BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
  • » Contoh Keylogger Dan Cara Kerjanya
  • » [ask] cara dasar dandan/makeup muka (bedak, lipstik, eyeliner, dll)
  • » awek tudung dan awek U...
  • » Elemental Hero/Neo-Spacian Deck
  • » Got a gold crown to spare? (Merchant Caravan warband)
  • » How to unlock Blackberry 8830 from Verizon
  • » Legend of the Seeker::Kahlan and Richard
  • » Apps separator dektop icons / Pemisah desktop icon
  • » Sony LBTZUX9 Mini Hi-Fi Shelf System 1000W RMS Total Power (Silver)
  • » ORT-JTAG - Motorola A3000 / A3100 Unbrick Repair Dead Boot
  • NUFFNANG
    IKLAN
    Photobucket
    Share | 
     

     Cara-cara membuat tudung DIY

    View previous topic View next topic Go down 
    Go to page : Previous  1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 26 ... 31  Next
    AuthorMessage
    bluee



    Posts: 178
    Join date: 2009-04-19
    Age: 25
    Location: shah alam

    PostSubject: Re: Cara-cara membuat tudung DIY   Fri May 08, 2009 5:21 pm

    lipat 2 kain tu scara memanjang kak... kak eynas ajar hehe...
    Back to top Go down
    View user profile
    bluee



    Posts: 178
    Join date: 2009-04-19
    Age: 25
    Location: shah alam

    PostSubject: Re: Cara-cara membuat tudung DIY   Sat May 09, 2009 1:50 am

    Nak tanye sape yg tau...

    bole x bwt tudung gune kain polyester gorget?
    Back to top Go down
    View user profile
    kristal



    Posts: 74
    Join date: 2008-12-24

    PostSubject: Re: Cara-cara membuat tudung DIY   Wed May 13, 2009 1:45 pm

    bluee wrote:
    lipat 2 kain tu scara memanjang kak... kak eynas ajar hehe...


    oo...gitu ye bluee, akak pun baru nak belajo potong tudung scallop ni. Maknanye, cara lipatan n potongan kain tak sama mcm kita buat tudung Ari**ni kan?

    Kalo kain 1 meter yang bidang 58"/60" bole ke dapat tudung scallop 2 helai (saiz std) ?
    Back to top Go down
    View user profile
    eynas



    Posts: 218
    Join date: 2009-01-12
    Age: 38
    Location: Kota Damansara

    PostSubject: Re: Cara-cara membuat tudung DIY   Wed May 13, 2009 5:06 pm

    kristal wrote:
    bluee wrote:
    lipat 2 kain tu scara memanjang kak... kak eynas ajar hehe...


    oo...gitu ye bluee, akak pun baru nak belajo potong tudung scallop ni. Maknanye, cara lipatan n potongan kain tak sama mcm kita buat tudung Ari**ni kan?

    Kalo kain 1 meter yang bidang 58"/60" bole ke dapat tudung scallop 2 helai (saiz std) ?

    eynas tlong jwpkan eh. kalo guna scallop eynas kain msti 1m. tu ukuran utk lebar scallop. kalo kurang 1m

    kedut scallop tu akan dpt sikit je la...nti x cntik lak. bidang 60" utk labuh dia. kalo kurang akan jdi pendek

    sikit...kalo guna kain jakel kebanyakannye bidang 60"
    Back to top Go down
    View user profile http://easytudung.blogspot.com
    izaida



    Posts: 33
    Join date: 2009-04-14

    PostSubject: Re: Cara-cara membuat tudung DIY   Thu May 14, 2009 5:05 pm

    eynas wrote:
    kristal wrote:
    bluee wrote:
    lipat 2 kain tu scara memanjang kak... kak eynas ajar hehe...


    oo...gitu ye bluee, akak pun baru nak belajo potong tudung scallop ni. Maknanye, cara lipatan n potongan kain tak sama mcm kita buat tudung Ari**ni kan?

    Kalo kain 1 meter yang bidang 58"/60" bole ke dapat tudung scallop 2 helai (saiz std) ?

    eynas tlong jwpkan eh. kalo guna scallop eynas kain msti 1m. tu ukuran utk lebar scallop. kalo kurang 1m

    kedut scallop tu akan dpt sikit je la...nti x cntik lak. bidang 60" utk labuh dia. kalo kurang akan jdi pendek

    sikit...kalo guna kain jakel kebanyakannye bidang 60"




    eynas...ida dh try wat tudung scallop pakai template yg beli ari tue....tp prob nyer....

    bila dh siap.......besarnyer kat muka.....n awning nyer pun panjang...smpai leh cntum kat bawah dagu..............

    nk tanyer.....ukuran template tue dh termasuk basi @ tak ya....

    lg 1.....kalu nk pendekkan awning nyer....berapa inci yer baru sesuai???????


    p/s.... sye budak baru belajar....nnti eynas tolong tunjukkan yer...
    Back to top Go down
    View user profile
    eynas



    Posts: 218
    Join date: 2009-01-12
    Age: 38
    Location: Kota Damansara

    PostSubject: Re: Cara-cara membuat tudung DIY   Thu May 14, 2009 8:25 pm

    izaida wrote:
    eynas wrote:
    kristal wrote:
    bluee wrote:
    lipat 2 kain tu scara memanjang kak... kak eynas ajar hehe...


    oo...gitu ye bluee, akak pun baru nak belajo potong tudung scallop ni. Maknanye, cara lipatan n potongan kain tak sama mcm kita buat tudung Ari**ni kan?

    Kalo kain 1 meter yang bidang 58"/60" bole ke dapat tudung scallop 2 helai (saiz std) ?

    eynas tlong jwpkan eh. kalo guna scallop eynas kain msti 1m. tu ukuran utk lebar scallop. kalo kurang 1m

    kedut scallop tu akan dpt sikit je la...nti x cntik lak. bidang 60" utk labuh dia. kalo kurang akan jdi pendek

    sikit...kalo guna kain jakel kebanyakannye bidang 60"




    eynas...ida dh try wat tudung scallop pakai template yg beli ari tue....tp prob nyer....

    bila dh siap.......besarnyer kat muka.....n awning nyer pun panjang...smpai leh cntum kat bawah dagu..............

    nk tanyer.....ukuran template tue dh termasuk basi @ tak ya....

    lg 1.....kalu nk pendekkan awning nyer....berapa inci yer baru sesuai???????


    p/s.... sye budak baru belajar....nnti eynas tolong tunjukkan yer...

    hi ida,

    template tu mmng stndard size coz kalo buat kecil org yg muka besar x leh guna template tu. template tu da trmasuk basi. b4 nk cntum kt bahagian body (leher kebwh) awk try tdung tu n ukur dulu saiz muka awk..nti kain lebih tu awk potong sikit.

    awning tu mmng eynas kasi je..tp kalo x sesuai ngan muka awk kecilkan sikit.

    cara2nye: lipat 2 awning tu n ukur panjang yg sesuai dgn saiz muka n potong ikut bentuk awning tu.
    Back to top Go down
    View user profile http://easytudung.blogspot.com
    izaida



    Posts: 33
    Join date: 2009-04-14

    PostSubject: Re: Cara-cara membuat tudung DIY   Sat May 16, 2009 12:45 pm

    eynas wrote:
    izaida wrote:
    eynas wrote:
    kristal wrote:
    bluee wrote:
    lipat 2 kain tu scara memanjang kak... kak eynas ajar hehe...


    oo...gitu ye bluee, akak pun baru nak belajo potong tudung scallop ni. Maknanye, cara lipatan n potongan kain tak sama mcm kita buat tudung Ari**ni kan?

    Kalo kain 1 meter yang bidang 58"/60" bole ke dapat tudung scallop 2 helai (saiz std) ?

    eynas tlong jwpkan eh. kalo guna scallop eynas kain msti 1m. tu ukuran utk lebar scallop. kalo kurang 1m

    kedut scallop tu akan dpt sikit je la...nti x cntik lak. bidang 60" utk labuh dia. kalo kurang akan jdi pendek

    sikit...kalo guna kain jakel kebanyakannye bidang 60"




    eynas...ida dh try wat tudung scallop pakai template yg beli ari tue....tp prob nyer....

    bila dh siap.......besarnyer kat muka.....n awning nyer pun panjang...smpai leh cntum kat bawah dagu..............

    nk tanyer.....ukuran template tue dh termasuk basi @ tak ya....

    lg 1.....kalu nk pendekkan awning nyer....berapa inci yer baru sesuai???????


    p/s.... sye budak baru belajar....nnti eynas tolong tunjukkan yer...

    hi ida,

    template tu mmng stndard size coz kalo buat kecil org yg muka besar x leh guna template tu. template tu da trmasuk basi. b4 nk cntum kt bahagian body (leher kebwh) awk try tdung tu n ukur dulu saiz muka awk..nti kain lebih tu awk potong sikit.

    awning tu mmng eynas kasi je..tp kalo x sesuai ngan muka awk kecilkan sikit.

    cara2nye: lipat 2 awning tu n ukur panjang yg sesuai dgn saiz muka n potong ikut bentuk awning tu.




    oo...mcm tu ker eynas....that y la....besar smpai leh buat baju....heehhehee Laughing Mad Razz ............

    xpe....nnti ida try ....ok eynas...TQ
    Back to top Go down
    View user profile
    zara46



    Posts: 119
    Join date: 2009-04-24
    Age: 40
    Location: Sintok, Jitra, Kedah

    PostSubject: Re: Cara-cara membuat tudung DIY   Wed May 20, 2009 9:50 am

    ada sesiapa yang tahu camna nak buat tudung siti. ada jual kat hajaba. kat thread cara memakai tudung pun ada satu gambar,cantik. teringin nak buat satu.
    Back to top Go down
    View user profile http://nisa-zara.blogspot.com
    ctpizza



    Posts: 274
    Join date: 2009-01-21

    PostSubject: Re: Cara-cara membuat tudung DIY   Wed May 20, 2009 10:58 am

    zara46 wrote:
    ada sesiapa yang tahu camna nak buat tudung siti. ada jual kat hajaba. kat thread cara memakai tudung pun ada satu gambar,cantik. teringin nak buat satu.


    zara....tudung tu yg dh siap2 jahit kedut kt bawah dagu tu ke?
    Back to top Go down
    View user profile http://meandmyworld-ct.blogspot.com/
    zue



    Posts: 143
    Join date: 2009-01-23

    PostSubject: Re: Cara-cara membuat tudung DIY   Wed May 20, 2009 3:31 pm

    yang mcm ziela jalil pakai ni ke?



    kalau ada sape2 yg pandai, blh tlg ajar x?? Very Happy
    Back to top Go down
    View user profile
    ctpizza



    Posts: 274
    Join date: 2009-01-21

    PostSubject: Re: Cara-cara membuat tudung DIY   Wed May 20, 2009 4:32 pm

    zue
    lebih kurang camtu ler, tp kedut2 bwh dagu tu dh siap jahit (ni mmg dr butik HAJABA) tp kalao ariani, die tk jahit kedut2 bwh dagu, mmg sama mcm ziela jalil pakai
    Back to top Go down
    View user profile http://meandmyworld-ct.blogspot.com/
    zue



    Posts: 143
    Join date: 2009-01-23

    PostSubject: Re: Cara-cara membuat tudung DIY   Wed May 20, 2009 5:11 pm

    ctpizza wrote:
    zue
    lebih kurang camtu ler, tp kedut2 bwh dagu tu dh siap jahit (ni mmg dr butik HAJABA) tp kalao ariani, die tk jahit kedut2 bwh dagu, mmg sama mcm ziela jalil pakai

    yg ni ye..

    Back to top Go down
    View user profile
    zuwaidah



    Posts: 238
    Join date: 2009-01-05
    Age: 49
    Location: AU3 Keramat

    PostSubject: Re: Cara-cara membuat tudung DIY   Wed May 20, 2009 5:31 pm

    zue wrote:
    ctpizza wrote:
    zue
    lebih kurang camtu ler, tp kedut2 bwh dagu tu dh siap jahit (ni mmg dr butik HAJABA) tp kalao ariani, die tk jahit kedut2 bwh dagu, mmg sama mcm ziela jalil pakai

    yg ni ye..


    lawoooooooooooooooooooooooo....berapa hajaba jual ni
    Back to top Go down
    View user profile http://zusazali.blogspot.com
    kenanga



    Posts: 35
    Join date: 2009-03-30
    Age: 36
    Location: Shah Alam, Selangor

    PostSubject: Re: Cara-cara membuat tudung DIY   Fri May 22, 2009 5:12 pm

    salam semua... sy nak tanya laa... kalo tudung yg kita jahit tu ketat sy kena besarkan bhgn muka ke? maksudnya kena potong panjang sket kat bhgn muka tu kan? kwn2 yg tau tolong ye... tudung2 sy byk yg tak jadi sgt sbb jahitan bhgn muka & awning laa... frust jugaklaa ni.. huhu
    Back to top Go down
    View user profile
    ctpizza



    Posts: 274
    Join date: 2009-01-21

    PostSubject: Re: Cara-cara membuat tudung DIY   Fri May 22, 2009 5:24 pm

    zue wrote:
    ctpizza wrote:
    zue
    lebih kurang camtu ler, tp kedut2 bwh dagu tu dh siap jahit (ni mmg dr butik HAJABA) tp kalao ariani, die tk jahit kedut2 bwh dagu, mmg sama mcm ziela jalil pakai

    yg ni ye..


    yup betul tu...yg contoh kat saya sebijik mcm ni, sy tengah nak ciplak skg nih heheheh....
    kat ari*ni....jenis mcm ni takde kedut dlm rm70++...kat H*j*ba tatau la pulak
    Back to top Go down
    View user profile http://meandmyworld-ct.blogspot.com/
     

    Cara-cara membuat tudung DIY

    View previous topic View next topic Back to top 
    Page 21 of 31Go to page : Previous  1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 26 ... 31  Next

     Similar topics

    -
    » tips dan cara membuat badan lebih tinggi.. ^^v
    » Bagaimana cara untuk memulakan dobi?
    » awek tudung labuh
    » TUTORIAL: Plushie Owls
    » Jesus Christ Superstar

    Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
    Tudung DIY CARI :: Thread :: Segalanya mengenai tudung's-