BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 Kongsi2: Fesyen Tudung

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
kimimclaren
Peniaga


Posts : 44
Join date : 2008-12-22
Location : Di sini ku berada

PostSubject: Kongsi2: Fesyen Tudung   Thu Feb 26, 2009 8:46 am

kawan2, kuar dalam paper utusan malaysia hari ni. cantik2.

http://www.pearlhaya.com/index.htm
Back to top Go down
View user profile http://kimimclaren78.blogspot.com
N.O



Posts : 17
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kongsi2: Fesyen Tudung   Thu Feb 26, 2009 8:54 am

oooo...awning dia buat double yek...cantik jugak.....kengkawan semua.....apalagi...mulakan projek ni....somethin new....fresh from oven!!!
Back to top Go down
View user profile
nurin_qistina73
Peniaga


Posts : 257
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kongsi2: Fesyen Tudung   Thu Feb 26, 2009 9:11 am

kimimclaren wrote:
kawan2, kuar dalam paper utusan malaysia hari ni. cantik2.

http://www.pearlhaya.com/index.htm

ada seorg forumer kat sini dah buat ...tak ingat siapa yea. nak
Back to top Go down
View user profile
hooney
Peniaga


Posts : 317
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kongsi2: Fesyen Tudung   Thu Feb 26, 2009 9:17 am

cantik kan
Back to top Go down
View user profile http://hooneydiy.blogspot.com/
adeeda
Peniaga


Posts : 696
Join date : 2008-12-21
Age : 39
Location : PJ/KL Sentral

PostSubject: Re: Kongsi2: Fesyen Tudung   Thu Feb 26, 2009 9:37 am

Berkenan la dgn kotak nyer
Back to top Go down
View user profile http://www.tudung-making-all-in-one.blogspot.com/
Juan



Posts : 109
Join date : 2009-01-29
Age : 42

PostSubject: Re: Kongsi2: Fesyen Tudung   Thu Feb 26, 2009 10:16 am

K. Wan pernah terbeli tudung yang macam ni kat bazar tudung Jln TAR.
Made in indon tapi awning dia pakai span tebal & body tudung dari jenis belah tengah yang kalau tak silap K.Wan masa kelas 21/2/09 hari tu ada kimi atau fazira ada ambik dari contoh tudung yang salah sorang student pakai.
Back to top Go down
View user profile
Juan



Posts : 109
Join date : 2009-01-29
Age : 42

PostSubject: Re: Kongsi2: Fesyen Tudung   Thu Feb 26, 2009 10:28 am

Basically kalau nak buat awning 2 lapis macam ni ikut contoh yang K.Wan punya,
Kita kena buat satu lagi template awning dia yang kecil sikit dari awning biasa yang kita buat.
Lepas tu awning yang kecil ni kita letak atas awning biasa dan jahit macam biasa.
Awning yang kecil ni tak perlu kertas gam.
Back to top Go down
View user profile
ctpizza



Posts : 274
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Kongsi2: Fesyen Tudung   Thu Feb 26, 2009 10:38 am

cantik....tp kan setengah2 combination kaler tu mcm pelik plak
Back to top Go down
View user profile http://meandmyworld-ct.blogspot.com/
hooney
Peniaga


Posts : 317
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kongsi2: Fesyen Tudung   Thu Feb 26, 2009 10:48 am

Kak Wan wrote:
Basically kalau nak buat awning 2 lapis macam ni ikut contoh yang K.Wan punya,
Kita kena buat satu lagi template awning dia yang kecil sikit dari awning biasa yang kita buat.
Lepas tu awning yang kecil ni kita letak atas awning biasa dan jahit macam biasa.
Awning yang kecil ni tak perlu kertas gam.

betul tu... just add another pc
Back to top Go down
View user profile http://hooneydiy.blogspot.com/
YATT1979



Posts : 10
Join date : 2009-02-13
Age : 37
Location : Selangor

PostSubject: Re: Kongsi2: Fesyen Tudung   Thu Feb 26, 2009 11:18 am

kimimclaren wrote:
kawan2, kuar dalam paper utusan malaysia hari ni. cantik2.

http://www.pearlhaya.com/index.htm


Kak kimi,

Kat page mane ek, tgk utusan pg tadi takda lak nampak tudung yg kak kimi ckp ni, ke yatt yg tak perasan gambor tudung ni. Laughing

Thanks
Back to top Go down
View user profile
hooney
Peniaga


Posts : 317
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kongsi2: Fesyen Tudung   Thu Feb 26, 2009 11:26 am

adala, tadi tgk online pun ada kat section wilayah
Back to top Go down
View user profile http://hooneydiy.blogspot.com/
YATT1979



Posts : 10
Join date : 2009-02-13
Age : 37
Location : Selangor

PostSubject: Re: Kongsi2: Fesyen Tudung   Thu Feb 26, 2009 11:52 am

hooney wrote:
adala, tadi tgk online pun ada kat section wilayah


Ok, thanks 4 d info.
Back to top Go down
View user profile
iRaa
Peniaga


Posts : 265
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kongsi2: Fesyen Tudung   Thu Feb 26, 2009 11:53 am

emm...macam aneh pun ade tengok tudung pearl haya niee... Rolling Eyes
Back to top Go down
View user profile
meabadi
Admin


Posts : 544
Join date : 2008-12-21
Age : 35
Location : Shah Alam Selangor

PostSubject: Re: Kongsi2: Fesyen Tudung   Thu Feb 26, 2009 12:06 pm

tudung style awning 2 lapis...

awning nya sama je mcm Geng DIY ajeee....ehhehhee


rajinnnya nak buat 2 lapis.... Laughing
Back to top Go down
View user profile http://meabadi.blogspot.com/
rosetreat



Posts : 258
Join date : 2008-12-23

PostSubject: Re: Kongsi2: Fesyen Tudung   Thu Feb 26, 2009 1:18 pm

tu la ME cantik mmg cantik tp letih nak kena buat 2 kali..
Back to top Go down
View user profile
w_afiza



Posts : 86
Join date : 2009-01-09

PostSubject: Re: Kongsi2: Fesyen Tudung   Thu Feb 26, 2009 2:36 pm

nak try buat lah...kekeke...
Back to top Go down
View user profile
penguin



Posts : 714
Join date : 2008-12-22
Age : 39
Location : DaMaNsArA

PostSubject: Re: Kongsi2: Fesyen Tudung   Thu Feb 26, 2009 2:37 pm

mcm mana nak buat awning ni........dua2 awning tu pkai kertas gam je ke or pkai span?
Back to top Go down
View user profile
misa
Peniaga


Posts : 776
Join date : 2008-12-22
Location : KL

PostSubject: Re: Kongsi2: Fesyen Tudung   Thu Feb 26, 2009 2:50 pm

haha.. nak uruskan awning sekeping pun misa amik masa.. nak make sure ok..
ni nak berlapis2.. ada tgk mane ek.. tp lawo2.. tingin nak try nanti..

korang ada beli majalah WANITA terbaru tak.. tgk tudung dia letak bling.. manik.. lawo2 plak.. hihihi.. grand abeeess..
Back to top Go down
View user profile http://craftyspace.blogspot.com
hannan6d



Posts : 401
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kongsi2: Fesyen Tudung   Thu Feb 26, 2009 3:06 pm

[b]misa wrote:
haha.. nak uruskan awning sekeping pun misa amik masa.. nak make sure ok..
ni nak berlapis2[/b].. ada tgk mane ek.. tp lawo2.. tingin nak try nanti..

korang ada beli majalah WANITA terbaru tak.. tgk tudung dia letak bling.. manik.. lawo2 plak.. hihihi.. grand abeeess..

a'a...memang satu lapis pun...jenuh dah...penah jugak anak suruh wat cam ni..bila orang buat cantik lak nampak...
Back to top Go down
View user profile
kee'ah
Peniaga


Posts : 1141
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kongsi2: Fesyen Tudung   Thu Feb 26, 2009 3:32 pm

hok satu pun jenuh bertetas tetas...nak berdua plak...ekekekekkeeke

ntahleerrr...tunggu pass 98% baru boleh belajar hok paten lain..... Embarassed
Back to top Go down
View user profile
maisarah



Posts : 34
Join date : 2009-01-18
Age : 40
Location : johor

PostSubject: Re: Kongsi2: Fesyen Tudung   Sat Feb 28, 2009 10:59 pm

mai pernah buat tudung paten nie...
Back to top Go down
View user profile
meabadi
Admin


Posts : 544
Join date : 2008-12-21
Age : 35
Location : Shah Alam Selangor

PostSubject: Re: Kongsi2: Fesyen Tudung   Mon Mar 02, 2009 12:06 am

Lawa sgt tudung CT ni...kenan la..

pakai pagi raya boleh la...





Back to top Go down
View user profile http://meabadi.blogspot.com/
suria 5522



Posts : 4
Join date : 2008-12-23
Age : 43

PostSubject: Re: Kongsi2: Fesyen Tudung   Mon Mar 02, 2009 8:53 am

MEA....DPT KAT NER GAMBAR NI...SWEET JE CT NI KAN....PERASAN TAK DIA DAH LITUP FULL....MESTI DIA BUAT PERUBAHAN LEPAS BAPA DIA MENINGGAL.....
Back to top Go down
View user profile
meabadi
Admin


Posts : 544
Join date : 2008-12-21
Age : 35
Location : Shah Alam Selangor

PostSubject: Re: Kongsi2: Fesyen Tudung   Mon Mar 02, 2009 11:10 am

suria..

dia blum tutup full lagi la.....ni sebab ade konsert tu yang dia tutup fulll.....
Back to top Go down
View user profile http://meabadi.blogspot.com/
AmieraAmelia



Posts : 1
Join date : 2009-02-24
Age : 39

PostSubject: Re: Kongsi2: Fesyen Tudung   Mon Mar 02, 2009 12:02 pm

meabadi wrote:
suria..

dia blum tutup full lagi la.....ni sebab ade konsert tu yang dia tutup fulll.....

LAWA LA TUDUNG YG SITI PAKAI TU.....BERKENAN PULAK.....AGAK2 SAPA YG KAT SINI BOLEH BUAT DAN JUAL......
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Kongsi2: Fesyen Tudung   Today at 1:40 am

Back to top Go down
 
Kongsi2: Fesyen Tudung
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 4Go to page : 1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Segalanya mengenai tudung's-
Jump to: