, 21st of February, 2009

    Dear ladies,

    Ramai yg terlepas attend classes before this, maka inilah peluang u all to attend a class from which skills many have reaped tremendous benefits!

    There will be a fee of RM20 per participant for the class, as a token to show our appreciation to the tuan rumah yg rumahnya complete with sewing machine and mesin jahit tepi (tuan rumah tak mintak pun, kita yg nk hulurkan), as well as untuk cikgu2 yg sanggup dtg dari jauh and dekat, and luangkan masa mereka mengajar u all nnti. The fee will also cover the costs of templates and interface, and drinks.So the fees ni kira token aje tau, if real fees, it should cost much, much more than this!

    And for those yg nak copy templates yg lain2...Hajabi oblong, Hajabi berbutang, tudung Jakarta, Yelawarrah T-large, tudung Siti...jgn lupa dtg dgn brown paper masing2!

    Disebabkan ini also a gathering tuk DIY tudung enthusiasts, and peluang u all merembat kain2 jerseys yg akan I bawa from Jakarta, maka ini also dikira a pot-luck gathering session! Mmg enjoy sungguh the last few pot-luck sessions we had at my house...sedap seme food yg kawan2 bawa!! So this gathering is also open to yg bukan dtg for the class, so yg nk dtg tu jgn lupa bawa food eh. Homemade is better...tak kira la apa pun! Beli pun ok if bz sgt tak sempat nak masak kat rumah! Organiser ni bwk nasi goreng la ek, and paper plates and paper cups! Do sound out to me sapa yg nak mai bersuka2, so I leh budget berapa plates n cups nak bwk!

    Disebabkan takut tempat belajar is limited, the class is opened to only 15 students. Fees must be paid when booking of place is made, psl we dont want any last minute cancellations seme, fees paid are non-refundable. If ada yg tak leh dtg, u all kena cari org tuk ganti ur tempat if u want ur participation fees back. Pls submit format email with money trfr notice. Only booking via format email with proof of payment will be entertained.

    Details are as follows :-

    Date : 21st of February, 2009
    Venue :Address will be given later, dekat dgn Dewan Bahasa and Pustaka area
    Time : 11am - 3 pm
    Participation fees : RM20
    Items provided :
    1. Ariana body template
    2. Ariana awning template
    3. Awning interface
    4. Drinks
    5. Food potluck eh...so seme bwk le apa2 yg leh dimakan

    Teachers :
    1. Cupcake
    2. Faziraniq
    3. Kimi

    Registration is open now!!

    List of participants :-
    1. Fazira's friend
    2. Bayangan_Rindu
    3. Lynn HMZ
    4. Kak wan
    5. Yusfanizah
    6. Nanie
    7. Wanie
    8. Raihan
    9.
    10.
    11.
    12.
    13.
    14.
    15.

    YG nk dtg for the pot-luck cum nengok2 kain:-

    1. yela - nasi goreng and drinks
    2. yusrina - (dadih lagi?)
    3.
    4.


    p/s yg dtg nk nengok2 kain, no need to pay fees eh, bwk food and cash aje!!
    Back to top Go down
    View user profile
     

    Kelas Jahit Menjahit Pada yang Berminat.........

    View previous topic View next topic Back to top 
    Page 1 of 4Go to page : 1, 2, 3, 4  Next

     Similar topics

    -
    » Untuk yang mencari tempat main yang murah
    » Silabus Rpp Al Quran Hadits Berkarakter Mts Kelas Ix | Added By Users
    » FL yang menipu - AWAS!
    » Artis Yang Buat Kita Gersang
    » jiran/MILF/rakan sekerje yang sexy

    Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
    Tudung DIY CARI ::  :: -