BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 Ape jenis mesin untuk bisnes jahit tudung? Tolong kami yg baru nk belajar...

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
La Khauf



Posts : 2
Join date : 2010-09-22
Age : 33
Location : Pinggiran Batu Caves

PostSubject: Ape jenis mesin untuk bisnes jahit tudung? Tolong kami yg baru nk belajar...   Tue Oct 26, 2010 9:40 pm

Salam, sy baru nk stat bisnes tudung, sy byk survey info pasal mesin ni, tp terlalu general, xde yg xplain spesific...Sy nk tau berapa jenis mesin diperlukan utk jahit sehelai tudung, awning, body jahit dalam, jahit tepi? perlu pakai mesin industri / home use je? Lg 1 byk dgr cite pasal lompat2, blh bgtau berapa jenis tapak diperlukan utk jahit sehelai tudung lycra...? Tq yerr...kalo ade gambar / link step by step
Back to top Go down
View user profile
MekNa



Posts : 62
Join date : 2009-06-09
Age : 43
Location : USJ, Subang Jaya, Selangor

PostSubject: Re: Ape jenis mesin untuk bisnes jahit tudung? Tolong kami yg baru nk belajar...   Mon Nov 01, 2010 2:38 pm

Saya rasa adik kena ambik kelas jahitan tudung , lagi mudah mendapat penerangan tu semua sebab kalau hands-on punyer info lagi clear. Di forum ni ada yg menawarkan kelas jahitan tudung.

Back to top Go down
View user profile
shifa'



Posts : 8
Join date : 2009-05-30
Age : 39
Location : Perlis

PostSubject: Jahit Tudung   Sun Dec 05, 2010 8:52 pm

SAlam...

Saya mengambil masa setahun untuk betul2 serius dalam bidang perniagaan ini. Bermula dari menjual secara sambilan kini sudah mempunyai butik sendiri menjahit dan menjual tudung dengan jenama sendiri. Selama setahun bynk survey pasaran, material, kelas dan teknik utk jahit tudung yg kualiti sama dengan jenama gah di psran. mesin yg sesuai adalah mesin interlock, mesin jahit tepi dan mesin jahit biasa. kalau ada satu mesin nak tukar2 tapak agak leceh dan hayat mesin tak kekal lama. kerja pun jadi sangkut-sangkut. mesin interlock memang mahal, nak bagi upah jahit kat kedai pun agak mahal. So, kalau betul2 serius nak cebur diri kaji dlm2.

kadang2 ambil borong dr pemborong tudung adalah lebih menjimatkan tp pilihan kdg2 jd terhad....

Jika berminat saya menyediakan perkhidmatan menjahit secara borong dan memang pun menjahit untuk butik-butik tudung di sini di samping mengeluarkan tudung jenama sendiri. Boleh hubungi jika berminat: 019-4808598
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Ape jenis mesin untuk bisnes jahit tudung? Tolong kami yg baru nk belajar...   

Back to top Go down
 
Ape jenis mesin untuk bisnes jahit tudung? Tolong kami yg baru nk belajar...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» VALAVANIS AUTUMN TOKONOMA DISPLAY
» die grinder, tools question
» Ixora chinensis -"santan"
» [MM] A Sailor Moon game for Android smartphones
» Stirling engine build log

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Segalanya mengenai mesin jahit-
Jump to: