BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 Jom Tepek Hasil Tudung korang.....

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 17 ... 30, 31, 32
AuthorMessage
ummi_aiai



Posts : 368
Join date : 2009-03-20

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Wed Mar 24, 2010 8:41 am

eynas wrote:
adeeda wrote:
eynas wrote:

Deeda....cantik ar corduroy tuuu Smile Smile slalu jmpe yg stripe,dot2 n bunga kecik2 je...xpena plak jmpe

cmni...mana nk cari

tu?

yg tu china mari, ada lima design semuanya.... beli pun atas special request by one of regular customer deeda.. tapi hasben beli sket sangat.. kalau ada rezeki deeda beli lagi....

deeda nxt time bukak order tuk corduroy lak....susah nk cari design cmtu...pssstt...ada stock lagi? kalo ada nk

gak. Skrng eynas buat tudung tanpa pengeras...xyah nk jaga2 awningku.. Very Happy Very Happy

Salam

Setuju Eynas.. ummi suka tudung yang senang jaga. Deeda Ummi pun berminat Smile
Back to top Go down
View user profile http://sentuhan-jemari-ummi.blogspot.com/
adeeda
Peniaga


Posts : 696
Join date : 2008-12-21
Age : 39
Location : PJ/KL Sentral

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Wed Mar 24, 2010 9:48 am

ummi_aiai wrote:


Setuju Eynas.. ummi suka tudung yang senang jaga. Deeda Ummi pun berminat Smile

deeda pun suka sgt tudung purple tu, terbentuk cantik as if ada bakrum dalam tu... plus bila nak simpan boleh lipat flat...

deeda notice corduroy ni nak kena pilih ketebalan & kekerasan yg betul coz ada yg tebal tapi lembut.. so kurang terbentuk awning tu.. yg nipis dan lembut kena letak bakrum kot.. yg ni belum try lagi.

siapa2 yg biasa guna corduroy pls share experience uols.. deeda pun baru nak belajar...
Back to top Go down
View user profile http://www.tudung-making-all-in-one.blogspot.com/
kee'ah
Peniaga


Posts : 1141
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Mon Apr 05, 2010 12:47 pm

Dalam byk byk koleksi..koleksi lace ni yg paling kak kee suka

Back to top Go down
View user profile
rimbun1



Posts : 162
Join date : 2009-07-20
Location : KUALA LUMPUR

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Mon Apr 05, 2010 5:00 pm

adeeda wrote:
ummi_aiai wrote:


Setuju Eynas.. ummi suka tudung yang senang jaga. Deeda Ummi pun berminat Smile

deeda pun suka sgt tudung purple tu, terbentuk cantik as if ada bakrum dalam tu... plus bila nak simpan boleh lipat flat...

deeda notice corduroy ni nak kena pilih ketebalan & kekerasan yg betul coz ada yg tebal tapi lembut.. so kurang terbentuk awning tu.. yg nipis dan lembut kena letak bakrum kot.. yg ni belum try lagi.

siapa2 yg biasa guna corduroy pls share experience uols.. deeda pun baru nak belajar...

deeda.. kalau ada stok c...y (soory tak hengat ejaannyer).. jgn lupa offer kat sini. nak jugak cuba satu dua tudung
Back to top Go down
View user profile http://blogrimbun.blogspot.com
tong_gas2280
Peniaga


Posts : 117
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Thu Apr 15, 2010 2:30 pm

ade permintaan utk buat anak tudung syria pulak .. menggu lepas dah hantar yang plain .. minggu ni pulak nak kene hantar yang printed pulak .... terima kasih kepada cik dayah di UMP ...



Back to top Go down
View user profile
Tinie Alias



Posts : 118
Join date : 2009-03-05
Age : 38
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Tue Apr 20, 2010 3:21 pm

adeeda wrote:
first time guna awning corduroy.. tak letak bakrum.. cantik kalau buat ngam2 dengan saiz muka



tinie nyer dah siap dah & dah ader org beli pun....tp x sempat nak amik gambaq...... Crying or Very sad ........and, body dia tinie wat kaler pepel.......hehehehehe.........mmg sesuai corduroy tu wat awning......cantik & lain dr yg lain..........so peh ni kak deeda kena jual awning corduroy la plak..... Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy .......gerenti ramai yg suker.........
Back to top Go down
View user profile
adeeda
Peniaga


Posts : 696
Join date : 2008-12-21
Age : 39
Location : PJ/KL Sentral

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Tue Apr 20, 2010 3:56 pm

Tinie Alias wrote:

tinie nyer dah siap dah & dah ader org beli pun....tp x sempat nak amik gambaq...... Crying or Very sad ........and, body dia tinie wat kaler pepel.......hehehehehe.........mmg sesuai corduroy tu wat awning......cantik & lain dr yg lain..........so peh ni kak deeda kena jual awning corduroy la plak..... Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy .......gerenti ramai yg suker.........

Nasib Tini sebab dtg rumah cepat... ramai yg merajuk tak dapat barang sehelai pun dari akak....huhu..
InsyaAllah kalau jumpa boleh beli banyak2..
Back to top Go down
View user profile http://www.tudung-making-all-in-one.blogspot.com/
rimbun1



Posts : 162
Join date : 2009-07-20
Location : KUALA LUMPUR

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Thu Apr 22, 2010 2:41 pm



first trial wat 3 layer awning
Back to top Go down
View user profile http://blogrimbun.blogspot.com
adeeda
Peniaga


Posts : 696
Join date : 2008-12-21
Age : 39
Location : PJ/KL Sentral

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Thu Apr 22, 2010 8:10 pm

rimbun1 wrote:
first trial wat 3 layer awning

kemas n cantik... suka tengok gold yg kat layer tengah tu
Back to top Go down
View user profile http://www.tudung-making-all-in-one.blogspot.com/
rimbun1



Posts : 162
Join date : 2009-07-20
Location : KUALA LUMPUR

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Fri Apr 23, 2010 2:23 pm

adeeda wrote:
rimbun1 wrote:
first trial wat 3 layer awning

kemas n cantik... suka tengok gold yg kat layer tengah tu

TQ deeda... tentu kenal brocade tu kan.. kekeke
Back to top Go down
View user profile http://blogrimbun.blogspot.com
wann



Posts : 89
Join date : 2009-02-17
Age : 36
Location : PJ-SELAYANG

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Sat Apr 24, 2010 12:30 am

rimbun1 wrote:


first trial wat 3 layer awning

cantiknya... tak pernah cuba awning 2/3 layer ni. camana ya? cantum 3 layer baru potong ikut btk awning ke? layer bawah yg x nampak tu potong buag ke biar jer kat dlm tu? ish3.. berkarat dah...
Back to top Go down
View user profile http://seri-diah.blogspot.com/
rimbun1



Posts : 162
Join date : 2009-07-20
Location : KUALA LUMPUR

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Mon Apr 26, 2010 12:44 pm

wann wrote:
rimbun1 wrote:


first trial wat 3 layer awning

cantiknya... tak pernah cuba awning 2/3 layer ni. camana ya? cantum 3 layer baru potong ikut btk awning ke? layer bawah yg x nampak tu potong buag ke biar jer kat dlm tu? ish3.. berkarat dah...

saya ada buat tutorial skit pasal camna nak wat awning 2 layer ni kat blog saya http://blogrimbun.blogspot.com/2010/02/awning-2-layer-diy.html tp 3 layer baru first time buat... cara lebih kurang sama cuma lekatkan lis jer kat tengahnyer.. harap dapat membantu.. and maybe org lain, lain caranya kan..
Back to top Go down
View user profile http://blogrimbun.blogspot.com
Tinie Alias



Posts : 118
Join date : 2009-03-05
Age : 38
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Mon Apr 26, 2010 6:16 pm

rimbun1 wrote:


first trial wat 3 layer awning


cantik!!!!..... Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy ......
Back to top Go down
View user profile
sifat



Posts : 4
Join date : 2010-05-14
Age : 42

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Fri May 14, 2010 5:43 pm

ada tambah lis/kun ke?
Back to top Go down
View user profile
ADDNUR SHOP



Posts : 32
Join date : 2010-04-01
Age : 28
Location : BATU CAVES

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Sat May 29, 2010 4:06 am

kenapa susah nak upload gambar ni....gerramnye saye....
Back to top Go down
View user profile http://www.addnurshop.blogspot.com
ADDNUR SHOP



Posts : 32
Join date : 2010-04-01
Age : 28
Location : BATU CAVES

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Sat May 29, 2010 4:09 am

saya teringin nak tunjuk hasil jahitan sy pda forum ni..tp dah try upload gmbr byk kali xboley..da buat da mcm admin ckp..tp still xboley...isk2 sedihnyerr...

klau sesape sudi tgok hasil jahitan saya leh la tgok di

http://addnurshop.blogspot.com/search/label/tudung

hurmmm...nak upload tak boley...mcamaner nie... Question Crying or Very sad
Back to top Go down
View user profile http://www.addnurshop.blogspot.com
ummiwidad



Posts : 27
Join date : 2009-11-23
Location : kajang

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Mon Aug 09, 2010 7:18 pm

afizaz93 wrote:
rimbun1 wrote:
imma wrote:



salam..
wah!cantiknya tudung ni...
saya ni tgk reti lah..
tapi tak pandai buat lah..
susah ke nak buat tudung camni?
teringin nak buat..tapi tak pandai la... Crying or Very sad

kalau ada minat untuk belajar mesti bole jadinya... ada jugak kakak2 disini yg anjurkan kelas kan... try ler join kelas diorg.... rimbun niii minat menjahit mmg dr kecik2 lg.. so bila org sibuk2 ngan tudung diy.. rimbun pon sibuk jugak lerr kekeke join the boat. apa pon.. practice makes perfect.

betul..betul..betullll.... Laughing
kak pun cmtu la...dulu bukannya bljr jahit pun..tp dh ada minat tu, insyaAllah....

Aaa mmg btl minat & smgt 2 pnting dlm pepe pun....mula dulu b'ia2 nak join klas tp dek kerna kekangan masa xdpt tp olh kerna tlalu minat sgt akhirnye berjaya gak siapkn tdg DIY sdiri...practice makes perfect kate rimbun... bounce Very Happy
Back to top Go down
View user profile
annasandman



Posts : 3
Join date : 2010-10-18
Age : 33
Location : putrajaya

PostSubject: Salam Semua   Mon Oct 18, 2010 11:26 am

salam, Saya baru shj jadi mmbr DIY, sy nak tanyer cmne saya boleh join class DIY ni ye..banyak sgt topic dalam ni tak tau mn satu nk fokcus, harap2 kwn2 sume yang da berjaya buat tudung leh bantu sy..TQ
Back to top Go down
View user profile http://classique-wear.blogsopt.com
NLiza



Posts : 300
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Mon Oct 25, 2010 2:40 pm

bleh dtg rumah akak. akak dok balakong jerk.. dkt2 mines..
Back to top Go down
View user profile
wann



Posts : 89
Join date : 2009-02-17
Age : 36
Location : PJ-SELAYANG

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Wed Oct 27, 2010 11:07 pm

as-salam .... lamanya xmasuk sini, rindu semua I love you
Dah jd surirumah pun still xsempat nak buat tudung, potong body byk2 pastu xsempat buat awning ... Lately ni duk tgk inner syria mcm boleh selamatkan body2 tu. Senang sgt2! boleh mix & match & paling penting xperlu handwash lg bounce

1 INNER



2 INNER

Back to top Go down
View user profile http://seri-diah.blogspot.com/
adeeda
Peniaga


Posts : 696
Join date : 2008-12-21
Age : 39
Location : PJ/KL Sentral

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Wed Nov 03, 2010 6:56 pm

wann wrote:
as-salam .... lamanya xmasuk sini, rindu semua I love you
Dah jd surirumah pun still xsempat nak buat tudung, potong body byk2 pastu xsempat buat awning ... Lately ni duk tgk inner syria mcm boleh selamatkan body2 tu. Senang sgt2! boleh mix & match & paling penting xperlu handwash lg bounce

now kat sini memang tengah musim inner+body jersey , inner+shawl/selendang..
akak minat inner yg letak bakrum 2cm.. takde rasa 'penyek' sangat kat dahi tu
Back to top Go down
View user profile http://www.tudung-making-all-in-one.blogspot.com/
rimbun1



Posts : 162
Join date : 2009-07-20
Location : KUALA LUMPUR

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Thu Nov 04, 2010 12:31 pm

adeeda wrote:
wann wrote:
as-salam .... lamanya xmasuk sini, rindu semua I love you
Dah jd surirumah pun still xsempat nak buat tudung, potong body byk2 pastu xsempat buat awning ... Lately ni duk tgk inner syria mcm boleh selamatkan body2 tu. Senang sgt2! boleh mix & match & paling penting xperlu handwash lg bounce

now kat sini memang tengah musim inner+body jersey , inner+shawl/selendang..
akak minat inner yg letak bakrum 2cm.. takde rasa 'penyek' sangat kat dahi tu


sama ler.. rasa mcm botak jer kepala bila pakai yg takde bakrum kat depan tuh hahaha. takat ni lom try lg
Back to top Go down
View user profile http://blogrimbun.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Today at 2:22 am

Back to top Go down
 
Jom Tepek Hasil Tudung korang.....
View previous topic View next topic Back to top 
Page 32 of 32Go to page : Previous  1 ... 17 ... 30, 31, 32

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Segalanya mengenai tudung's-
Jump to: