BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 Penetapan Harga

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
delisha



Posts : 66
Join date : 2009-03-15

PostSubject: Penetapan Harga   Mon Jun 01, 2009 6:51 am

Salam semua..

nk tanya berkenaan harga patut kita jual tudung..selalunya u all letk berdasarkan apa yee.. Idea
sy jd konpius plk dgn tudung scallop ni..bkn apa..selalu tudung biasa tu guna kain kamdar jer..jd harga letk standard M 25,L 30..paten scallop ni cmne yerkk..sbb kalo kain jakel tu bidang lain2..harga lain2..memula yg printed sy jual 30..labuh sehabis kain la..bila potong plain bidang kecik dh xreti nk letk bape plk..
pastu saiz labuh M bape inci..L bape inci..nk standard kan saiz pun jd konpius jgk Rolling Eyes
Back to top Go down
View user profile
anekamaya



Posts : 79
Join date : 2009-04-08
Age : 36
Location : SHAH ALAM

PostSubject: Re: Penetapan Harga   Mon Jun 01, 2009 12:39 pm

delisha wrote:
Salam semua..

nk tanya berkenaan harga patut kita jual tudung..selalunya u all letk berdasarkan apa yee.. Idea
sy jd konpius plk dgn tudung scallop ni..bkn apa..selalu tudung biasa tu guna kain kamdar jer..jd harga letk standard M 25,L 30..paten scallop ni cmne yerkk..sbb kalo kain jakel tu bidang lain2..harga lain2..memula yg printed sy jual 30..labuh sehabis kain la..bila potong plain bidang kecik dh xreti nk letk bape plk..
pastu saiz labuh M bape inci..L bape inci..nk standard kan saiz pun jd konpius jgk Rolling Eyes


kalo saya, labuh scallop standard tutup breast, saya jual dr rm30-rm40...tgk jenis kain...ar***i pun sama...kalau kain 1m bidang 60 inci boleh buat 2 helai tudung standard rege die rm30-40, kalau org minta labuh lagi, kene guna 1.2m kain bidang 60 utk dpt kan 1 tudung labuh dan 1 tudung standard, saya up kan RM5 utk tudung labuh tu.....tu je..

apa2 pon mmg bergantung kpd harga kain dan jumlah modal yg kita keluarkan + upah kita jahit....
Back to top Go down
View user profile
delisha



Posts : 66
Join date : 2009-03-15

PostSubject: Re: Penetapan Harga   Tue Jun 02, 2009 9:38 am

tudung scallop tu bidang 60" jer yg dpt 2 tudung kn..yg 45" ker seme dpt 1..sbb memula dh cite2 kt derang harga kain..bila yg mane2 kena pakai 1m lbh tu jd sama plk harganya nnti dgn kain yg murh..contoh printed rm20 tu akan jd sama harga la dgn plain rm12+ utk satu2 saiz..ataupun kena up lg yg printed..tp dh terckp plk harga yg printed tu dulu..tu yg jd xreti tu.. bounce

anekamaya..saiz scallop eja awak buat saiz standard ker..sy bila dh potong ikut sehabis kain dpt 3 labuh yg berbeza..tu blum lg sesuai rsnya utk yg bersaiz besar..maknanya kena lebihkan lagi tang bahu..awak buat cmne
Back to top Go down
View user profile
anekamaya



Posts : 79
Join date : 2009-04-08
Age : 36
Location : SHAH ALAM

PostSubject: Re: Penetapan Harga   Tue Jun 02, 2009 10:33 am

delisha wrote:
tudung scallop tu bidang 60" jer yg dpt 2 tudung kn..yg 45" ker seme dpt 1..sbb memula dh cite2 kt derang harga kain..bila yg mane2 kena pakai 1m lbh tu jd sama plk harganya nnti dgn kain yg murh..contoh printed rm20 tu akan jd sama harga la dgn plain rm12+ utk satu2 saiz..ataupun kena up lg yg printed..tp dh terckp plk harga yg printed tu dulu..tu yg jd xreti tu.. bounce

anekamaya..saiz scallop eja awak buat saiz standard ker..sy bila dh potong ikut sehabis kain dpt 3 labuh yg berbeza..tu blum lg sesuai rsnya utk yg bersaiz besar..maknanya kena lebihkan lagi tang bahu..awak buat cmne

Saya mmg guna saiz standard ikut template yg beli ngn wawo...kalau customer nak besar lagi, saya tambah dlm 2-3 inci masa nak potong...so, kalo kain 1m bidang 60inci, tak cukup kalo nak wat 1 besar dan 1 standard...siang2 saya ckp la kalo nak besar kena tambah RM5...yg printed saya x buat lg sebab takut takdak permintaan...kalo kain kain 45inci sure kena up lg harga...walaupon permeter rege sama, tapi die cume boleh buat 1 tdg je...so, before btau customer, kena make sure dulu bidang kain dgn harga kain..pastu bgtau depa siang2 kata kalao design camni mahal sket...
Back to top Go down
View user profile
delisha



Posts : 66
Join date : 2009-03-15

PostSubject: Re: Penetapan Harga   Thu Jun 04, 2009 9:33 am

tu la..nk up lg yg rs cm serba slh pun ada..tkut mhl sgt ker..
printed sy pun bru cuba skt2..kot2 ada yg berkenan ker..buat ready made je dulu..nk buat byk xde la..dok kira nk pusing2 modal.. Laughing
Back to top Go down
View user profile
kee'ah
Peniaga


Posts : 1141
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Penetapan Harga   Thu Jun 04, 2009 2:57 pm

delisha wrote:
tu la..nk up lg yg rs cm serba slh pun ada..tkut mhl sgt ker..
printed sy pun bru cuba skt2..kot2 ada yg berkenan ker..buat ready made je dulu..nk buat byk xde la..dok kira nk pusing2 modal.. Laughing

Delisha....dlm perniagaan jangan ada perasaan serba salah..susah woo niaga gitu. Standard kain kamdar tuk tudung laboh L RM45 dan XL....RM50...sebabnya perlu kain 1.2 meter. Kalau kain J1...akak amik L RM75 dan XL RM80 Nak jahit pusing keliling, punya ler besarr.....pastu akak tak guna twin needle...round 2 kali....benang semer bagai kena kira gak tu.
Back to top Go down
View user profile
misa
Peniaga


Posts : 776
Join date : 2008-12-22
Location : KL

PostSubject: Re: Penetapan Harga   Thu Jun 04, 2009 3:01 pm

salam...

biasanya kain kamdar atau jv misa charge rm35 minima utk saiz M.. saiz L tambah rm5.. lum lg kalu awning yg sekeping rm6, rm8
harga pattern ariani n scallop sama je kalu saiz M..
kan ape.. kekadang customer mintak diskaun.. kang bg la diskaun sket..
Back to top Go down
View user profile http://craftyspace.blogspot.com
delisha



Posts : 66
Join date : 2009-03-15

PostSubject: Re: Penetapan Harga   Thu Jun 04, 2009 4:45 pm

kee'ah wrote:
delisha wrote:
tu la..nk up lg yg rs cm serba slh pun ada..tkut mhl sgt ker..
printed sy pun bru cuba skt2..kot2 ada yg berkenan ker..buat ready made je dulu..nk buat byk xde la..dok kira nk pusing2 modal.. Laughing

Delisha....dlm perniagaan jangan ada perasaan serba salah..susah woo niaga gitu. Standard kain kamdar tuk tudung laboh L RM45 dan XL....RM50...sebabnya perlu kain 1.2 meter. Kalau kain J1...akak amik L RM75 dan XL RM80 Nak jahit pusing keliling, punya ler besarr.....pastu akak tak guna twin needle...round 2 kali....benang semer bagai kena kira gak tu.

tu la kak keeah..nk jd hati waja niaga mcm akak tu xdpt2 lg..pling bes ngan jirn..nk sbut bape rm tudung pun xtrsebut2 lg..tudung dh g hntr td.. Laughing nk buagkn rs ksian tu sushnya..kdg2 tu org xtnya psl dskaun kita yg offer dulu..blik umh bru trpikir2..pesal la aku ckp td Laughing
Back to top Go down
View user profile
anekamaya



Posts : 79
Join date : 2009-04-08
Age : 36
Location : SHAH ALAM

PostSubject: Re: Penetapan Harga   Thu Jun 04, 2009 5:00 pm

delisha wrote:
kee'ah wrote:
delisha wrote:
tu la..nk up lg yg rs cm serba slh pun ada..tkut mhl sgt ker..
printed sy pun bru cuba skt2..kot2 ada yg berkenan ker..buat ready made je dulu..nk buat byk xde la..dok kira nk pusing2 modal.. Laughing

Delisha....dlm perniagaan jangan ada perasaan serba salah..susah woo niaga gitu. Standard kain kamdar tuk tudung laboh L RM45 dan XL....RM50...sebabnya perlu kain 1.2 meter. Kalau kain J1...akak amik L RM75 dan XL RM80 Nak jahit pusing keliling, punya ler besarr.....pastu akak tak guna twin needle...round 2 kali....benang semer bagai kena kira gak tu.

tu la kak keeah..nk jd hati waja niaga mcm akak tu xdpt2 lg..pling bes ngan jirn..nk sbut bape rm tudung pun xtrsebut2 lg..tudung dh g hntr td.. Laughing nk buagkn rs ksian tu sushnya..kdg2 tu org xtnya psl dskaun kita yg offer dulu..blik umh bru trpikir2..pesal la aku ckp td Laughing

delisha, next time before amik order, cakap dulu harga tgk die sanggup ke tak...nanti kalau dah siap order semua, delisha baru btau harga, krg die terkejut pastu mula mengata kat belakang, ye la, nak kensel die pun tak berani sbb dah siap...saya dulu pon kesian gak, nak letak harga pikir byk gak, tp kdg2 dgn jiran atau ofis mate, takleh gak terlalu murah sbb ada yg minta nak byr hujung bulan, ada gak nak byr 2 kali..so kena pikir sume tu...
Back to top Go down
View user profile
azima



Posts : 91
Join date : 2009-02-21
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: Penetapan Harga   Thu Jun 04, 2009 5:23 pm

benda tengah hot nie.. up harga lebih sikit pon tak per, kalau nak bagi diskaun pon cakap kalau beli banyakk.. untung2 ada lah sale lebih.

barang homemade n handmade nie x leh murah2 sangat.. kalau nak murah, bleh jer beli tudung ekin yg jual memurah dr indon tue.. tapi leh compare lah finishing dia cam mana.. jauh beza..
Back to top Go down
View user profile http://azimadiyshop.blogspot.com
kee'ah
Peniaga


Posts : 1141
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Penetapan Harga   Thu Jun 04, 2009 10:32 pm

delisha wrote:
kee'ah wrote:
delisha wrote:
tu la..nk up lg yg rs cm serba slh pun ada..tkut mhl sgt ker..
printed sy pun bru cuba skt2..kot2 ada yg berkenan ker..buat ready made je dulu..nk buat byk xde la..dok kira nk pusing2 modal.. Laughing

Delisha....dlm perniagaan jangan ada perasaan serba salah..susah woo niaga gitu. Standard kain kamdar tuk tudung laboh L RM45 dan XL....RM50...sebabnya perlu kain 1.2 meter. Kalau kain J1...akak amik L RM75 dan XL RM80 Nak jahit pusing keliling, punya ler besarr.....pastu akak tak guna twin needle...round 2 kali....benang semer bagai kena kira gak tu.

tu la kak keeah..nk jd hati waja niaga mcm akak tu xdpt2 lg..pling bes ngan jirn..nk sbut bape rm tudung pun xtrsebut2 lg..tudung dh g hntr td.. Laughing nk buagkn rs ksian tu sushnya..kdg2 tu org xtnya psl dskaun kita yg offer dulu..blik umh bru trpikir2..pesal la aku ckp td Laughing

akak belajar dari seseorang...kering jer hati tu...kolo tak sampai hati..susah niaga...baik sedekah jer. Betul tu...letak harga dulu....dia nak, dia amik, tanak tak payah. Tp kalu org dah suka ...berapa mahal pun mereka amik juga. Customer akak kat JB nun....dia beli melambak tudung D'Z**** dah baper riban habis...sekali tengok material, design semua...pun jahitan kita pun sama hebat juga....so
pada mereka...."MENGAPA BAYAR LEBIH...."..

Dalam perniagaan cekalkan hati...jgn mudah kesian.....dan jangan rasa rendah diri dan rendah hati nak bagi murah...sedangkan tudung2 yg kita buat lebih cantik jahitannya dan berkualiti dari yg berada di pasar pasar malam tu....

Tunggu label label kita dah siap....bakal terserlah jenama tudung DIY kita lagi ..

Jangan lupa....rezeki di tangan Allah swt dan jangan berasa was was tentang itu....teruskan usaha kita....
Back to top Go down
View user profile
Shikinjattiman



Posts : 278
Join date : 2009-01-08
Age : 38
Location : Kota Damansara Seksyen 11

PostSubject: Re: Penetapan Harga   Thu Jun 04, 2009 11:26 pm

setuju dgn azima n k kee.....
cekal hati dgn meniaga, lama2 akan berjaya....

personally saya rasa tudung DIY kita ni kalau nak ikut tahap cantiknya finishing, creative and stylish....banyak kot lagi kita punya marks...even butik2 yang katanya ekslusif punya barang pun ada yg customer hantar kat saya utk baiki....tuh cemana....

tak caya tanya K yana dia dah dtg umah saya show 2 dia butik terkenal punya barang....

so kalau mahal sikit brg kita ni tak ada lame excuses sebenarnya.....handmade homemade suppose to be better than massive production...
personal time, personal touch and very personal feeling menjahit ni......
hehhehehhe
Back to top Go down
View user profile http://dailygrumblings.blogspot.com
delisha



Posts : 66
Join date : 2009-03-15

PostSubject: Re: Penetapan Harga   Fri Jun 05, 2009 9:42 am

hmm..bersemangat skt bc komen2 otai kt sini..
tu la bila pikir2 blik..kkdg kita kesian kt dia sbb kwn..tp dia cm ada skt xkesian pun kt kita Laughing
dgn org lain bleh plk dia byr duit awal..ada plk duit..dgn kita buat muka kesian..

rs2 nk jer g mane2 motivasi niaga ni bounce ..nk brainwash skt pale ni..asik duk pikir psl org kita gk yg xkemana..
Back to top Go down
View user profile
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: Penetapan Harga   Fri Jun 05, 2009 10:02 am

Shikinjattiman wrote:
setuju dgn azima n k kee.....
cekal hati dgn meniaga, lama2 akan berjaya....

personally saya rasa tudung DIY kita ni kalau nak ikut tahap cantiknya finishing, creative and stylish....banyak kot lagi kita punya marks...even butik2 yang katanya ekslusif punya barang pun ada yg customer hantar kat saya utk baiki....tuh cemana....

tak caya tanya K yana dia dah dtg umah saya show 2 dia butik terkenal punya barang....

so kalau mahal sikit brg kita ni tak ada lame excuses sebenarnya.....handmade homemade suppose to be better than massive production...
personal time, personal touch and very personal feeling menjahit ni......

hehhehehhe

betoi..personal touch tu yg penting..tak buat byk tak pa, janji sehelai dua tu dibuat dgn kasih sayang...hehhee..tak menang tangan weh!!
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: Penetapan Harga   Fri Jun 05, 2009 10:03 am

delisha, apa2 pon harga letak sebelom buat deal.. baru la betoi..akak semua siap finalize harga, kalo die ok, baru proceed.. jgn main buat..bila habaq harga..terkedu tak mau bayar...susah mcm tu...
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
aqidah1010



Posts : 41
Join date : 2009-03-04
Location : Kuantan, Pahang

PostSubject: Re: Penetapan Harga   Sun Jun 07, 2009 2:37 am

saya jual ariana rm 50, munana rm 70, scallop rm 50, nak besar bayar lebih, nak kecik harga sama..saya kata kalo nak murah g beli sndiri dgn cik ariani, try mintak diskaun, saya jual yg ariana...kalo tanak beli saya pakai...hahaha...saya sayang semua tudung yang saya jahit, bila nak serah kat org sampai berair2 mata sayu...
Back to top Go down
View user profile
Eda



Posts : 166
Join date : 2008-12-27
Location : GomBuck

PostSubject: Re: Penetapan Harga   Mon Jun 08, 2009 1:36 pm

k yana wrote:
delisha, apa2 pon harga letak sebelom buat deal.. baru la betoi..akak semua siap finalize harga, kalo die ok, baru proceed.. jgn main buat..bila habaq harga..terkedu tak mau bayar...susah mcm tu...


Salam..byk tips belajar from otai2 kat sini. Special tx tuk k.yana, kee ah, misa ...
Eda dok perati cust. mostly nak fabric q, jaet q, nak cepat siap takmo q..petah lagi kalau rega up sikit rm50 ke atas tuu...mintak diskon jer..tapi nak kain tdg cam dz, ari@ni nye..dah beri diskon, posting pun nak free lagik..nak roll modal pun tak dapek.

So bila baca komen2 forumer kat sini..bersemangat skt. Eda ikut k yana advise..deal harga after meet req cust...depositt/full payment.

nak jadi cekal utk biz. Smile Very Happy
Back to top Go down
View user profile
hanim



Posts : 261
Join date : 2009-02-16
Age : 38
Location : Putrajaya

PostSubject: Re: Penetapan Harga   Mon Jun 08, 2009 3:18 pm

Eda wrote:
k yana wrote:
delisha, apa2 pon harga letak sebelom buat deal.. baru la betoi..akak semua siap finalize harga, kalo die ok, baru proceed.. jgn main buat..bila habaq harga..terkedu tak mau bayar...susah mcm tu...


Salam..byk tips belajar from otai2 kat sini. Special tx tuk k.yana, kee ah, misa ...
Eda dok perati cust. mostly nak fabric q, jaet q, nak cepat siap takmo q..petah lagi kalau rega up sikit rm50 ke atas tuu...mintak diskon jer..tapi nak kain tdg cam dz, ari@ni nye..dah beri diskon, posting pun nak free lagik..nak roll modal pun tak dapek.

So bila baca komen2 forumer kat sini..bersemangat skt. Eda ikut k yana advise..deal harga after meet req cust...depositt/full payment.

nak jadi cekal utk biz. Smile Very Happy
setuju ngan eda... kena cekal untuk biz... kengkadang ada kastemer demand habis2an, tudung nak siap cepat, diskaun lagi, hari ni bayar suruh pos terus hari nie... pening jugak layan karenah manusia... setakat nie kalo ada yang lebih2 sangat tu, saya diam je... kalau betul dia suka hasil kerja kita, memang dia beli... yang penting, niat di hati kita ikhlas meniaga untuk cari rezeki yang halal... selebihnya saya serah pada yang Esa Laughing
Back to top Go down
View user profile http://humairascollection.blogspot.com/
NLiza



Posts : 300
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Penetapan Harga   Wed Jul 22, 2009 6:05 pm

off topic jap** b4 this i mmg penjual tudung bawal. pernah jual 300 helai dlm seminggu.. walaupun i selalu dapat ayat camni " kat pasar malam boleh dapat murah RM15. sama jer".. pastu mula lah i kutbah pasal kualiti.co'z i jual gred 1.

On topic:
Now dah malas nk jual. buat untuk diri sendiri jer. Tp cuba gak usha2 rege tudung DIY.. jawapan yg sama i dpt : kat pasar malam leh dpt RM10 jer selai..( i cuba letak rege RM45-RM50 )" i jawab cubalah beli then camne rupanya sama tak?.. dah beli br tau beza. sekali pakai yg RM10 tu dah tertarik2 benang. (mcm kain kamdar ).. Then diorang soh i buat.. hehehe
Back to top Go down
View user profile
hooney
Peniaga


Posts : 317
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Penetapan Harga   Wed Jul 22, 2009 6:33 pm

aqidah1010 wrote:
saya jual ariana rm 50, munana rm 70, scallop rm 50, nak besar bayar lebih, nak kecik harga sama..saya kata kalo nak murah g beli sndiri dgn cik ariani, try mintak diskaun, saya jual yg ariana...kalo tanak beli saya pakai...hahaha...saya sayang semua tudung yang saya jahit, bila nak serah kat org sampai berair2 mata sayu...

samala ngan I kt ofis ni jual that range tapi ki area ofis ni tempat cam pasar malam ada jual byk tdg so dia org ni compare harga... I x kisah.. mana yg tau tgk kain dia org tak beli
Back to top Go down
View user profile http://hooneydiy.blogspot.com/
teratak benang



Posts : 52
Join date : 2009-07-25
Location : SHAH ALAM,SELANGOR

PostSubject: Re: Penetapan Harga   Sun Aug 02, 2009 1:11 pm

ye..letak harga jgan letak harga kos je..kena pikir kos penat lelah kite dptkan kain,duit minyak
dan jgn lupa for loses pun ada kos jugak mcm kain rosak ..etc
Back to top Go down
View user profile http://teratak-serikapas.blogspot.com/
teratak benang



Posts : 52
Join date : 2009-07-25
Location : SHAH ALAM,SELANGOR

PostSubject: Re: Penetapan Harga   Sun Aug 02, 2009 1:16 pm

smlm..i pergi shopping mall di tengah2 bandar kl. i belek la satu kiosk yang jual tudung ni..masyallah..jahitannya amatlah teruk
mcm nk
tetas.terjulur sana sini.kain nya lagi lah nipis bangit.mmg panas punya..kon jgn ckp la..lembik
sgt dan berbulu2 pon ada..tapi berbulu je aku tgk price dia rm89/rm79...gilalah..tak tau la mcm manadiaorg boleh tetapkan harga dgn kuality camgitu..

terasa mcm tertipu je kalau beli tudung cam ni..tp tak tau la.org yang tau psal tudung ni sure tau mana kualiti
ngan tak kan..udah2 lah tu jgn tipu lg
Back to top Go down
View user profile http://teratak-serikapas.blogspot.com/
teratak benang



Posts : 52
Join date : 2009-07-25
Location : SHAH ALAM,SELANGOR

PostSubject: Re: Penetapan Harga   Sun Aug 02, 2009 1:20 pm

ibumuqrish wrote:
off topic jap** b4 this i mmg penjual tudung bawal. pernah jual 300 helai dlm seminggu.. walaupun i selalu dapat ayat camni " kat pasar malam boleh dapat murah RM15. sama jer".. pastu mula lah i kutbah pasal kualiti.co'z i jual gred 1.

On topic:
Now dah malas nk jual. buat untuk diri sendiri jer. Tp cuba gak usha2 rege tudung DIY.. jawapan yg sama i dpt : kat pasar malam leh dpt RM10 jer selai..( i cuba letak rege RM45-RM50 )" i jawab cubalah beli then camne rupanya sama tak?.. dah beli br tau beza. sekali pakai yg RM10 tu dah tertarik2 benang. (mcm kain kamdar ).. Then diorang soh i buat.. hehehe

ibu..betul..betulldiaorg tak tau menilai kaca dan permata. ckp ngan diaorg bj jenama adidas pon boleh dpt
kat pasar mlm..tp kualiti?? mentaliti diaorg tk boleh nk pikir panjang..nk yg singkat je..pkai shortcut.
Back to top Go down
View user profile http://teratak-serikapas.blogspot.com/
ni_mariana



Posts : 218
Join date : 2009-01-21
Location : UK Perdana

PostSubject: Re: Penetapan Harga   Sun Aug 02, 2009 2:09 pm

Ari tu ade beli tudung kat pasar malam..Penjual tu kata tudung dia banyak dapat sambutan.. ramai org beli.. Saya saje beli sbb color tudung tu susah nak dapat..

Bila sampai rumah pakai, cam nak nangis je... Memang jauh beza ngan tudung kita jaet sendiri.. Mujur la reti jaet tudung...So, saya tetas balik & tukar awning.. Dan jaet balik kelim kat keliling tudung ngan twin needle..

Hmm...bayangkan la kalau yg membeli tak reti menjaet cam kita ni.. buat rugi duit aje.. Murah memang murah...tapi kualiti? Lu pikir la sendiri..!!
Back to top Go down
View user profile
NLiza



Posts : 300
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Penetapan Harga   Tue Aug 25, 2009 10:16 am

ni_mariana: emm mujur pandai jait sendiri... ni yg jenis tau nak beli yg murah pastu merengek2 soh kita repair awning dia.. keje nk tetas 1 hal... i dok telek2 gak.. camne diorang bleh jual yg printed RM20 je...

tp bila kita berniaga.. kena gak tengok kehendak pasaran..ikut citarasa kita mmg la nk kain elok terletak cantik.. selesa.. lain orang lain padang....
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Penetapan Harga   Today at 2:19 am

Back to top Go down
 
Penetapan Harga
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» Sources of "grill" material
» Gundam Converge

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Segalanya mengenai tudung's-
Jump to: