BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 Promosi Template( F.O.C) @ Berbayar

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16  Next
AuthorMessage
MekNa



Posts : 62
Join date : 2009-06-09
Age : 43
Location : USJ, Subang Jaya, Selangor

PostSubject: Template dah sampai   Fri Sep 11, 2009 10:53 am

Daai,

Template dah sampai hari rabu lagi.. semlm tak buka komputer lansung , so tak inform.. Terima kasih byk2..

nak tanya satu.. yg hajaba oblong tu.. awning guna yg Daai tulis L tu ek.. the rest guna awning yg satu lagi kan..


Terima kasih byk2...
Back to top Go down
View user profile
daai_violet



Posts : 186
Join date : 2009-01-07

PostSubject: Re: Promosi Template( F.O.C) @ Berbayar   Fri Sep 11, 2009 11:12 am

dah sampai ke? kite check asyik on delivery jer. takut lak x sampai
kite jual k.

check pm k
Back to top Go down
View user profile
ummistouch



Posts : 26
Join date : 2009-05-14
Location : KL

PostSubject: Re: Promosi Template( F.O.C) @ Berbayar   Mon Sep 14, 2009 3:55 pm

daai_violet wrote:
surianah wrote:
Salam Daai,

Saya pun nak juga template, boleh poskan secepat mungkin x ?

1) tudung aria**
2) tudung scallop (s,m)
3) munawara (belah tengah)
4) tudung dezahra (s,m)

Daai, tlg kirakan total nyer + pos n bagi saya account detail for payment ya.

Mekasih

Su,
nie no tracking nye LX432553236MY

Daai,
Template kita x sampai lagi la.. camner yek??
Back to top Go down
View user profile
daai_violet



Posts : 186
Join date : 2009-01-07

PostSubject: Re: Promosi Template( F.O.C) @ Berbayar   Mon Sep 14, 2009 4:01 pm

Su,kat website die state dah final delivery
Back to top Go down
View user profile
ummistouch



Posts : 26
Join date : 2009-05-14
Location : KL

PostSubject: Re: Promosi Template( F.O.C) @ Berbayar   Mon Sep 14, 2009 5:33 pm

daai_violet wrote:
Su,kat website die state dah final delivery

Ye ker, x per kita tunggu sampai esok lak cam mana, harap2 sampai la esokk..
Back to top Go down
View user profile
daai_violet



Posts : 186
Join date : 2009-01-07

PostSubject: Re: Promosi Template( F.O.C) @ Berbayar   Tue Sep 15, 2009 9:11 am

su, dlm web final delivery 11th Sep.
kalau x sampai gak nanti kite hantar balik k.
Back to top Go down
View user profile
ummistouch



Posts : 26
Join date : 2009-05-14
Location : KL

PostSubject: Re: Promosi Template( F.O.C) @ Berbayar   Tue Sep 15, 2009 3:33 pm

daai_violet wrote:
su, dlm web final delivery 11th Sep.
kalau x sampai gak nanti kite hantar balik k.


Ok Daai, Alhamdulillah baru jer sat ni sampai template tu..
Mekasih bebanyak ye, kita beli..
Back to top Go down
View user profile
daai_violet



Posts : 186
Join date : 2009-01-07

PostSubject: Re: Promosi Template( F.O.C) @ Berbayar   Tue Sep 15, 2009 3:47 pm

ok su, baru sampai ke? die update sampai 11 hb lg.
hepi sewing
Back to top Go down
View user profile
kakza



Posts : 51
Join date : 2009-07-21
Age : 47
Location : Kolompo

PostSubject: Template Scallop   Wed Sep 16, 2009 4:28 pm

Salam,

Nak tanya.. template scallop,satu daripada hujung dia memang macam ni ker? Kza pernah tgk thread diaorang bagi scallop tu dia sama balance curve dia sebelah kiri dan kanan. Agak confuse coz dua2 template scallop ni dia mcm hilang ekor.. tolong komen


Back to top Go down
View user profile http://jahitankhazanahbonda.blogspot.com
daai_violet



Posts : 186
Join date : 2009-01-07

PostSubject: Re: Promosi Template( F.O.C) @ Berbayar   Wed Sep 16, 2009 5:23 pm

kak za, kadang2 ade org lain templatenye
Back to top Go down
View user profile
kakza



Posts : 51
Join date : 2009-07-21
Age : 47
Location : Kolompo

PostSubject: Re: Promosi Template( F.O.C) @ Berbayar   Wed Sep 16, 2009 5:31 pm

daai_violet wrote:
kak za, kadang2 ade org lain templatenye

Daai, gitu ek? Kat ujung yg tak curve tu jahit tepi halus je la ek? Ke macam mana?
Back to top Go down
View user profile http://jahitankhazanahbonda.blogspot.com
daai_violet



Posts : 186
Join date : 2009-01-07

PostSubject: Re: Promosi Template( F.O.C) @ Berbayar   Wed Sep 16, 2009 5:39 pm

akak hujung tudung akak jahit twin needle ke jahit tepi halus?
kalau kite sume kite jahit twin needle
Back to top Go down
View user profile
NLiza



Posts : 300
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Promosi Template( F.O.C) @ Berbayar   Wed Sep 16, 2009 8:46 pm

kakza wrote:
Salam,

Nak tanya.. template scallop,satu daripada hujung dia memang macam ni ker? Kza pernah tgk thread diaorang bagi scallop tu dia sama balance curve dia sebelah kiri dan kanan. Agak confuse coz dua2 template scallop ni dia mcm hilang ekor.. tolong komen


kakza.. tu terkoyak ke sengaja dikoyakkan?.. kalu jait nnti nmpak pelik ler..
Back to top Go down
View user profile
MekNa



Posts : 62
Join date : 2009-06-09
Age : 43
Location : USJ, Subang Jaya, Selangor

PostSubject: saya dah cuba   Thu Sep 17, 2009 9:37 am

saya dah cuba patern ni.... ok.. jahit twin ke , jahit halus ke.. semua ok.. kat bahu tu nanti dia jadi mcm bentuk V tapi lebar .. almost hampir lurus.. tapi kat bawah dia baru berbentuk scallop.. try lah dulu ( cewah.. promo)
Back to top Go down
View user profile
kakza



Posts : 51
Join date : 2009-07-21
Age : 47
Location : Kolompo

PostSubject: Re: Promosi Template( F.O.C) @ Berbayar   Thu Sep 17, 2009 10:56 pm

daai_violet wrote:
akak hujung tudung akak jahit twin needle ke jahit tepi halus?
kalau kite sume kite jahit twin needle

Daai.. Kakza biasa buat jahit halus, twin needle tak pernah. Kalau Daai kata twin needle lawo.. nak tanye.. jahitan bahagian tengah tudung tu.. jahit sampai mane? Jahitan tengah tu sampai hujung straight line tu ker atau semua sekali kat lekuk tu?

Mekna, time kasih promo.

Kepada Daai.. maaf lah, bukan kakza ada niat apa2, cuma Kakza confuse je tgh template. Macam sape tu komen, Kakza pun nampak mcm template ni tergunting senget ke ape.. tu jer..

-saya budak baru belajar, kalau salah tolong tunjukkan-
Buah cempedak tak dak kat luag pagar :-)
Back to top Go down
View user profile http://jahitankhazanahbonda.blogspot.com
daai_violet



Posts : 186
Join date : 2009-01-07

PostSubject: Re: Promosi Template( F.O.C) @ Berbayar   Fri Sep 18, 2009 9:06 am

kak za, kite x marah pun tp as seller kite patut tanggungjawab atas ape yg kite dah jual.
jahitan tue sampai hujung bhg lurus.
memang bhg hujung die tue lengkuk skit. kalau dah siap jahit die akan jadi mcm V,
akak dah jahit ke blm?
Back to top Go down
View user profile
NLiza



Posts : 300
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Promosi Template( F.O.C) @ Berbayar   Thu Sep 24, 2009 4:37 pm

oo gitu.. macam2 rupa scallop ni yer.. bg sy.. sy akan cari yg senang dijahit.. leceh aar.. kalu part bucu corner ( bahu ).. smpi skrang masih cari idea camno nk cantikkan part corner tuh.... sy guna twinneedle semua tudung2 sy sbb x pyh jahit tepi..( da try jait tepi bila jait lurus.. mesti senget2 )..
Back to top Go down
View user profile
kakza



Posts : 51
Join date : 2009-07-21
Age : 47
Location : Kolompo

PostSubject: Re: Promosi Template( F.O.C) @ Berbayar   Thu Sep 24, 2009 4:39 pm

daai_violet wrote:
kak za, kite x marah pun tp as seller kite patut tanggungjawab atas ape yg kite dah jual.
jahitan tue sampai hujung bhg lurus.
memang bhg hujung die tue lengkuk skit. kalau dah siap jahit die akan jadi mcm V,
akak dah jahit ke blm?

daai.. ooo.. gitu ye.. ok. ni baru balik rumah, akan kakza cube jahit and beri maklumbalas k
Back to top Go down
View user profile http://jahitankhazanahbonda.blogspot.com
RehMaw



Posts : 103
Join date : 2009-06-22

PostSubject: Re: Promosi Template( F.O.C) @ Berbayar   Sat Oct 10, 2009 4:51 pm

Quote :
Salam semua..

Bagi memenuhi permintaan semasa.. kini azee menawarkan template body penuh yang amat sesuai bagi sesiapa yang baru nak belajar menjahit tudung nie.. juga sesuai bagi sesiapa yang belum mahir nak curik2 kain nie..mudah bagi beginner untuk memotong kain..

Template PH-Saiz Medium( Full Body + awning ) RM9.50 termasuk pos biase.. FREE 1 pcs bakrum 2” (for awning)

Bagaimanapun, template PH body( one side body + awning ) masih azee buat sekiranya ada permintaan.. (RM5.00 termasuk pos biase) --> yg selalu orang beli..

Lain-lain template( Full Body )yang azee tawarkan.. ari***, dez**ra, scallop dan haja** .. setiap satu RM9.50 termasuk pos biase..FREE 1 pcs bakrum 2"(for awning) for each set..

Semua template belum berbasi ye..

azee juga ada menjual kain gam 2"(bakrum) secara runcit..RM1.20 per pcs..

Nak order? senang je..sila lihat di bawah ye..

Maybank Account:-sila contact azee ye..
Email: azeefaa@gmail.com

Sila bagi bukti pembayaran di sini.. jangan lupa give me name & ur address k..tq

Penghantaran akan dibuat sebaik sahaja siap melukis.. lol!

Salam azee,

still bleh order ke template PH ni??
Back to top Go down
View user profile
daai_violet



Posts : 186
Join date : 2009-01-07

PostSubject: Re: Promosi Template( F.O.C) @ Berbayar   Tue Nov 24, 2009 9:52 am

pade sape2 nak order templates blh pm kite ye
RM2 - 1 template
email : lily_violet1@yahoo.com.my
Back to top Go down
View user profile
jannatunnur



Posts : 17
Join date : 2010-02-03
Location : ulu kinta

PostSubject: Re: Promosi Template( F.O.C) @ Berbayar   Sun Feb 07, 2010 10:34 am

sapa ada template tudung ari**ni scallop saiz L dengan tudung mun*wara saiz L yang diambil dari tudung original dari butik2 tersebut?
Back to top Go down
View user profile http://kedaijannah.com
rimbun1



Posts : 162
Join date : 2009-07-20
Location : KUALA LUMPUR

PostSubject: Re: Promosi Template( F.O.C) @ Berbayar   Thu Feb 11, 2010 2:06 pm

kakza wrote:

daai.. ooo.. gitu ye.. ok. ni baru balik rumah, akan kakza cube jahit and beri maklumbalas k

kak za... aritu beli ngan daiii jugak.. tanya the same thing jugak ngan dai.. tp lepas tuh buat template sendiri without that lekuk. ok jer... even kalau ikut template tu pon sama jugak bila jahit... tak nampak pon.. tp mula2 pening juga tak tau camna nak nampak kan segi kat hujung tuh... n apa functionnyer

sorry daiii.. dah meng'alter' ur template tuh kekekeke... dari template daii tuh dah jadi pelbagai saiz pon kekeke
Back to top Go down
View user profile http://blogrimbun.blogspot.com
suezali



Posts : 40
Join date : 2009-04-16

PostSubject: Re: Promosi Template( F.O.C) @ Berbayar   Wed Feb 17, 2010 1:15 pm

ada sapa2 kat sini ada template PH Slim Pearl 2 face size M? Kalau ada bg tau yer...
Back to top Go down
View user profile
iTa82



Posts : 52
Join date : 2010-01-19
Location : Melaka

PostSubject: Re: Promosi Template( F.O.C) @ Berbayar   Tue Apr 06, 2010 10:10 pm

jannatunnur wrote:
sapa ada template tudung ari**ni scallop saiz L dengan tudung mun*wara saiz L yang diambil dari tudung original dari butik2 tersebut?

Saya pula nak template scallop ar**ni & ar**ni biasa.Ada sape2 yg ada template ni
Back to top Go down
View user profile
daai_violet



Posts : 186
Join date : 2009-01-07

PostSubject: Re: Promosi Template( F.O.C) @ Berbayar   Thu May 13, 2010 3:08 pm

pada sape2 nak beli template tudung syria ngan inner blh
pm kite ye. nie versi labuh punye
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Promosi Template( F.O.C) @ Berbayar   Today at 8:32 pm

Back to top Go down
 
Promosi Template( F.O.C) @ Berbayar
View previous topic View next topic Back to top 
Page 15 of 16Go to page : Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16  Next
 Similar topics
-
» Lace template; free to a good home
» Constellation Template
» x block ruler
» Airships and Ships (Showcase, Depository and Links)
» Plating Sources

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Jom Beli belah....-
Jump to: