BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 Jom Tepek Hasil Tudung korang.....

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3 ... 16 ... 32  Next
AuthorMessage
hooney
Peniaga


Posts : 317
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Thu Feb 19, 2009 11:05 am

suka sgt ngan warna nih, lama tunggu baru dapat

Back to top Go down
View user profile http://hooneydiy.blogspot.com/
penguin



Posts : 714
Join date : 2008-12-22
Age : 39
Location : DaMaNsArA

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Thu Feb 19, 2009 11:10 am

ejalesungpp wrote:
penguin..sebenarnya...tak penting sgt..tang bucu tu....kalau dah jadi tudung takkan nampak bucu yang tak sama tu......

sy nye bucu tak jadi lengkung la kak........jadi tajam Laughing
salah potong la kot Rolling Eyes
Back to top Go down
View user profile
meabadi
Admin


Posts : 544
Join date : 2008-12-21
Age : 35
Location : Shah Alam Selangor

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Thu Feb 19, 2009 11:16 am

ina..

masa potong tu jangan potong lurus smp bucu...kasi lengkuk sikit.........baru la x tajam.
Back to top Go down
View user profile http://meabadi.blogspot.com/
penguin



Posts : 714
Join date : 2008-12-22
Age : 39
Location : DaMaNsArA

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Thu Feb 19, 2009 11:39 am

meabadi wrote:
ina..
masa potong tu jangan potong lurus smp bucu...kasi lengkuk sikit.........baru la x tajam.

Laughing tu la tu Laughing
Back to top Go down
View user profile
smurf



Posts : 36
Join date : 2009-02-16

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Thu Feb 19, 2009 1:26 pm

AcikAmong wrote:
Ha... ini dia ukuran yg acik janjikan semalam. Nak labuh atau singkat cuma adjust ukuran tengah tu aje. Kalau 28 inci ni mmg bawah dada. Kalau 25 inci betul2 paras dada. Ni ikut ketinggian aciklah 5'2".


Ukuran depan (yang bawah dagu ) tu 12 cm ke, sama cam eja nye ke?
Back to top Go down
View user profile
smurf



Posts : 36
Join date : 2009-02-16

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Thu Feb 19, 2009 1:30 pm

AcikAmong wrote:
Lama acik tak post gambar kat sini. Sibuk sikit lah siapkan tudung sampai nak amik gambar pun tak sempat.

Ni acik jahit tudung patern pusing tu. Digayakan oleh 2 'model' yg juga customer setia ku... TQ.











Juga tudung2 lain yg sempat di ambil gambar.


Acik, tudung hat putih tu pinkan kat bahu kiri/kanan ye? baru jadi scallop ya. konpius.
Back to top Go down
View user profile
AcikAmong



Posts : 99
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Thu Feb 19, 2009 2:19 pm

penguin wrote:
meabadi wrote:
ina..
masa potong tu jangan potong lurus smp bucu...kasi lengkuk sikit.........baru la x tajam.

Laughing tu la tu Laughing


betul tu me, bila potong tang bucu tu jangan potong lurus, lengkuk kan ke dalam sikit.
Back to top Go down
View user profile
AcikAmong



Posts : 99
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Thu Feb 19, 2009 2:44 pm

smurf. acik tak ukur lah pulak bawah dagu tu tapi ukuran muka acik ikut yg standard tudung ari**na.

Kiri kanan tu terpulang nak pakai brooch ke tidak. Tapi acik selalunya pakai sebelah je nampak cantik dan maintain scallop.
Back to top Go down
View user profile
zmzmzm01



Posts : 16
Join date : 2009-01-05
Age : 36
Location : Klang

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Thu Feb 19, 2009 5:23 pm

acik, nak tanya...utk tudung camni...berapa meter yek kain diperlukan untuk sehelai tudung?
template camni ada trick jugak ke cara potongnya?
harap leh share. tqsssssss
Back to top Go down
View user profile
wann



Posts : 89
Join date : 2009-02-17
Age : 36
Location : PJ-SELAYANG

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Thu Feb 19, 2009 6:37 pm

AcikAmong wrote:
smurf. acik tak ukur lah pulak bawah dagu tu tapi ukuran muka acik ikut yg standard tudung ari**na.

Kiri kanan tu terpulang nak pakai brooch ke tidak. Tapi acik selalunya pakai sebelah je nampak cantik dan maintain scallop.

acik, maknanya tudung ni kalau kita pakai, yg jahitan depan tu tarik ke bahu kiri(90degrees) ya? pahtu yg blkg adjust ke dpn bahu kanan?
Back to top Go down
View user profile http://seri-diah.blogspot.com/
ni_mariana



Posts : 218
Join date : 2009-01-21
Location : UK Perdana

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Thu Feb 19, 2009 8:08 pm

zmzmzm01 wrote:
acik, nak tanya...utk tudung camni...berapa meter yek kain diperlukan untuk sehelai tudung?
template camni ada trick jugak ke cara potongnya?
harap leh share. tqsssssss

zmzmzm,

Kalau saya buat, 1m tu bleh dpt 2 tapi tak berapa labuh cam acik punya la...
Back to top Go down
View user profile
yus



Posts : 143
Join date : 2008-12-22
Age : 34
Location : Seksyen 7, Bandar Baru Bangi

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Thu Feb 19, 2009 11:11 pm


Tudung kain satin - makcik sebelah rumah punye...susah o nak jahit..


Ni nak bawa gi opis husband..ader ke yg berkenan??
Back to top Go down
View user profile http://yusrinahata.com
w_afiza



Posts : 86
Join date : 2009-01-09

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Fri Feb 20, 2009 1:04 am

acik....
nagoya ada color plum ker?nagoya mana?

AcikAmong wrote:
Wan, kain warna off white tu kain kawan acik.
Ya kat nagoya pun ada warna off white tp dia keras sikit dari warna plum atau light brown.
Back to top Go down
View user profile
penguin



Posts : 714
Join date : 2008-12-22
Age : 39
Location : DaMaNsArA

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Fri Feb 20, 2009 9:29 am

yea.......bjaya mlengkukkan hujung bucu tudung sis eja tu Very Happy
hari ni g jahit tepi esok bleh pkai Wink
Back to top Go down
View user profile
ejalesungpp



Posts : 241
Join date : 2008-12-22
Age : 51
Location : Kajang, Bangi, Selangor

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Fri Feb 20, 2009 9:31 am

hehe..penguin...eja dah pakai dah ari nie...
Back to top Go down
View user profile
AcikAmong



Posts : 99
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Fri Feb 20, 2009 10:31 am

zmzmzm01 wrote:
acik, nak tanya...utk tudung camni...berapa meter yek kain diperlukan untuk sehelai tudung?
template camni ada trick jugak ke cara potongnya?
harap leh share. tqsssssss

Tak de trick pun. Acik lipat 2 memanjang dan tepek template muka btemu muka. Kalau kain lerang 60 in no problem blh dpt dua. tapi kalau tak cukup pun, pjng tu bolehlah buat 27 in je. masih dpt labuh tutup dada.
Back to top Go down
View user profile
AcikAmong



Posts : 99
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Fri Feb 20, 2009 10:32 am

AcikAmong wrote:
zmzmzm01 wrote:
acik, nak tanya...utk tudung camni...berapa meter yek kain diperlukan untuk sehelai tudung?
template camni ada trick jugak ke cara potongnya?
harap leh share. tqsssssss

Tak de trick pun. Acik lipat 2 memanjang dan tepek template muka btemu muka. Kalau kain lerang 60 in no problem blh dpt dua. tapi kalau tak cukup pun, pjng tu bolehlah buat 27 in je. masih dpt labuh tutup dada.


Oppss. Ini kalau kain 1 meter.
Back to top Go down
View user profile
AcikAmong



Posts : 99
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Fri Feb 20, 2009 10:38 am

wann wrote:
AcikAmong wrote:
smurf. acik tak ukur lah pulak bawah dagu tu tapi ukuran muka acik ikut yg standard tudung ari**na.

Kiri kanan tu terpulang nak pakai brooch ke tidak. Tapi acik selalunya pakai sebelah je nampak cantik dan maintain scallop.

acik, maknanya tudung ni kalau kita pakai, yg jahitan depan tu tarik ke bahu kiri(90degrees) ya? pahtu yg blkg adjust ke dpn bahu kanan?

Yes. u r 100% right.
Back to top Go down
View user profile
AcikAmong



Posts : 99
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Fri Feb 20, 2009 10:41 am

w_afiza wrote:
acik....
nagoya ada color plum ker?nagoya mana?

AcikAmong wrote:
Wan, kain warna off white tu kain kawan acik.
Ya kat nagoya pun ada warna off white tp dia keras sikit dari warna plum atau light brown.

Kat nagoya carrefour subang ada tapi sekarang dah abis.
Back to top Go down
View user profile
penguin



Posts : 714
Join date : 2008-12-22
Age : 39
Location : DaMaNsArA

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Fri Feb 20, 2009 10:48 am

ejalesungpp wrote:
hehe..penguin...eja dah pakai dah ari nie...

dah siap yek.........nak kena tuntut gambaq ni Laughing
Back to top Go down
View user profile
AcikAmong



Posts : 99
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Fri Feb 20, 2009 11:10 am

penguin wrote:
ejalesungpp wrote:
hehe..penguin...eja dah pakai dah ari nie...

dah siap yek.........nak kena tuntut gambaq ni Laughing

Ye lah eja mana gambar nya....
Back to top Go down
View user profile
fadz



Posts : 199
Join date : 2009-01-05

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Fri Feb 20, 2009 9:08 pm

tudung baru siap... cheers flower cheers
Back to top Go down
View user profile http://alwanihijab.blogspot.com/
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Sat Feb 21, 2009 7:33 pm

Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Sat Feb 21, 2009 7:41 pm

Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
penguin



Posts : 714
Join date : 2008-12-22
Age : 39
Location : DaMaNsArA

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Sat Feb 21, 2009 9:16 pm

byk nye tudung kak yana Very Happy
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Today at 10:42 pm

Back to top Go down
 
Jom Tepek Hasil Tudung korang.....
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 32Go to page : 1, 2, 3 ... 16 ... 32  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Segalanya mengenai tudung's-
Jump to: