BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 Kongsi2: Fesyen Tudung

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
rosetreat



Posts : 258
Join date : 2008-12-23

PostSubject: Re: Kongsi2: Fesyen Tudung   Sun Mar 08, 2009 2:24 am

sekarang tgh mabuk pakai selendang..rasanyer dah lama fesyen ni saya yg ketinggalan zaman skit..
ari tu maser beli bling2 ngan Misa..dah bg dia satu helai suh dia try...senang jer..
Misa awak try? lebih kurang 18 inci pastu buat lekok muka then jahit terus jerk...



check out my website for new collections!

http://familytreecollection.blogspot.com/
Back to top Go down
View user profile
Zareen
Peniaga


Posts : 487
Join date : 2008-12-22
Age : 37
Location : Puchong,Selangor

PostSubject: Re: Kongsi2: Fesyen Tudung   Sun Mar 08, 2009 11:32 am

MummyAleeya wrote:
hannan6d wrote:
MummyAleeya wrote:
misa wrote:
haha.. nak uruskan awning sekeping pun misa amik masa.. nak make sure ok..
ni nak berlapis2.. ada tgk mane ek.. tp lawo2.. tingin nak try nanti..

korang ada beli majalah WANITA terbaru tak.. tgk tudung dia letak bling.. manik.. lawo2 plak.. hihihi.. grand abeeess..

Akak dh buat tuk kekawan yg double awning nih, ader post kejap kat 'jom tepek' arituh, cantik memang cantik...tapi teramat la lecehnyer, double kan jersey ngan jersey, hasilnya memang superb, selesa pakai especially jersey kamdar coz dia tak setebal jersey SS2, tp biler akak doublekan jersey ngan brochade, kena jelujur merata baru dia tak lari. penyambung body ngan awning atas pala tuh pun jadik tebal sikit la. Awning bawah memang lebih besar dari atas, pengeras pun pasang kat awning bwh jer. Awning atas kena betul2 placing dia, especially klu jersey kawinkan ngan kain lain. coz jersey stretchable, yg atas tuh klu jersey, ok lagi. klu kain lain yg sedikit sukar. arini pun kebetulan akak pakai yg double awning.

tepeklah gambar double awning yang dah jahit tu ..nak tengok juga...w/pun kita ni jahit 1 awning pun..masih haru biru.... tongue

hannan,

nih yg sempat snap gambo..






waa..lawanyer mummy....rasanyer sama jer ngan yang zareen buat...emmm...nanti try tepek gambar..
Back to top Go down
View user profile http://www.mytudungcollection.blogspot.com
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Kongsi2: Fesyen Tudung   Tue Mar 10, 2009 9:11 pm

baru teringat, tudung cam design ct tu, kakak masa kawin dulu pakai camni, thn 90an , bila dok tengok2 baru teringat, kitaorg selongkar balik brg kakak punya, mmg ada design ni, cuma dia pakai anak tudung yg penuh manik22.... so now boleh apply, buat tudung kecik, pastu potong tudung cam ct....... mesti glamour

rupa2nya fesyen ct tu dah lama design dia, cuma perlu di popularkan kembali, nanti nak korek gambar kakak masa kawin, kalu ada saya tepek kat sini, ataupun g rumah dia snap gambar tudung tu.....
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
sitisbp



Posts : 44
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kongsi2: Fesyen Tudung   Tue Mar 10, 2009 10:54 pm

misa wrote:

jumpa kat fotopages mana ntah.. tudung ape ni ek? mcm siti ker.. kalu pengantin buat letak beads/sequins embroidery kat atas tu pun lawooo..

I beli selendang..rasa mcm nak potong n cantum balik wat camni... scratch scratch Question
Back to top Go down
View user profile http://momsfeelgood.blogspot.com
sitisbp



Posts : 44
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kongsi2: Fesyen Tudung   Tue Mar 10, 2009 11:27 pm



ni dr blog kak merah...
hmmm...santek..
seswai gi kenduri kawen kan...
pastu tak yah belit2...
Back to top Go down
View user profile http://momsfeelgood.blogspot.com
Tsa Young



Posts : 1
Join date : 2009-03-12

PostSubject: Re: Kongsi2: Fesyen Tudung   Thu Mar 12, 2009 10:54 am

sitisbp wrote:
misa wrote:

jumpa kat fotopages mana ntah.. tudung ape ni ek? mcm siti ker.. kalu pengantin buat letak beads/sequins embroidery kat atas tu pun lawooo..

I beli selendang..rasa mcm nak potong n cantum balik wat camni... scratch scratch Question

mcm kenal je gadis nie... geek
Back to top Go down
View user profile
Cybermama



Posts : 34
Join date : 2009-01-07
Location : Ayer Keroh, Melaka

PostSubject: Re: Kongsi2: Fesyen Tudung   Thu Mar 12, 2009 11:01 am

sori..soklan poyo sket. Kalau pakai tudung siti ni maksudnya kena pin kt atas kepala la kan. Kalau tak kalau angin tiup mau terbang nampak habis kan. tp nampak gambar dedua kt sini model tu cam tak pin pun..just curious nk tahu
Back to top Go down
View user profile
hannan6d



Posts : 401
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kongsi2: Fesyen Tudung   Thu Mar 12, 2009 11:05 am

kalau pin lagi selamat...kalau anak tarik atau angin tiup tak mudah jatuh..alah model tu memang le..dok kat ekon... rabbit
Back to top Go down
View user profile
Cybermama



Posts : 34
Join date : 2009-01-07
Location : Ayer Keroh, Melaka

PostSubject: Re: Kongsi2: Fesyen Tudung   Thu Mar 12, 2009 11:45 am

kekeke...tu la dok terpikir gak. Main cam saya ni yg ada anak kecik harus takleh pakai tudung siti, mau tak lekat kt kepala tudung tu di buatnya. unless, pakai time tk bwk derang sama bolehla mama dia ni bergaya sket ala2 datin siti.
Back to top Go down
View user profile
jalinankasih



Posts : 238
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Kongsi2: Fesyen Tudung   Fri Mar 13, 2009 7:13 pm

cantik gak tudung mcm ni...





Back to top Go down
View user profile http://www.jalinankasih.com
hannan6d



Posts : 401
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kongsi2: Fesyen Tudung   Fri Mar 13, 2009 9:40 pm

isshh piur indunn sangat ni... silent tongue
Back to top Go down
View user profile
iRaa
Peniaga


Posts : 265
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kongsi2: Fesyen Tudung   Fri Mar 13, 2009 10:43 pm

jalinankasih wrote:
cantik gak tudung mcm ni...






lawanye inneke koesherawati niee kann...tapi tudung die cam x cunzz sgt rasernyee... Very Happy Very Happy
Back to top Go down
View user profile
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Kongsi2: Fesyen Tudung   Mon Mar 16, 2009 8:49 am

tudung yg saya hias ngan batu.... kat tepi2 pun tepek gak.... bganti manik... x larat nak jahit manik, tamapl jeee batu2 ni









Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Kongsi2: Fesyen Tudung   Mon Mar 16, 2009 8:57 am

ni pack2 batu2 tersebut, banyak lagi nak hias tudung ni

Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
penguin



Posts : 714
Join date : 2008-12-22
Age : 39
Location : DaMaNsArA

PostSubject: Re: Kongsi2: Fesyen Tudung   Mon Mar 16, 2009 9:11 am

kak zila........bling2 yg design bulat2 tu bli ngan sapa yek? cantik la plak
Back to top Go down
View user profile
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Kongsi2: Fesyen Tudung   Mon Mar 16, 2009 9:17 am

penguin wrote:
kak zila........bling2 yg design bulat2 tu bli ngan sapa yek? cantik la plak

AKAK BELI KAT KL.... KAT KEDAI KOREA, DAH SIAP DESIGN
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
hannan6d



Posts : 401
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kongsi2: Fesyen Tudung   Mon Mar 16, 2009 9:19 am

fulamak..bergaya sakan tokei kita ni ha....
Back to top Go down
View user profile
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Kongsi2: Fesyen Tudung   Mon Mar 16, 2009 9:37 am

hannan6d wrote:
fulamak..bergaya sakan tokei kita ni ha....
HAHHAHHA. GAYA JGN X GAYA
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
sityaiza



Posts : 102
Join date : 2009-04-07
Age : 34
Location : perlis, kedah, butterworth

PostSubject: Re: Kongsi2: Fesyen Tudung   Tue Apr 07, 2009 4:20 pm

kak zila...
gambar yg akak upload tu semuanya saya dak nampak....

akak upload guna photobucket ye...
maklumlah tempat saya kerja ni byk yg d block....

Sad
Back to top Go down
View user profile
nurulqisztyna



Posts : 60
Join date : 2008-12-24
Age : 34
Location : Ampang

PostSubject: Re: Kongsi2: Fesyen Tudung   Tue Apr 07, 2009 4:58 pm

zila_kasim wrote:
penguin wrote:
kak zila........bling2 yg design bulat2 tu bli ngan sapa yek? cantik la plak

AKAK BELI KAT KL.... KAT KEDAI KOREA, DAH SIAP DESIGN

kedai korea tu kat mana kak?
Back to top Go down
View user profile http://mylittleshine.blogspot.com
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Kongsi2: Fesyen Tudung   Tue Apr 07, 2009 4:59 pm

sityaiza wrote:
kak zila...
gambar yg akak upload tu semuanya saya dak nampak....

akak upload guna photobucket ye...
maklumlah tempat saya kerja ni byk yg d block....

Sad

ya akak guna photobucket, kalu nak tengok boleh masuk blog akak www.zilakasim.multiply.com
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
sityaiza



Posts : 102
Join date : 2009-04-07
Age : 34
Location : perlis, kedah, butterworth

PostSubject: Re: Kongsi2: Fesyen Tudung   Tue Apr 07, 2009 5:01 pm

zila_kasim wrote:
sityaiza wrote:
kak zila...
gambar yg akak upload tu semuanya saya dak nampak....

akak upload guna photobucket ye...
maklumlah tempat saya kerja ni byk yg d block....

Sad

ya akak guna photobucket, kalu nak tengok boleh masuk blog akak www.zilakasim.multiply.com

terima kasih akak zila....
Back to top Go down
View user profile
ctpizza



Posts : 274
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Kongsi2: Fesyen Tudung   Tue Apr 14, 2009 4:13 pm

nurulqisztyna wrote:
zila_kasim wrote:
penguin wrote:
kak zila........bling2 yg design bulat2 tu bli ngan sapa yek? cantik la plak

AKAK BELI KAT KL.... KAT KEDAI KOREA, DAH SIAP DESIGN

kedai korea tu kat mana kak?

sy penah nampak kedai jual benda nih kat jln tar....tp tak penah masuk
Back to top Go down
View user profile http://meandmyworld-ct.blogspot.com/
razan



Posts : 201
Join date : 2008-12-30

PostSubject: Re: Kongsi2: Fesyen Tudung   Tue Apr 14, 2009 5:27 pm

ni la batu yg saya jv-kan tu. kat metropoint kan belinya. baru lepas beli untuk semua orang last friday..dapat 40% disskon.tapi memang meletup la yg round tu..tak sangka lak letak sekali kat depan tu boleh jadik effect cantik camtu. saya ingat nak scattered letak kat body.
Back to top Go down
View user profile http://therazanstudung.blogspot.com/
rosetreat



Posts : 258
Join date : 2008-12-23

PostSubject: Re: Kongsi2: Fesyen Tudung   Tue Apr 14, 2009 7:26 pm

razan wrote:
ni la batu yg saya jv-kan tu. kat metropoint kan belinya. baru lepas beli untuk semua orang last friday..dapat 40% disskon.tapi memang meletup la yg round tu..tak sangka lak letak sekali kat depan tu boleh jadik effect cantik camtu. saya ingat nak scattered letak kat body.

ko biar benar Razan, nak scattered satu body..abis berapa kos nak beli bling2 terus kaya tokey cina tu!
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Kongsi2: Fesyen Tudung   Today at 7:52 pm

Back to top Go down
 
Kongsi2: Fesyen Tudung
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Segalanya mengenai tudung's-
Jump to: