BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 Jom Tepek Hasil Tudung korang.....

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 21 ... 38, 39, 40
AuthorMessage
penguin



Posts : 714
Join date : 2008-12-22
Age : 39
Location : DaMaNsArA

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Wed Feb 18, 2009 12:03 pm

AcikAmong wrote:
Ha... ini dia ukuran yg acik janjikan semalam. Nak labuh atau singkat cuma adjust ukuran tengah tu aje. Kalau 28 inci ni mmg bawah dada. Kalau 25 inci betul2 paras dada. Ni ikut ketinggian aciklah 5'2".


yea.......dah ada measurement utk yg labuh
tapi kan mcm mana nak buat curve yg kat bwh tu yek Rolling Eyes
Back to top Go down
View user profile
jalinankasih



Posts : 238
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Wed Feb 18, 2009 12:27 pm

pwnguin.. yg tu free hand la.. hehehe Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://www.jalinankasih.com
penguin



Posts : 714
Join date : 2008-12-22
Age : 39
Location : DaMaNsArA

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Wed Feb 18, 2009 12:38 pm

jalinankasih wrote:
pwnguin.. yg tu free hand la.. hehehe Very Happy

masalah tangan ni tak free flow, keras je Laughing
Back to top Go down
View user profile
nisaabas



Posts : 2
Join date : 2009-02-04

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Wed Feb 18, 2009 2:23 pm


ni la hasil mlm tadi...ni eksperimen yg ke 3,
awning guna english cotton, body guna kain jersey dr kamdar...
awning tu saya wat full awning cam yg ME wat.. Very Happy
Back to top Go down
View user profile
ejalesungpp



Posts : 241
Join date : 2008-12-22
Age : 51
Location : Kajang, Bangi, Selangor

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Wed Feb 18, 2009 2:54 pm

hehe..haah betul kena free hand...kalau bulat..bulat lah dia ....tapi wat aje..mesti jadi nya lah
Back to top Go down
View user profile
penguin



Posts : 714
Join date : 2008-12-22
Age : 39
Location : DaMaNsArA

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Wed Feb 18, 2009 4:03 pm

AcikAmong wrote:
Ha... ini dia ukuran yg acik janjikan semalam. Nak labuh atau singkat cuma adjust ukuran tengah tu aje. Kalau 28 inci ni mmg bawah dada. Kalau 25 inci betul2 paras dada. Ni ikut ketinggian aciklah 5'2".


kak eja,
nanti buat templete based on acik nye measurement ke?
Back to top Go down
View user profile
hannan6d



Posts : 401
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Wed Feb 18, 2009 4:14 pm

nisaabas wrote:

ni la hasil mlm tadi...ni eksperimen yg ke 3,
awning guna english cotton, body guna kain jersey dr kamdar...
awning tu saya wat full awning cam yg ME wat.. Very Happy

sampai lentok2 kepala akak nak tengok muka nisa
Back to top Go down
View user profile
ejalesungpp



Posts : 241
Join date : 2008-12-22
Age : 51
Location : Kajang, Bangi, Selangor

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Wed Feb 18, 2009 4:36 pm

penguin..eja nya lebih kurang camtu gak..cuma eja nya pendek skit 25 inci rasa nya panjang nya
Back to top Go down
View user profile
ishwish23



Posts : 35
Join date : 2008-12-22
Location : Subang Jaya

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Wed Feb 18, 2009 4:59 pm

k yana wrote:
antara tudung2 yg dlm proses pembuatan..


p/s: belom antar jahit tepi..

wow k yana...memang cantik & menawan tudung2 itew!

tepek gambar pun pro...cantik je tersusun...pakai software apa ek? manalah tau nanti bila saya pun dah mahir mcm k yana jahit tudung, & nak tepek gambar...boleh le tepek photo pro gak Razz
Back to top Go down
View user profile
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Wed Feb 18, 2009 8:03 pm

ish, kyana pakai 'photoscape'
boleh free download jer dr internet.. Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
w_afiza



Posts : 86
Join date : 2009-01-09

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Wed Feb 18, 2009 9:05 pm

Acik....

wan nak tahu lah...mana u beli body tudung yang off white tu yek?rasa cam nak belikan untuk mak wan lah


AcikAmong wrote:
Lama acik tak post gambar kat sini. Sibuk sikit lah siapkan tudung sampai nak amik gambar pun tak sempat.

Ni acik jahit tudung patern pusing tu. Digayakan oleh 2 'model' yg juga customer setia ku... TQ.











Juga tudung2 lain yg sempat di ambil gambar.

Back to top Go down
View user profile
meabadi
Admin


Posts : 544
Join date : 2008-12-21
Age : 35
Location : Shah Alam Selangor

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Wed Feb 18, 2009 9:06 pm

wan..

off white ade kan kat nagoya??
Back to top Go down
View user profile http://meabadi.blogspot.com/
w_afiza



Posts : 86
Join date : 2009-01-09

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Wed Feb 18, 2009 9:32 pm

ada yek...wan tak perasan......mungkin sebab ari tu tak tumpu kat warna off white.....

Me....offf white kat nagoya okeh tak? mana best dengan kamdar?kekeke
Back to top Go down
View user profile
AcikAmong



Posts : 99
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Thu Feb 19, 2009 10:11 am

Wan, kain warna off white tu kain kawan acik.
Ya kat nagoya pun ada warna off white tp dia keras sikit dari warna plum atau light brown.
Back to top Go down
View user profile
penguin



Posts : 714
Join date : 2008-12-22
Age : 39
Location : DaMaNsArA

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Thu Feb 19, 2009 10:48 am

acik.........minta tlg bleh? bleh tak snap gambaq kat bucu yg curve bwh tu tak? dah try buat tapi bucu yg kita potong tak dpt sama mcm awk nye la
Back to top Go down
View user profile
ejalesungpp



Posts : 241
Join date : 2008-12-22
Age : 51
Location : Kajang, Bangi, Selangor

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Thu Feb 19, 2009 11:00 am

penguin..sebenarnya...tak penting sgt..tang bucu tu....kalau dah jadi tudung takkan nampak bucu yang tak sama tu......

-------
Suite

-------
Suite

-------
Suite
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Today at 5:16 am

Back to top Go down
 
Jom Tepek Hasil Tudung korang.....
View previous topic View next topic Back to top 
Page 40 of 40Go to page : Previous  1 ... 21 ... 38, 39, 40

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Segalanya mengenai tudung's-
Jump to: