BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 Shikinjattiman : Bakrum for JV - RM 16 per roll

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
Shikinjattiman



Posts : 278
Join date : 2009-01-08
Age : 38
Location : Kota Damansara Seksyen 11

PostSubject: Shikinjattiman : Bakrum for JV - RM 16 per roll   Tue Mar 24, 2009 11:19 am

Akum semua...setelah mencari2 merata tempat ...akhirnya dapat satu kedai yg offer bakrum ni....

- Bakrum 2" self adhesive (8000)
- ukuran 50 ela segulung (tak tahu berapa cmlah....)
Harga JV RM16/roll but normal price RM18 kata taukehnya...
Minimum Order is 20 roll...

Saya bukankan order utk kawan2 yang nak sama2 JV bakrum ni, Harga pos saya tak pasti lah berapa ...tp rasanya dalam RM 6.00 ....nanti saya konpemkan balik.... atau boleh amik dr saya terus kat SS2 semasa lawatan ke kedai2 kain di sini...

Sila beri nama di bawah ini ...kalau cukup gang saya akan order dgn segera...

1.- Shikin
2. - Adiq77
3. - Mamanuma
4. - NIza
5. - w_afiza
6. - Anarashid (maaf lupa nak letak awal2 nama)
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.

Can pay to Maybank2u :

Norashikin Ishak - MBB 159012608563
Apa2 let me know yer...... PM


Last edited by Shikinjattiman on Thu Mar 26, 2009 2:30 pm; edited 5 times in total
Back to top Go down
View user profile http://dailygrumblings.blogspot.com
AcikAmong



Posts : 99
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Shikinjattiman : Bakrum for JV - RM 16 per roll   Tue Mar 24, 2009 11:59 am

Shikin bakrum ni dua2 belah self adhesive atau sebelah je self adhesive? sbb ada yg dua2 belah self adhesive gak.
Back to top Go down
View user profile
Shikinjattiman



Posts : 278
Join date : 2009-01-08
Age : 38
Location : Kota Damansara Seksyen 11

PostSubject: Re: Shikinjattiman : Bakrum for JV - RM 16 per roll   Tue Mar 24, 2009 12:10 pm

hi acik...rasanya sebelah tp let me clarify sekalilg ngan tokeh tu....
tq tanya sbb shikin pun tak tahu...
Back to top Go down
View user profile http://dailygrumblings.blogspot.com
adik77



Posts : 35
Join date : 2009-03-18

PostSubject: Bakrum for JV - RM 16 per roll   Tue Mar 24, 2009 12:16 pm

kita nak jugak yek...
Back to top Go down
View user profile
Shikinjattiman



Posts : 278
Join date : 2009-01-08
Age : 38
Location : Kota Damansara Seksyen 11

PostSubject: Re: Shikinjattiman : Bakrum for JV - RM 16 per roll   Tue Mar 24, 2009 12:39 pm

hi adiq77....ok shikin masukkan nama adiq77 ....kalau ada apa2 update nanti akan di beritahu ya...tq
Back to top Go down
View user profile http://dailygrumblings.blogspot.com
mamanuma



Posts : 99
Join date : 2009-03-24
Age : 38
Location : Putrajaya

PostSubject: Re: Shikinjattiman : Bakrum for JV - RM 16 per roll   Tue Mar 24, 2009 3:32 pm

hai shikin...akak nak satu la.Bila bole jumpa kat ss2.akak nak pi Sabtu ni.
Back to top Go down
View user profile
mamanuma



Posts : 99
Join date : 2009-03-24
Age : 38
Location : Putrajaya

PostSubject: Re: Shikinjattiman : Bakrum for JV - RM 16 per roll   Tue Mar 24, 2009 3:36 pm

ni yang sama jenis mcm adeeda jual tu ke...
Back to top Go down
View user profile
Shikinjattiman



Posts : 278
Join date : 2009-01-08
Age : 38
Location : Kota Damansara Seksyen 11

PostSubject: Re: Shikinjattiman : Bakrum for JV - RM 16 per roll   Tue Mar 24, 2009 3:56 pm

hi mamanuma....

ni mcm yg deeda jual tp dia punya 9000 (9000 tu kira mcm keals dia kot ker tebal dia tah...) tp yg shikin minta dr taukeh ni 8000 jer, but shikin pernah guna 8000 ni ok...tahlah shikin masa tuh beli potong meter...tp potong senget2, org kata guna bakrum cantik n mudah kerja kita...

sbb pada saya nak buat awning susah .....ada org kata awning part senang, saya punya lah lambat nak kelebet menda tuh pas satu , satu step...

saya pun nak order nagn deeda dulu but tak sempat then, saya pi tanya kedai, kata taukeh min order 20 rools....baik JV ngan kawan2...
Back to top Go down
View user profile http://dailygrumblings.blogspot.com
mamanuma



Posts : 99
Join date : 2009-03-24
Age : 38
Location : Putrajaya

PostSubject: Re: Shikinjattiman : Bakrum for JV - RM 16 per roll   Tue Mar 24, 2009 4:01 pm

oklah masukkan nama akak yer...nanti kalau ah bank in duit akak bg tau yer..almaklumlah..buat keje time kerja
Back to top Go down
View user profile
DeLoReSs



Posts : 7
Join date : 2009-03-14

PostSubject: Re: Shikinjattiman : Bakrum for JV - RM 16 per roll   Wed Mar 25, 2009 6:57 am

Salam shikin Surprised

senang ye gune bakrum ?? ape bezanye dgn interfacing ye ?
8000 & 9000 ni thread dia ke?
shikin ade tak pic tudung contoh gune 8000 bakrum (yg mcm shikin explain tu..?)
sorry shikin.. banyak tanye pulak Laughing betul la kate shikin.. nak buat awning ni susah herot berot la.. nampak je mudah...
baru nak try² jahit tudung ni....
Back to top Go down
View user profile
DeLoReSs



Posts : 7
Join date : 2009-03-14

PostSubject: Re: Shikinjattiman : Bakrum for JV - RM 16 per roll   Wed Mar 25, 2009 7:01 am

one more thing.....

bakrum ni sesuai utk semua jenis awning ke ?Question Question
atau utk full-awning sahaja ?

tq
Back to top Go down
View user profile
anarashid



Posts : 154
Join date : 2009-03-06
Location : rawang

PostSubject: Re: Shikinjattiman : Bakrum for JV - RM 16 per roll   Wed Mar 25, 2009 8:35 am

salam shikin, bakrum ni yg 2" (inci) kot bkn 2' (kaki)....
klw 2" size nyer, akak pon nak gak.
dok kat k. d'sara kan boleh amik kat area tu tak?
akak slalu gi mkn nasi pdg kat toyota.
bila kena byr yek?
Back to top Go down
View user profile
Shikinjattiman



Posts : 278
Join date : 2009-01-08
Age : 38
Location : Kota Damansara Seksyen 11

PostSubject: Re: Shikinjattiman : Bakrum for JV - RM 16 per roll   Wed Mar 25, 2009 9:33 am

Hi DeloRess..
Shikin pernah lah buat tudung guna 8000 punya kain gam ( think sama jer tp bakrum ni potong siap jer....
nanti shikin upload satu tudung yg pakai 8000 punya ok...hr ni tak bw notebook ke opis, semua gambar dlm notebook....

pasal sesuai utk semua jenis tuh tak pastilah...ikut citarasa lah agaknya...
shikin pernah buat full awning n also biasa lah 2"....ada dua menda yg shikin realize, full awning nampak cantik n terletak ....kemas ...tp bila pakai nampak macam terconget (paham ker ni?) in betw sambung awning n body tuh...so i decide tak tak guna full awning ...
so now shikin buat awning 2" jer...tahlah shikin ni bukan nya jahit byk2 pun, sesaja jer n buat for adik n MIL jer....boleh tanya pd forumer lain jugak....

Yes anarashid.....2" bukan 2'...hahhaha apa lah punya tak perasan...ok saya kat K Damansara...boleh amik bila dah dapat nanti...tp tgu cukup gang br saya prder...tq sbb alert me...
Back to top Go down
View user profile http://dailygrumblings.blogspot.com
Shikinjattiman



Posts : 278
Join date : 2009-01-08
Age : 38
Location : Kota Damansara Seksyen 11

PostSubject: Re: Shikinjattiman : Bakrum for JV - RM 16 per roll   Wed Mar 25, 2009 9:35 am

DeLoReSs wrote:
one more thing.....

bakrum ni sesuai utk semua jenis awning ke ?Question Question
atau utk full-awning sahaja ?

tq


tp kan DelOresss, kalau bakrum 2" cemana nak buat full awning?
rasanya ini utk awning biasa saja...
Back to top Go down
View user profile http://dailygrumblings.blogspot.com
DeLoReSs



Posts : 7
Join date : 2009-03-14

PostSubject: Re: Shikinjattiman : Bakrum for JV - RM 16 per roll   Wed Mar 25, 2009 10:12 am

Shikinjattiman wrote:
DeLoReSs wrote:
one more thing.....

bakrum ni sesuai utk semua jenis awning ke ?Question Question
atau utk full-awning sahaja ?

tq


tp kan DelOresss, kalau bakrum 2" cemana nak buat full awning?
rasanya ini utk awning biasa saja...

heheh.. jgn gelakkan saye... Laughing Laughing
saye mmg tak reti imagine lagi menda yg nak buat awning ni..
tu yg main taram je tanye soalan tu... sound silly to u all yg expert.. tp saye mmg blur.. hhihihih..
jgn mare rabbit
Back to top Go down
View user profile
DeLoReSs



Posts : 7
Join date : 2009-03-14

PostSubject: Re: Shikinjattiman : Bakrum for JV - RM 16 per roll   Wed Mar 25, 2009 10:16 am

Shikinjattiman wrote:
DeLoReSs wrote:
one more thing.....

bakrum ni sesuai utk semua jenis awning ke ?Question Question
atau utk full-awning sahaja ?

tq


tp kan DelOresss, kalau bakrum 2" cemana nak buat full awning?
rasanya ini utk awning biasa saja...


copp...pale

so kirenye kalau gune buckram 2" utk buat awning cam aria** tu... kite just gunting menegak je la ye dr roll dia ?
then terus letak kat awning...? tak yah nak ukur pjg,lebar etc kan...?
Back to top Go down
View user profile
Shikinjattiman



Posts : 278
Join date : 2009-01-08
Age : 38
Location : Kota Damansara Seksyen 11

PostSubject: Re: Shikinjattiman : Bakrum for JV - RM 16 per roll   Wed Mar 25, 2009 11:58 am

Hi DeloRess...jgn lah kata mcm tuh....kalau u tahu i ni pun ZERO at all ....pasal jahit2 ni...ni lah 1st time pegang mesin n tahu pasal alat jahit....semua menda2 ni belajar kat forum saja...

no weris semua kita pun ada menda tak tahu n tahu....
yang penting kita nak cuba n tahu....
Back to top Go down
View user profile http://dailygrumblings.blogspot.com
mamanuma



Posts : 99
Join date : 2009-03-24
Age : 38
Location : Putrajaya

PostSubject: Re: Shikinjattiman : Bakrum for JV - RM 16 per roll   Thu Mar 26, 2009 11:32 am

Betul betul betul......
Banyak berforum banyak la kita tau pasal jahit menjahit ni....
Kalau beli yang blum potong..leceh la.
Saya setuju dgn shikin....kalau yang full awning ni saya x suka sangat.
Tu yang kna order bakrom yang 2"tu...mcm yang Ar***I dan M********H.
TAPI depa buat pendek sgt(my pendapat la).Bagi kawan-kawan saya yang muka bulat mmg
diaorang kata x cantik bla pakai..
So kita kerat la kasi panjang ckit.tutup pipi depa yang gebuuuu tu.
Muka nampak kurus je..

Masukkan ler nama dlm list order tu..
X sabar nak tuggu sampai cukup orang..
Back to top Go down
View user profile
w_afiza



Posts : 86
Join date : 2009-01-09

PostSubject: Re: Shikinjattiman : Bakrum for JV - RM 16 per roll   Thu Mar 26, 2009 12:07 pm

wan nak satu yek...masuk list yek wak.....
Back to top Go down
View user profile
Shikinjattiman



Posts : 278
Join date : 2009-01-08
Age : 38
Location : Kota Damansara Seksyen 11

PostSubject: Re: Shikinjattiman : Bakrum for JV - RM 16 per roll   Thu Mar 26, 2009 12:26 pm

hi ....
mamanuam....betul betul.....forum kita ni bukan sebarangan...forum utk wanita2 yg ada kemahuan dan tujuan murni....saya percaya kat sini semua gangnya ok dan sedai bantu2 ...

W_afiza, dah masukkan nama ni....cuma lambat sikit sbb tak dapat sambutan...tp saya akan bincang nagn adeeda kalau dia ada lg waiting list utk JV 2 nd batch dia punya....saya akan joint sekali .... speed up sikit...
apa2 saya akan update .....
Back to top Go down
View user profile http://dailygrumblings.blogspot.com
misa
Peniaga


Posts : 776
Join date : 2008-12-22
Location : KL

PostSubject: Re: Shikinjattiman : Bakrum for JV - RM 16 per roll   Thu Mar 26, 2009 12:52 pm

DeLoReSs wrote:



copp...pale

so kirenye kalau gune buckram 2" utk buat awning cam aria** tu... kite just gunting menegak je la ye dr roll dia ?
then terus letak kat awning...? tak yah nak ukur pjg,lebar etc kan...?

nyampuk sat.. hihi..

bekrum ni 2" so buat awning yg rata2 panggil 'half-awning'..
lebar dah tak yah sukat2.. sebab dah mmg 2inci kan.. cuma potong panjang tu ikut keperluan..
Back to top Go down
View user profile http://craftyspace.blogspot.com
anarashid



Posts : 154
Join date : 2009-03-06
Location : rawang

PostSubject: Re: Shikinjattiman : Bakrum for JV - RM 16 per roll   Thu Mar 26, 2009 1:26 pm

anarashid wrote:
salam shikin, bakrum ni yg 2" (inci) kot bkn 2' (kaki)....
klw 2" size nyer, akak pon nak gak.
dok kat k. d'sara kan boleh amik kat area tu tak?
akak slalu gi mkn nasi pdg kat toyota.
bila kena byr yek?

shikin, nama akak takde dlm list.. nak jgk 1 roll plz
Back to top Go down
View user profile
Shikinjattiman



Posts : 278
Join date : 2009-01-08
Age : 38
Location : Kota Damansara Seksyen 11

PostSubject: Re: Shikinjattiman : Bakrum for JV - RM 16 per roll   Thu Mar 26, 2009 2:29 pm

akak anarashid....
alah maaflah bebanyak kak...pertama kali menjual sini....lembab pick up sikit.... terlepas pandang...
maka dengan itu sekarang juga saya letak kan nama akak.....
Back to top Go down
View user profile http://dailygrumblings.blogspot.com
Shikinjattiman



Posts : 278
Join date : 2009-01-08
Age : 38
Location : Kota Damansara Seksyen 11

PostSubject: Re: Shikinjattiman : Bakrum for JV - RM 16 per roll   Thu Mar 26, 2009 2:31 pm

AcikAmong wrote:
Shikin bakrum ni dua2 belah self adhesive atau sebelah je self adhesive? sbb ada yg dua2 belah self adhesive gak.

AcikAmong, yang ni tokeh cina kata sebelah sahaja.....akak nak kah?
Back to top Go down
View user profile http://dailygrumblings.blogspot.com
anarashid



Posts : 154
Join date : 2009-03-06
Location : rawang

PostSubject: Re: Shikinjattiman : Bakrum for JV - RM 16 per roll   Thu Mar 26, 2009 4:05 pm

Shikinjattiman wrote:
akak anarashid....
alah maaflah bebanyak kak...pertama kali menjual sini....lembab pick up sikit.... terlepas pandang...
maka dengan itu sekarang juga saya letak kan nama akak.....

eyh... x yah mintak maap. mmg klw byk sgt posts bertindih tindih akan terkonfius & terlepas pandang.
dont worry, papepun.... timakasih.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Shikinjattiman : Bakrum for JV - RM 16 per roll   Today at 10:42 pm

Back to top Go down
 
Shikinjattiman : Bakrum for JV - RM 16 per roll
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» My Autobiography; The Ghost of Rock & Roll
» Jelly Roll Morton -- help requested
» Do you count one sushi roll as one bite or two?
» [Board] Roll the Dice [Feb 19th 2014 - Feb 23th 2014]
» Chaos Phantom Roll #61

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Jom Beli belah....-
Jump to: