BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 Direktori Penjahit tudung DIY

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
murni



Posts : 17
Join date : 2009-04-04

PostSubject: Direktori Penjahit tudung DIY   Wed Sep 02, 2009 10:24 am

Salam
Harap semua tak keberatan utk maklumkan kat sini, jika anda ambil upah jahit tudung. Ini memudahkan customers nak contact sbb di listkan dalam 1 thread.

Saya cuba summarykan ikut lokasi gitu kalau berkesampatan
Sila maklumi
Nick name :
Lokasi :
Alamat (optional) :
Hp :

Alamat bagi kemudian masa customer sms/call pun boleh.
Terima kasih.


Last edited by murni on Wed Sep 09, 2009 7:19 am; edited 3 times in total
Back to top Go down
View user profile
murni



Posts : 17
Join date : 2009-04-04

PostSubject: Re: Direktori Penjahit tudung DIY   Wed Sep 02, 2009 10:24 am

SEKITAR KUALA LUMPUR

Nick name : bola2_api
Nama: siti hadrawati
Alamat : no.14, jalan 13/23b,taman danau kota, setapak,53300, wp kuala lumpur.
No phone : 013 6666156
Note: Mengambil tempahan jahit tudung dan blouse sepenuh masa di area taman danau kota, setapak.individu dan butik atau org perseorangan yang menghantar tempahan dengan jumlah yang banyak. bagaimana pun jika butik mahu menhantar tempahan, ada 2 pilihan..boleh hantar tempahan guna kain mereka atau guna kain beliau sendiri.
.
.
.
.
.
.
.

SEKITAR SELANGOR

Nick name : fyzdeena
Nama : Fieza
Lokasi : Petaling Jaya/Shah Alam
Alamat : Flora Damansara, Jln PJU 8/9 Bdr Damansara Perdana, 47820 Petaling Jaya, Selangor
No.tel : 019-2647038/012-3716025
.
.
.
.
.
.
.
.


Last edited by murni on Thu Sep 03, 2009 2:43 pm; edited 7 times in total
Back to top Go down
View user profile
murni



Posts : 17
Join date : 2009-04-04

PostSubject: Re: Direktori Penjahit tudung DIY   Wed Sep 02, 2009 10:25 am

reserved
Back to top Go down
View user profile
murni



Posts : 17
Join date : 2009-04-04

PostSubject: Re: Direktori Penjahit tudung DIY   Wed Sep 02, 2009 10:26 am

[u]LUAR KUALA LUMPUR DAN SELANGOR[/u]

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Last edited by murni on Thu Sep 03, 2009 2:42 pm; edited 3 times in total
Back to top Go down
View user profile
murni



Posts : 17
Join date : 2009-04-04

PostSubject: Re: Direktori Penjahit tudung DIY   Wed Sep 02, 2009 1:11 pm

Takde yang sudi promote diri ke as penjahit tudung Smile
Ini peluang utk menambahkan lagi pendapatan anda
Back to top Go down
View user profile
syamen



Posts : 133
Join date : 2008-12-24

PostSubject: Re: Direktori Penjahit tudung DIY   Sat Sep 05, 2009 8:13 am

rasanya thread macam ni dah ada
Back to top Go down
View user profile
murni



Posts : 17
Join date : 2009-04-04

PostSubject: Re: Direktori Penjahit tudung DIY   Sun Sep 06, 2009 9:03 am

syamen wrote:
rasanya thread macam ni dah ada


oh ya ke, saya dah check tak jumpa. Yang ada list blog dan YM
Harap tak keberatan bagi link thread tersebut

tq
Back to top Go down
View user profile
murni



Posts : 17
Join date : 2009-04-04

PostSubject: Re: Direktori Penjahit tudung DIY   Thu Sep 10, 2009 11:29 am

Rasanya ramai penjahit tudung kat sini......jom la join supaya lebih meriah dan memudahkan siapa yang berminat nak upah jahit menghubungi anda semua.


Saya memang tak aktif berforum...silent reader jer sblm ni. So tak dikenali gitu.
Terlintas nak wujudkan direktori penjahit tudung bila saya sendiri sukar nak cari penjahit2 tudung ni.
Ada lihat kat list blog tapi tak semua yang ambil upah

So bila ada direktori ni lagi senangkan...just klik dan call mrk yang berkenaan......secara tak langsung direktori ni menjadi paltform untuk anda mempromosikan diri as penjahit tudung gitu.


Jom la join...meriahkan thread ni.
Back to top Go down
View user profile
ummi_aiai



Posts : 368
Join date : 2009-03-20

PostSubject: Re: Direktori Penjahit tudung DIY   Thu Sep 10, 2009 12:00 pm

Salam Cik Murni;

Idea ni memang bagus, tapi saya rasa info yang Cik Murni request tu terlalu detail. Bagus lah tu senang nak verify. tapi kena ingat juga forum kita ni, siapa2 pun boleh baca (reg atau tidak) Suspect Suspect Suspect Bukan nak berburuk sangka (kena-kena di bulan ramadhan ni) tapi eloklah berjaga-jaga.

Maaf kalau ada tersalah taip. Selamat menjalani ibadah puasa yang dah hampir ke penghujung...
Back to top Go down
View user profile http://sentuhan-jemari-ummi.blogspot.com/
murni



Posts : 17
Join date : 2009-04-04

PostSubject: Re: Direktori Penjahit tudung DIY   Thu Sep 10, 2009 3:37 pm

ummi_aiai wrote:
Salam Cik Murni;

Idea ni memang bagus, tapi saya rasa info yang Cik Murni request tu terlalu detail. Bagus lah tu senang nak verify. tapi kena ingat juga forum kita ni, siapa2 pun boleh baca (reg atau tidak) Suspect Suspect Suspect Bukan nak berburuk sangka (kena-kena di bulan ramadhan ni) tapi eloklah berjaga-jaga.

Maaf kalau ada tersalah taip. Selamat menjalani ibadah puasa yang dah hampir ke penghujung...


Salam
ok setuju dengan pendapat ummi_aiai tu. Detail info di atas tidak semestinya diikuti 1100% sbb itu ada ditulis 'optional'

Boleh juga hanya bagi jer nickname dan lokasi....so siapa yang berminat boleh pm untuk mendapatkan maklumat lanjut. Untuk bola-bola2 dan fazdy, kalau nak saya padamkan address dan no. tel sila maklumi saya ya.

Back to top Go down
View user profile
dila



Posts : 21
Join date : 2009-11-15
Location : KL (Setapak) & SHAH ALAM (Sn 30)

PostSubject: Re: Direktori Penjahit tudung DIY   Tue Jan 26, 2010 12:51 pm

Nick name :Dila
Lokasi : Sn 30, Shah Alam @ Jalan Kebun
Alamat (optional) :
Hp : 012-3592805

Tailor and Haberdashery: 1. Menjual bahan dan peralatan jahitan
2. Mengambil tempahan pakaian (baju kurung, baju melayu, kebaya, tudung, etc) dan langsir.


Very Happy Thanks murni for creating this topics.
Back to top Go down
View user profile
pnut



Posts : 35
Join date : 2009-01-13
Age : 35
Location : Kajang

PostSubject: Re: Direktori Penjahit tudung DIY   Fri Jan 29, 2010 9:02 am

Nick name : pnut
Lokasi : kajang & melaka(ibu saya pun full time menjahit tudung)
Alamat: Taman Saujana Damai, Kajang & Taman bukit Rambai Melaka(my mom)
h/p: 012-3970969
note: ambil upah menjahit tudung di sekitar kajang/bangi/putrajaya/melaka, if interested plz ctc me,hoccay....
website kita: http://eenazcollection.blogspot.com
Back to top Go down
View user profile http://eenazcollection.blogspot.com
NLiza



Posts : 300
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Direktori Penjahit tudung DIY   Wed May 05, 2010 3:15 pm

kite pun nak join jugak le..

Nama~ Lis
Lokasi ~ tmn Desa Karunmas, Kajang Sel & Sekitar Bdr Tun Razak/Bdr Sri Permaisuri Cheras
Tel ~ 013-2369135

Menerima Tempahan menjahit tudung individu atau korporat, Jahit tepi kaler tudung dan menjahit CS (tepi tudung )

boleh jengok kat http://www.tudunghijabku.blogspot.com atau http://www.facebook.com/pages/KAJANG-CHERAS/tudungku-cantik/280494237356

facebook update setiap hari.
Back to top Go down
View user profile
yuree



Posts : 3
Join date : 2010-12-31
Age : 29
Location : selayang baru,selangor

PostSubject: Re: Direktori Penjahit tudung DIY   Fri Dec 31, 2010 5:30 pm

nama:julie
lokasi:selayang baru
alamat:no 20 jalan 20 A,selayang baru,68100 batu caves selangor darul ehsan...
cont : 0122430036
Back to top Go down
View user profile
butik bling bling



Posts : 19
Join date : 2011-01-05

PostSubject: Re: Direktori Penjahit tudung DIY   Fri Jan 07, 2011 11:13 pm

bagus gak topik ni..

nick : Butik Bling Bling
Location : Sungai Besar Selangor... ( service range area: Klang Valley & Teluk Intan )
contact : 014-2208069 / 010 7866875 (junn)

saya ada buka butik kecik yang menerima tempahan jahitan tudung, alter tudung, tukar awning yang rosak.... pasang batu kristal tampal/ swarovski.... jahit manik...

so jangan la malu2 yer kalu nak tempah tudung
Back to top Go down
View user profile http://butikblingbling.blogspot.com
beebiees



Posts : 155
Join date : 2009-11-24
Age : 34
Location : http://afiacollections.blogspot.com/, http://nur-inn.com

PostSubject: Re: Direktori Penjahit tudung DIY   Sun Jan 09, 2011 1:57 pm

nak join.
Nick: B
lokasi: Rantau Panjang, Kelate
Jahit tudung pelbagai jenis...
Utk Kemasan tepi leh pilih:
-kelim tepi double( cover sticth
-Jahit halus curly

Utk tempahan anak tudung Semurah: RM 2/pcs( min 30 pcs)
utk tempahan tudung: semurah RM 8

beebiees@gmail.com

http://afiacollections.blogspot.com/
Back to top Go down
View user profile http://afiacollections.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Direktori Penjahit tudung DIY   

Back to top Go down
 
Direktori Penjahit tudung DIY
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Segalanya mengenai tudung's-
Jump to: