BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 Jom Tepek Hasil Tudung korang.....

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 20 ... 37, 38, 39, 40  Next
AuthorMessage
penguin



Posts : 714
Join date : 2008-12-22
Age : 39
Location : DaMaNsArA

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Tue Feb 17, 2009 1:58 pm

AcikAmong wrote:
ejalesungpp wrote:
boleh sapa nak pm address ya....eja kena kan bayaran rm5 termasuk pos.....

ari tu eja wat mula2 tudung EJA nie..guna kain kamdar..ok aje ...yang nie lak eja cuba wat dgn kain nagoya yang warna nescafe tu..kain dia lembut skit dari kain nagoya yang lain, kain nagoya satu lagi yang lembut warna plum....

Ye lah eja, ari tu acik guna kain nagoya kaler putih keras sikit kaler plum mmg lembut sikit tapi acik tak cuba lah pulak.

Penguin, nnt balik acik check ukuran dia esok acik bg tau. dia mmg pjng tutup dada.

ok........i'll be waiting Wink
thanks
Back to top Go down
View user profile
misa
Peniaga


Posts : 776
Join date : 2008-12-22
Location : KL

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Tue Feb 17, 2009 2:00 pm

cantik kalau pakai kain lembut.. atau pun jenis yg berat..
Back to top Go down
View user profile http://craftyspace.blogspot.com
AcikAmong



Posts : 99
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Tue Feb 17, 2009 2:17 pm

Pada acik cantik kalau guna kain lembut dan berat, bukan kain lembut dan ringan. Acik guna kain jersey J1 yg purple tu ok gak.

Acik dengar kain people textile lagi lembut kan? Tapi acik tak penah lagi guna kain dia. Maybe this is much better. Sape2 dah try bglah feedback.
Back to top Go down
View user profile
misa
Peniaga


Posts : 776
Join date : 2008-12-22
Location : KL

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Tue Feb 17, 2009 2:24 pm

AcikAmong wrote:
Pada acik cantik kalau guna kain lembut dan berat, bukan kain lembut dan ringan. Acik guna kain jersey J1 yg purple tu ok gak.

Acik dengar kain people textile lagi lembut kan? Tapi acik tak penah lagi guna kain dia. Maybe this is much better. Sape2 dah try bglah feedback.

misa penah jahit kain people.. mmg best.. tp mahal le.. tadek diskaun2..
kain dia lembut.. dan berat.. cantik jer jatuh nyer..
misa rasa tudung pattern ni sesuai kain people tu..
penyek2 dlm plastik pun kain langsung tak renyuk.. mmg best la..
tp masa jahit kene hati2.. kalu jarum sangkut.. senang tercarik..
tp tu laa.. dah kene sekali tercarik.. terkesima la kejap..



pale
Back to top Go down
View user profile http://craftyspace.blogspot.com
AcikAmong



Posts : 99
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Tue Feb 17, 2009 2:42 pm

misa wrote:
AcikAmong wrote:
Pada acik cantik kalau guna kain lembut dan berat, bukan kain lembut dan ringan. Acik guna kain jersey J1 yg purple tu ok gak.

Acik dengar kain people textile lagi lembut kan? Tapi acik tak penah lagi guna kain dia. Maybe this is much better. Sape2 dah try bglah feedback.

misa penah jahit kain people.. mmg best.. tp mahal le.. tadek diskaun2..
kain dia lembut.. dan berat.. cantik jer jatuh nyer..
misa rasa tudung pattern ni sesuai kain people tu..
penyek2 dlm plastik pun kain langsung tak renyuk.. mmg best la..
tp masa jahit kene hati2.. kalu jarum sangkut.. senang tercarik..
tp tu laa.. dah kene sekali tercarik.. terkesima la kejap..



pale

Tulah pasal. beli kain mahal2 ni kang nak charge berapa kat kawan. Charge lebih sikit kang dikatakan mahal. Senang cerita up to the customerlah nak guna kain apa. Tp ckplah awal2 hasilnya bagaimana.
Back to top Go down
View user profile
ejalesungpp



Posts : 241
Join date : 2008-12-22
Age : 51
Location : Kajang, Bangi, Selangor

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Tue Feb 17, 2009 2:44 pm

acik...ukuran yang acik wat tudung tu...acik amik ukuran dari eja ke???
Back to top Go down
View user profile
misa
Peniaga


Posts : 776
Join date : 2008-12-22
Location : KL

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Tue Feb 17, 2009 2:46 pm

AcikAmong wrote:
misa wrote:
AcikAmong wrote:
Pada acik cantik kalau guna kain lembut dan berat, bukan kain lembut dan ringan. Acik guna kain jersey J1 yg purple tu ok gak.

Acik dengar kain people textile lagi lembut kan? Tapi acik tak penah lagi guna kain dia. Maybe this is much better. Sape2 dah try bglah feedback.

misa penah jahit kain people.. mmg best.. tp mahal le.. tadek diskaun2..
kain dia lembut.. dan berat.. cantik jer jatuh nyer..
misa rasa tudung pattern ni sesuai kain people tu..
penyek2 dlm plastik pun kain langsung tak renyuk.. mmg best la..
tp masa jahit kene hati2.. kalu jarum sangkut.. senang tercarik..
tp tu laa.. dah kene sekali tercarik.. terkesima la kejap..



pale

Tulah pasal. beli kain mahal2 ni kang nak charge berapa kat kawan. Charge lebih sikit kang dikatakan mahal. Senang cerita up to the customerlah nak guna kain apa. Tp ckplah awal2 hasilnya bagaimana.

yaaap.. ramai nak pilihan ekonomi.. tapi kaler very limited la..
Back to top Go down
View user profile http://craftyspace.blogspot.com
hooney
Peniaga


Posts : 317
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Tue Feb 17, 2009 3:31 pm

tapi color plain baru kain kamdar cantik2 gak ....
Back to top Go down
View user profile http://hooneydiy.blogspot.com/
misa
Peniaga


Posts : 776
Join date : 2008-12-22
Location : KL

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Tue Feb 17, 2009 3:34 pm

hooney wrote:
tapi color plain baru kain kamdar cantik2 gak ....
yaap.. misa beli kaler crim.. grey.. cappuchino tu..
selamat dah jadi tudung.. tak smepat nak snap letak kat sini...
Back to top Go down
View user profile http://craftyspace.blogspot.com
salbiah



Posts : 29
Join date : 2009-01-13
Age : 34
Location : Putrajaya

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Tue Feb 17, 2009 3:35 pm

misa wrote:
hooney wrote:
tapi color plain baru kain kamdar cantik2 gak ....
yaap.. misa beli kaler crim.. grey.. cappuchino tu..
selamat dah jadi tudung.. tak smepat nak snap letak kat sini...


yups misa, color grey dia mmg cantik. hijau pon cantik, ade 3 jenis kaler hijau, hijau apple pon ade.
Back to top Go down
View user profile
misa
Peniaga


Posts : 776
Join date : 2008-12-22
Location : KL

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Tue Feb 17, 2009 3:36 pm

salbiah wrote:
misa wrote:
hooney wrote:
tapi color plain baru kain kamdar cantik2 gak ....
yaap.. misa beli kaler crim.. grey.. cappuchino tu..
selamat dah jadi tudung.. tak smepat nak snap letak kat sini...


yups misa, color grey dia mmg cantik. hijau pon cantik, ade 3 jenis kaler hijau, hijau apple pon ade.
err.. tak jumpa pun ijau epal.. Shocked Shocked
Back to top Go down
View user profile http://craftyspace.blogspot.com
salbiah



Posts : 29
Join date : 2009-01-13
Age : 34
Location : Putrajaya

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Tue Feb 17, 2009 3:41 pm

kat kamdar mana tu pegi?
Back to top Go down
View user profile
misa
Peniaga


Posts : 776
Join date : 2008-12-22
Location : KL

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Tue Feb 17, 2009 3:44 pm

salbiah wrote:
kat kamdar mana tu pegi?

putrajaya.. salbiah pi kamdar mana..
ke misa yg tak pasan
Back to top Go down
View user profile http://craftyspace.blogspot.com
penguin



Posts : 714
Join date : 2008-12-22
Age : 39
Location : DaMaNsArA

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Tue Feb 17, 2009 3:44 pm

kamdar mid valley dah ada ke stock yg bru ni?
Back to top Go down
View user profile
salbiah



Posts : 29
Join date : 2009-01-13
Age : 34
Location : Putrajaya

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Tue Feb 17, 2009 3:47 pm

misa wrote:
salbiah wrote:
kat kamdar mana tu pegi?

putrajaya.. salbiah pi kamdar mana..
ke misa yg tak pasan


oo ahad ari tu p kamdar saujana impian, kat sana byk sket color dia. yg printed ala batik pon ade.
Back to top Go down
View user profile
misa
Peniaga


Posts : 776
Join date : 2008-12-22
Location : KL

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Tue Feb 17, 2009 3:50 pm

salbiah wrote:
misa wrote:
salbiah wrote:
kat kamdar mana tu pegi?

putrajaya.. salbiah pi kamdar mana..
ke misa yg tak pasan


oo ahad ari tu p kamdar saujana impian, kat sana byk sket color dia. yg printed ala batik pon ade.
saujana impian ni kat maner plak.. ada berapa kamdar kat kajang ek.. confused sebab tak pernah sampai..
Back to top Go down
View user profile http://craftyspace.blogspot.com
syamen



Posts : 133
Join date : 2008-12-24

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Tue Feb 17, 2009 3:52 pm

kat kamdar sg petani pon dah byk stok warna baru dan corak baru..tapi skarang dah xder disc..2mggu dulu ada disc 10%.. la ni dah harga asal.. harga sama macam nagoya yg disc 20%..erm Rolling Eyes
Back to top Go down
View user profile
salbiah



Posts : 29
Join date : 2009-01-13
Age : 34
Location : Putrajaya

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Tue Feb 17, 2009 4:04 pm

misa wrote:
salbiah wrote:
misa wrote:
salbiah wrote:
kat kamdar mana tu pegi?

putrajaya.. salbiah pi kamdar mana..
ke misa yg tak pasan


oo ahad ari tu p kamdar saujana impian, kat sana byk sket color dia. yg printed ala batik pon ade.
saujana impian ni kat maner plak.. ada berapa kamdar kat kajang ek.. confused sebab tak pernah sampai..


ooo dekat area giant. situ besar jgk la kedai dia berbanding kat putrajaya ni. hehe
printed jersey pon byk jgk la.

kat sg petani byk ke plain jersey? sabtu ni nk balik sp, start cuti bersalin. skang tgh menghitung hari. nanti dlm pantang leh jahit tudung. harus ku bawa pulang 2 biji mesin jahitku itu. Very Happy
Back to top Go down
View user profile
ejalesungpp



Posts : 241
Join date : 2008-12-22
Age : 51
Location : Kajang, Bangi, Selangor

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Tue Feb 17, 2009 4:16 pm

weh...salbiah dalam pantang mana bleh menjahit
Back to top Go down
View user profile
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Tue Feb 17, 2009 4:18 pm

jangan salbiahhhh..kang ko bentan kang...sapa nak jawab..hehe..mana le boleh menjahit..
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
hooney
Peniaga


Posts : 317
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Tue Feb 17, 2009 4:22 pm

ya, betul betul
Back to top Go down
View user profile http://hooneydiy.blogspot.com/
AcikAmong



Posts : 99
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Tue Feb 17, 2009 4:33 pm

ejalesungpp wrote:
acik...ukuran yang acik wat tudung tu...acik amik ukuran dari eja ke???


Acik ikut ukuran yg kawan acik bg contoh tudung dia tapi acik tak ukur pulak. nnt balik acik ukur.
Back to top Go down
View user profile
ejalesungpp



Posts : 241
Join date : 2008-12-22
Age : 51
Location : Kajang, Bangi, Selangor

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Tue Feb 17, 2009 4:39 pm

acik ukur ya..bukan apa ramai yang nak template eja nie..so kalau acik dah ukur panjang lebar semua lah....eja nak bandingkan dgn template eja nya nie....so eja rasa ramai yang nak paras dada....template eja nya atas dada....nanti eja bleh editkan wat labuh skit...ikut labuh aciknya
Back to top Go down
View user profile
salbiah



Posts : 29
Join date : 2009-01-13
Age : 34
Location : Putrajaya

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Tue Feb 17, 2009 4:47 pm

ejalesungpp wrote:
weh...salbiah dalam pantang mana bleh menjahit

cuti kan 2 bln, lama tuh. dh sihat bleh la menjahit. dh sebulan pantang kira ok la tu. taun lepas pon duk blaja menjahit baju melayu dlm pantang. anak setaun sorang, hehe Very Happy .
Back to top Go down
View user profile
ejalesungpp



Posts : 241
Join date : 2008-12-22
Age : 51
Location : Kajang, Bangi, Selangor

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Tue Feb 17, 2009 5:09 pm

eja rasa salbiah mesti duk sendiri..kalau duk dgn orang tua mesti kena membebel..hehe..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Today at 7:51 am

Back to top Go down
 
Jom Tepek Hasil Tudung korang.....
View previous topic View next topic Back to top 
Page 38 of 40Go to page : Previous  1 ... 20 ... 37, 38, 39, 40  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Segalanya mengenai tudung's-
Jump to: