BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 Jom Tepek Hasil Tudung korang.....

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 21 ... 38, 39, 40  Next
AuthorMessage
misa
Peniaga


Posts : 776
Join date : 2008-12-22
Location : KL

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Tue Feb 17, 2009 5:10 pm

salbiah wrote:
ejalesungpp wrote:
weh...salbiah dalam pantang mana bleh menjahit

cuti kan 2 bln, lama tuh. dh sihat bleh la menjahit. dh sebulan pantang kira ok la tu. taun lepas pon duk blaja menjahit baju melayu dlm pantang. anak setaun sorang, hehe Very Happy .

mcm my SIL la.. 20 hari dah menjahit.. sebab customer asik tanyer baju tak siap.. mcm tak paham2 dia tgh pantang.. geram2 tu dia jahit jer..
Back to top Go down
View user profile http://craftyspace.blogspot.com
uzi



Posts : 111
Join date : 2008-12-21

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Tue Feb 17, 2009 5:16 pm

ejalesungpp wrote:
acik ukur ya..bukan apa ramai yang nak template eja nie..so kalau acik dah ukur panjang lebar semua lah....eja nak bandingkan dgn template eja nya nie....so eja rasa ramai yang nak paras dada....template eja nya atas dada....nanti eja bleh editkan wat labuh skit...ikut labuh aciknya

kak eja...
macam saya... lebih suka kalau tudung tu bawah dada...
sebab kalau atas dada... en asben akan sound...
tu yang kene cover tu...
Back to top Go down
View user profile
penguin



Posts : 714
Join date : 2008-12-22
Age : 39
Location : DaMaNsArA

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Tue Feb 17, 2009 5:17 pm

uzi wrote:
ejalesungpp wrote:
acik ukur ya..bukan apa ramai yang nak template eja nie..so kalau acik dah ukur panjang lebar semua lah....eja nak bandingkan dgn template eja nya nie....so eja rasa ramai yang nak paras dada....template eja nya atas dada....nanti eja bleh editkan wat labuh skit...ikut labuh aciknya

kak eja...
macam saya... lebih suka kalau tudung tu bawah dada...
sebab kalau atas dada... en asben akan sound...
tu yang kene cover tu...

Laughing tau tak pe Laughing
Back to top Go down
View user profile
kimimclaren
Peniaga


Posts : 44
Join date : 2008-12-22
Location : Di sini ku berada

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Tue Feb 17, 2009 5:20 pm

AcikAmong wrote:
Lama acik tak post gambar kat sini. Sibuk sikit lah siapkan tudung sampai nak amik gambar pun tak sempat.

Ni acik jahit tudung patern pusing tu. Digayakan oleh 2 'model' yg juga customer setia ku... TQ.






acik, seperti ku kenal je model yang no 2 tu. dia still kat sana lagi ek? hehehe...





Juga tudung2 lain yg sempat di ambil gambar.

Back to top Go down
View user profile http://kimimclaren78.blogspot.com
hannan6d



Posts : 401
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Tue Feb 17, 2009 5:28 pm

[quote="salbiah"]
ejalesungpp wrote:
weh...salbiah dalam pantang mana bleh menjahit

cuti kan 2 bln, lama tuh. dh sihat bleh la menjahit. dh sebulan pantang kira ok la tu. taun lepas pon duk blaja menjahit baju melayu dlm pantang. anak setaun sorang, hehe Very Happy .[/quote

psstt..kita dalam pantang pun dah bawah kete..bawak anak sekolah...kerna terpaksa..
Back to top Go down
View user profile
AcikAmong



Posts : 99
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Tue Feb 17, 2009 5:32 pm

Ye... kami masih setia di sini....kimi jadi cikgu ye 21hb ni. C ya.
Back to top Go down
View user profile
salbiah



Posts : 29
Join date : 2009-01-13
Age : 34
Location : Putrajaya

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Tue Feb 17, 2009 5:53 pm

ejalesungpp wrote:
eja rasa salbiah mesti duk sendiri..kalau duk dgn orang tua mesti kena membebel..hehe..

x le eja, sy balik pantang kat sg petani lak kali ni, umah mak mertua. taun lepas balik umah mak sendiri, mak le yg jadi cikgu jahit bj melayu tu. bosan la dlm pantang x buat pape. org dh besa keje ni mana leh duk diam je x buat ape. hehe
Back to top Go down
View user profile
ni_mariana



Posts : 218
Join date : 2009-01-21
Location : UK Perdana

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Tue Feb 17, 2009 6:56 pm

meabadi wrote:
hannan6d wrote:

mana ME beli bakrum ni..hak 3 inci ke ME guna..


kat klang kak..

Me dah ukur ME pakai 2inch,,2inch pon dah ok........ME beli 2inch n 3.5inch.....

3.5inch buat full awning okaylah....

ME,

Ade ye yg 3.5 inch? Berapa ye rege segulung?
Back to top Go down
View user profile
ni_mariana



Posts : 218
Join date : 2009-01-21
Location : UK Perdana

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Tue Feb 17, 2009 6:58 pm

ejalesungpp wrote:
acik ukur ya..bukan apa ramai yang nak template eja nie..so kalau acik dah ukur panjang lebar semua lah....eja nak bandingkan dgn template eja nya nie....so eja rasa ramai yang nak paras dada....template eja nya atas dada....nanti eja bleh editkan wat labuh skit...ikut labuh aciknya

Kalau bleh labuhkan ok gak...Cover sket dada... Nanti kalau dh dpt templatenye saya nak gak..Tak reti nak agak-agak sendiri... Laughing
Back to top Go down
View user profile
meabadi
Admin


Posts : 544
Join date : 2008-12-21
Age : 35
Location : Shah Alam Selangor

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Tue Feb 17, 2009 7:11 pm

ni mariana..

ME x bli segulung beli 2M...nnti nak p lagi,tanya seglung berapa...
Back to top Go down
View user profile http://meabadi.blogspot.com/
jalinankasih



Posts : 238
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Tue Feb 17, 2009 9:03 pm

penguin wrote:
uzi wrote:
ejalesungpp wrote:
acik ukur ya..bukan apa ramai yang nak template eja nie..so kalau acik dah ukur panjang lebar semua lah....eja nak bandingkan dgn template eja nya nie....so eja rasa ramai yang nak paras dada....template eja nya atas dada....nanti eja bleh editkan wat labuh skit...ikut labuh aciknya

kak eja...
macam saya... lebih suka kalau tudung tu bawah dada...
sebab kalau atas dada... en asben akan sound...
tu yang kene cover tu...

Laughing tau tak pe Laughing

hahaha... sama la kita yer uzi....

tingat ptg smlm masa kuar... punyalah kelam kabut, pakai baju lengan pendek sampai lupa nak pakai sarung lengan, dah sampai keter baru en husband cakap, "apesal mama seksi sgt arini, dgn nmpk lehernya.." hihihi leher tu nmpk pasai anak yg umur 7 bln ni suka tarik tudung masa dokong dia...
Back to top Go down
View user profile http://www.jalinankasih.com
3pelf



Posts : 257
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Wed Feb 18, 2009 12:45 am

awning beli dr keaah...songket tu....

Back to top Go down
View user profile
yus



Posts : 143
Join date : 2008-12-22
Age : 34
Location : Seksyen 7, Bandar Baru Bangi

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Wed Feb 18, 2009 3:34 am

Adess...lama tak bertenet..
tertinggal keretapi sungguh...

Kak eja, seden dah torai tudung baru itu, tapi tak bape menjadi..
ko eden tak roti pakai..kehkehkeh...
ukuran ikut dari yg tertepek kat sini..

ME, bekrum tu nama kertas tu ye?? sebut je kat kedai, itu tokei boleh paham ka??
mcmana rupenye..
Back to top Go down
View user profile http://yusrinahata.com
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Wed Feb 18, 2009 9:32 am

antara tudung2 yg dlm proses pembuatan..



p/s: belom antar jahit tepi..
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
hooney
Peniaga


Posts : 317
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Wed Feb 18, 2009 9:40 am

kn ss2 ke ?
Back to top Go down
View user profile http://hooneydiy.blogspot.com/
uzi



Posts : 111
Join date : 2008-12-21

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Wed Feb 18, 2009 10:12 am

CANTIK2 SUNGGUH....
Back to top Go down
View user profile
AcikAmong



Posts : 99
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Wed Feb 18, 2009 10:51 am

Ha... ini dia ukuran yg acik janjikan semalam. Nak labuh atau singkat cuma adjust ukuran tengah tu aje. Kalau 28 inci ni mmg bawah dada. Kalau 25 inci betul2 paras dada. Ni ikut ketinggian aciklah 5'2".

Back to top Go down
View user profile
meabadi
Admin


Posts : 544
Join date : 2008-12-21
Age : 35
Location : Shah Alam Selangor

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Wed Feb 18, 2009 10:54 am



Hasil mlm tadik..........

psstt:sama je kan awning ngan body kiter semua...kekekkke
Back to top Go down
View user profile http://meabadi.blogspot.com/
AcikAmong



Posts : 99
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Wed Feb 18, 2009 10:55 am

k yana wrote:
antara tudung2 yg dlm proses pembuatan..



p/s: belom antar jahit tepi..


Cantik2nya tudung k yana. Kemas je jahitan.
Back to top Go down
View user profile
hannan6d



Posts : 401
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Wed Feb 18, 2009 11:01 am

meabadi wrote:


Hasil mlm tadik..........

psstt:sama je kan awning ngan body kiter semua...kekekkke

akak suker kaler yang bawah sekali tu...
Back to top Go down
View user profile
hooney
Peniaga


Posts : 317
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Wed Feb 18, 2009 11:02 am

meabadi wrote:


Hasil mlm tadik..........

psstt:sama je kan awning ngan body kiter semua...kekekkke

suka tgk tdg2 ME, awning tu full ke. nmpk mcm full jek...
Back to top Go down
View user profile http://hooneydiy.blogspot.com/
meabadi
Admin


Posts : 544
Join date : 2008-12-21
Age : 35
Location : Shah Alam Selangor

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Wed Feb 18, 2009 11:07 am

awning tu dari mikawah kot...body from nagoya..keekekekek

lagi satu ..full awning sume tu....
Back to top Go down
View user profile http://meabadi.blogspot.com/
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Wed Feb 18, 2009 11:17 am

ME, kain dark brown nagoya tu, kyana dah gunting, tapi terpikir2 lagi nak buat tudung ke dak..pasal mcm keras sikit..
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
meabadi
Admin


Posts : 544
Join date : 2008-12-21
Age : 35
Location : Shah Alam Selangor

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Wed Feb 18, 2009 11:25 am

dark brown mmg kerass kak....yg soft ni ok sikit....
Back to top Go down
View user profile http://meabadi.blogspot.com/
penguin



Posts : 714
Join date : 2008-12-22
Age : 39
Location : DaMaNsArA

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Wed Feb 18, 2009 11:39 am

hannan6d wrote:
meabadi wrote:


Hasil mlm tadik..........

psstt:sama je kan awning ngan body kiter semua...kekekkke

akak suker kaler yang bawah sekali tu...

ha'ah yg last skali tu cun la.........awning die cantik Wink
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Today at 10:30 pm

Back to top Go down
 
Jom Tepek Hasil Tudung korang.....
View previous topic View next topic Back to top 
Page 39 of 40Go to page : Previous  1 ... 21 ... 38, 39, 40  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Segalanya mengenai tudung's-
Jump to: