BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 mana satu belah depan kain

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
milay



Posts : 5
Join date : 2008-12-23

PostSubject: mana satu belah depan kain   Fri Jan 09, 2009 12:24 am

korang ..mana satu belah depan kan...ada yg ckp yg ada jalur3 tu..tp i tgk tudung indon tu lain lak..bila tanya tokey cina kedai kain..depa ckp dua2 belah boleh pakai...tulon...
Back to top Go down
View user profile
misa
Peniaga


Posts : 776
Join date : 2008-12-22
Location : KL

PostSubject: Re: mana satu belah depan kain   Fri Jan 09, 2009 8:12 am

milay wrote:
korang ..mana satu belah depan kan...ada yg ckp yg ada jalur3 tu..tp i tgk tudung indon tu lain lak..bila tanya tokey cina kedai kain..depa ckp dua2 belah boleh pakai...tulon...

salam..

kalau kain J1, yg jalur2 belah depan..
the other side tu nampak sgt tak lawa.. tatau la pendapat kawan yg lain..
Back to top Go down
View user profile http://craftyspace.blogspot.com
meabadi
Admin


Posts : 544
Join date : 2008-12-21
Age : 35
Location : Shah Alam Selangor

PostSubject: Re: mana satu belah depan kain   Fri Jan 09, 2009 8:40 am

Kalau ME mmg celaru la nak pilih mana depan belakang..



now dah tau...masa potong tu ...kita tentukan siap2 mana depan n belakang...of course warna yg pudar kat dalam..


pastu kalau takut lupa...conteng siap2 dengan kapur(tandakan) belah dalam


sll ME bila dah tetas awning dah celaru mana la satu depan belakang...now ME conteng siap2...biar nnti x garuk kepala..
Back to top Go down
View user profile http://meabadi.blogspot.com/
milay



Posts : 5
Join date : 2008-12-23

PostSubject: Re: mana satu belah depan kain   Fri Jan 09, 2009 8:51 am

meabadi wrote:
Kalau ME mmg celaru la nak pilih mana depan belakang..



now dah tau...masa potong tu ...kita tentukan siap2 mana depan n belakang...of course warna yg pudar kat dalam..


pastu kalau takut lupa...conteng siap2 dengan kapur(tandakan) belah dalam


sll ME bila dah tetas awning dah celaru mana la satu depan belakang...now ME conteng siap2...biar nnti x garuk kepala..

thxla ya..bukannay apa..peningla..kekadang rasa cam dah ok dah..tp bila tgk cth kain lain plak..ayyoo..pening tul..x pe la..so far i mmg ikut yg ada jalur2 tu kat depan...
Back to top Go down
View user profile
ishwish23



Posts : 35
Join date : 2008-12-22
Location : Subang Jaya

PostSubject: Re: mana satu belah depan kain   Fri Jan 09, 2009 10:08 am

ish pun pening part nak pilih mana luar mana dalam. ada baca kat mane ntah yang lubang2 tepi kain tu yang ROUGH = RIGHT = LUAR. but that is not yang jalur2 tu. yang jalur2 tu kat dalam.

personally ish rasa yang jalur2 tu cantik dok luar sebab dia mcm ada shine sikit. ada buat 1 ikut jalur2 kat luar and 1 lagi jalur2 dok kat dalam. dari jauh x nampak beza actually.

kesimpulannya....ikut cita rasa le. tapi takut gak klau tersalah pilih dah baush lama2 ada possibility jadi berbulu2 ke kain tu ek??

confius & pening...tolong lah mana yang patut.
Back to top Go down
View user profile
misa
Peniaga


Posts : 776
Join date : 2008-12-22
Location : KL

PostSubject: Re: mana satu belah depan kain   Fri Jan 09, 2009 10:12 am

ishwish23 wrote:
ish pun pening part nak pilih mana luar mana dalam. ada baca kat mane ntah yang lubang2 tepi kain tu yang ROUGH = RIGHT = LUAR. but that is not yang jalur2 tu. yang jalur2 tu kat dalam.

personally ish rasa yang jalur2 tu cantik dok luar sebab dia mcm ada shine sikit. ada buat 1 ikut jalur2 kat luar and 1 lagi jalur2 dok kat dalam. dari jauh x nampak beza actually.

kesimpulannya....ikut cita rasa le. tapi takut gak klau tersalah pilih dah baush lama2 ada possibility jadi berbulu2 ke kain tu ek??

confius & pening...tolong lah mana yang patut.
'

nanti kain cepat berbulu/pudar..
Back to top Go down
View user profile http://craftyspace.blogspot.com
syamen



Posts : 133
Join date : 2008-12-24

PostSubject: Re: mana satu belah depan kain   Sat Jan 10, 2009 5:32 pm

klau tak silap masa belajar jaht sekolah dedulu cikgu cakap bahagian luar / dalam kain tgk kat tepi kain tu..
kat tepi tu ada mcm bintik2 (berlubang) yang bahagian bintik yg tenggelam tu sebelah dalam kain klau bintik tu timbul jadi sebelah luar kain..
boleh rasa dgn hujung jari klau x pasti
Back to top Go down
View user profile
min chontoi
Peniaga


Posts : 617
Join date : 2008-12-21
Age : 36
Location : BBB

PostSubject: Re: mana satu belah depan kain   Sat Jan 10, 2009 6:24 pm

min tgk tudung munawarah diaorg pkai yg sebelah jalur2 tu untuk luar...
tp utk min sendiri...ikut warna kain...kadang2 min pkai sblh jalur2...kengkadang pkai blh pudar tu skit...hehe~~ Surprised Surprised
maklumlah...tudung DIY...suka hati la belah mana nk...janji sendiri puas atie... geek geek
Back to top Go down
View user profile
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: mana satu belah depan kain   Thu Jan 15, 2009 7:31 am

definitely k yana suka yang jalur2 tu kat luar, sbb side yg satu lagi tu, mcm kelabu, n nampak mcm mudah berbulu..
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
yanzack79



Posts : 113
Join date : 2008-12-23
Age : 37
Location : bukit mahkota, bangi

PostSubject: Re: mana satu belah depan kain   Fri Jan 23, 2009 8:36 am

yan pun sebenarnye pening jugak tgk kain jersey ni...tak tau yg mana luar tg mana dlm....dedua cantik..dan dedua belah blh guna ...rasenyelakan..
Tapi kebiasaannya yan guna yg ada jalur2 utk sebelah luar...belasah je la...bukan org belek pun....janji sendiri pakai cantik...kui..kui..kuii Laughing Laughing
Back to top Go down
View user profile
ejalesungpp



Posts : 241
Join date : 2008-12-22
Age : 51
Location : Kajang, Bangi, Selangor

PostSubject: Re: mana satu belah depan kain   Fri Jan 23, 2009 8:40 am

eja pun amik belah jalur gak..sebab belah jalur warna dia lebih terserlah dan terang warna nya....kalau tak pasti susah sangat nak bezakan eja main belasah aje lah hehehe
Back to top Go down
View user profile
ajergiler
Peniaga


Posts : 117
Join date : 2008-12-21

PostSubject: Re: mana satu belah depan kain   Sat Jan 24, 2009 4:56 pm

ari tu salah jahit...mcm x puas hati jer..cuz kt jht yg jalur2 tu blh dalam..
smlm tetas blk jht semula..hehe..baru puas ht wpun tudung sendiri tu..
Back to top Go down
View user profile
umarumaira



Posts : 10
Join date : 2009-08-23

PostSubject: Re: mana satu belah depan kain   Mon Dec 14, 2009 2:42 pm

Salam Muslimah semua... saya ada gak tanya, orang kata kalau nak tau depan belakang... tengok tepi kain tu... ada lubang lubang kan..... kalau lubang lubang tu rata... maknanya tu depan kain... manakala belakang kain, lubang lubang tu akan timbul. Kalau tengok betul betul memang ada beza lubang tu depan belakang. Harap info ni dapat membantu.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: mana satu belah depan kain   Today at 2:48 pm

Back to top Go down
 
mana satu belah depan kain
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Sailor Saturn Dedication Thread
» Denim Embellishments

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Segalanya mengenai tudung's-
Jump to: