BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 Jom Tepek Hasil Tudung korang.....

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 20 ... 36, 37, 38, 39, 40  Next
AuthorMessage
penguin



Posts : 714
Join date : 2008-12-22
Age : 39
Location : DaMaNsArA

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Tue Feb 17, 2009 11:56 am

ejalesungpp wrote:
penguin...eja nya belum siap lah...nak jahit tepi dulu...

ye ke.......sy pun bru buat templete smlm so mlm ni bru nak potong kain Wink hopefully menjadi la yek
Back to top Go down
View user profile
kee'ah
Peniaga


Posts : 1141
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Tue Feb 17, 2009 11:58 am

ejalesungpp wrote:
penguin...eja nya belum siap lah...nak jahit tepi dulu...

tak aci tuii...Cekgu tudung x siap lagi.....anak murid dah advertise dulu.......kasi saman dia Cekgu...he he he
Back to top Go down
View user profile
3pelf



Posts : 257
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Tue Feb 17, 2009 12:02 pm

ejalesungpp wrote:
penguin...eja nya belum siap lah...nak jahit tepi dulu...

dah wat aritu pattern tudung tu...tp x bp nak jd bila pusing tu...mcm tak cukup panajng je.....hmm..ke pattern nya yg x kena nih....cikgu juai pattern x?
Back to top Go down
View user profile
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Tue Feb 17, 2009 12:02 pm

cantiknya tudung eja...

Acik, kaler pepel tu sebijik kombinasi dgn tudung tgh buat ni..hehe..
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
hannan6d



Posts : 401
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Tue Feb 17, 2009 12:05 pm

ejalesungpp wrote:
acik....wah cantiknya tudung pusing tu (dia orang panggil tudung tu tudung EJA)....hehehe..pakai kain apa..cantik

memang cantik eja..tudung EJA ni..beralun2..kita buat untuk ank baru2 ni..kita punya leher tak sesuwai..leher pendek kot..
Back to top Go down
View user profile
AcikAmong



Posts : 99
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Tue Feb 17, 2009 12:07 pm

ejalesungpp wrote:
acik....wah cantiknya tudung pusing tu (dia orang panggil tudung tu tudung EJA)....hehehe..pakai kain apa..cantik

Tq. Ooo...tudung Eja namanya. Kain purple tu jersey J1 dan yg putih tu kain customer. Acik nak bg tau tudung eja ni tak sesuai guna kain nagoya. Acik dah cuba, scallop dia tak cantik sbb keras...The softer the better.
Back to top Go down
View user profile
ejalesungpp



Posts : 241
Join date : 2008-12-22
Age : 51
Location : Kajang, Bangi, Selangor

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Tue Feb 17, 2009 12:09 pm

3pelf....bleh kalau nak
Back to top Go down
View user profile
penguin



Posts : 714
Join date : 2008-12-22
Age : 39
Location : DaMaNsArA

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Tue Feb 17, 2009 12:11 pm

ejalesungpp wrote:
3pelf....bleh kalau nak

nak gak bleh ker Wink
Back to top Go down
View user profile
3pelf



Posts : 257
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Tue Feb 17, 2009 12:13 pm

ejalesungpp wrote:
3pelf....bleh kalau nak

htr pm quotation brp riyal eh....ehhehe
Back to top Go down
View user profile
misa
Peniaga


Posts : 776
Join date : 2008-12-22
Location : KL

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Tue Feb 17, 2009 12:14 pm

3pelf wrote:
ejalesungpp wrote:
penguin...eja nya belum siap lah...nak jahit tepi dulu...

dah wat aritu pattern tudung tu...tp x bp nak jd bila pusing tu...mcm tak cukup panajng je.....hmm..ke pattern nya yg x kena nih....cikgu juai pattern x?

misa pun nak jugaaa...
bleh ka cikguuuu..?
Back to top Go down
View user profile http://craftyspace.blogspot.com
ejalesungpp



Posts : 241
Join date : 2008-12-22
Age : 51
Location : Kajang, Bangi, Selangor

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Tue Feb 17, 2009 12:15 pm

kee`ah....hehee...cikgu nya nie kira kali kedua lah wat tudung eja nie....satu lagi kan dah terjual hehehe....orang dah nak..eja jual aje lah..tapi eja nya nak gak satu...nanti bila dah siap..eja pakai..eja amik gambar untuk kenkawan semua....
Back to top Go down
View user profile
misa
Peniaga


Posts : 776
Join date : 2008-12-22
Location : KL

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Tue Feb 17, 2009 12:15 pm

hannan6d wrote:
ejalesungpp wrote:
acik....wah cantiknya tudung pusing tu (dia orang panggil tudung tu tudung EJA)....hehehe..pakai kain apa..cantik

memang cantik eja..tudung EJA ni..beralun2..kita buat untuk ank baru2 ni..kita punya leher tak sesuwai..leher pendek kot..

kak hannan.. nak tanyer la.. tudung utk anak.. awning kecik sket ke.. akak kurang kan bape inci kiri n kanan..
Back to top Go down
View user profile http://craftyspace.blogspot.com
AcikAmong



Posts : 99
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Tue Feb 17, 2009 12:17 pm

k yana wrote:
cantiknya tudung eja...

Acik, kaler pepel tu sebijik kombinasi dgn tudung tgh buat ni..hehe..

Oh ye ke? K yana buat tudung eja jugak? Nnt tepek lah kat sini.
Back to top Go down
View user profile
ejalesungpp



Posts : 241
Join date : 2008-12-22
Age : 51
Location : Kajang, Bangi, Selangor

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Tue Feb 17, 2009 12:27 pm

eja dah buat untuk anak eja....eja cuma kecikkan skit aje awning dia....12.5 x 3.5........anak eja umur 5 tahun...ok aje dia pakai..cantik terletak....
Back to top Go down
View user profile
kee'ah
Peniaga


Posts : 1141
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Tue Feb 17, 2009 12:28 pm

Cekgu...kita pun nak gak ler template dia.....boleh ke?

Kain mesti lembut erk....kira cam kain kamdar boleh ler kan?
Back to top Go down
View user profile
ejalesungpp



Posts : 241
Join date : 2008-12-22
Age : 51
Location : Kajang, Bangi, Selangor

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Tue Feb 17, 2009 12:36 pm

boleh sapa nak pm address ya....eja kena kan bayaran rm5 termasuk pos.....

ari tu eja wat mula2 tudung EJA nie..guna kain kamdar..ok aje ...yang nie lak eja cuba wat dgn kain nagoya yang warna nescafe tu..kain dia lembut skit dari kain nagoya yang lain, kain nagoya satu lagi yang lembut warna plum....
Back to top Go down
View user profile
catalysts2



Posts : 221
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Tue Feb 17, 2009 12:53 pm

ejalesungpp wrote:
boleh sapa nak pm address ya....eja kena kan bayaran rm5 termasuk pos.....

ari tu eja wat mula2 tudung EJA nie..guna kain kamdar..ok aje ...yang nie lak eja cuba wat dgn kain nagoya yang warna nescafe tu..kain dia lembut skit dari kain nagoya yang lain, kain nagoya satu lagi yang lembut warna plum....

salam eja

saya pun nak template tudung eja tu
nak tanya, kalau nak labuh tutup dada mcm sample gambar kedua acikamong, kena labuhkn lagi panjang tudung tu brapa inci lg?
nanti ptg ni sy bank in, tlg bg acct no kat maybank ye.
Back to top Go down
View user profile
penguin



Posts : 714
Join date : 2008-12-22
Age : 39
Location : DaMaNsArA

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Tue Feb 17, 2009 1:01 pm

acik,
nak tanya gak measurement acik mcm mana yek sbb nampak labuh ala2 dah tutup dada kan
Back to top Go down
View user profile
ejalesungpp



Posts : 241
Join date : 2008-12-22
Age : 51
Location : Kajang, Bangi, Selangor

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Tue Feb 17, 2009 1:04 pm

tudung eja tu..kalau nak labuh...kena panjang kan aje..yang lain2 sama aje....

tu kena tanya acik....berapa panjang tudung dia buat tu...atau sama aje panjang dgn yang eja nya
Back to top Go down
View user profile
misa
Peniaga


Posts : 776
Join date : 2008-12-22
Location : KL

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Tue Feb 17, 2009 1:09 pm

ejalesungpp wrote:
tudung eja tu..kalau nak labuh...kena panjang kan aje..yang lain2 sama aje....

tu kena tanya acik....berapa panjang tudung dia buat tu...atau sama aje panjang dgn yang eja nya
eja

panjangkan tudung tu.. atau panjang kat yg bawah melengkuk tu jer.. err.. paham ke soalan saya ni..
Back to top Go down
View user profile http://craftyspace.blogspot.com
ejalesungpp



Posts : 241
Join date : 2008-12-22
Age : 51
Location : Kajang, Bangi, Selangor

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Tue Feb 17, 2009 1:13 pm

kena panjangkan yang lekuk tu lah....yang lebar tu....
Back to top Go down
View user profile
hannan6d



Posts : 401
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Tue Feb 17, 2009 1:19 pm

ejalesungpp wrote:
boleh sapa nak pm address ya....eja kena kan bayaran rm5 termasuk pos.....

ari tu eja wat mula2 tudung EJA nie..guna kain kamdar..ok aje ...yang nie lak eja cuba wat dgn kain nagoya yang warna nescafe tu..kain dia lembut skit dari kain nagoya yang lain, kain nagoya satu lagi yang lembut warna plum....

hannan buat yang kaler nescafe tu la..anak suka..puas hati sangat..walaupun kain murah..
Back to top Go down
View user profile
misa
Peniaga


Posts : 776
Join date : 2008-12-22
Location : KL

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Tue Feb 17, 2009 1:19 pm

ejalesungpp wrote:
kena panjangkan yang lekuk tu lah....yang lebar tu....
ok.. noted.. paham cikguuuuu.. hehehehehehe...
Back to top Go down
View user profile http://craftyspace.blogspot.com
ejalesungpp



Posts : 241
Join date : 2008-12-22
Age : 51
Location : Kajang, Bangi, Selangor

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Tue Feb 17, 2009 1:22 pm

hannan ..tadi kawan dah tengok..eja bawa kat ofis...dah sambung awning tapi belum jahit tepi...kawan nak yang color nescafe...eja kata tu eja nya sendiri..kalau nak...kena jahit lain hehehe....dia orang marah..dia kata...amboi yang tuannya cantik kombinasi warna body dengan awning hehehe
Back to top Go down
View user profile
AcikAmong



Posts : 99
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Tue Feb 17, 2009 1:57 pm

ejalesungpp wrote:
boleh sapa nak pm address ya....eja kena kan bayaran rm5 termasuk pos.....

ari tu eja wat mula2 tudung EJA nie..guna kain kamdar..ok aje ...yang nie lak eja cuba wat dgn kain nagoya yang warna nescafe tu..kain dia lembut skit dari kain nagoya yang lain, kain nagoya satu lagi yang lembut warna plum....

Ye lah eja, ari tu acik guna kain nagoya kaler putih keras sikit kaler plum mmg lembut sikit tapi acik tak cuba lah pulak.

Penguin, nnt balik acik check ukuran dia esok acik bg tau. dia mmg pjng tutup dada.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Jom Tepek Hasil Tudung korang.....   Today at 3:54 pm

Back to top Go down
 
Jom Tepek Hasil Tudung korang.....
View previous topic View next topic Back to top 
Page 37 of 40Go to page : Previous  1 ... 20 ... 36, 37, 38, 39, 40  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Segalanya mengenai tudung's-
Jump to: