BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket
Share | 
 

 Tempahan design label (contoh2 label di page 1) & design packaging (contoh design packaging di page 3)

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
ilhamasyiq



Posts: 40
Join date: 2010-01-08
Age: 31
Location: Sik, Kedah

PostSubject: Tempahan design label (contoh2 label di page 1) & design packaging (contoh design packaging di page 3)   Thu Jan 14, 2010 12:49 pm

Salam semua forumer.
Saya ada buka tempahan untuk design label.
So, sapa2 yg berminat, cume RM10, RM20 (bermula 3 feb) RM30 (mulai 1 April sehingga diberitahu kelak) saja 1 design label.
Jangan malu2, jgn segan2 nak tanya.
Saya x makan orang, saya makan berger je Very Happy

Di sini saya ada letakkan beberapa contoh label. Diharap tiada peniruan berlaku. Jujur pada diri sendiri. Terima kasih Smile





Ini label yang sudah siap. Order kat http://ribbonboutique.fotopages.com

Ini label untuk ilham sendiri.



Label design for akak afizaz
Akak afizaz pilih pink-black. Warna pink tu actually shocking pink.
p/s: It may look different from your screen.







Label untuk Kak Zils. Kak Zils ada kasi contoh yg sy perlu tiru.. so, ini la hasilnya. Smile



Final artwork for mama_ameera





Label untuk Jawharat.. Di olah dari original artwork.

Ini tuannya belom pilih lagi. Emergency bersalin katanya Very Happy


Last edited by ilhamasyiq on Sun Apr 03, 2011 7:23 pm; edited 8 times in total
Back to top Go down
View user profile http://ilhamasyiq.tumblr.com
afizaz93



Posts: 247
Join date: 2009-01-19
Location: kedah

PostSubject: Re: Tempahan design label (contoh2 label di page 1) & design packaging (contoh design packaging di page 3)   Thu Jan 14, 2010 2:26 pm

salam ilham,

kak dh pm..nti tlg check na!!hehe.. Laughing
Back to top Go down
View user profile http://zne29.blogspot.com/
ilhamasyiq



Posts: 40
Join date: 2010-01-08
Age: 31
Location: Sik, Kedah

PostSubject: Re: Tempahan design label (contoh2 label di page 1) & design packaging (contoh design packaging di page 3)   Thu Jan 14, 2010 2:32 pm

da reply da. tp ada soalan gak. sila jawab ye Razz
Back to top Go down
View user profile http://ilhamasyiq.tumblr.com
MekNa



Posts: 62
Join date: 2009-06-09
Age: 41
Location: USJ, Subang Jaya, Selangor

PostSubject: Re: Tempahan design label (contoh2 label di page 1) & design packaging (contoh design packaging di page 3)   Thu Jan 14, 2010 2:35 pm

Nak tanya RM10 sekeping tu maksudnyer camana? saya tak faham..
Back to top Go down
View user profile
MekNa



Posts: 62
Join date: 2009-06-09
Age: 41
Location: USJ, Subang Jaya, Selangor

PostSubject: Re: Tempahan design label (contoh2 label di page 1) & design packaging (contoh design packaging di page 3)   Thu Jan 14, 2010 2:37 pm

op silap.. Rm10 1 label tu maksudnyer apa.. 1 label dpt berapa keping?
Back to top Go down
View user profile
misa
Peniaga


Posts: 776
Join date: 2008-12-22
Location: KL

PostSubject: Re: Tempahan design label (contoh2 label di page 1) & design packaging (contoh design packaging di page 3)   Thu Jan 14, 2010 2:39 pm

maksud tuan umah, design (rekabentuk) kan label.. pehtu nak antar tempah kat mana2 tu terpulang kat korang ler..

bukan buat label kasik siap print/woven ek..


produk yg korang dpt tu dlm bentuk jpg/ai/psd ---> ni tanye tuan umah ye..
Back to top Go down
View user profile http://craftyspace.blogspot.com
MekNa



Posts: 62
Join date: 2009-06-09
Age: 41
Location: USJ, Subang Jaya, Selangor

PostSubject: Re: Tempahan design label (contoh2 label di page 1) & design packaging (contoh design packaging di page 3)   Thu Jan 14, 2010 2:41 pm

Oh design sahaja.. terima kasihh.. faham faham
Back to top Go down
View user profile
ilhamasyiq



Posts: 40
Join date: 2010-01-08
Age: 31
Location: Sik, Kedah

PostSubject: Re: Tempahan design label (contoh2 label di page 1) & design packaging (contoh design packaging di page 3)   Thu Jan 14, 2010 2:50 pm

ha betol tu. terima kasih kerana tlg jawapkan. td tereply kat topik laen ke? haih..
Back to top Go down
View user profile http://ilhamasyiq.tumblr.com
ilhamasyiq



Posts: 40
Join date: 2010-01-08
Age: 31
Location: Sik, Kedah

PostSubject: Re: Tempahan design label (contoh2 label di page 1) & design packaging (contoh design packaging di page 3)   Fri Jan 15, 2010 10:04 am

afizaz93 wrote:
salam ilham,

kak dh pm..nti tlg check na!!hehe.. Laughing

kak. saya da emel akak design. leh cek la ye.
Back to top Go down
View user profile http://ilhamasyiq.tumblr.com
afizaz93



Posts: 247
Join date: 2009-01-19
Location: kedah

PostSubject: Re: Tempahan design label (contoh2 label di page 1) & design packaging (contoh design packaging di page 3)   Mon Jan 18, 2010 10:32 am

ilhamasyiq wrote:
afizaz93 wrote:
salam ilham,

kak dh pm..nti tlg check na!!hehe.. Laughing

kak. saya da emel akak design. leh cek la ye.

ilham...

tgu sat nti kak nak pm/email..hehe...
hr ni br keja, br leh tgk dsgn tu...

nti kak bagi kod kaler yg kak rqst tu k...hehe...
Back to top Go down
View user profile http://zne29.blogspot.com/
ilhamasyiq



Posts: 40
Join date: 2010-01-08
Age: 31
Location: Sik, Kedah

PostSubject: Re: Tempahan design label (contoh2 label di page 1) & design packaging (contoh design packaging di page 3)   Mon Jan 18, 2010 12:25 pm

ok kak. saya da emel final artwork. hope puas hati Smile
Back to top Go down
View user profile http://ilhamasyiq.tumblr.com
afizaz93



Posts: 247
Join date: 2009-01-19
Location: kedah

PostSubject: Re: Tempahan design label (contoh2 label di page 1) & design packaging (contoh design packaging di page 3)   Tue Jan 19, 2010 11:00 am

ilhamasyiq wrote:
ok kak. saya da emel final artwork. hope puas hati Smile

ilham...

terimakasih byk2....

kak dh forward pun pd kak keeah smlm..hehe...
cantik dh tuuuu!! kebetulan asben kak singgah ofis, kak soh dia pilih...selesai...

maaf di atas sgla kesulitan...hehe
Back to top Go down
View user profile http://zne29.blogspot.com/
ilhamasyiq



Posts: 40
Join date: 2010-01-08
Age: 31
Location: Sik, Kedah

PostSubject: Re: Tempahan design label (contoh2 label di page 1) & design packaging (contoh design packaging di page 3)   Tue Jan 19, 2010 11:03 am

yeay, sama2 kaseh la ye Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://ilhamasyiq.tumblr.com
hannan6d



Posts: 401
Join date: 2008-12-22

PostSubject: Re: Tempahan design label (contoh2 label di page 1) & design packaging (contoh design packaging di page 3)   Tue Jan 19, 2010 5:17 pm

alahai terlewat kenal ilham ni..dulu ada akak mintak tolong kat sorang forumer di sini..tak kisah tentang caj tu..tak di layannya..terpaksalah akak mintak tolong orang lain yang tak ada pengalaman..tapi dia tolong...
walaupun hasilnya kurang memuaskan...forwed jugaklah ke kak kee...
Back to top Go down
View user profile
ilhamasyiq



Posts: 40
Join date: 2010-01-08
Age: 31
Location: Sik, Kedah

PostSubject: Re: Tempahan design label (contoh2 label di page 1) & design packaging (contoh design packaging di page 3)   Tue Jan 19, 2010 10:09 pm

ala kak, ape salahnye kalau nak buat baru. hehehhhee
Back to top Go down
View user profile http://ilhamasyiq.tumblr.com
 

Tempahan design label (contoh2 label di page 1) & design packaging (contoh design packaging di page 3)

View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 4Go to page : 1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI ::  :: -